×
اقتصادی
شناسه خبر : 120159
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/09/13 ساعت 13:32
شاهین جدید سایپا با موتور قوی‌تر و امکانات بیشتر

شاهین جدید سایپا با موتور قوی‌تر و امکانات بیشتر

عرضه سایپا شاهین با پیشرانه قدیمی تیبا اشتباهی واضح بود. سایپا قصد دارد با همکاری ایران خودرو، از شاهین جدید با موتور tu5 plus رونمایی کند.

نورنیوز - گروه اقتصاد: مدتی پیش نارنجی‌پوشان جاده مخصوص تصمیم گرفتند شاهین را با گیربکس دستی و پیشرانه توربوشارژ راهی بازار کنند. موتوری که پیش‌تر زیر کاپوت تیبا قرار گرفته بود و M15 نامیده می‌شود. متأسفانه تکنولوژی تولید و ساخت این پیشرانه به قدری قدیمی است که می‌توان گفت منسوخ شده و دیگر مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

موتور قدیمی تیبا نمی‌تواند برای سدان میان رده و جذابی چون شاهین کارآمد و مفید باشد. هم‌اکنون در برنامه‌های گروه صنعتی سایپا عرضه شاهین اتوماتیک با همان پیشرانه M15 و نسخه گیربکس سی وی تی در دستور کار قرار دارد. نسخه دیگر این خودرو از نظر قوای محرکه نظیر تارا ایران خودرو خواهد بود.

با این وضع به نظر می‌رسد موتور تی یو فایو پلاس قرار است روی گران‌ترین مدل سایپا شاهین که همان نسخه اتومات است، تعبیه شود. علاوه بر این نسخه‌ای که مجهز به گیربکس سی وی تی است با همان پیشرانه قدیمی تیبا راهی بازار خواهد شد. همان‌طور که گفتیم، زمان عرضه این خودرو با پیشرانه مشترک، اواخر سال ۱۴۰۱ است.

از آنجایی که عمده مشکلات فعلی سایپا شاهین به پیشرانه آن باز می‌گردد، نمی‌توان انتظار تغییراتی در ظاهر آن داشت و شاید فیس لیفت جزئی را شاهد باشیم که در عمل تفاوتی احساس نشود.

شاهین جدید با موتور tu5 plus چه مشخصات فنی دارد؟

گفتیم که قرار است قوای محرکه تارا اتوماتیک را در شاهین ببینیم. بنابراین هم موتور و هم گیربکس این سدان جذاب از ایران خودرو است. بنابراین زیر کاپوت شاهین تی یو فایو پلاس، یک پیشرانه ۱۶ سوپاپ چهار سیلندر قرار گرفته که تنفس طبیعی است و می‌تواند حداکثر قدرت ۱۱۳ اسب بخار و گشتاور ۱۴۴ نیوتن‌متر را تولید کند.

موتوری که ایران خودرو تقدیم خودروی سایپا کرده نسخه ارتقا یافته پیشرانه پژو ۲۰۶ تیپ ۵ است. نیروی محرکه در این خودرو از طریق یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک به محور جلو انتقال می‌یابد و در مجموع از نظر توان خروجی، تفاوت چندانی بین موتور فعلی و موتور قبلی شاهین نخواهد بود.

یکی از مهم‌ترین تغییرات این دو پیشرانه، حذف توربوشارژ از نسخه قبلی و افزوده شدن سیستم تنفس طبیعی است. به طور کلی مالکان خودروهای توربوشارژ با دردسر بیشتری برای نگهداری خودرو مواجه هستند، در حالی که موتورهای تنفس طبیعی مشکلی برای صاحبان خود به وجود نمی‌آورند و استهلاک بسیار پایینی هم دارند.

علاوه بر این موتورهای توربوشارژ اصطلاحاً مجهز به سامانه‌های پرخوران هستند و باید سوختی برای آنها تأمین کرد که باکیفیت بالا باشد (بنزین سوپر)، وگرنه خرج زیادی روی دست مالک خودرو خواهد گذاشت. خوشبختانه پیشرانه تارا اتوماتیک یا همان TU5 Plus، سال‌ها در بازار داخلی بوده و به نوعی می‌توان گفت که حساب خود را پس داده است.

یک‌سری اطلاعات فنی نظیر شتاب صفر تا صد، مصرف سوخت و حداکثر سرعت شاهین جدید مشخص نیست و دو خودروساز دولتی صحبتی در این باره نکرده‌اند. البته حدس و گمان ما این است که خروجی چندان متفاوتی بین تارا اتومات و شاهین اتومات احساس نشود. با این اوصاف به احتمال زیاد شاهین جدید بتواند در عرض ۱۲.۵ ثانیه از سکون مطلق به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. نهایت سرعت این خودرو می‌بایست ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت و مصرف ترکیبی سوخت بین ۷ الی ۷.۴ لیتر در هر صد کیلومتر باشد.

شاهین جدید چه امکانات رفاهی دارد؟

فهرست امکانات دقیق شاهین اتوماتیک پلاس با پیشرانه جدید مشخص نشده، ولی می‌توان حدس زد که چه آپشن‌های رفاهی از طرف سایپا در این خودرو تعبیه خواهد شد. از جمله این موارد می‌توان به کروز کنترل، سیستم کنترل پایداری، سیستم کمکی توقف در سربالایی، آینه‌های جانبی برقی، تهویه اتوماتیک، صندلی برقی راننده، سانروف، دی‌لایت، اتولایت، نمایشگر لمسی مولتی مدیا به همراه دوربین عقب، بلوتوث، یو اس بی و چهار کیسه هوا اشاره کرد.


خبرآنلاین
نظرات

آخرین اخبار
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت
چین، روسیه، اندونزی و پاکستان خواستار آتش بس فوری شدند
5644 موشک و پهپاد، آمار کشورهای عربی از حملات ایران در 32 روز جنگ
عراقچی: پاسخی به پیشنهادات 15 بندی آمریکا نداده‌ایم
واکنش آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشته شدن صلحبانان سازمان ملل در لبنان
اصابت پرتابه به یک نفتکش در شمال دوحه
تحلیلگر نظامی روس: ذخایر موشک‌های تاماهاوک آمریکا رو به اتمام است
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند
45 عملیات حزب‌الله در 24 ساعت گذشته علیه اشغالگران
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است
بازتاب گسترده اقدام تیم ملی فوتبال ایران در رسانه‌های جهانی
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
سفارت ایران اقدام اتحادیه اروپا را «ریاکاری» خواند
درآمد نفتی ایران دو برابر شد