×
سیاسی
شناسه خبر : 120144
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/09/13 ساعت 11:23
دیدار مکرون و بایدن؛ نمایش ناموفق دوستی و اشتراک نظر

نورنیوز بررسی کرد؛

دیدار مکرون و بایدن؛ نمایش ناموفق دوستی و اشتراک نظر

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه، فروش انرژی از سوی آمریکا به اروپای بحران زده را با نرخی بیش از چهار برابر قیمت جهانی حمایت تلقی نمی‌کند و آن را سرکیسه کردن قاره اروپا می‌داند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: امانوئل مکرون رئیس‌ جمهور فرانسه عازم واشینگتن شد تا به گفته مقامات آمریکایی و فرانسوی برای نشست پنجشنبه در کاخ سفید، رایزنی در مورد یک دستور کار طولانی را تجربه نماید.

هر چند که سران آمریکا و فرانسه برآنند چنان وانمود کنند که دیداری دوستانه و برگرفته از توسعه مناسبات میان دو کشور را در پیش دارند، اما بررسی ریشه‌ای روابط طرفین و همچنین کنایه‌های مطرح شده در نشست مطبوعاتی مشترک، حقایق بیشتری را آشکار می‌سازد.

آمریکا در حالی که وعده تامین انرژی را به کشورهای اروپایی داده بود آنها را گرفتار جنگ اوکراین کرد.

بر اساس اظهارات رسمی مکرون، فروش انرژی به اروپا از سوی آمریکا با نرخی بیش از چهار برابر قیمت جهانی در اصل سرکیسه کردن قاره اروپا بوده است.

اسناد و مدارک نشان می‌دهد خرابکاری در خطوط نورد استریم نیز که هدف آن استمرار وضع موجود بوده از سوی آمریکا انجام شده است.

عقد قرارداد برای دریافت منابع جدید انرژی نیز که برخی از سران اروپایی برای توجیه باج‌دهی خود به آمریکا طرح کرده‌اند، در صورتی‌که خوش‌بینانه اجرا شود، نه برای زمستان امسال بلکه برای سال‌های آینده پاسخگوی نیاز اروپا خواهد بود.

هر چند رسانه‌های غربی برآنند با برجسته‌سازی کاهش‌ قیمت نفت، سناریوی زمستان سخت اروپا را کم رنگ کنند، اما حقیقت آن است که مشکل اصلی اروپا در کنار مسئله قیمت، نبود منابع انرژی در بازار است.

از سوی دیگر؛ تحریم‌ها و محدودیت‌های اعمالی در قبال کشورهای دارنده منابع انرژی همچون روسیه و ایران چنان بر جهان تاثیر گذاشته که آمریکا را مجبور به کاهش محدودیت‌های واردات انرژی از ونزوئلا کرده است.

در بعد دیگر؛ فرانسه همچنان از اقدام آمریکا در سال ۲۰۲۱ که با همکاری انگلیس، قرارداد استرالیا با فرانسه را بر هم زده و با توافق آکوس ده‌ها میلیارد دلار به این کشور ضرر وارد کرد همچنان دلخور است.

پیشتر امانوئل مکرون در سخنرانی حاشیه نشست روسای اپک در تایلند مدعی شد که استرالیا با بر هم زدن قرارداد با فرانسه خودش را در مواجهه هسته‌ای با چین قرار داده است.

رئیس جمهوری فرانسه به پایگاه خبری بلومبرگ گفت: «آکوس پیمانی نیست که به تعهداتش عمل شود.» این سخنان نشان‌گر گلایه‌‌های جدی مکرون از انگلیس و آمریکاست که قرارداد ده‌ها میلیارد دلاری پاریس را نابود ساختند.

فرانسه معتقد است که تحولات جهانی نشانه‌های آشکاری از افول یک‌جانبه‌گرایی آمریکایی را آشکار ساخته، لذا به دنبال نظم نوینی در اروپاست و در این چارچوب بر لزوم تشکیل نیروی امنیتی مستقل اروپایی به جای تکیه بر ناتو، همچنین افزایش استقلال اقتصادی و سیاسی اروپا تاکید دارد.

آمریکا و انگلیسِ خارج شده از اتحادیه اروپا با جنگ‌افروزی در اوکراین و گرفتار کردن کشورهای این قاره در جنگی بی‌فرجام، عملا رویای فرانسوی‌ها برای حضور در نظم نوین جهانی و ساختن اروپایی به دور از سلطه آمریکا را بر باد داده‌اند.

تداوم جنگ در اوکراین که فرانسه صراحتا اعلام کرده دامنه‌های آن می‌تواند به عمق اروپا گسترش یابد، همراه با تداوم بحران اقتصادی به‌ویژه در حوزه انرژی و غذا عملا کشورهای اروپایی از جمله فرانسه را از رویاهایشان برای ایفای نقش در نظام چند قطبی دور کرده و هر روز نفوذ آمریکا در اروپا را افزایش می‌دهد.

اگرچه محافل رسانه‌ای غربی به‌ویژه رسانه‌های فارسی‌زبان با تلاش برای موفق جلوه دادن سفر مکرون به واشینگتن سعی کردند اختلافات اساسی این دو کشور را در موضوعات راهبردی پنهان کنند و این دیدار را گامی مهم و موثر در رویکرد واحد آمریکا و فرانسه در قبال مسائلی همچون جنگ اوکراین و مسائل ایران و چین عنوان نمایند اما کنایه‌های دو رییس جمهور به یکدیگر در نشست مطبوعاتی مشترک به روشنی پرده از اختلافات عمیق واشینگتن و پاریس به‌ویژه در خصوص تداوم جنگ اوکراین برداشت.


نورنیوز
اخبار مرتبط
ژانویه داغ در انتظار مکرون!
پنج‌شنبه 1401/09/17 ساعت 16:48
نورنیوز بررسی کرد؛
ژانویه داغ در انتظار مکرون!
مشکلات ساختاری موجود، به ویژه با توجه به دو موضوع تورم و بحران انرژی در فصل سرما نگرانی‌های زیادی را میان شهروندان فرانسوی ایجاد کرده که با توجه به زمزمه‌های بروز موج عظیمی از اعتراض و اعتصاب صنوف و اقشار مختلف، روزهای سختی را برای دولتمردان پاریسی در پیش دارد.
دیدار مکرون و بایدن؛ نمایش تصنعی و ناموفق دوستی و شراکت
دوشنبه 1401/09/14 ساعت 15:50
نور ویدئو؛
دیدار مکرون و بایدن؛ نمایش تصنعی و ناموفق دوستی و شراکت
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه، فروش انرژی از سوی آمریکا به اروپای بحران زده را با نرخی بیش از چهار برابر قیمت جهانی حمایت تلقی نمی‌کند و آن را سرکیسه کردن قاره اروپا می‌داند.
راکتورهای هسته‌ای فرسوده اروپا و مسئولیت بر زمین مانده آژانس
دوشنبه 1401/09/14 ساعت 10:41
نورنیوز بررسی کرد؛
راکتورهای هسته‌ای فرسوده اروپا و مسئولیت بر زمین مانده آژانس
بحران انرژی و سرمای زودرس و پایدار در کشورهای اروپایی در کنار نقش سوداگرانه آمریکا که قول حمایت از اروپا را در قبال عدم خرید نفت و گاز روسیه داده بود، کشورهای اروپایی را مجبور به انجام اقدامی پُر خطر یعنی استفاده از نیروگاه‌های هسته‌ای فرسوده کرده است.
نظرات

آخرین اخبار
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 بهمن 1404+ جدول پخش
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟
آمریکا یک نفتکش توقیفی ونزوئلا را برمی‌گرداند
روز سیزدهم
آماری عجیب از مهاجرت معکوس اسرائیلی‌ها
جزئیات سقوط مرگبار هواپیمای مسافربری کلمبیا
حماس: هرگز موافق تسلیم یا خلع سلاح مقاومت نیستیم