×
سیاسی
شناسه خبر : 118812
تاریخ انتشار : شنبه 1401/09/05 ساعت 16:34
حقوق بشر گزینشی؛ اهرم فشار غرب علیه ایران

نورنیوز بررسی کرد؛

حقوق بشر گزینشی؛ اهرم فشار غرب علیه ایران

در قطعنامه سیاسی شورای حقوق بشر ملل متحد، اغتشاشات و اقدامات خشن صورت گرفته از سوی برخی عناصر برانداز و آشوب‌گر طی دو ماه گذشته در کشور، مسالمت‌آمیز خوانده شده و ایران بدون ارائه هیچ سندی متهم به ارتکاب خشونت‌های جنسی در مقابله با معترضین شده است!

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: شورای حقوق‌بشر ملل متحد مستقر در ژنو پنج‌شنبه گذشته سوم آذرماه ۱۴۰۱، با ۲۵ رای مثبت و ۶ رای منفی، طی قطعنامه‌ای برای نخستین بار یک هیات حقیقت‌یاب در ارتباط با وضعیت حقوق بشر در ایران تاسیس و از دولت ایران خواست که در این خصوص همکاری کند.

چنانچه در بند ج پاراگراف ۷ قطعنامه موسس آمده؛ ماموریت اصلی این هیات، تحقیقات راجع به ادعاهای نقض‌ حقوق‌بشر در ایران به ویژه طی تحولات اخیر و با تمرکز بر حقوق زنان و کودکان و گردآوری و تحلیل ادله با هدف به کارگیری آن‌ها در فرآیند‌های قضایی است.

در این قطعنامه، حتی اغتشاشات وخشونت صورت گرفته از سوی برخی عناصر برانداز و آشوب‌گر طی دو ماه گذشته در کشور نیز مسالمت‌آمیز خوانده شده و ایران بدون ارائه هیچ سندی متهم به ارتکاب خشونت‌های جنسی در مقابله با معترضین شده است!

وفق اساسنامه شورای حقوق بشر، مداخلات حقوق بشریِ بیرونی تنها در صورت عدم اقدام دولت‌های ملی قابل توجیه است و با توجه به وجود و فعالیت سازوکارهای تخصصی در این زمینه، تصویب این قطعنامه اقدامی سیاسی و کاملا غیر قانونی است.

در قطعنامه مذکور به صورت عامدانه هیچ اشاره‌ای به تشکیل کمیته تحقیق در ایران نشده تا از این رهگذر اقدام غیر قانونی فوق توجیه شود.

در واقع؛ هدف ذاتی صدور قطعنامه‌ها یی از این دست و تشکیل کمیته حقیقت‌یاب درباره کشورهایی که خود رأسا اقدام به تشکیل کمیته ملی نمی‌کنند، این است که اگر یافته‌های کمیته به احراز سیستماتیک بودن نقض‌ حقوق بشر بیانجامد می‌تواند زمینه‌ساز طرح اتهام ارتکاب جنایت علیه بشریت شده و ابزارهای گسترده‌ای در جنگ حقوقی علیه آن کشور را فعال کند.

نکته اما اینجاست که؛ نفس چنین اقدامی علیه ایران نه تنها به دلیل وجود کمیته ملی فاقد توجیه حقوقی است، بلکه به دلیل ابتناء بر گزاره‌های دروغ و غیر مستندِ ساخته و پرداخته شده توسط رسانه‌های معاند که اتفاقا خود تمام مرزهای حرفه‌ای و اخلاقی رسانه‌ای را زیر پا گذاشته‌اند، اساسا فاقد اعتبار و اقدامی کاملا سیاسی است.

از سویی؛ فلسفه شکل‌گیری نهادهای حقوقی بین‌المللی برای صیانت از حقوق بشر، انجام اقدامات صرفا حقوقی، عادلانه، به دور از جانب‌داری‌های سیاسی و مبتنی بر استانداردهای واحد است، حال آنکه رفتار نهاد مذکور و کشورهای صاحب نفوذ در آن از بدو تولد تاکنون مسیری غیر از این را نشان می‌دهد.

استانداردهای دوگانه در خصوص موضوعات مختلف که عملا به درجه‌بندی شهروندان جامعه جهانی بر اساس ملیت، قومیت، زبان، دین و مذهب منجر شده، عملا شأن حقوقی شورای حقوق بشر را مانند بسیاری دیگر از نهادهای بین‌المللی تنزل داده و آن را به ابزاری صرفا سیاسی در دست قدرت‌های زورگو تبدیل کرده است.

به بیان بهتر؛ تبدیل موضوع «حقوق بشر» به اهرم فشار کشورهای زورگو علیه کشورهای مستقل و ملت‌های آزاده عملا نهادهایی از این دست را از حیز انتفاع ساقط کرده و به همین دلیل است که جنایات حقوق بشری در فلسطین، یمن، افغانستان، آفریقا، سوریه و... توسط دولت‌های غربی-صهیونیستی نادیده گرفته شده و به جای آن پرونده‌های ساختگی به موضوع اصلی آنها برای تشدید فشار بر دیگر کشورها تبدیل شده است.

در همین راستا؛ آمریکا و کشورهای غربی از زمان آغاز اعتراضات در ایران از یک سو با دخالت مستقیم و موثر سعی در به اغتشاش کشاندن اعتراضات  داشته اند و از سوی دیگر با تبلیغات دروغ، بهانه‌های جدیدی برای تحریم علیه کشورمان پیدا کرده و با طرح آنها در نهادهایی چون شورای حقوق بشر، ایران را زیر فشار، مجبور به کوتاه آمدن از حقوق حقه خود کنند.

این در حالی است که قریب به دو ماه است عوامل وابسته به همین مدعیان حقوق بشر، با انواع شبکه‌ها و رسانه‌های مجازی تا مرحله آموزش ساخت مواد منفجره و آتش‌زا و تحریک مردم عادی به استفاده از این ابزارهای خطر آفرین، پیش رفته‌اند تا هر چه بیشتر فضا را ملتهب نگه دارند.

ایالات متحده و متحدان آن همچنین بدون استناد به آمار و ارقام پیشرفت‌ها و توانمندی‌های زنان ایران در صحنه‌های جهانی، صرفا برای پیشبرد اهداف سیاسی خود، با توجه به آغاز دوره چهارساله ایران در کمسیون مقام زن سازمان ملل متحد، ایران را به «ستم سیستماتیک» و «دیرینه» علیه زنان متهم نموده و نتیجه گرفتند که تهران فاقد صلاحیت عضویت در این نهاد است!

پیش‌تر نیز نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک در واکنش به اخبار منتشره مبنی بر تلاش آمریکا برای برگزاری نشست غیررسمی شورای امنیت این سازمان در خصوص مسائل داخلی ایران اعلام کرده بود؛ «با توجه به ریاکاری، استفاده از استاندارد دوگانه و اعمال گزینشی حقوق بشر، ادعاهای آمریکا در حمایت از زنان ایرانی را فریبنده و فاقد حسن نیت می‌دانیم.»


نورنیوز
اخبار مرتبط
افکار نژادپرستانه⁩ در گفتار مدعیان حقوق بشر⁩ موج می‌زند
یکشنبه 1401/10/18 ساعت 22:44
واکنش توییتری کنعانی؛
افکار نژادپرستانه⁩ در گفتار مدعیان حقوق بشر⁩ موج می‌زند
سخنگوی وزارت امور خارجه در توئیت خود به افکار نژادپرستانه⁩ کشورهای غربی واکنش نشان داد.
نشست وزیر امور خارجه با دبیر ستاد حقوق بشر و جمعی از مقام‌های حقوق بشری
دوشنبه 1401/09/21 ساعت 13:13
نشست وزیر امور خارجه با دبیر ستاد حقوق بشر و جمعی از مقام‌های حقوق بشری
نشست مشترک وزیر امور خارجه و جمعی از مقام‌های حقوق بشری در وزارت امور خارجه برگزار شد.
حقوق بشر آمریکایی بدون روتوش
چهارشنبه 1399/04/25 ساعت 16:47
نورنیوز بررسی کرد؛
حقوق بشر آمریکایی بدون روتوش
آمریکا چون خود را از بنیان‌گذاران حقوق بشر در عصر جدید و آزادترین کشور جهان می‌داند، تلاش دارد که دیگر کشورها را بر اساس معیارهای خود بسنجد. این در حالی است که مطابق بسیاری از گزارش‌های حقوق بشری در مورد آمریکا، این کشور یکی از فجیع‌ترین شرایط را در این خصوص دارد.
«حقوق بشر»؛ حقیقت گمشده در سیاست و حکومت آمریکایی
سه‌شنبه 1399/03/20 ساعت 10:33
نورنیوز بررسی کرد؛
«حقوق بشر»؛ حقیقت گمشده در سیاست و حکومت آمریکایی
در سال های اخیر، شلیک بی‌دلیل ماموران پلیس به جوانان و نوجوانان سیاه پوست به معضل بزرگی تبدیل شده است. تحقیقات نشان می‌دهد، یک نوجوان سیاه پوست آمریکایی تقریبا 9 بار بیشتر در معرض تفحص ماموران پلیس و شلیک بی‌دلیل آنان قرار دارند.
نظرات

آخرین اخبار
مادر 3 شهید پاکدشتی به فرزندانش پیوست
فرماندار چابهار: انفجار امروز ناشی از انهدام کنترل‌شده مهمات عمل‌نکرده بود
تجاوز مجدد آمریکا به جنوب ایران؛ دو انفجار در جزیره قشم/صدای انفجارهای مهیب در کویت
جنایت خانوادگی در سیرجان؛ دستان پسری که به خون مادرش آلوده شد
کارت ورود به جلسه آزمون دستیاری 1405 منتشر شد
طحان‌نظیف: مجلس از هفته آینده به کار خود ادامه خواهد داد
امتحانات نهایی در استان‌های درگیر جنگ؛ برگزاری یا تعویق؟
راز قتل خونین در پمپ بنزین خزانه ؛ پایان تلخ پرونده با بخشش اولیای دم
انسداد محور هراز؛ جزئیات زمان بسته شدن و مسیرهای جایگزین
آغاز بررسی سهمیه کنکور برای خانواده‌های آسیب‌دیده از جنگ
شهادت جوان گتوندی در تجاوزات اخیر دشمن آمریکایی
دریافت گذرنامه اربعین خود را به روزهای آخر موکول نکنید
اطلاعیه سپاه اصفهان؛ انفجارهای کنترل شده در کاشان
بازگشت دوبله تله‌تئاتر به آنتن تلویزیون
نیویورک‌تایمز از جزئیات حملات ایران به پایگاه آمریکا در اردن پرده برداشت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 28 تیر 1405+ جدول
خطای محاسباتی چگونه رخ می‌دهد؟
تصاعد بحران و سناریوهای آینده
بازدید وزیر راه و شهرسازی از مناطق آسیب‌دیده هرمزگان
نقد آری! تهمت هرگز!
چگونه ایران می‌تواند به سطح دوم امنیت سایبری برسد؟
رویارویی در منطقه خاکستری و خطر گسترش تنش
تصمیم جدید شورای شهر؛ آیا مترو تهران برای همیشه رایگان می‌شود؟
قیمت گوشت قرمز امروز 28 تیر 1405 + جدول
مدار دیپلماسی | از تفاهم تا جنگ، آیا نتانیاهو ترامپ را در تله انداخت؟
چرا باید درد ناگهانی قفسه سینه را جدی بگیریم؟
تصمیم جدید وزارت نیرو؛ هرمزگان از برنامه خاموشی‌ها خارج شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 28 تیر 1405+ جدول پخش
7 ستاره‌ای که جام جهانی زندگی‌شان را برای همیشه تغییر داد
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 28 تیر 1405 + وضعیت استانها
ساعت بازی ایران و ترکیه در لیگ ملت‌های والیبال 2026 ؛کواچ دوباره مقابل ایران
زلزله 5 ریشتری سالند خوزستان را لرزاند؛ آماده‌باش کامل نیروهای امدادی
دیازپام؛ خواب راحت یا وابستگی خطرناک؟
گرمازدگی؛ خطری پنهان برای دستگاه گوارش
انگلیس (6) - فرانسه (4)/نمایش خیره‌کننده انگلیس در شب پرگل‌ترین بازی جام جهانی
هشدار فرمانده قرارگاه خاتم: دشمن آمریکایی هزینه‌ای سنگین‌تر از جنگ‌های گذشته خواهد پرداخت
این خوراکی‌ها خطر سنگ کلیه کودکان را بالا می‌برند
آخرین وضعیت سدهای تهران اعلام شد
یلعون: عملیات نظامی علیه ایران شکست خورد و هیچ‌ یک از اهداف محقق نشد
درگیری‌های شدید بین افراد مسلح و نیروهای امنیتی دولت موقت سوریه
چرا پزشکان روی مصرف نان کامل تأکید می‌کنند؟
وال‌استریت ژورنال:هواپیماهای آمریکا در اردن هدف قرار گرفتند
بازداشت 119 نفر در 30 استان ترکیه به اتهام ارتباط با داعش
امباپه: انگلیس، ما را از خواب بیدار کرد
یافتن روشی کم هزینه برای حذف 90 درصدی ریزپلاستیک‌ها
ترامپ: کشته شدن 2 سرباز آمریکایی در اردن غم انگیز است
نوشیدنی‌های شیرین از کودکی خطر فشارخون را بالا می‌برند
چت‌جی‌پی‌تی به والدین هشدار می‌دهد
هشدار مجدد آمریکا به شهروندان خود در منطقه غرب آسیا
افشاگری نیویورک‌تایمز از حملات ایران به پایگاه آمریکا در اردن