×
سیاسی
شناسه خبر : 118970
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/09/08 ساعت 18:20
ابعاد و دستاوردهای سفر ویژه نخست‌وزیر عراق به تهران

نورنیوز بررسی کرد؛

ابعاد و دستاوردهای سفر ویژه نخست‌وزیر عراق به تهران

اراده هم‌زمان تهران و بغداد بر گسترش روابط دو کشور با توجه به درآمدهای نفتی عراق و نیازهای گوناگون این کشور به ایران، مرز 1400 کیلومتری و علایق تمدنی، فرهنگی و مذهبی مشترک، روابط بین دو کشور را در مسیری متفاوت از گذشته قرار داده است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر جدید عراق امروز سه‌شنبه هشتم آبان‌ماه در رأس هیئت بلندپایه‌ای وارد تهران شد و علاوه بر ملاقات با سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان، با رهبر معظم انقلاب نیز دیدار و گفتگو کرد.

اولین سفر السودانی به یک کشور غیر عربی از زمان تصدی پست نخست‌وزیری، به دلیل شرایط ویژه ماه‌های گذشته در عراق از یک‌سو و مناسبات راهبردی دو کشور ایران و عراق از سوی دیگر، از جهات متعددی حائز اهمیت بوده و اتفاق بزرگی در روابط طرفین محسوب می‌شود و به همین دلیل این سفر مورد توجه خاص رسانه‌ها قرار گرفته است.

پیام تبریک شیاع السودانی به دولت و ملت ایران پس از پیروزی قابل تحسین تیم ملی فوتبال کشورمان در برابر ولز در جریان بازی‌های جام جهانی قطر، اقدامی پُر معنا و حاوی پیام‌های بسیاری بود که پیش از سفر او به تهران، رویکرد مثبت او به گسترش و تعمیق روابط تهران-بغداد را نشان داد.

پیش از آن، اقدام بسیار مثبت و اصولی دولت مرکزی عراق در استقرار نیروهای ارتش فدرال در سراسر مرزهای مشترک دو کشور، به ویژه با توجه به حضور فعال تروریست‌های تجزیه‌طلب ضدایرانی در اقلیم کردستان عراق، نشانه دیگری از نگاه راهبردی السودانی به مناسبات دو کشور داشت.    

از سویی؛ حضور السودانی در تهران نشان‌دهنده پذیرش توافقات گذشته از سوی اوست، چه، در چهار دور سفر مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر پیشین عراق به ایران، توافقاتی در حوزه مسائل اقتصادی، تجاری، بانکی و امنیتی صورت گرفته بود که اکنون باید مورد تاکید و بازخوانی قرار گیرد.

این نکته از آن جهت اهمیت دارد که بدانیم السودانی پس از فراز و فرودهای بسیار در عرصه سیاسی عراق، در حالی به عنوان یک گزینه مورد اقبال مرجعیت، عموم مردم و گروه‌های متعدد سیاسی قدرت را در دست گرفت که هم از شرایط عمومی و هم از جهت ویژگی‌های خاص شخصیتی که شهره به پاک‌دستی و مدیر بودن است، تمام مولفه‌های یک نخست‌وزیر مقتدر را داراست.  

معرفی سریع کابینه به پارلمان در عرض دو هفته که برای نخستین بار اتفاق افتاد و اخذ رأی اعتماد همه اعضای پیشنهادی کابینه با رأی قابل توجه، شاهدی بر این مدعاست.

از سوی دیگر؛ سفر السودانی به ایران در شرایطی رقم خورده که جهت‌گیری و راهبرد دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی بر اساس اصل گسترش روابط با همسایگان، کاملاً شفاف، متوازن و مبتنی بر اولویت تحقق و تامین منافع ملی در حال پیشرفت است.

به بیان دقیق‌تر؛ اراده هم‌زمان تهران و بغداد بر گسترش روابط دو کشور با توجه به درآمدهای نفتی عراق و نیازهای گوناگون این کشور به ایران، مرز ۱۴۰۰ کیلومتری و علایق تمدنی، فرهنگی و مذهبی مشترک، روابط بین دو کشور را در مسیری متفاوت از گذشته قرار داده است.

موضوعاتی مانند مقابله با تروریست، قاچاق مواد مخدر و تأمین امنیت مرزها از جمله موضوعات مهم دیگری است که یکی از محورهای گفت‌وگو در این سفر بوده و با توجه به اقدام پیشینی السودانی در استقرار ارتش عراق برای رفع ناامنی مرزهای استان‌های کردنشین عراق با شمال غرب ایران نشان از عزم جدی طرفین در این خصوص دارد.

مسائل اقتصادی، تجاری و بانکی به عنوان محور مهم دیگری از موضوعات طرح شده در دیدارهای امروز به ویژه در حوزه مسئله انتقال انرژی گاز و برق با رویکرد ساخت نیروگاه، پالایشگاه و کمک به استخراج معادن در کنار موضوعات گردشگری در حوزه مذهبی و حوزه درمانی یا مسائل گردشگری غیرمذهبی شامل بازدید مراکز سیاحتی، تاریخی و تمدنی، نوید اتفاقات بسیار خوبی در آینده روابط دو کشور را می‌دهد.

ظرفیت‌های اقتصادی قابل توجه دو کشور بر این گزاره تاکید می‌کند که این سفر فرصتی ویژه برای افزایش و تعمیق روابط بین دو ملت و بهره‌مندی متناسب هر دو کشور خواهد بود و شاید به همین دلیل است که دشمنان دو ملت با انواع ترفندهای جنگ روانی مانند شایعه‌سازی، دروغ‌پردازی و ساخت کلیپ‌های دروغین تلاش می‌کنند با اختلاف‌افکنی مانع تحقق این مسئله شوند.

بر این اساس به نظر می‌رسد که؛ شرایط موجود بیش از هر زمان دیگری بسترهای لازم برای انتفاع دو کشور از ظرفیت‌های یکدیگر را فراهم آورده که باید با حفظ هوشیاری در برابر کید دشمنان، به بهترین شکل از آن استفاده شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد
اسناد گسترده‌ای از دخالت آمریکا و اسرائیل در ناآرامی‌های ایران وجود دارد
لغو گسترده پروازها به سرزمین‌های اشغالی از ترس موشک‌های ایرانی
مصدومیت کهنه گریبان‌گیر ستاره ازبک