×
سیاسی
شناسه خبر : 120286
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/09/15 ساعت 22:30
امیرعبداللهیان: هیچ‌کس در ایران بر اثر شلیک پلیس و یا نیروهای امنیتی کشته نشد/ وزیر خارجه بوسنی: ایران همیشه و در شرایط سخت کنار ما بوده است

امیرعبداللهیان: هیچ‌کس در ایران بر اثر شلیک پلیس و یا نیروهای امنیتی کشته نشد/ وزیر خارجه بوسنی: ایران همیشه و در شرایط سخت کنار ما بوده است

وزیر خارجه بوسنی در نشست خبری مشترک با امیرعبداللهیان گفت: ایران همیشه برای ما یک کشور شریک و دوست بوده و همواره از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی بوسنی و هرزگوین حمایت کرده است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل:  «بیسرا تورکوویچ» وزیر خارجه بوسنی و هرزگوین امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری مشترک با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سارایوو ضمن ابراز خرسندی از حضور همتای ایرانی در کشورش گفت: این سفری دوستانه است و ۲۵ ژانویه ۲۰۲۳ سی امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور است. در تاریخ ۲۹ اکتبر ۲۰۲۲ یک ساختمان بسیار زیبا به مساحت ۶۵۰ مترمربع در بهترین نقطه تهران به سفارت بوسنی در تهران تحویل داده شد.

وی افزود: بوسنی مایل است روابط دوستانه را با کشورهای همسایه و سایر کشورها در نقاط مختلف دنیا بر اساس اصل احترام متقابل و احترام به حقوق بین‌الملل و همچنین قطعنامه‌های سازمان ملل برقرار کرده و توسعه بدهد.

وزیر خارجه بوسنی اضافه کرد: از نظر بوسنی همه مشکلات در دنیا از طریق گفتگو قابل حل است، به شرط اینکه اراده سیاسی لازم وجود داشته باشد.
بیسرا تورکوویچ ادامه داد: ایران همیشه برای ما یک کشور شریک و دوست بوده و همواره از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی بوسنی و هرزگوین حمایت کرده است و همچنین در سخت‌ترین شرایط و در زمان جنگ بوسنی و دفاع از خاک این کسور، ایران در کنار ما بود و کمک‌های زیادی را در اختیار بوسنی و هرزگوین قرار داده بود.

وی گفت: گرایش راهبردی سیاست خارجی بوسنی کاملا روشن است و ما به عنوان یک کشور کوچک تمایل داریم که به نهادهای یورواتلانتیک بپیوندیم، اما این مسیر همیشه آسان نیست، بعضی وقت‌ها مجبور هستیم نکات اصولی را پیگیری کنیم.
وزیر خارجه بوسنی افزود: درباره بحران کنونی انرژی در جهان، افزایش تورم در دنیا و همکاری در زمینه تامین نیازهای انرژی تبادل‌نظر کردیم.

وی همچنین عنوان کرد: دریافت عنوان نامزدی عضویت در اتحادیه اروپا و ادامه مسیر نزدیک شدن به ناتو برای بوسنی یک اولویت اساسی است.

وزیر امور خارجه نیز در نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا انقلابی در ایران در حال رخ دادن است، گفت: درباره وقایع اخیری که در ایران رخ داد، بخشی از آن، مطالبات مسالت‌آمیز مردم است. من از شما دعوت می‌کنم به ایران تشریف بیاورید و وضعیت را از نزدیک ببینید. 

وزیر امور خارجه گفت: در اغتشاشات اخیر پلیس به سمت احدی شلیک نکرده و هیچ‌کس بر اثر شلیک یا برخورد پلیس و یا نیروهای امنیتی کشته نشد، بلکه به دلیل به کارگیری سلاح گرم و سرد توسط عوامل خارجی که وارد ایران شدند یا افرادی که تحت تاثیر قرار گرفتند، بیش از ۶۷ نیروی پلیس در ایران به شهادت رسیده‌اند.

وی افزود: دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران دوست روزهای سخت بوسنی و هرزگوین بودند و در این مسیر به حمایت‌های خودمان همچون گذشته ادامه خواهیم داد.

رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه بی تردید سیاست ما حمایت از حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و همبستگی مسالمت آمیز و صمیمانه همه اقوام در کشور دوست بوسنی و هرزگوین است، خاطرنشان کرد: امروز طیف گسترده‌ای از موضوعات را با خانم وزیر مورد رایزنی قرار دادیم، از تحولات انتخاباتی و روند تشکیل دولت در بوسنی تا تحولات در اوکراین، افغانستان و فلسطین. توافق کردیم کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را در آینده نزدیک برگزار کرده و همه موضوعات مربوط به مناسبات دوجانبه را بیش از گذشته فعال کنیم.

وزیر خارجه اضافه کرد: خرسند هستیم که در دوران پساکرونا و در ۹ ماه گذشته حجم تبادل تجاری دو کشور ۵۳ درصد افزایش پیدا کرده است.

وزیر خارجه همچنین در ادامه و در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره اینکه گفته می‌شود انقلابی در ایران در حال وقوع است، گفت: درباره وقایع اخیری که در ایران رخ داد، بخشی از آن، مطالبات مسالت‌آمیز مردم است. من از شما دعوت می‌کنم به ایران تشریف بیاورید و وضعیت را از نزدیک ببینید. آنچه ما در ۸ هفته گذشته شاهد بودیم، موجی از مداخلات خارجی، اغتشاش و ترور طراحی شده علیه مردم ایران بود.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها انرژی و نفت ایران را می‌خواهند و برای آن یک هیاهوی رسانه‌ای را مدیریت کردند. آنچه در رسانه‌ها مطرح می‌شود با واقعیت تفاوت دارد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تأمین دارو از هند با پرواز؛ جزئیات برنامه جدید سازمان غذا و دارو
راننده 11 ساله در جاده یزد متوقف شد؛ والدین هم به دادگاه معرفی شدند
طلسم 50 ساله باغ دولت‌آباد یزد شکست؛ سند مالکیت صادر شد
داور ملی کشتی ایران در سانحه رانندگی جان باخت
بسیج نیروی دریایی ایتالیا برای عبور از بحران کشتیرانی
کاهش قیمت نفت در پی فروکش کردن نگرانی‌ها از اختلال در عرضه
حماس: انتصاب یکجانبه اعضای شورای ملی فلسطین را نمی‌پذیریم
تسهیل تجارت با تاجیکستان؛ کاهش هزینه‌های گمرکی در دستور کار وزارت صمت
کیف پول الکترونیکی کارمندان دولت؛ ماهانه حداقل یک میلیون تومان شارژ می‌شود
افشای پشت‌پرده؛ چرا کنگره توافق هسته‌ای ترامپ و ریاض را رد می‌کند؟
دوبلور پاندای کونگ‌فوکار درگذشت؛ رهبر نوربخش قربانی سانحه رانندگی شد
بیرانوند تصمیمش را گرفت: اول سربازی، بعد استقلال!
جزئیات جدید قتل عام 5 عضو یک خانواده در پونک؛دفن اجساد در چاه 20 متری +اعترافات تکان دهنده
قدردانی ایران از چین، روسیه برای وتوی قطعنامه ضدایرانی آمریکا
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران؛ یک شرکت و 3 فرد در فهرست تحریم‌ها
نجفی: حمله به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز باید با «تحمل صفر» مواجه شود
آمار تکان‌دهنده جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان؛ 8953 شهید و 30 هزار مجروح
لوموند: توافق‌ ابراهیم عامل تشدید جنگ در غزه، سودان و ایران است
لیست تیم ملی ایران برای بازی با ازبکستان و روسیه اعلام شد؛ غایبان سرشناس و چهره‌های جدید
چه اخباری در 26 شهریور تکذیب شد؟ از بنزین 80 هزار تومانی تا ادعای عجیب درباره سدها
نورویدیو | خیابان ایران را جناحی نکنیم
وزیر میراث فرهنگی: استاد شهریار نماد انسجام و وفاق ملی ایران است
لفاظی انتخاباتی ترامپ: آیا ترامپ به دنبال جنگ با ایران است؟
ابن‌الرضا: ثمرات دکترین دفاعی شهید شمخانی امروز در جنگ مقابل آمریکا و اسرائیل دیده می‌شود
سرشماری 1405 چگونه انجام می‌شود؟ جزئیات طرح جدید مرکز آمار ایران
هرمز، پکن و تهران؛ چرا معادلات منطقه تغییر کرده‌ است؟
نرخ‌های جدید مالیات دخانیات در 1405 اعلام شد ؛ هر نخ سیگار خارجی 20.000 ریال
خطر سقوط سنگ در جاده‌های مازندران؛ آسمان مازندران از شنبه طوفانی می‌شود
پایان وقفه در بزرگترین پروژه آبی؛ آب‌شیرین‌کن چابهار به مدار برگشت
شوک به بدنسازی ایران؛ فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام ایران تعلیق شد
رهبر انصارالله یمن: جنایات عربستان سیاستی هدفمند برای نسل‌کشی ملت یمن است
وقوع حادثه دریایی برای یک نفتکش در شرق عدن یمن
نوراینفو | 75 درصد تخلفات کامیون ها در تهران شبانه است
ترافیک سنگین در خروجی‌های پایتخت و مسیرهای شمال کشور
پیروزی مقتدرانه دختران فوتبالیست ایران؛ برد قاطع 4 بر صفر برابر تاجیکستان
پیام بسیج در دویستمین شب ایستادگی: تا تحقق کامل آرمان‌ها در میدان می‌مانیم
ایران عضویت آمریکا در شورای حکام را مغایر اساسنامه آژانس دانست
اعتراض سفارت ایران در آلمان به «رویکرد دوگانه» غرب در قبال حقوق بشر
نظرسنجی جدید درباره ترامپ؛ محبوبیت رئیس‌جمهور آمریکا به پایین‌ترین سطح رسید
تزریق واکسن آنفلوآنزا از اواخر شهریور؛ اولویت‌بندی برای گروه‌های پرخطر
وزیر دفاع پاکستان: پیام عربستان درباره تحولات یمن را به ایران منتقل کردیم
وزارت خارجه سفیر آلمان را احضار کرد؛ اعتراض ایران به مواضع برلین
آجورلو: آمریکا به شروط تهران عمل کند تا تفاهم عمان- ایران درباره تنگه هرمز اجرایی شود
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛ انهدام پهپاد MQ-9 آمریکا در قشم و تحرکات دیپلماتیک
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 27 شهریور؛ قیمت طلا صعودی می شود؟
جدول قطعی برق استان کرمانشاه فردا جمعه 27 شهریور+ زمان‌بندی خاموشی شهرهای استان
روسیه و چین قطعنامه ضدایرانی آمریکا را وتو کردند؛ شکست واشنگتن در شورای امنیت
سازمان ملل: حمله آمریکا به مدرسه میناب و لامرد مصداق جنایت جنگی است
سندرز سناتور آمریکایی، خواستار توقف انتقال بمب‌های سنگین به اسرائیل شد
نخست‌وزیر سوئد پس از شکست انتخاباتی استعفا داد