×
سیاسی
شناسه خبر : 118508
تاریخ انتشار : شنبه 1401/08/28 ساعت 16:12
موضع قاطع رئیس فیفا در برابر حاشیه‌سازی اروپا برای جام جهانی

نورنیوز بررسی کرد؛

موضع قاطع رئیس فیفا در برابر حاشیه‌سازی اروپا برای جام جهانی

اینفانتینو در واکنش به حاشیه‌سازی اروپایی‌ها برای قطر گفت: اروپا در طول 3000 سال گذشته رفتارهای بدی در سراسر دنیا داشته و باید تا 3000 سال آینده به عذرخواهی ادامه دهد، پیش از آن که بخواهد به بقیه درس اخلاقی بدهد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: در آستانه افتتاحیه جام جهانی فوتبال 2022 در قطر، سنگ‌اندازی‌های ویژه کشورهای غربی به ویژه اروپایی‌ها که با اغراض سیاسی به دنبال حاشیه‌سازی هستند، «جیانی اینفانتینو» رئیس فیفا را به واکنش جدی واداشته است.

فیفا طی این مدت تمام تلاش خود را به کار بسته تا از تصمیم خود مبنی بر اهدای میزبانی به قطر دفاع کند تا جایی که چند روز پیش طی نامه‌ای به فدراسیون‌های فوتبال هر 32 تیم حاضر در این رقابت‌ها از آنها خواست که فقط درباره مسائل فوتبالی اظهارنظر کرده و قطر را زیر فشار قرار ندهند.

رسانه‌های محور غربی، عربی و صهیونیستی که به دلیل اختلاف‌نظرهای عمدتا سیاسی با قطر تمام تلاش خود را طی روزهای گذشته به کار بسته‌اند تا به هر شکل ممکن امکان برگزاری آرام و بدون دردسرِ این تورنمنت بین‌المللی را از مقامات این کشور سلب کنند، هر روز بهانه جدیدی را به سوژه‌ای علیه قطر تبدیل می‌کنند.

در رأس این اقدامات تبلیغاتی علیه قطر، کشورهای اروپایی قرار دارند که اخیرا به بهانه نقض حقوق بشر، وضعیت کارگرهای مهاجر در این کشور را بهانه‌ی حمله به دوحه قرار داده و حالا هم بخش‌نامه ممنوعیت صرف مشروبات الکلی در زمان بازی‌ها را ابزاری برای فشار بر فیفا و برگزارکنندگان قطری قرار داده‌اند.       

اینفانتینو اما امروز شنبه در نشست خبری خود پاسخ‌های جالبی به این جنجال‌آفرینی‌ها داد و به صراحت درباره این جوسازی گسترده موضع گرفت.

او با اشاره به انتقادهای مطرح شده درباره کارگران مهاجر گفت: «طرح این موضوعات، استاندارد دوگانه اروپا را به خوبی نشان می‌‌دهد. من اروپایی هستم. این قاره در طول 3000 سال گذشته رفتارهای بدی در سراسر دنیا داشته و باید تا 3000 سال آینده به عذرخواهی ادامه دهد، پیش از آن که بخواهد به بقیه درس اخلاقی بدهد.»

رئیس فیفا با انتقاد از صحبت‌های مطرح شده از سوی بسیاری از تیم‌های اروپایی اظهار داشت: «اگر اروپا واقعا برای سرنوشت مردم اهمیت قائل است، می‌تواند از طریق کانال‌های قانونی اقدام کند تا بعضی از این کارگرها را به اروپا ببرد و به آنها امید و آینده ببخشد. من این انتقادها را درک نمی‌کنم. بسیاری از موارد عالی و بدون نقص نیستند اما اصلاح زمان می‌برد.»

اینتفانتینو درباره تغییرات ایجاد شده در قطر اضافه کرد: «این دروس اخلاق یک طرفه صرفا ریا و تزویر است. من تعجب می‌کنم که چرا کسی پیشرفت‌های ایجاد شده از سال 2016 را نمی‌بیند. رویارویی با انتقادها از تصمیمی که 12 سال پیش گرفته شده است آسان نیست. قطر آماده است و این بهترین جام جهانی تاریخ خواهد بود.»

او در ادامه گفت: «من قطری، عرب، آفریقایی، معلول یا کارگر مهاجر نیستم اما آنها را درک می‌کنم. من نیازی به دفاع از قطر ندارم چون آنها خودشان از خودشان دفاع خواهند کرد. من از فوتبال و عدالت دفاع می‌کنم.»

رییس فیفا در پاسخ به سوالی درباره ممنوعیت نوشیدن الکل در جام جهانی گفت: «اگر این بزرگترین مشکل شما در این جام جهانی است، پس من فورا استعفا می‌دهم و برای استراحت به ساحل می‌روم. هر تصمیمی در این مسابقات گرفته شده در واقع تصمیم مشترک فیفا و قطر است. اگر برای سه ساعت در روز الکل مصرف نکنید، مشکلی پیش نمی‌آید! قوانین مشابهی در اسپانیا، فرانسه و اسکاتلند هم وجود دارد. چون اینجا یک کشور مسلمان است این موضوع تا این حد بزرگ شده است. ما سعی خواهیم کرد که شرایط را به بهترین شکل تغییر دهیم.»

به نظر می‌رسد؛ کشورهایی که همواره شعار «فوتبال سیاسی نیست» را به بهانه‌های مختلف سر داده‌اند امروز در رفتاری متناقض بیشترین سهم را در حاشیه‌سازی سیاسی برای قطر در مسیر برگزاری جام جهانی فوتبال دارند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آمریکا خطاب به‌شهروندان خود در منطقه: از دید عموم پنهان بمانید
اصابت موشک به یک مرکز حیاتی در اسرائیل
ادعای گروسی: باید به میز مذاکره بازگردیم
شهادت 468 نفر از شهروندان تهرانی در حملات صهیونی - آمریکایی
مقامات اسرائیلی اذعان کردند: رهگیری موشک‌های خوشه‌ای ایران بسیار دشوار است
وقوع حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید
بقائی: تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران غیراخلاقی و غیرقانونی است
ترامپ: جنگ با ایران به زودی پایان می‌یابد
پزشکیان: غیورمردان نیروهای مسلح، پیرو علی(ع) هستند/خدا پیروزی‌تان را استوار کند
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
انتقاد دموکرات‌های سنا از ترامپ؛ دلیل جنگ با ایران را توضیح بده
گزارش تصویری اختصاصی نورنیوز ازتشییع پیکر 35 شهید جنگ رمضان در تهران
حنظله شرکت صهیونیستی «استرایکر» هک کرد
آیا تهران توانایی غرق کردن ناو آبراهام لینکلن را دارد؟
آماده‌باش کارخانه‌های نان صنعتی برای تأمین نیاز شهرهای مسافرپذیر
خبر تخلیه منازل اطراف مساجد در اسلام‌آبادغرب تکذیب شد
خروج آمریکایی‌ها از منطقه نشانه تاثیر ضربات موفق ایران است
2 بانک بزرگ دنیا در قطر و دبی تخلیه شدند
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
عارف: تأمین پایدار معیشت مردم اولویت مدیریت استان‌ها است
سردار فدوی: ترامپ آتش‌بس می خواهد
نیویورک تایمز: آسیب به پایگاه‌های آمریکا جدی است
جهاد کشاورزی: توزیع کالاهای اساسی در کشور روال عادی دارد/کمبودی نداریم
وزرای خارجه روسیه و مصر توقف فوری درگیری‌ها را خواستار شدند
واکنش استارمر به بمباران میناب: از دیدن آن تصاویر نگران هستیم
ممنوعیت راهپیمایی روز جهانی قدس در انگلیس!
باوجود خبر احتمال آزادسازی ذخایر؛ نفت همچنان در مسیر صعود
شل و توتال خطاب به مشتریان: گاز نداریم
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
اردوغان: رژیم صهیونیستی عامل جنگ منطقه است
ناکامی موساد و سیا با حضور گسترده مردم ایران در خیابان ها
حملات امروز اسرائیل به لبنان ده‌ها شهید و زخمی به‌جا گذاشت
هشدار یک موسسه اعتبارسنجی نسبت به بسته ماندن تنگه هرمز
تمدید مهلت حذف و اضافه دانشگاه الزهرا (س)
انهدام یک باند مرتبط با دشمن آمریکایی-صهیونی در خوزستان
رویین تن: کادر درمان همواره در شرایط جنگی رشادت می‌کنند
بقایی: بانک اهداف ایران هر روز بروزرسانی می‌شود
تحلیلگر چینی: آمریکا و اسرائیل در جنگ علیه ایران شکست خورده‌اند
احتمال انجام بزرگترین آزادسازی ذخایر نفتی
وزیر دادگستری: آمریکا در باتلاقی گیر افتاده که نمی‌تواند از آن خارج شود
کپی‌برداری آمریکا از پهپاد ایرانی شاهد136
اتحادیه اروپا 19 مقام و نهاد ایرانی را تحریم کرد
شهرک نشینان صهیونیست: دیگر بیش از این نمی‌توانیم توان تاب بیاوریم
تماس‌های تلفنی پوتین با سران امارات و جمهوری آذربایجان
دو کشتی صهیونیستی در تنگه هرمز مورد هدف آتش سپاه قرار گرفت
رهایی گروگان در شهرستان فنوج
مشکلی در تامین دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک نداریم
بی‌اعتمادی مسکو به ترامپ درپی حمله آمریکا در میانه مذاکرات
بی‌توجهی مجامع بین‌المللی به زیست‌بوم خلیج فارس
معاریو: حزب‌الله زنده است