×
سیاسی
شناسه خبر : 120286
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/09/15 ساعت 22:30
امیرعبداللهیان: هیچ‌کس در ایران بر اثر شلیک پلیس و یا نیروهای امنیتی کشته نشد/ وزیر خارجه بوسنی: ایران همیشه و در شرایط سخت کنار ما بوده است

امیرعبداللهیان: هیچ‌کس در ایران بر اثر شلیک پلیس و یا نیروهای امنیتی کشته نشد/ وزیر خارجه بوسنی: ایران همیشه و در شرایط سخت کنار ما بوده است

وزیر خارجه بوسنی در نشست خبری مشترک با امیرعبداللهیان گفت: ایران همیشه برای ما یک کشور شریک و دوست بوده و همواره از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی بوسنی و هرزگوین حمایت کرده است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل:  «بیسرا تورکوویچ» وزیر خارجه بوسنی و هرزگوین امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری مشترک با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سارایوو ضمن ابراز خرسندی از حضور همتای ایرانی در کشورش گفت: این سفری دوستانه است و ۲۵ ژانویه ۲۰۲۳ سی امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور است. در تاریخ ۲۹ اکتبر ۲۰۲۲ یک ساختمان بسیار زیبا به مساحت ۶۵۰ مترمربع در بهترین نقطه تهران به سفارت بوسنی در تهران تحویل داده شد.

وی افزود: بوسنی مایل است روابط دوستانه را با کشورهای همسایه و سایر کشورها در نقاط مختلف دنیا بر اساس اصل احترام متقابل و احترام به حقوق بین‌الملل و همچنین قطعنامه‌های سازمان ملل برقرار کرده و توسعه بدهد.

وزیر خارجه بوسنی اضافه کرد: از نظر بوسنی همه مشکلات در دنیا از طریق گفتگو قابل حل است، به شرط اینکه اراده سیاسی لازم وجود داشته باشد.
بیسرا تورکوویچ ادامه داد: ایران همیشه برای ما یک کشور شریک و دوست بوده و همواره از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی بوسنی و هرزگوین حمایت کرده است و همچنین در سخت‌ترین شرایط و در زمان جنگ بوسنی و دفاع از خاک این کسور، ایران در کنار ما بود و کمک‌های زیادی را در اختیار بوسنی و هرزگوین قرار داده بود.

وی گفت: گرایش راهبردی سیاست خارجی بوسنی کاملا روشن است و ما به عنوان یک کشور کوچک تمایل داریم که به نهادهای یورواتلانتیک بپیوندیم، اما این مسیر همیشه آسان نیست، بعضی وقت‌ها مجبور هستیم نکات اصولی را پیگیری کنیم.
وزیر خارجه بوسنی افزود: درباره بحران کنونی انرژی در جهان، افزایش تورم در دنیا و همکاری در زمینه تامین نیازهای انرژی تبادل‌نظر کردیم.

وی همچنین عنوان کرد: دریافت عنوان نامزدی عضویت در اتحادیه اروپا و ادامه مسیر نزدیک شدن به ناتو برای بوسنی یک اولویت اساسی است.

وزیر امور خارجه نیز در نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا انقلابی در ایران در حال رخ دادن است، گفت: درباره وقایع اخیری که در ایران رخ داد، بخشی از آن، مطالبات مسالت‌آمیز مردم است. من از شما دعوت می‌کنم به ایران تشریف بیاورید و وضعیت را از نزدیک ببینید. 

وزیر امور خارجه گفت: در اغتشاشات اخیر پلیس به سمت احدی شلیک نکرده و هیچ‌کس بر اثر شلیک یا برخورد پلیس و یا نیروهای امنیتی کشته نشد، بلکه به دلیل به کارگیری سلاح گرم و سرد توسط عوامل خارجی که وارد ایران شدند یا افرادی که تحت تاثیر قرار گرفتند، بیش از ۶۷ نیروی پلیس در ایران به شهادت رسیده‌اند.

وی افزود: دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران دوست روزهای سخت بوسنی و هرزگوین بودند و در این مسیر به حمایت‌های خودمان همچون گذشته ادامه خواهیم داد.

رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه بی تردید سیاست ما حمایت از حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و همبستگی مسالمت آمیز و صمیمانه همه اقوام در کشور دوست بوسنی و هرزگوین است، خاطرنشان کرد: امروز طیف گسترده‌ای از موضوعات را با خانم وزیر مورد رایزنی قرار دادیم، از تحولات انتخاباتی و روند تشکیل دولت در بوسنی تا تحولات در اوکراین، افغانستان و فلسطین. توافق کردیم کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را در آینده نزدیک برگزار کرده و همه موضوعات مربوط به مناسبات دوجانبه را بیش از گذشته فعال کنیم.

وزیر خارجه اضافه کرد: خرسند هستیم که در دوران پساکرونا و در ۹ ماه گذشته حجم تبادل تجاری دو کشور ۵۳ درصد افزایش پیدا کرده است.

وزیر خارجه همچنین در ادامه و در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره اینکه گفته می‌شود انقلابی در ایران در حال وقوع است، گفت: درباره وقایع اخیری که در ایران رخ داد، بخشی از آن، مطالبات مسالت‌آمیز مردم است. من از شما دعوت می‌کنم به ایران تشریف بیاورید و وضعیت را از نزدیک ببینید. آنچه ما در ۸ هفته گذشته شاهد بودیم، موجی از مداخلات خارجی، اغتشاش و ترور طراحی شده علیه مردم ایران بود.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها انرژی و نفت ایران را می‌خواهند و برای آن یک هیاهوی رسانه‌ای را مدیریت کردند. آنچه در رسانه‌ها مطرح می‌شود با واقعیت تفاوت دارد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها