×
اقتصادی
شناسه خبر : 118992
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/09/09 ساعت 12:02
صالح‌آبادی: کنترل رشد نقدینگی از سیاست‌های مهم بانک مرکزی است

صالح‌آبادی: کنترل رشد نقدینگی از سیاست‌های مهم بانک مرکزی است

رئیس کل بانک مرکزی گفت: از اولویت‌های جدی و کاری بانک مرکزی در راستای کنترل تورم، کنترل رشد نقدینگی کند و این جزء سیاست‌های مهم بانک مرکزی است.

نورنیوز - گروه اقتصاد: «علی صالح‌آبادی» در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: از اولویت‌های جدی و کاری بانک مرکزی در راستای کنترل تورم، کنترل رشد نقدینگی کند و این جزء سیاست‌های مهم بانک مرکزی است.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: در این راستا رشد ترازنامه بانک‌ها کنترل می‌شود و در محدوده‌ای که شورای پول و اعتبار تعیین کرده که رشد ترازنامه بانک‌ها در آن محدوده باید اتفاق بیفتد برای هر بانک ارقام مشخص شده و بحمدالله بانک‌ها در این زمینه حرکت می‌کنند که رشد نقدینگی در مسیری که بانک مرکزی مشخص کرده، انجام شود.

صالح‌آبادی یکی از راهکارهای کنترل رشد نقدینگی در این شرایط را تأمین مالی غیرتورمی تولید خواند و گفت: در این راستا باید از ابزارهای جایگزین برای تأمین مالی تولید استفاده کنیم یکی از این ابزارها انتشار اوراق است، حجم انتشار اوراق گاه از ۴۵ هزار میلیارد تومان عبور می‌کند. تلاش داریم این اوراق در زنجیره تأمین جابه‌جا شود، در این صورت این اوراق کمتر به بازار سرمایه ارائه می‌شوند و تأمین مالی غیر تورمی محقق می‌شود.

او عنوان کرد: ایجاد سه نوع صندوق را در هیات عامل بانک مرکزی تصویب کردیم که بانک‌ها یکی از انواع این صندوق‌ها را در اختیار داشته باشند، صندوق‌ سرمایه‌گذاری مختص اوراق دولتی است که بانک‌ها می‌توانند این صندوق‌ها را ایجاد کنند البته ضوابط آن قبلاً تصویب شده بود الآن باید سرعت بگیرد.

صالح‌آبادی ادامه داد: اوراقی که بانک‌ها منتشر می‌کنند می‌تواند توسط این صندوق‌ها خریداری شود تا کمتر به بانک‌ها برای خرید اوراق دولت مراجعه شود و این اتفاق مثبتی است که می‌تواند رخ بدهد.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: موضوع بعدی صندوق‌های زمین و ساختمان و صندوق‌های املاک و مستغلات بود که بانک‌ها می‌توانند راه‌اندازی کنند. بانک‌هایی که املاک و ساختمان‌های را دارند می‌توانند آنها را در قالب صندوق‌های املاک و مستغلات به شکل اجاره‌داری حرفه‌ای اداره کنند و گواهی‌های صندوق‌ها را در بازار عرضه کرده و منابع را از بازار جمع کنند. اگر اموال مازادی هم دارند می توانند برای مولدسازی آنها از طریق این صندوق‌ها اقدام کنند، منابعی‌ را جذب کرده و این اموال را مولد کنند و بعدا آنها را واگذار کنند. این‌ها سه نوع صندوقی بود که اخیراً در هیات بانک عامل مرکزی تصویب شد.

صالح‌آبادی اظهار کرد: موضوع بعدی تصمیمی بود که در روزهای گذشته گرفته شد که دارندگان کارت بازرگانی فعال و معتبر با شروطی که بانک مرکزی تعریف می‌کند، می‌توانند نسبت به افراد دیگری که الان در بازار متشکل ارزی می‌توانند ارز خریداری کنند، این افراد می‌توانند تا حداکثر سه برابر از ارزش ارزی بیشتری برخوردار شوند و به نرخ بازار خریداری کنند این در راستای کمک به فعالان اقتصادی است که نیاز به اسکناس ارزی دارند.

او بیان کرد: الان با توجه به اینکه صادرکنندگان میزان عرضه خود را در بازار متشکل ارزی افزایش داده‌اند می‌توانند از آن امکان در این بازار استفاده کنند.

صالح آبادی تأکید کرد: خوشبختانه وضعیت منابع ارزی ما هم رو به بهبود است یعنی مستمرا که جلو می‌رویم وضعیت ما بهتر می‌شود خوشبختانه در آبان ماه نسبت به مهرماه فروش‌هایی که در حوزه‌های نفتی‌مان داشتیم رشد بسیار خوب و قابل ملاحظه‌ای داشت، لذا حجم عرضه‌های ما در بازار نیما نسبت به گذشته به ارزهای مختلفی که مورد نیاز بازار است گسترش پیدا کرده و پیش‌بینی می‌کنیم همچنان وضعیت مطلوبی را در تأمین منابع ارزی در ماه‌های آینده داشته باشیم.

رئیس کل بانک مرکزی درباره موضوع قرض‌الحسنه‌های گفت: بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار فقره تسهیلات ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن در طول هشت ماه ابتدای امسال پرداخت شد و در واقع بیش از ۱۰۰ همت مجموع پرداختی‌هایی است که داشتیم و نزدیک به ۹۰ همت تسهیلات ازدواج بوده و حدود ۲۲ همت تسهیلات فرزندآوری بوده که از ابتدای سال تا پایان آبان ماه پرداخت شده است.


ایرنا
اخبار مرتبط
رئیس کل بانک مرکزی: برای ثبات در بازار ارز برنامه داریم
یکشنبه 1401/10/04 ساعت 11:44
رئیس کل بانک مرکزی: برای ثبات در بازار ارز برنامه داریم
رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد: برای این‌که بازار ارز کشور را مدیریت کنیم برنامه‌های متعددی در سطح دولت در حال دنبال شدن است. آنچه که به بانک مرکزی باز می‌گردد کنترل نقدینگی و تورم است. سیاست‌های عرضه و تقاضا نیز در حال دنبال شدن است.
در حال اخذ تضامین لازم برای دریافت منابع بلوکه شده هستیم/ تورم سال آینده کاهشی خواهد بود
یکشنبه 1401/09/27 ساعت 11:38
صالح‌آبادی:
در حال اخذ تضامین لازم برای دریافت منابع بلوکه شده هستیم/ تورم سال آینده کاهشی خواهد بود
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در حال دریافت تضامین لازم برای منابع بلوکه شده ارزی ایران هستیم و به محض اینکه تضامین لازم دریافت شود پول‌ها قبل دریافت و استفاده هستند.1.6 میلیارد دلار از منابعی که غیرقابل استفاده بود، امسال استفاده شد.
سهم پول از نقدینگی کنترل شده و روندی کاهشی دارد
شنبه 1401/09/12 ساعت 11:14
تکذیب خبر دروغ روزنامه اعتماد و برخی سایت‌ها؛
سهم پول از نقدینگی کنترل شده و روندی کاهشی دارد
طبق شاخص‌های اقتصادی و با توجه به تعدیل نسبی آثار پولی و تورمی اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها، روند سهم پول از نقدینگی کنترل شده و روند کاهشی دارد؛ سهم اسکناس و مسکوک در دست اشخاص از نقدینگی نیز نزولی بوده و در شهریورماه 1401 به پایین ترین سطح خود در ده سال اخیر (معادل 1.6درصد) رسیده است.
صالح‌آبادی: دریافت چک‌الکترونیک تفاوتی با چک‌ کاغذی ندارد
شنبه 1401/08/21 ساعت 12:06
صالح‌آبادی: دریافت چک‌الکترونیک تفاوتی با چک‌ کاغذی ندارد
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه شرایط دریافت چک دیجیتال هیچ تفاوتی با چک‌های کاغذی ندارد، گفت: به زودی شرایطی فراهم می‌شود تا تمامی بانک‌ها بتوانند این خدمت نوین و ارزشمند را به جامعه ارائه دهند.
دلیل سفر رئیس‌ بانک مرکزی عمان به تهران چیست؟
چهارشنبه 1401/08/11 ساعت 14:16
نورنیوز بررسی کرد؛
دلیل سفر رئیس‌ بانک مرکزی عمان به تهران چیست؟
در حالی که مقامات ایران و آمریکا از پیگیری توافقات قبلی در مورد تبادل زندانیان دو طرف و آزادسازی منابع ارزی مسدود شده ایران خبر داده‌اند، سفر رییس کل بانک مرکزی عمان به ایران می‌تواند توجهات بیشتری را به خود معطوف کند.
نظرات

آخرین اخبار
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد
اسناد گسترده‌ای از دخالت آمریکا و اسرائیل در ناآرامی‌های ایران وجود دارد
لغو گسترده پروازها به سرزمین‌های اشغالی از ترس موشک‌های ایرانی
مصدومیت کهنه گریبان‌گیر ستاره ازبک
اروپا در تقاطع تاریخ: از گذرگاه آمریکا به مقصد هند
دستیار پوتین: امنیت زلنسکی را تضمین می‌کنیم
جدول لیگ در پایان مسابقات امروز
هشدار صنعا به آمریکا درباره حمله به ناو هواپیمابر«آبراهام لینکلن»
دسترسی به اینترنت بین‌المللی فراهم شد
اروپا در برابر ترامپ می‌ایستد
ژاپن، استرالیا را گلباران کرد
افزایش جدید قیمت خودرو وجاهت قانونی ندارد
جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه
دیدار مقام امنیتی هند با لاریجانی
ترامپ دوباره تهدید کرد؛ پاسخ ایران: پشیمانی بی‌سابقه
معاون وزیر دادگستری: ممنوعیت قانونی برای موتورسواری بانوان نداریم
همراه اول وارد حوزه خرید اعتباری شد/خرید بدون پول نقد با «اعتبار اوانو»
افزایش سهم سوخت‌گیری با کارت شخصی
برتری فجر سپاسی مقابل خیبر
پیش‌فروش گسترده سکه عامل تضعیف پول ملی
تاکید عارف بر حفظ سرمایه و قدرت خرید مردم
دیدار پوتین با جولانی در کاخ کرملین + فیلم
رشد 20 درصدی ترانزیت ریلی کشور تنها در 20 روز
پایتخت‌نشینان میزبان برف و باران خواهند بود
المیادین: ایران به هر تجاوزی پاسخ می‌دهد
شکست سنگین پرسپولیس مقابل فولاد
غریب آبادی: اولویت تهران مذاکره با آمریکا نیست
خبر محاصره دریایی ایران جعلی است
پادکست | خطر چاقی و آسیب هایی که می تواند نباشد
فرار شمس‌آذر از منطقه سقوط
بقائی: خلیج فارس «واقعیت تمدنی پایدار و بخش جداناشدنی از هویت ملی ایرانیان» است
جدال بی‌فایده مس رفسنجان و ذوب‌آهن
بهت رهبر اسلواکی از وضعیت «خطرناک» سلامت روان ترامپ
کوهنوردان مراقب باشند
انصارالله یمن: عراق به اجازه آمریکا نیاز ندارد
عراقچی به وزیر امور خارجه عربستان هشدار داد
معاریو: رویای عادی‌سازی روابط اسرائیل با عربستان فروریخته است
وزیر کشاورزی: مردم مطمئن باشند در حوزه غذایی دچار مشکل نمی‌شویم
شروع مقتدرانه فوتسال ایران در جام ملت ها