×
سیاسی
شناسه خبر : 118833
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/09/06 ساعت 10:05
ناتو در ادامه ارسال تسلیحات به کی‌یف کم آورد/ روسیه: رهبران اروپایی را مسئول بحران انرژی هستند

تحولات اوکراین؛

ناتو در ادامه ارسال تسلیحات به کی‌یف کم آورد/ روسیه: رهبران اروپایی را مسئول بحران انرژی هستند

روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات ناتو گزارش داد که دو سوم کشورهای ناتو توان بالقوه خود در زمینه ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین را از دست داده‌اند. به گفته آنها، در حال حاضر ذخایر 20 کشور از 30 کشور ناتو "تقریباً در حد صفر" است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: روزنامه "نیویورک تایمز" شب گذشته، شنبه، به نقل از مقامات پیمان آتلانتیک شمالی گزارش داد که دو سوم کشورهای ناتو توان بالقوه خود در زمینه ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین را از دست داده‌اند. به گفته آنها، در حال حاضر ذخایر ۲۰ کشور از ۳۰ کشور ناتو "تقریباً در حد صفر" است، البته ۱۰ عضو دیگر باقی مانده این ائتلاف، از جمله فرانسه، آلمان، ایتالیا و هلند، توانایی ادامه تحویل تسلیحات به اوکراین را حفظ کرده‌اند.

همانطور که این روزنامه یادآور شده، لهستان و کشورهای حوزه دریای بالتیک از لحاظ وضعیت انبارهای تسلیحاتی وضعیت دشواری دارند. در مجموع کشورهای عضو ناتو تسلیحاتی به ارزش ۴۰ میلیارد دلار به اوکراین ارسال کردند که با کل بودجه نظامی سالانه کشور فرانسه قابل مقایسه است.

لازم به ذکر است که در ماه فوریه (اسفند ماه گذشته) و در آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، کشورهای عضو ناتو تقریباً نیمی از انبارهای تسلیحات لازم را در اختیار داشتند و پیشرفت‌هایی در تولید سلاح‌هایی که می‌توانند به‌طور متقابل مورد استفاده قرار گیرند، در حال انجام بود. بدین ترتیب، این نشریه یادآور شده که برای کشورهای ناتو که تسلیحات نظامی زیادی را به اوکراین ارسال کردند، به ویژه برای کشورهای خط مقدم، مانند لهستان و کشورهای بالتیک، بار جایگزینی بسیار سنگینی بوجود آمده است.

این تحلیل می‌نویسد: «کشورهای کوچک عضو ناتو پتانسیل خود را به اتمام رسانده‌اند و ۲۰ کشور از ۳۰ عضو آن به‌طور چشمگیری توان خود در این رابطه را از دست داده‌اند. در عین حال، ۱۰ کشور باقی مانده‌اند که هنوز می توانند به اوکراین تسلیحات ارسال کنند که قبل از همه، فرانسه، آلمان، ایتالیا و هلند هستند.»

طبق اطلاعات این روزنامه، اوکراینی‌ها حداقل به چند سیستم جنگی نیاز دارند که غرب هنوز آنها را ارائه نکرده و بعید است که چنین اتفاقی بیفتد: موشک‌های زمین به زمین دارای برد بلند معروف به ATACMS، جنگنده‌های غربی و تانک‌های طبق استاندارد ناتو.

روز گذشته روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد که سیستم توپخانه‌ای که ایالات متحده و متحدانش در اختیار اوکراین قرار دادند به طور مداوم نیاز به تعمیر و نگهداری دارد که این موضوع برای پنتاگون به یک مشکل جدی تبدیل شده است. به گفته منابع خبری این روزنامه، سلاح‌های فرسوده یا آسیب دیده برای نگهداری و تعمیر به لهستان ارسال می شود.

پیش از این، «ینس استولتنبرگ»، دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی گفت که ناتو به میزان قابل توجهی تولید سلاح و مهمات مدل شوروی در کشورهای اروپای شرقی را افزایش داده است تا بتواند نیازهای تسیلحاتی اوکراین را تأمین کند.

اعتراف وزیر خارجه اوکراین  به ارسال مخفیانه تسلیحات به کی‌یف توسط کشورهای ثالث 

«دیمیتری کولبا»، وزیر امور خارجه اوکراین در مصاحبه با روزنامه فرانسوی پاری سن ( Le Parisien) اعتراف کرد که از سوی برخی کشورها تسلیحات نظامی به‌صورت مخفیانه به کی‌یف ارسال شده است. کشورهایی که علناً از ارائه سلاح به اوکراین خودداری می‌کنند، با این وجود از طریق واسطه‌های مختلف و بصورت مخفیانه، سلاح به کی‌یف منتقل می‌کنند.

وزیر خارجه اوکراین توضیح داد: «بیشتر این کشورهای ثالث علناً می‌گویند که چیزی ارسال نمی‌کنند، اما همه چیز در پشت صحنه اتفاق می‌افتد».

چندی پیش سوئیس رسماً از اوکراین حمایت کرده و بدین ترتیب سیاست بی‌طرفی قبلی خود را نقض نمود. در عین حال، مقامات برن تأکید کردند که با این وجود سلاحی به کی‌یف منتقل نخواهند کرد.

زاخارووا رهبران اروپایی را مسئول بحران انرژی در اتحادیه اروپا دانست

«ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی ابراز عقیده کرد که تصمیمات سیاسی رهبران کشورهای اروپایی باعث بحران انرژی در اتحادیه اروپا شده است. او گفت: «این آنها (رهبران اروپایی) هستند که به ویژه اتحادیه اروپا را به سمت فروپاشی انرژی سوق داده‌اند.»

بنابراین، به گفته او، کشورهای غربی در ماجرای انفجار در خطوط لوله ‌نورد استریم و نورد استریم ۲ که در دریای بالتیک و منطقه تحت کنترل ناتو رخ داد، مسئولیت خود را خوب انجام دادند. زاخارووا یادآور شد که رهبران اروپایی وقوع یک حادثه خرابکارانه در این خطوط لوله را به عنوان حملات تروریستی به رسمیت شناختند، اما نتیجه گیری عجولانه نکردند، زیرا آنها "دستور مقصر دانستن روسیه در این ماجرا" را داشتند.

تعداد دیپلمات‎‌های روسیه در برخی از کشورهای غیردوست به حداقل رسیده است

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که در برخی از کشورهای غیر دوست، بیش از دو دیپلمات روس باقی نمانده است.

او در این مصاحبه گفت: «در خصوص نمایندگی‌های دیپلماتیک باید بگویم که در برخی کشورها عمدتاً در اتحادیه اروپا که ما آنها را غیردوستانه اعلام کردیم،  آنها عملاً حضور دیپلماتیک ما را به حداقل رساندند. ما در برخی  از این کشورها فقط یک یا دو دیپلمات داریم.»

زاخارووا در پاسخ به این سوال که چرا روسیه  به حضور در این کشورها ادامه می‌دهد، افزود: «به دلیل وجود شهروندان و هموطنان و سازمان‌هایی وجود دارند که هر روز به اسناد، شناسنامه، گذرنامه، قانونی کردن اسناد، ترجمه و غیره نیاز دارند. این یک کار مترادف است که باید انجام شود. و نه صرفاً داشتن نوعی حضور دیپلماتیک و روابط سیاسی. بنابراین آنها یک وظیفه روزانه دارندکه باید انجام شود.»

زاخارووا همچنین یادآور شد که مسکو هرگز آغازگر حل و فصل مشکلات از طریق قطع روابط با سایر کشورها نبوده است. او افزود: «این اقدامی پوچ است و این دقیقاً همان چیزی است که در طرف مقابل اتفاق افتاده است.

زلنسکی از قطع برق در ۱۵ منطقه اوکراین خبر داد

«ولادیمیر زلنسکی»، رئیس جمهوری اوکراین شب گذشته اعلام کرد که انتقال برق در ۱۵ منطقه در این کشور بسیار مشکل و بطور محدود انجام می شود.

او در یک پیام ویدئویی خود گفت: در ۱۴ منطقه اوکراین و در استان و شهر کی‌یف، محدودیت ها برای بیش از ۱۰۰ هزار مشترک برق در هر یک از مناطق همچنان برقرار است.و اگر  جهش در مصرف وجود داشته باشد، ممکن است قطعی بیشتر شود.

به گفته زلنسکی، متخصصان فعالانه در حال کار برای بازگرداندن سیستم انرژی هستند، اما تاکنون نتوانستند یک منبع پایدار بوجود آورند. در این راستا، رهبر اوکراین از شهروندان خواست تا به طور منطقی از برق استفاده کنند.

«ویتالی کلیچکو»، شهردار کی‌یف نیز روز شنبه گفت که حدود یک چهارم ساکنان پایتخت همچنان بدون برق هستند.

پیش از این، زلنسکی به ناکارآمدی سازماندهی «نقاط شکست ناپذیری» در کی‌یف و سایر شهرهای کشور اعتراف و از عملکرد دفتر شهردار کی‌یف به ریاست ویتالی کلیچکو انتقاد کرد. زلنسکی تأکید کرد که انتظار کار بهتری از او دارد.

وزارت دفاع روسیه: بولتون در تهیه سندی درباره نیاز به سلاح‌های بیولوژیکی برای آمریکا نقش داشت

«جان بولتون»، مشاور امنیت ملی سابق دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری قبلی آمریکا، سندی را در مورد نیاز به تولید سلاح‌های بیولوژیکی برای مدرن‌ سازی ارتش آمریکا و تضمین رهبری ایالات متحده در جهان نوشت. این موضوع توسط ژنرال «ایگور کیریلوف»، فرمانده نیروهای دفاع رادیویی، شیمیایی و بیولوژیکی نیروهای مسلح روسیه اعلام شد.

 این مقام نظامی یادآور شده، در سال ۲۰۰۰، در گزارشی تحت عنوان «بازسازی توان دفاعی آمریکا»، که توسط بولتون تهیه شده بود، اشاره شده که "برای دستیابی به موقعیت رهبری جهانی، ایالات متحده باید برتری نیروهای نظامی خود را حفظ کند" و یکی از راه‌های آن تولید سلاح های بیولوژیکی به منظور بازدارندگی دشمن است.

بر اساس اظهارات کیریلوف، این سند و همچنین تحقیقات در مورد افزایش خواص بیماری زایی میکروارگانیسم‌ها که در ایالات متحده انجام می‌شود، طرف روسی را مجبور کرده تا در ارزیابی خود اظهارات مقامات کاخ سفید که بر پایبندی به مقابله با تهدیدات بیولوژیکی تأکید دارند، تجدید نظر کند.


تسنیم
اخبار مرتبط
افسر اطلاعاتی سابق آمریکا، زمان فروپاشی «ناتو» را پیش‌بینی کرد
یکشنبه 1402/06/19 ساعت 08:12
افسر اطلاعاتی سابق آمریکا، زمان فروپاشی «ناتو» را پیش‌بینی کرد
«اسکات ریتر» از افسران اطلاعاتی سابق آمریکا با اذعان به شکاف در سازمان نظامی «ناتو» پیش‌بینی کرد که تا 10 سال آینده این پیمان نظامی فرو خواهد پاشید.
کنعانی: صبر راهبردی ایران در قبال اتهامات بی اساس نامحدود نیست
پنج‌شنبه 1401/10/01 ساعت 15:46
در پاسخ به اتهامات تکراری و اظهارات خارج از نزاکت زلنسکی؛
کنعانی: صبر راهبردی ایران در قبال اتهامات بی اساس نامحدود نیست
سخنگوی وزارت امور خارجه اتهامات تکراری و اظهارات خارج از نزاکت رئیس جمهور اوکراین در کنگره آمریکا در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرد.
چشم دبیرکل ناتو به کرسی ریاست صندوق‌ بین‌المللی پول
پنج‌شنبه 1401/10/01 ساعت 11:46
چشم دبیرکل ناتو به کرسی ریاست صندوق‌ بین‌المللی پول
یک شبکه تلویزیونی نروژی به نقل از منابع خود در داخل ناتو گزارش داد که دبیرکل فعلی ائتلاف نظامی ناتو احتمالاً رئیس بعدی صندوق بین‌المللی پول شود.
نعل وارونه اوکراین پس از ناتوانی در ارائه سند درباره پهپادها
جمعه 1401/09/04 ساعت 12:52
نورنیوز بررسی کرد؛
نعل وارونه اوکراین پس از ناتوانی در ارائه سند درباره پهپادها
به‌نظر می‌رسد حال که با توافق دو کشور مقرر شده طرف اوکراینی در جلسه مشترک آتی مستندات خود را جمع‌آوری و ارائه کند، کی‌یف که دستان خود را از ارائه مستندات خالی می‌بیند، در اقدامی پیش‌دستانه سعی کرده با فرار به جلو و دادن آدرس غلط، فضا را به سمت دیگری سوق دهد.
واشینگتن: نتیجه جنگ اوکراین به تعیین مسیر امنیت جهانی کمک می‌کند
یکشنبه 1401/08/29 ساعت 09:48
واشینگتن: نتیجه جنگ اوکراین به تعیین مسیر امنیت جهانی کمک می‌کند
​وزیر دفاع آمریکا گفت: «نتیجه جنگ و درگیری در اوکراین به تعیین مسیر امنیت جهانی در قرن بیست و یکم کمک خواهد کرد».
دبیرکل ناتو اتهامات اسکای نیوز علیه ایران را تأیید نکرد
پنج‌شنبه 1401/08/19 ساعت 22:45
دبیرکل ناتو اتهامات اسکای نیوز علیه ایران را تأیید نکرد
ینس استولتنبرگ ادعای شبکه انگلیسی اسکای نیوز درباره پهپادهای ایرانی را تأیید نکرد.
نظرات

آخرین اخبار
هشدار عراقچی به صهیونیست‌ها: با شهروندان بی‌دفاع فلسطین طرف نیستید
از ابتدای جنگ چند واحد اقتصادی در تهران آسیب دیدند؟
ابلاغ الزام مدیران مدارس غیردولتی برای پایدارسازی سامانه‌های آموزش مجازی
سردار فدوی: دشمن در مقابل قدرت ایران دچار اشتباه محاسباتی شده بود
گران شدن قیمت بنزین در سرزمین‌های اشغالی
بازداشت 54 نفر از مزدوران دشمن در 4 استان توسط وزارت اطلاعات
آغاز مرحله چهارم کالابرگ از این تاریخ
گفتگوی رئیس شورای اروپا با پزشکیان درخصوص تنش‌های منطقه‌ای
رئیس فیفا: هر کاری برای تیم ملی ایران می‌کنیم/جامعه فوتبال دنیا در کنار شماست‌
ایران 4 - کاستاریکا صفر
طارمی دومین گلزن برتر فوتبال ملی ایران
بروز اختلاف میان آمریکا و انگلیس بر سر جنگ علیه ایران
اعلام آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌ها/مسدود شدن آزادراه تهران- شمال
حملات هوایی علیه پایگاه‌های حشد شعبی در بابل و الانبار
اگر ترامپ زیرساخت‌ها را بزند، چه اتفاقی برای منطقه می‌افتد؟
تکذیب خبر اعمال محدودیت‌های صادراتی محصولات فولادی و معدنی
دستگیری 5 مزدور دشمن آمریکایی- صهیونی در فارس
اتاق ایران در حال پیگیری برای دسترسی فعالان اقتصادی به اینترنت بین‌الملل
مخالفت قلعه‌نویی با برگزاری ادامه بازی‌های لیگ برتر صحت ندارد
سخنگوی دولت: همبستگی ملی ما جهان را به شگفت آورده است
حرکت دسته مردمی «پرچمداران ایران» هم‌زمان با روز جمهوری اسلامی+ اعلام زمان
ترامپ: خودتان تنگه هرمز را باز کنید!
آغاز موج بازگشت مسافران؛ ثبت 336 میلیون تردد در جاده‌های کشور
انهدام 2 فروند پهپاد لوکاس توسط سامانه نوین پدافند سپاه در هرمزگان
تاکید سناتور آمریکایی بر ضرورت پایان یافتن فوری جنگ با ایران
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ بمباران حسینیه اعظم زنجان
ضروری است جامعه جهانی واکنشی قاطع نسبت به جنگ نشان دهد
فراخوان عمومی حضور داوطلبان مردمی در جبهه‌های پشتیبانی و دفاع مردمی
ترکیب تیم ملی فوتبال ایران مقابل کاستاریکا اعلام شد
بلومبرگ: قیمت نفت تا 6 هفته دیگر 200 دلار می‌شود
تأمین آرد و نان در تهران و استان‌های مسافرپذیر بدون مشکل
پیام فرمانده کل سپاه در پی شهادت سرلشکر اسحاقی
واکنش قالیباف به انصراف رژیم صهیونیستی از مشارکت در عملیات زمینی با آمریکا
گزارش اولیه خسارات جنگ در 24 استان؛ بیش از هزار واحد به‌طور کامل تخریب شد
ترافیک سنگین در جاده چالوس؛ آزادراه تهران–شمال به سمت شمال مسدود شد
واکنش میدری به تعرض آمریکا و رژیم صهیونیستی به یک شرکت دارویی
تجاوز نظامی به ایران؛ هشدار کارشناسان سازمان ملل درباره آسیب‌های سنگین زیست‌محیطی
لبنان به کدام سو می‌رود؛ ثبات در سایه بازدارندگی یا تشدید تقابل؟
گزارش یونسکو از خسارت جنگ به آثار تاریخی ایران
پیام وزارت اطلاعات در پی شهادت دریابان تنگسیری
بیش از 30 درصد شرکت‌های های‌تک اسرائیلی در فکر ترک اراضی اشغالی هستند
قدردانی رهبر معظم انقلاب از علمای اهل سنت استان کردستان
سناریوی جنگ زمینی واشنگتن؛ جرقه انفجار نبرد منطقه‌ای بزرگ
فردا؛ تشییع سرداران شهید تنگسیری، اسحاقی و جمعی از شهدای مدافع اقتدار کشور
کوله پشتی میناب؛ نمادی جهانی برای ترامپیسم تبهکار
کشف 4000 تن کالای اساسی احتکاری و قاچاق
پیام تسلیت دکتر محمد مخبر در پی شهادت دریابان پاسدار شهید تنگسیری
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
برخورد پلیس با سارقان در پایتخت
پزشکیان، قالیباف، اژه‌ای و ذوالقدر در یک صف مشغول اداره کشورند