×
سیاسی
شناسه خبر : 118961
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/09/08 ساعت 14:49
رئیسی: حضور بیگانگان در منطقه امنیت ساز نیست/ السودانی: ملت و دولت عراق حمایت‌های ایران را فراموش نخواهند کرد

رئیسی: حضور بیگانگان در منطقه امنیت ساز نیست/ السودانی: ملت و دولت عراق حمایت‌های ایران را فراموش نخواهند کرد

رئیس‌جمهور کشورمان با اشاره به دیدگاه‌های مشترک ایران و عراق در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی گفت: گفتگوهای بین هیئت عراقی و ایرانی در حل و فصل مسائل فی ما بین تأثیرگذار است.

نورنیوز - گروه سیاست: آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز یکشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق، ضمن ابراز خرسندی از سفر او به ایران، گفت: روابط ایران و عراق روابط معمولی نیست. روابط دو کشور ریشه در اعتقادات و باورهای دو ملت دارد و اوج این روابط را می‌توان در مراسم اربعین مشاهده کرد که چگونه مسلمانان از سراسر جهان شرکت می‌کنند و دولت و ملت عراق بهترین میزبانی را از زائرین ابا عبدالله الحسین دارند که جا دارد از دولت و ملت عراق بابت این میزبانی تشکر کنیم.

رئیس جمهور تصریح کرد: دولت عراق در آغاز کار خود است که جا دارد به آنها تبریک بگوییم و امیدواریم در این دوره جدید همکاری‌ها بین ایران و عراق گسترش پیدا کند. البته ما در حوزه‌های تجاری، فرهنگی، ترانزیت، علم و فناوری و مبارزه با تروریسم همکاری‌هایی داریم و امیدواریم که این همکاری‌ها در دوره جدید ارتقاء پیدا کند.

او افزود: از نظر ما و دولت عراق امنیت و صلح و ثبات در منطقه بسیار اهمیت دارد و لذا مبارزه با مواد مخدر، تروریسم و جرایم سازمان یافته جزء توافقات و مشترکات بین دو طرف است.

رئیسی با تأکید بر اینکه امنیت و صلح و ثبات در منطقه تنها توسط دولت‌ها و ملت‌های منطقه قابل تحقق است، خاطرنشان کرد: حضور بیگانگان در منطقه امنیت ساز نیست و تنها مشکل آفرین است. همانگونه که حضور آمریکایی‌ها در افغانستان و دیگر منطق دنیا امنیت ایجاد نکرد در عراق نیز این حضور نمی‌تواند امنیت ایجاد کند و خروج آنها از منطقه ما بسیار مهم است.

رئیس جمهور گفت: حضور نخست وزیر عراق در ایران می‌تواند گام بلندی در ارتقای روابط دو کشور باشد و مسائل تجاری، صادرات گاز و برق، موضوع مهم مذاکرات ماست که بدون تردید این سفر و گفتگو میان دو طرف می‌تواند در پیشبرد روابط دو کشور بسیار مؤثر باشد.

او گفتگو و رایزنی پیرامون مسائل پولی و بانکی و صادرات نفت و گاز را از محورهای دیدار خود با طرف عراقی اعلام کرد و اظهار کرد: این سفر و گفتگوهای بین هیئت عراقی و ایرانی در حل و فصل مسائل فی ما بین تأثیرگذار است.

رئیسی افزود: دیدگاه‌های مشترکی در روابط دو جانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی داریم و این حسن روابط دو جانبه به ارتقای روابط می‌انجامد. امید است در این سفر گام‌های ماندگاری برداشته شود.

رئیسی گفت: بحمدالله دیدگاه‌های مشترکی بین ما در خصوص روابط دو جانبه و مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی وجود دارد و حتماً حسن روابط دوجانبه به ارتقاء سطح روابط در سطح منطقه و بین‌المللی منجر خواهد شد.

او افزود: امید است در این سفر و با تبادل هیئت‌ها بین دو کشور برای ارتقا روابط بین دو کشور گام‌های بلندی برداشته شود.

السودانی: ملت و دولت عراق حمایت‌های ایران را فراموش نخواهند کرد

محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق نیز در این نشست خبری مشترک ضمن تشکر از میزبانی دولت ایران گفت: بنابر دعوت کریمانه از سوی جناب آقای رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران امروز ما در تهران هستیم تا در رابطه با روابط دوجانبه میان دو کشور از جمله مسائل اقتصادی و امنیتی به بحث بنشینیم و آخرین تحولات منطقه و بین‌الملل را مورد بحث و تبادل نظر قرار دهیم.

او ادامه داد: سفر امروز برای تقویت روابط تاریخی میان عراق و ایران است. همچنین نقاط مشترکی که میان دو ملت وجود دارد و برای ما مؤکد می‌سازد که بر توافقات برای گسترش روابط عمل کنیم. ‌

السودانی گفت: ملت و دولت عراق ابداً حمایت ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران در سالیان گذشته به‌ویژه از سال ۲۰۰۳ به بعد از آغاز جنگ علیه تروریست‌های داعش را فراموش نخواهد کرد. این حمایت‌ها در زمینه‌های حضور مستشاران نظامی و برادرانی که در این جنگ حاضر شدند و جان خود را در کنار برادران عراقی خود در نبرد حق علیه باطل تقدیم کردند.

او افزود: تاریخ روابط دو کشور تأکید دارد بر همکاری‌ها و همراهی مشترک برای مقابله با چالش‌های پیش رو از جمله خطر تروریسم، افراطی گری و مواد مخدر که امنیت ملت‌های منطقه را به خاطر می‌اندازد.


مهر
نظرات

آخرین اخبار
ژاوی سرمربی هلند شد؛ شروعی سخت برابر آلمان
تنش تازه روسیه و ژاپن بر سر جزایر کوریل
ترکیب احتمالی استقلال برای اولین بازی فصل اعلام شد
پشت پرده خروج سخنگوی ترامپ؛ پای یک افشای امنیتی در میان است
خواب‌آلودگی راننده حادثه آفرید؛ 11 مصدوم در محور بجنورد-آشخانه
هشدار درباره پیش‌خرید خودرو در مازندران
14 میلیون مجرد در سن ازدواج؛ چرا جوانان ایرانی ازدواج نمی‌کنند؟
افغانی گران شد
10 تعرض اسرائیل به سوریه در 24 ساعت
بقائی: کشتی فله‌بر خارجی عامل آلودگی نفتی قشم است
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 22 مرداد 1405 / اونس روی 4400 دلار ماند
هوای تهران نمره قبولی گرفت
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز پنجشنبه 22 مرداد + جدول
جدول جدید قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه 22 مرداد
هشدار سیلاب در مازندران؛ مسافران از رودخانه‌ها فاصله بگیرند
آخریت قیمت یورو امروز پنج شنبه 22 مرداد
2 هزار مفقودی در غزه؛ تراژدی ادامه‌دار جنگ اسرائیل
آخرین خبر از بنزین 87 هزار تومانی؛ اجرای طرح جدید بنزین متوقف شد
وضعیت آب و هوا امروز پنج شنبه 22 مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
طرح تروریستی داعش در کویت خنثی شد
برنامه قطعی برق تهران پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه امروز پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+جدول
چالوس زیر بار ترافیک؛ باران در جاده‌های شمالی
اوباما دفتر طلایی ترامپ را مسخره کرد
خبر جدید از نقل و انتقالات استقلال امروز پنج شنبه 22 مرداد
قیمت دلار امروز پنجشنبه 22 مرداد +جدول قیمت ارزها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 22 مرداد 1405 +جدول پخش
قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه 22 مرداد + جدول
تصویب قانون جنجالی عفو عمومی در لبنان
قیمت طلا امروز پنجشنبه 22 مرداد + جدول قیمت طلا 18 عیار
جوانان فرنگی‌کار ایران مسافر اسلواکی شدند
پاسخ تند عراقچی به فرانسه
شناسایی استرس با حسگرهای پوشیدنی
چرا با نوشیدن آب دچار نفخ می‌شویم؟
بهترین راه مقابله با گرمازدگی
چالش جدید انویدیا برای اوپن‌ای‌آی با عرضه مدل عظیم متن‌باز
هشدار درباره نقص‌های مادرزادی قلب کودکان
حفظ زیرساخت‌های اقیانوسی با چسب!
برچسب‌های پایشگر و نیاز بیماران مبتلا به پارکینسون
شناسایی نقطه جوش مولکول‌ها با هوش مصنوعی
کشف 181 قبضه سلاح غیرمجاز در خوزستان
آدان به استقلال برمی‌گردد؟
خروج ناگهانی سخنگوی ترامپ از کاخ سفید
هواپیمای سلطنتی امارات برای دومین روز به تهران آمد
واکنش اسپانیا به ادعای حاکمیتی مراکش
رئیس‌جمهورلهستان ادعای جنجالی درباره دریای بالتیک را رد کرد
نماینده کنگره خطاب به ترامپ: آمریکا را ضعیف و منزوی کردی
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده چالوس؛ محدودیت تردد اعلام شد
آلودگی نفتی به 32 هزار مترمربع از سواحل قشم و هنگام رسید
تنگه هرمز همچنان بسته است