×
اقتصادی
شناسه خبر : 118839
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/09/06 ساعت 10:37
آزاد شدن فروش سهام عدالت فعلاً منتفی است/ سود سهام عدالت تا پایان آذر پرداخت می‌شود

آزاد شدن فروش سهام عدالت فعلاً منتفی است/ سود سهام عدالت تا پایان آذر پرداخت می‌شود

دستیار ویژه رئیس سازمان بورس گفت: فلسفه اصلی سهام عدالت نگهداری آن و بهره بردن از عواید سود سالانه است.

نورنیوز - گروه اقتصاد: «پیمان حدادی»، مشاور و دستیار ویژه ریاست سازمان بورس در سهام عدالت ضمن اشاره به پرداخت سود سهام عدالت در دو قسط به دارندگان این سهام، در خصوص جزئیات پرداخت سود گفت: مبلغ دقیق سود سهام عدالت به دلیل اینکه هنوز مجمع سه تا از سهامی که در سهام عدالت وجود دارد برگزار نشده، مشخص نیست و یکی از دلایل اینکه قرار شده است علی الحساب و در دو قسط این سود پرداخت شود همین مسأله است. ولی در شرایط فعلی می‌توان گفت که تا آخر آذرماه سال جاری مبلغ دقیق این سود پس از برگزاری مجامع مشخص می‌شود و تا آخر پاییز به طور قطعی سود سهام عدالت پرداخت می‌شود.

او افزود: پرداخت قسط دوم سود دارندگان سهام عدالت به تأمین نقدینگی شرکت‌های سرمایه‌پذیر بستگی دارد و بنابراین می‌توان گفت که قسط دوم، اواخر اسفند ماه یا اوایل فروردین سال بعد پرداخت می‌شود، یعنی این امکان وجود دارد که پرداخت قسط دوم به اوایل سال بعد موکول شود.

مشاور رئیس سازمان بورس در پاسخ به سوال در خصوص آخرین وضعیت آزادسازی و فروش سهام عدالت، گفت: نکته‌ای که لازم است به آن اشاره کنم، فلسفه اصلی سهام عدالت، نگهداری این سهام است و قصد از واگذاری سهام عدالت این نبوده که این سهام در اختیار مردم قرار گیرد و مردم آن را بفروشند چرا که اگر چنین قصدی وجود داشت مانند طرح یارانه‌های معیشتی از ابتدا پول آن را به مردم پرداخت می‌شد؛ بنابراین باید به این نکته توجه شود که فلسفه اصلی سهام عدالت این بوده که مردم به صورت بلند مدت این سهام را نگهداری کنند و از عواید آن که همان سود سالانه آن است و هر سال از سال قبل بیشتر می‌شود (امسال هم حداقل دو برابر سال قبل است)، بهره ببرند. اما اینکه اختیار فروش این سهام مجددا کی آزاد می‌شود و در اختیار دارندگان آن قرار می‌گیرد بستگی به مصوبات شورای عالی بورس در این خصوص دارد که هنوز چنین تصمیمی اتخاذ نشده است.

حدادی در ادامه گفت: طبیعی است که اگر اختیار فروش سهام عدالت مجدداً آزاد شود به هرحال بر شرایط بازار سرمایه تاثیرگذار است، اما علت اصلی آنکه هنوز این اجازه از سوی شورای عالی بورس صادر نشده است، تأثیرگذاری آن بر شرایط بازار سرمایه نیست، چرا که زمانی که مجوز فروش سهام عدالت مجددا صادر شود حتماً شرایطی که سابقا شاهد آن بودیم مبنی بر فروش ۳۰ درصدی یا ۶۰ درصدی دارندگان این سهام، اصلاح خواهد شد و قطعاً مشابه تصمیمی که در سال ۹۹ گرفته شد و سیل عظیمی از فروشندگان سهام عدالت را به سوی بازار سرمایه روانه کرد و یکی از دلایل ریزش بازار سرمایه شد، به آن صورت تکرار نخواهد شد. گفتنی است اگر قصد بر باز شدن فروش سهام عدالت شود حتما شرایط جدیدی اعلام می‌شود تا هم شرایط را برای نگهدارندگان سهام عدالت تسهیل کند و هم به لطمه‌ای به بازار سرمایه وارد نکند.


ایبنا
نظرات

آخرین اخبار
پزشکیان: اختلافات داخلی قدرت ملی را تضعیف و دشمن را امیدوار می‌کند
دختر رئیس‌جمهور جنجالی پرو پس از 26 سال به قدرت بازگشت
وزیر جنگ اسرائیل از اختلاف ترامپ و نتانیاهو پرده برداشت
شرط‌بندی عجیب دو پسر 18 ساله برای گوشی‌قاپی
راهنمای جامع اسکان و خدمات زائران در مراسم تشییع رهبر شهید؛ از زمان سفر تا محل اقامت
چه کسانی بیشترین هزینه تورم خرداد را پرداختند؟
آغاز ثبت نام زائران اربعین در سامانه سماح از امروز + نشانی سایت
جزئیات خطوط ویژه جدید در بزرگراه‌ها؛ تغییرات ترافیکی تهران
هشدار سازمان ملل درباره گرمای شدید در جام جهانی 2026
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 9 تیر 1405
نوراینفو | چه خدمات رایگانی برای سلامت روان ارائه می شود؟
پیام قاطع سرپرست وزارت دفاع به دشمن: در صورت نقض آتش‌بس پاسخ می‌دهیم
تشریح جزئیات محدودیت‌های ترافیکی مراسم وداع و تشییع رهبر شهید
برنامه و ساعت بازی‌های امشب و فردا جام جهانی 2026
چرا مربی سابق استقلال قید بازگشت به نیمکت آبی‌ها را زد؟
شرط جدید بانک مرکزی برای وام‌های میلیاردی چیست؟
کری جنجالی سرمربی مراکش؛ هیچ تیمی نمی‌تواند ما را متوقف کند
گرد و خاک 18 شهرستان اصفهان را فرا می‌گیرد
واکنش تلخ کومان پس از حذف هلند؛ آن ضربه همه‌چیز را تغییر داد
استاندار تهران برای میزبانی از زائران مراسم تشییع چه دستوراتی صادر کرد؟
سفیر عراق: بغداد آماده میزبانی مذاکرات ایران و آمریکا است
تشخیص 50 نوع سرطان با یک آزمایش خون ساده
پدیده ترامپ!
فاش شدن جزئیات محرمانه پیوست امنیتی توافق تحمیلی لبنان
گرمای هوای کرمانشاه تا پایان هفته تشدید می‌شود
شهادت دو پاسدار سپاه در حمله تروریستی پاوه؛ روایت سپاه از جزئیات حادثه
زخمی شدن یک نظامی دیگر اسرائیلی در جنوب لبنان
قانون جدید پارلمان فرانسه؛ زیدان از نیمکت تیم ملی دور می‌شود؟
قیمت نفت برنت کاهشی شد
این اختلافات «حتی موجه» تا کی؟!
مراقب نقشه وحدت‌شکن دشمن باشیم
مین‌روبی یا مهندسی نظم جدید؟
ادارات کرمان امروز تعطیل شد؛ آلودگی هوا به وضعیت بحرانی رسید
زلزله در جام جهانی 2026؛ پایان تلخ آلمان و هلند در یک شب تاریخی
قیمت گوشت قرمز امروز 9 تیر 1405 + جدول
سیاست نامه | اصولگرایی علیه افراط گرایی و تندرویی
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 9 تیر 1405+ جدول
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 9 تیر 1405
خداحافظی احساسی گلر آلمان از مانشافت
نبویان از کدام کودتا حرف می زند؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 تیر 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 9 تیر 1405 + وضعیت استانها
راز طول عمر در وزنه‌ها؛ ورزش قدرتی عمر را افزایش می‌دهد
هشدار برای کلاهبرداری به نام سریال «وحشی»
مرگ 5 آمریکایی در هر ساعت به علت آلودگی خودروها
سفر در اروپا مختل شد!
شمار شهدای لبنان از 4250 نفر گذشت
پزشکیان: آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد، ما هم به تعهداتمان عمل می‌کنیم
حدادعادل: رابطه مردم و رهبری با معیارهای غربی قابل فهم نیست
گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و مرتس