نورنیوز ـ گروه ورزشی/ قطر: به قول یکی از سیاستمداران، بعد از باخت سنگین کاستاریکا با هفت گل در مقابل اسپانیا، حالا از غربت در مسابقات جامجهانی بیرون آمدیم و میتوانیم دوباره با برگشت روحیهها بازی بعدی را ببریم.
یکی از ویژگیهای مهم ایرانیان که باعث شده در طول تاریخ با غلبه بر مشکلات و رخدادهای سخت و دردناک از حرکت و تلاش برای ادامه مسیر باز نمانند، «ویژگی بازسازی روحیه» است. این ویژگی را در شرایطی که دو روز به شروع بازی ایران و ولز باقی مانده میتوانیم در میان ایرانیان حاضر در قطر بهوضوح ببینیم.
در گفتگو با چند نفر از دوستان در تهران و گشت و گذار در چند سوپر گروه در فضای مجازی که سلیقههای مختلفی در آنجا اعلام نظر میکنند متوجه شدم که در ایران هم اکثریت مردم باخت تلخ مقابل انگلیس را پشت سر گذاشتند و به بازی روز جمعه با ولز چشم دوختهاند.
شب گذشته جمعی از ایرانیان ساکن قطر در یکی از خیابانهای اصلی شهر و همچنین روبروی هتل تیم ملی با شور و حرارت مشغول تشویق و روحیهدادن به تیم ملی ایران ایران بودند که هر بینندهای را به وجد میآورد.
تماشاچیان ایران مثل تماشاگران تونس و مکزیک تشویقشان با طبل و بوق و سر و صدا همراه است که انصافا روحیهبخش است. هواداران پر سر و صدای تیم ملی ایران را میتوان از چند صد متری با صدای تشویقکردنشان تشخیص داد.
کیروش و اعلام حضور یک نفوذی
صحبتهای روز گذشته کارلوس کیروش در جمع خبرنگاران ایرانی خبرساز شد. کیروش بعد از تشکر از تماشاگران گفت که تیمملی برای آنها بازی میکند. همچنین در توضیحی برای باخت ایران گفت به بازی انگلیس به عنوان یکی از کاندیداهای قهرمانی مثل یک بازی پلیاستیشن نگاه نکنیم.
اما نکته مهم صحبتهای کیروش انتقاد از این بود که یک نفر از داخل تیم ملی لیست قطعی بازیکنان را قبل از بازی با انگلیس به سایت ورزش سه داده و باعث ضربه به تیم ملی شده است چون کسی از جزییات آن خبر نداشت.
از حاشیههای دیگر دیروز، مصاحبه طارمی و واکنشش به اتفاقات اخیر ایران این بود که گفته بود: «من نه سیاسی هستم و نه میخواهم به سوالات شما پاسخ بدهم. من در جام جهانی هستم تا فوتبال بازی کنم من فقط بازیکن فوتبالم و سیاست به من ربطی ندارد.»
متاسفانه یک روزنامه داخلی مشابه شبکه بیبیسی فارسی و اینترنشنال حرفهایش را طور دیگری منتشر کرد که حتی واکنش منفی و ناراحتی خبرنگاران ایرانی حاضر در قطر را هم برانگیخت. تیتر روزنامه داخلی این بود: واکنش طارمی به سوال درباره وضعیت ایران: به من ربطی ندارد!
جام اقتصادی برای قطر
این روزها انتقاد و حتی تعریف از قطر برای برگزاری جام بالا گرفته است. اما جدای از این حرفها قطر با برگزاری جام جهانی به چندین هدف بزرگ اقتصادی دست یافته است. دوحه حدود ۲۲۰ میلیارد دلار برای توسعه زیرساختها و تجهیز امکانات خود هزینه کرد تا جایگاه خود را به عنوان یک مقصد گردشگری، سرمایهگذاری و تجاری در مرحله بعد از جام جهانی افزایش دهد. این مسابقات اولین جام جهانی بود که به میزبانی کشوری در خاورمیانه که از نظر وسعت نیز در ردیف کوچکترین کشورهای منطقه است برگزار شد.
بارزترین تاثیر جام جهانی مربوط به افزایش قابل توجه تعداد بازدیدکنندگان خارجی از قطر است. در فاصله برگزاری مسابقات تعداد بازدیدکنندگان بین ۱.۲ تا ۱.۷ میلیون نفر تخمین زده میشود که از جمعیت کشور قطر بیشتر است.
نشریه اقتصادی فوربس افزایش تخمینی در آمد قطر از میزبانی جام جهانی را ۱۷ میلیارد دلار برآورد کرده است.
تعداد بلیتهای فروخته شده برای جام جهانی بالغ به ۳ میلیون قطعه بوده است. ده خریدار برتر بر اساس کشور عبارتند از: قطر، آمریکا، عربستان سعودی، انگلیس، مکزیک، امارات متحده عربی، آرژانتین، فرانسه، برزیل و آلمان.
جام جهانی باعث شده دوحه پایتخت قطر هم دستخوش دگرگونی شود. امروز پایتخت این کشور بسیار کوچک حاشیه جنوبی خلیج فارس مملو از استادیومها و هتلهای جدیدی است که در این شش سال برای پذیرایی از بیش از یک میلیون هوادار که طی یک ماه از این کشور دیدن میکنند ساخته شده است.
امروز یکی از طرفداران مکزیک میگفت: قطر را خیلی دوست دارد برای اینکه همه جایش نو و تازه است. بسیاری از تماشاگران هم از متروی قطر تعریف میکنند و فیلمهای سلفی از آن میگیرند.
برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ را باید دومین رخداد بزرگ برای معرفی قطر به حساب آورد. اولین اقدامی که این کشور را به جهان معرفی کرد ایجاد شبکه تلویزیونی الجزیره بود. معروف است که؛ شبکه الجزیره یک رسانه بسیار بزرگ در یک کشور بسیار کوچک است.
ماجرای فلسطین
در روزهای اخیر چندین اتفاق نمادین برای فلسطین در مسابقات جام جهانی رخ داد. دولت قطر یکی از حامیان جنبش حماس است. بنابراین هیچگونه سختگیری برای فعالیت آنها در قطر وجود ندارد.
همین امر باعث حضور رییس دولت خودگردان فلسطین و همچنین تماشاگرانی از داخل فلسطین و حتی منطقه محاصره شدهی غزه در این رخداد بزرگ ورزشی شده است.
در بازیهای فوتبال جام جهانی تا امروز، عکس پرچم و بازوبندهایی از فلسطین در بین تماشاگران پخش شده است. عکس و فیلمهایی که فقط مربوط به بازی تیمهای عربی نیست.
از اتفاقات مورد توجه دیگر فیلمی از اوهد خامو خبرنگار رژیم صهیونیستی بعد از بازی عربستان و آرژانتین بود که جوانی فلسطینی در مقابل حرف او که میگوید: «من از اسراییل آمدم» میگوید: «چیزی به این اسم وجود ندارد و آنجا فلسطین است». خبرنگار در جواب گفته تا قیامت اسراییل است و اسراییل یک واقعیت است.
در جایی دیگر مردم پشت سر یک خبرنگار اسراییلی شعار free palestine سر دادند. کاپیتان تیم ملی قطر هم با بازوبند فلسطین جام جهانی را آغاز کرد. قبل از شروع جام جهانی هم ساکنین فلسطینی قطر با پرچمهای فلسطین در خیابانهای قطر راهپیمایی ماشینی کردند.
تمیز کردن استادیوم توسط ژاپنیها و حالا مغربیها
یکی از سلبریتیهای فضای مجازی عربستان چند روز پیش ویدئویی را منتشر کرد که طرفداران تیم ملی ژاپن بعد از پایان یک بازی، زبالههای تماشاگران را در استادیوم جمع کردند. این اتفاق امروز هم توسط تماشاگران مغربی بعد از بازی تکرار شد و به نظر میرسد به رفتاری مثبت و تکرار شونده برای بقیه تماشاگران تبدیل میشود.
نورنیوز