×
سیاسی
شناسه خبر : 118961
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/09/08 ساعت 14:49
رئیسی: حضور بیگانگان در منطقه امنیت ساز نیست/ السودانی: ملت و دولت عراق حمایت‌های ایران را فراموش نخواهند کرد

رئیسی: حضور بیگانگان در منطقه امنیت ساز نیست/ السودانی: ملت و دولت عراق حمایت‌های ایران را فراموش نخواهند کرد

رئیس‌جمهور کشورمان با اشاره به دیدگاه‌های مشترک ایران و عراق در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی گفت: گفتگوهای بین هیئت عراقی و ایرانی در حل و فصل مسائل فی ما بین تأثیرگذار است.

نورنیوز - گروه سیاست: آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز یکشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق، ضمن ابراز خرسندی از سفر او به ایران، گفت: روابط ایران و عراق روابط معمولی نیست. روابط دو کشور ریشه در اعتقادات و باورهای دو ملت دارد و اوج این روابط را می‌توان در مراسم اربعین مشاهده کرد که چگونه مسلمانان از سراسر جهان شرکت می‌کنند و دولت و ملت عراق بهترین میزبانی را از زائرین ابا عبدالله الحسین دارند که جا دارد از دولت و ملت عراق بابت این میزبانی تشکر کنیم.

رئیس جمهور تصریح کرد: دولت عراق در آغاز کار خود است که جا دارد به آنها تبریک بگوییم و امیدواریم در این دوره جدید همکاری‌ها بین ایران و عراق گسترش پیدا کند. البته ما در حوزه‌های تجاری، فرهنگی، ترانزیت، علم و فناوری و مبارزه با تروریسم همکاری‌هایی داریم و امیدواریم که این همکاری‌ها در دوره جدید ارتقاء پیدا کند.

او افزود: از نظر ما و دولت عراق امنیت و صلح و ثبات در منطقه بسیار اهمیت دارد و لذا مبارزه با مواد مخدر، تروریسم و جرایم سازمان یافته جزء توافقات و مشترکات بین دو طرف است.

رئیسی با تأکید بر اینکه امنیت و صلح و ثبات در منطقه تنها توسط دولت‌ها و ملت‌های منطقه قابل تحقق است، خاطرنشان کرد: حضور بیگانگان در منطقه امنیت ساز نیست و تنها مشکل آفرین است. همانگونه که حضور آمریکایی‌ها در افغانستان و دیگر منطق دنیا امنیت ایجاد نکرد در عراق نیز این حضور نمی‌تواند امنیت ایجاد کند و خروج آنها از منطقه ما بسیار مهم است.

رئیس جمهور گفت: حضور نخست وزیر عراق در ایران می‌تواند گام بلندی در ارتقای روابط دو کشور باشد و مسائل تجاری، صادرات گاز و برق، موضوع مهم مذاکرات ماست که بدون تردید این سفر و گفتگو میان دو طرف می‌تواند در پیشبرد روابط دو کشور بسیار مؤثر باشد.

او گفتگو و رایزنی پیرامون مسائل پولی و بانکی و صادرات نفت و گاز را از محورهای دیدار خود با طرف عراقی اعلام کرد و اظهار کرد: این سفر و گفتگوهای بین هیئت عراقی و ایرانی در حل و فصل مسائل فی ما بین تأثیرگذار است.

رئیسی افزود: دیدگاه‌های مشترکی در روابط دو جانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی داریم و این حسن روابط دو جانبه به ارتقای روابط می‌انجامد. امید است در این سفر گام‌های ماندگاری برداشته شود.

رئیسی گفت: بحمدالله دیدگاه‌های مشترکی بین ما در خصوص روابط دو جانبه و مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی وجود دارد و حتماً حسن روابط دوجانبه به ارتقاء سطح روابط در سطح منطقه و بین‌المللی منجر خواهد شد.

او افزود: امید است در این سفر و با تبادل هیئت‌ها بین دو کشور برای ارتقا روابط بین دو کشور گام‌های بلندی برداشته شود.

السودانی: ملت و دولت عراق حمایت‌های ایران را فراموش نخواهند کرد

محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق نیز در این نشست خبری مشترک ضمن تشکر از میزبانی دولت ایران گفت: بنابر دعوت کریمانه از سوی جناب آقای رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران امروز ما در تهران هستیم تا در رابطه با روابط دوجانبه میان دو کشور از جمله مسائل اقتصادی و امنیتی به بحث بنشینیم و آخرین تحولات منطقه و بین‌الملل را مورد بحث و تبادل نظر قرار دهیم.

او ادامه داد: سفر امروز برای تقویت روابط تاریخی میان عراق و ایران است. همچنین نقاط مشترکی که میان دو ملت وجود دارد و برای ما مؤکد می‌سازد که بر توافقات برای گسترش روابط عمل کنیم. ‌

السودانی گفت: ملت و دولت عراق ابداً حمایت ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران در سالیان گذشته به‌ویژه از سال ۲۰۰۳ به بعد از آغاز جنگ علیه تروریست‌های داعش را فراموش نخواهد کرد. این حمایت‌ها در زمینه‌های حضور مستشاران نظامی و برادرانی که در این جنگ حاضر شدند و جان خود را در کنار برادران عراقی خود در نبرد حق علیه باطل تقدیم کردند.

او افزود: تاریخ روابط دو کشور تأکید دارد بر همکاری‌ها و همراهی مشترک برای مقابله با چالش‌های پیش رو از جمله خطر تروریسم، افراطی گری و مواد مخدر که امنیت ملت‌های منطقه را به خاطر می‌اندازد.


مهر
نظرات

آخرین اخبار
شرط ترامپ برای توافق هسته‌ای با عربستان
امضای اسناد مشترک همکاری ایران و عراق
بازگشایی پناهگاه‌ها در اراضی اشغالی از بیم حملات احتمالی ایران
محدودیت ترافیکی کندوان و آزادراه تهران-شمال جمعه 2 مرداد
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
دیالوگ تاریخی مسی و یامال پس از شکست آرژانتین
جزییات قتل هولناک شاگرد میوه فروشی در مشهد
نیمی از جمعیت جهان نباید در برابر بحران‌های منطقه سکوت کنند
آمادگی کامل زیرساخت‌های مرز خسروی برای میزبانی از زائران اربعین
معاون وزیر جهاد کشاورزی: ذخایر کالاها در امن‌ترین وضعیت ممکن است
هلاکت 2 تروریست در درگیری مسلحانه مرزبانان هنگ مرزی
مرسدس‌بنز در آستانه حذف از بازار ایالات متحده
حمایت کرملین از حق هسته‌ای صلح‌آمیز ایران و عربستان
بیانیه هشدارآمیز حنظله؛ شبکه آب، برق و ترابری آمریکا در خط مقدم حملات بعدی
چرا بزرگترین شرکت هواپیمایی هند بازگشت به اسرائیل را به تعویق انداخت؟
تحرکات دیپلماتیک عمان در دریای سرخ
واکنش وزارت امور خارجه ایران به واگذاری پایگاه نظامی انگلیس به آمریکا
توقف اعزام‌های دولتی عتبات؛ مسیر کربلا در اختیار کاروان‌های خصوصی
الزیدی و پیام ترامپ!
تولد نوزاد 5650 گرمی درهفتمین زایمان مادر کرمانشاهی
تنگه باب‌المندب، کابوس جدید بازارهای جهانی؛ قیمت نفت به 99 دلار رسید
سونامی تعدیل در آلمان؛ خداحافظی با 6 هزار نیروی کار در امپراتوری پورشه
ابلاغ الگوی جدید هم‌ترازی رشته‌های تحصیلی؛ پایان ابهامات آزمون های استخدامی
یورش شهرک‌نشین های صهیونیست به صحن‌های مسجدالاقصی
بازار لوازم خانگی؛ چرا مردم تعمیر را به خرید ترجیح می‌دهند؟
واکنش روبیو به موضع «چشم در برابر چشم» وزیر امور خارجه ایران
نورنما | شادی غم انگیز مردم جنگ زده غزه از پیروزی تیم فوتبال اسپانیا
فینال جام جهانی 2026 تکرار می شود !
پایان ماجراجویی 4 آدم‌ربا پس از ربودن کودک یزدی
پیش بینی وضعیت آب و هوا استان مازندران فردا جمعه 2 مرداد
پایان عمر باتری‌های لیتیومی؛ رونمایی از شاهکار جدید چینی‌ها در قلب انرژی هسته‌ای
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 1 مرداد+ جدول قیمت ها
پیش‌بینی هوای تهران؛ کاهش نسبی دما و رگبار در ارتفاعات
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 1 مرداد 1405
اقدام قاطع مرزبانان در مواجهه با تروریستها
سیدبندی لیگ قهرمانان آسیا اعلام شد + سیدبندی گل‌گهر
تسهیل آتش بس در دستور کار اسلام آباد
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز پنجشنبه 1 مرداد 1405
راز سقوط بازار کار؛ چه بر سر اقتصادهای بحران‌زده آمد؟
جزئیات ترور وحشتناک شهردار مکزیکی در قلمرو کارتل‌های مواد مخدر
سرقت مسلحانه 40 هزار دلاری در معامله صوری
رکورد 420 میلیون تنی پکن؛ رمزگشایی از رکورد بی‌سابقه تولید نفت چین
واکنش ایران به تهدید آمریکا برای حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی
شعله‌های سرکش آتش 2 هزار هکتار از اراضی فرانسه را بلعید
پیش بینی قیمت دلار و ارز پنجشنبه 1 مرداد؛ دلار زیر سایه مذاکرات و تنش‌ها
سناریوهای تازه ایران برای دفاع از کشور
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 1 مرداد + جدول
عبور از گیت‌ها فقط در 4 ثانیه؛ آخرین جزئیات از موج خروج زائران اربعین از مرزها
پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 1 مرداد؛ خیز بلند طلا برای فتح کانال 19 میلیونی
کریدور عمان چگونه غیر فعال شد؟