×
فرهنگی
شناسه خبر : 118809
تاریخ انتشار : شنبه 1401/09/05 ساعت 16:19
جام شگفتی‌ها و گمانه‌هایی که رنگ واقعیت می‌گیرند

گزارش خبرنگاران اعزامی «نورنیوز» از متن و حاشیه جام جهانی؛ روز ششم

جام شگفتی‌ها و گمانه‌هایی که رنگ واقعیت می‌گیرند

در صورت ورود وسائل ممنوع از سوی تماشاگران فقط تیم امنیتی فیفا اجازه برخورد دارد. این‌ها قوانینی است که مثل هر جای دنیا در قطر هم در حال اجراست. به غیر از مخالفان ایران، همجنس‌گراها هم از این قوانین شاکی هستند و نسبت به جلوگیری پلیس از انتقال نمادهایشان به ورزشگاه شاکی هستند.

نورنیوز ـ گروه ورزشی/ قطر: از قرار معلوم جام‌جهانی برای ایران تازه از روز ششم شروع شد. در روزی که شهر دوحه گرم‌تر از روزهای قبل بود ایران توانست بعد از یک شکست غیر قابل باور به یک پیروزی بزرگ و شیرین برسد.

ورزشگاه احمد بن علی، کمی با مرکز شهر فاصله دارد و برای رسیدن به آوردگاه تیم‌های ملی فوتبال ایران و ولز با مترو چهل دقیقه‌‌ای در راه بودیم. واگن‌های مترو مملو از هواداران ایران بود که خیلی‌ها‌شان، اختصاصی خودشان را برای این بازی به قطر رسانده بودند.

هواداران پر شور تیم ایران فرصت سفر با مترو برای رسیدن به ورزشگاه را هم از دست نداند و هر گروه با شیوه و سبک خود تیم ملی را تشویق می‌کردند و به قول فوتبالی‌ها مرکزی می‌خواندند. 

گروهی از ولزی‌ها هم در مترو بودند ولی جمعیتشان، خیلی کمتر از تماشاگران ایران بود. از مترو که پیاده شدیم اولین موضوعی که جلب توجه کرد حرکت انبوه ایرانی‌ها به سمت ورزشگاه بود.‌ جالب این است که‌ هیچ نشانه‌ای از تأثر، بابت باخت غیر قابل باور در مقابل انگلیس در چهره‌های جمعیت انبوه ایرانی که به سوی ورزشگاه سرازیر بود دیده نمی‌شد و همه با شور و حرارتی دیدنی فقط ایران، ایران می‌گفتند و شاد بودند. 

برخورد پلیس با پرچم‌های انحرافی

برخلاف دفعه پیش این بار کسانی که شعارهای سیاسی و پرچم‌های سلطنت‌طلب‌ها را در دست داشتند خیلی کمتر بودند. طبق قوانین فیفا ورود هرگونه پرچم به غیر از پرچم اعضای رسمی فیفا به ورزشگاه‌‌ها ممنوع است. 

بر اساس قانون فیفا هیچ‌گونه نماد و نشان سیاسی و مذهبی خاص نباید وارد ورزشگاه‌ها شود. لباس و نیم تنه یا عرق‌گیر بازیکنان قبل از بازی در تمام جهان چک می‌شود تا نوشته، شعار، علامت سیاسی، مذهبی و نژادپرستی روی آن نوشته نشده باشد. 

در صورت ورود وسائل ممنوع از سوی تماشاگران فقط تیم امنیتی فیفا اجازه برخورد دارد. این‌ها قوانینی است که مثل هر جای دنیا در قطر هم در حال اجراست. به غیر از مخالفان ایران، همجنس‌گراها هم از این قوانین شاکی هستند و نسبت به جلوگیری پلیس از انتقال نمادهایشان به ورزشگاه شاکی هستند.

مأمورین حاضر در ورودی ورزشگاه در این بازی هم از ورود پرچم‌ها و نمادهایی غیر از پرچم ایران و ولز جلوگیری می‌کردند. آنها با دقت همه چیز را چک می‌کردند. با وجود کنترل‌های دقیق انجام شده اما باز هم چند نفری که پیراهن‌هایی با شعار پوشیدند وارد ورزشگاه شدند و چند عکس گرفتند که پلیس ورزشگاه بلافاصله با آنها برخورد کرد.

اگرچه تعداد این افراد متخلف به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسید ولی به کار رسانه‌های انگلیسی ضد ایران آمدند و به عنوان خبر اصلی مطرح شدند. 

ایرانیان خارج از ورزشگاه هم خودشان نسبت به این افراد حساس بودند و در چند مورد محدود با آنان برخورد کردند به غیر از این، تماشاچیان ایران نسبت به فعالیت خبرنگار اینترنشنال و یک شبکه رژیم صهیونیستی نیز که قصد داشتند در خارج از ورزشگاه،گزارش های جهت دار تهیه کنند اعتراض کردند.در مجموع تعداد رخدادهایی از این دست  این خیلی کم بود و بیشتر تماشاگران خارج از ورزشگاه در حال ابراز شادی بودند تا اینکه به حواشی بپردازند. 

بازی برگشت

با توجه به بازی قبلی تیم ایران و باخت سنگین در مقابل انگلیس، مردم، امید چندانی به برگشت و پیروزی نداشتند ولی از همان لحظات اول بازی و‌پس از آن که تیم ایران، جنگنده و هجومی شروع کرد،تماشاگران هم به وجد آمدند. دو ضربه به تیرک و یک گل آفساید اشتیاق تماشاگران را برای تشویق تیم ملی و مطالبه گل مضاعف کرد و فریادهای ایران ایران آنها لحظه ای قطع نمی‌شد. 

برخلاف بازی قبل که جمع های خیلی کوچک به تناوب شعارهای دیگری می دادند این بار تماشاگران یک دست تیم ملی را تشویق می‌کردند. این بار بیشتر تماشاگران به دلیل هیجان زیاد بخش زیادی از بازی را ایستاده تماشا کردند. بدون اغراق باید گفت که شور و هیجان جمعیت طی زمان نود دقیقه ای رسمی بازی هر دقیقه بیشتر اوج می گرفت. این روند همچنان ادامه پیدا کرد  تا بالاخره در وقت‌های اضافه ایران به گل رسید. آن هم دو گل. گل‌هایی که شاید دیر وقت به ثمر رسید ولی طعم پیروزی را خیلی شیرین‌تر کرد.

در ابتدای بازی و پس از آن که بر خلاف بازی قبل، بازیکنان، سرود ملی را با جمعیت زمزمه کردند بسیاری از تماشاگران ایرانی گریستند. پخش تصویر مردی میان سال که در میان تماشاگران ایرانی بشدت گریه می کرد احساسی توامان از شادی و غم را به میلیون‌ها ایرانی عاشق وطن منتقل کرد. پس از پایان بازی ،جمعیت ایرانیان حاضر در ورزشگاه دقایق زیادی در سکوهای به شادی و تشویق مستمر تیم ادامه دادند و در ادامه آن نیز بیش از ۲ ساعت در اطراف استادیوم بن علی به جشن و پایکوبی مشغول بودند.

اگرچه گفتن آن سخت است اما پیش از بازی تقریبا هیچ کس فکر نمی‌کرد که نتیجه مسابقه بتواند چون بمب شادی و روحیه در میان همه ایرانیان منفجر شود.

شادی در ایران

در ایران هم اگرچه همه امیدوار بودند اما نتیجه بازی کاملاً شوک آور بود.گویی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر عرصه خلق شگفتی‌های مستمر است. با تماشای تلویزیون ایران و مراجعه به شبکه های اجتماعی متوجه شدیم که بعد از پیروزی در اکثر شهرهای بزرگ و کوچک کشورمان مردم به خیابان آمدند و به شادی پرداختند. شادی که حتی پلیس را هم به وسط میدان آورد. 

پلیسی که در دو ماه گذشته تصویر خشنی از آن در رسانه‌ها نشان داده شده، دیروز همدل و همراه در کنار مردم به شادی و پایکوبی پرداخت. هر چند بعضی از رسانه‌ها در نشان دادن این تصویر هم سعی کردند اغراق کنند و بگویند که مردم برای شادی به خیابان نیامدند. رسانه‌های اسرائیلی و سعودی در این زمینه میدان‌دار بودند و خیلی رسمی گفتند که از این پیروزی خوشحال نیستند. از برخی افراد معدود که بگذریم مگر می‌شود ایرانی بود و از این موفقیت ارزنده خوشحال نشد؟!

این بازی آغاز یک شادی ملی بعد از دو ماه پر تنش در کشور بود. بی شک این شادی می‌تواند بعد از بازی ایران و آمریکا تکمیل و تمدید شود.

بر خلاف ساعت‌های پس از شکست تیم ایران در برابر انگلیس،اکنون همه به در انتظار لحظاتی هستند که تیم ملی ایران با کسب نتیجه لازم یک رخداد تاریخی را رقم بزنند و به مرحله بعدی جام جهانی صعود کنند.

نتیجه بازی انگلیس و آمریکا اشتیاق به صعود را برای ایرانیان مضاعف کرد.

نمی دانم چرا در پایان نگارش این گزارش به صورت ناخود آگاه واکنش مادر بزرگوار شهیدان خالقی پور پس از اعلام خبر  پیروزی تیم ملی ایران در برابر ولز در ذهنم نقش بست.

مادر صبور و مقاوم سه شهید دفاع مقدس که مادر همه ما ایرانیان است و بازیکنان تیم ملی را از زیر قرآن رد کرد و برای پیروزی آنها دعا نمود امروز گفت: «منتظر پیروزی پرگل فرزندانم در مسابقه با آمریکا هستم.»


نورنیوز
اخبار مرتبط
جدال کارلوس و یورگن و نمایشگاهی که نماد فرصت سوزی بود
یکشنبه 1401/09/06 ساعت 16:42
گزارش خبرنگاران اعزامی «نورنیوز» از متن و حاشیه جام جهانی؛ روز هفتم
جدال کارلوس و یورگن و نمایشگاهی که نماد فرصت سوزی بود
روز هفتم مسابقات جام‌جهانی، برای ایران روز آرامی بود. اخبار حاشیه‌ای هم کمتر شده بود. در چنین فضایی اما یورگن کلینزمن یکی از اعضای کمیته مطالعات فنی فیفا با اظهارنظری تند درباره بازی ایران و ولز حاشیه‌ساز شد. کلینزمن اسطوره تیم ملی فوتبال آلمان در اظهاراتی کاملا نپخته و سطحی،کادر فنی و بازیکنان تیم ملی را متهم کرد.
جوان عربستانی گفت: «ایرانی گو تو هوم»!
چهارشنبه 1401/09/02 ساعت 14:28
گزارش خبرنگاران اعزامی «نورنیوز» از متن و حاشیه جام جهانی؛ روز سوم
جوان عربستانی گفت: «ایرانی گو تو هوم»!
پیروزی عربستان و باخت ایران ربطی به هم ندارد ولی در خیابان نزدیک به ورزشگاه خلیفه وقتی وارد مترو می‌شدم و پیراهن تیم ملی فوتبال ایران تنم بود. یک طرفدار جوان عربستانی از کنارم رد شد و سریع گفت: «ایرانی گو تو هوم»...
ماجرای بی‌شرف‌های استادیوم خلیفه+ فیلم
سه‌شنبه 1401/09/01 ساعت 11:57
گزارش خبرنگاران اعزامی «نورنیوز» از متن و حاشیه جام جهانی؛ روز دوم
ماجرای بی‌شرف‌های استادیوم خلیفه+ فیلم
جام‌جهانی در روز دوم به شکل رسمی برای ایرانیان آغاز شد. اگر چه پیش بینی‌ها امیدی را برای برد ایران مقابل انگلیس، گران ترین تیم حاضر در جام جهانی در قطر ارائه نمی کرد ولی خیلی‌ها به مساوی در این بازی امیدوار بودند
نظرات

آخرین اخبار
ساکت‌ترین نقطه زمین کجاست؟
وزیر نفت: دنیا در مقابل ایران زانو زد
تولد 20 سالگی مترجم گوگل با یک قابلیت جدید
هشدار زرد هواشناسی در فارس
ممنوعیت تنظیم قولنامه برای املاک دارای سند سبز توسط مشاوران املاک
همه چیز درباره انتخاب پرچالش نخست وزیر جدید در عراق
تشدید تنش‌های منطقه‌ای توجه‌ها را از مسأله فلسطین منحرف کرده است
طاهری: بازیکنان خارجی استقلال 13 اردیبهشت به تهران برمی‌گردند
چرا معدن زغال سنگ طبس ریزش کرد؟
بازیگر «رقصنده با گرگ‌ها» به حبس ابد محکوم شد
آیا محاصره دائمی تنگه هرمز توسط آمریکا بخشی از یک طرح بسیار بزرگتر است؟
کنکور 45 روز پس از پایان زمان جنگ برگزار می‌شود
استقرار گسترده رادارهای اسرائیل در لبنان به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی
سفیر آمریکا در اعتراض به سیاست‌های ترامپ کناره‌گیری کرد
ادعای بحران در صورت توقف پمپاژ نفت واقعیت ندارد
قیمت بنزین در آمریکا همزمان با تداوم تنش‌ها رکورد زد
الزام ادارات به کاهش 70 درصدی مصرف برق بعد از ساعت 13
تعطیلی 7 مدرسه ایرانی در امارات و کویت
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 9 اردیبهشت 1405
زاخارووا: تردد در تنگه هرمز پس از اقدام نظامی آمریکا دچار وقفه شد
قیمت سکه و طلا امروز 9 اردیبهشت 1405 + طلا در قله 20 میلیونی
سقوط هواپیما و آتش‌سوزی در فرودگاه «آدلاید» استرالیا
واکنش حماس به سخنان تونی بلر در شورای امنیت
قیمت دلار امروز چهارشنبه 9 اردیبهشت 1405 ؛ جهش تاریخی دلار
تعدیل بازار فولاد با عرضه سنگین ورق در بورس کالا
تأیید عبور امن کشتی ژاپنی از تنگه هرمز
ترکیه مانع عبور هواپیمای رئیس رژیم صهیونیستی شد
جزئیات قرارداد محرمانه گوگل و پنتاگون برای استفاده از هوش مصنوعی
پرواز رشت – تهران پس از دو ماه از سر گرفته شد
نتایج نظرسنجی جدید درباره عملکرد نظامی تل‌آویو فاش شد
رای سازمان ملل با روایت غرب است یاعدالت؟
ثبات بازار کالاهای اساسی با وجود تنش‌های اخیر در کشور
گندم در سال 1405 پنج نرخی شد
جهش تاریخی قیمت طلا؛ عبور هر گرم از مرز 20 میلیون تومان ؛ سکه به اوج رسید
ترویج لوازم کاهنده برای مصرف بهینه آب در سال 1405
پیش‌بینی باد شدید و احتمال آلودگی هوا در تهران
جزئیات ثبت‌نام و دریافت ارز حج تمتع 1405 اعلام شد
نامه مفتی لبنان به عون: توان و مشروعیت لبنان بر مقاومت استوار است
جزئیات نحوه برگزاری امتحانات پایه‌های یازدهم و دوازدهم
سکته قلبی دیگر سن نمی‌شناسد؛ این علائم را جدی بگیرید
حمایت آمریکا و 5 کشور آمریکای لاتین از پاناما در برابر چین
روایت جان‌فشانی‌ها رسالت اهل فرهنگ است
تنش پنهان ریاض–ابوظبی؛ از اوپک تا رسانه‌های خلیج فارس
جزئیات آسیب به 40 مرکز دارویی در جنگ رمضان
جزئیات حمله مسلحانه به گشت انتظامی در زاهدان
مرگ یک کارگر در حادثه معدن پرورده طبس
شهادت یک فلسطینی در جریان عملیات کرانه باختری
کمپین «جهان برای ایران»؛ روایت حمایت های بین المللی از ایران در جنگ رمضان
معامله بمب اتم با ترقه؟!
اژه‌ای: مقابله با فساد در دستگاه قضایی حتی در شرایط جنگی متوقف نمی‌شود