×
سیاسی
شناسه خبر : 115391
تاریخ انتشار :

در گفتگو با نورنیوز مطرح شد؛

ماه عسل صهیونیست‌ها با صاحب‌خانه تروریست‌ها

در زمین آلبانی به طور مشخص آمریکا، رژیم صهیونیستی و منافقین در حال ایفای نقش هستند. واکنش منافقین و اظهارات مقامات واشنگتن و تل‌آویو در خصوص تحولات مناسبات آلبانی و ایران در چند سال اخیر نشان می‌دهد در کنار واشینگتن و تل‌آویو، منافقین بخشی از طراحی‌های ضد ایرانی را بر عهده دارند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: تاریخ تاریک فرقه تروریستی منافقین به حدی واضح و روشن است که می‌توان به راحتی گفت هر کشور، شخص یا گروهی که این باند تبهکار را پناه دهد و تبدیل به صاحب‌خانه سرسپردگان رجوی شود به ملت ایران و تاریخ سراسر افتخار این سرزمین خیانت کرده است.

در گفتگو با سید رضا قزوینی غرابی کارشناس ارشد علوم سیاسی و پژوهشگر مطالعات تروریسم به واکاوی ماه عسل حکام آلبانی با صهیونیست‌ها در سایه حمایت این کشور از منافقین پرداختیم:  

نورنیوز: تحلیل شما در خصوص فراز و فرود روابط آلبانی و رژیم صهیونیستی چیست؟

غرابی: مناسبات میان آلبانی و رژیم اسرائیل چندان طولانی نیست. آلبانی با اینکه از سال 1949 رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت اما آغاز مناسبات دیپلماتیک رسمی این دو به سال 1991 یعنی حدود 30 سال قبل باز می‌گردد. پس از آن مناسبات این دو شاهد افزایش تدریجی بوده است.

در سال 1994 شیمون پرز از آلبانی دیدار کرد. پنج سال بعد رژیم اسرائیل آوارگان آلبانیایی جنگ کوزوو را پذیرفت. در سال 2008 نخستین پرواز تجاری مستقیم میان تیرانا و تل‌آویو برقرار و روادید گردشگری میان آنها لغو شد. اما پس از پذیرش گروهک تروریستی منافقین در آلبانی که مرحله نخست آن از سال 2013 آغاز شد، مناسبات اسرائیل و آلبانی شتاب فزاینده‌تری با زمینه سیاسی-امنیتی به خود گرفت و عملا ایران، نقطه مشترک جدی در مناسبات آنها شد، موضوعی که به ویژه در ماجرای اخراج سفیر و دیپلمات‌های ایرانی از آلبانی در آذرماه سال 1397 به صورت جدی نشان داد که تل‌آویو تا چه اندازه در سیاست خارجی آلبانی در قبال ایران نقش‌آفرینی می‌کند.

سیدرضا قزوینی غرابی،  کارشناس ارشد علوم سیاسی و پژوهشگر مطالعات تروریسم

نورنیوز: در این میان نقش فرقه تروریستی نفاق و عناصر و نهادهای وابسته به آن را چگونه می‌بینید؟

 غرابی: برای روشن‌تر شدن موضوع و دریافت پاسخ بهتر به این پرسش توجه شما را به گزارش چندی قبل فارین پالیسی جلب می‌کنم. این پایگاه آمریکایی با استناد به گفته‌های برخی از تحلیل‌گران، اذعان می‌کند که استقرار گروهک تروریستی و بدنام منافقین در آلبانی بر اساس یک توافق میان واشنگتن و تل‌آویو بوده است، موضوعی که نشان می‌دهد تیرانا بر خلاف ادعاهای مقامات خود که پذیرش منافقین را نتیجه رویکرد انسانی می‌دانند، با تحمیل و تطمیع، این گروه را در خاک خود پذیرفته است.

به اذعان رجوی، مقامات وقت وزارت خارجه آمریکا به دلیل تعهدی که به این گروهک تروریستی داده بودند با حدود 75 کشور از جمله رومانی، ایتالیا، سوئیس و اردن برای پذیرش آنها گفتگو کردند اما به استثنای آلبانی با مخالفت همه آنها مواجه شدند. این حجم عجیب از مخالفت جهانی با پذیرش منافقین و در کنار آن، تلاش آمریکا در صرف وقت و تشکیل یک کارگروه جهت مذاکره با این تعداد کشور، برای یک گروهک تروریستی، قابل تأمل و نشان دهنده پشتیبانی قوی واشینگتن از این فرقه تروریستی است.

به هر صورت منافقین پس از استقرار اولیه در آلبانی، بر خلاف تعهدات مقامات آلبانیایی به ایران، به ویژه پس از سفر وزیرخارجه این کشور به تهران در سال 1395، طراحی و تخریب علیه ایران را ادامه دادند و اتفاقاً مقامات آلبانیایی نیز به طور آشکار از آنها حمایت کردند. حمایت مقامات آلبانی از منافقین به تدریج به دخالت در مسائل داخلی ایران منتج شد و ادبیات و حتی واژگان مورد استفاده آنها مانند سرنگونی و... به طور مشخص وام‌گیری از ادبیات گروه تروریستی منافقین بود.

مناسبات تیرانا و تهران همیشه در سطحی عادی بوده است. هر چند آلبانی در تهران سفارت‌خانه نداشته اما ایران، سفارت و مرکز و بنیاد فرهنگی در این کشور داشته و حتی در سفر وزیرخارجه اسبق این کشور به تهران در سال 1395 تفاهم‌نامه‌ای برای انجام گفتگوهای سیاسی میان دو کشور امضا شد، اما سرد شدن سریع و یک‌طرفه روابط دو کشور از سوی آلبانیایی‌ها نشان می‌دهد که تمایلی جدی برای جلوگیری از تقویت روابط وجود داشته به گونه‌‍‌ای که در نهایت به اعلام قطع یک‌طرفه روابط دیپلماتیک از سوی تیرانا با ایران منجر می‌شود. این شتاب غیرمنطقی نشان دهنده اعمال نظر طرف‌های سوم در ماجراست.

در زمین آلبانی به طور مشخص آمریکا، رژیم صهیونیستی و منافقین در حال ایفای نقش هستند. واکنش منافقین و اظهارات مقامات واشنگتن و تل‌آویو در خصوص تحولات مناسبات آلبانی و ایران در چند سال اخیر به ویژه از تابستان امسال و در ماجراهایی مانند حمله سایبری به آلبانی و قطع یک‌طرفه روابط تیرانا با تهران، نشان می‌دهد در کنار واشینگتن و تل‌آویو، منافقین که در جغرافیای آلبانی استقرار دارند بخشی از طراحی‌های ضد ایرانی را بر عهده دارند.

نورنیوز: نقش غرب و به ویژه ایالات متحده آمریکا را در خصوص گسترش روابط آلبانی و صهیونیست‌ها چطور ارزیابی می‌کنید؟

 غرابی: تا زمان حضور کمونیست‌ها در آلبانی، مناسبات رسمی میان آلبانی و رژیم اسرائیل شکل نگرفته بود و اساساً در زمان جنگ سرد و زمام‌داری «انور خوجه» رهبر سابق آلبانی، نگاه مثبتی به این رژیم از سوی تیرانا وجود نداشت. پس از سقوط کمونیسم در آلبانی و به موازات آن در جهان، این کشور تمایل برای ورود به اردوگاه غرب و اروپا پیدا کرد و عضویت در پیمان ناتو در سال 2009 و تلاش برای عضویت در اتحادیه اروپا که تاکنون ادامه دارد بخشی از نتایج آن بوده است.

تیرانا تمایل جدی دارد که روابط خود با آمریکا و اروپا را تقویت کند و در این میان، تقویت مناسبات با رژیم اسرائیل در این چارچوب تعریف می‌شود. جالب است که بدانید آلبانی نخستین کشور با اکثریت مسلمان بوده است که به عضویت «ائتلاف بین المللی احیای یادبود هولوکاست» پیوسته است.

نورنیوز: آینده این روابط را با توجه به حضور جریان نفاق در آلبانی و اروپای شرقی چگونه می‌بینید؟

 غرابی: «ادی راما» نخست وزیر آلبانی مهرماه امسال سفری سه روزه به سرزمین‌های اشغالی داشت و مقامات فعلی و تعدادی از مقامات سابق از جمله نتانیاهو دیدار کرد. مواضع و اظهارات یائیر لاپید نخست‌وزیر این رژیم در دیدار با راما بسیار قابل توجه است و نشان دهنده یک رویکرد در سیاست خارجی دو طرف در شرایط فعلی است.

لاپید گفته بود: «ایران تهدیدی مشترک برای اسرائیل و آلبانی است. اسرائیل تا حد امکان در تلاش‌های صورت گرفته علیه ایران کمک خواهد کرد. ما این را منافع ملی و یک تعهد تاریخی می‌دانیم.»

 اسرائیلی‌ها در حال جهت‌دهی جدی به سیاست خارجی آلبانی در قبال ایران هستند و تردیدی نیست که حضور منافقین در خاک آلبانی در این رویکرد نقش اصلی را ایفا می‌کند. صهیونیست‌ها به بهانه حملات سایبری تیرماه امسال به زیرساخت‌های آلبانی که این کشور را دچار مشکلات بسیار جدی کرد و آمریکایی‌ها ایران را متهم به انجام آن کردند تلاش دارند تا از این رخنه و رهگذر، مقامات آلبانی را به تقویت بیشتر روابط با خود سوق دهند. آنها در همین سفر راما به او پیشنهاد دادند که همکاری دو جانبه‌ای در زمینه سایبری داشته باشند تا به قول اسرائیلی‌ها «توانایی‌های دفاعی» خود را در برابر این «تهدید» ایران تقویت کنند.

شما حتی در ماجرای اخراج سفیر ایران از آلبانی هم می‌بینید که رژیم صهیونیستی یک نقش‌آفرین جدی بوده است. اظهارات مقام وزارت خارجه آلبانی در گفتگو با آسوشیتدپرس که گفته بود کشورش این تصمیم را پس از مذاکره با سایرین از جمله اسرائیل اتخاذ کرده است گویاست.

در مجموع به اعتقاد بنده تا زمانی‌که منافقین در خاک آلبانی حضور داشته باشند و این کشور به میدانی برای طراحی اقدامات و تبلیغات علیه ایران در جنوب شرق اروپا و بالکان تبدیل شده است، مناسبات تل‌آویو-تیرانا در چارچوب‌های سیاسی-امنیتی ادامه و حتی گسترش خواهد یافت.

گفتگو از علی رحمانی


نورنیوز
اخبار مرتبط
ناکامی بزرگ دیپلماتیک اروپا در حل مسئله بالکان
شنبه 1402/01/05 ساعت 10:35
نورنیوز بررسی کرد؛
ناکامی بزرگ دیپلماتیک اروپا در حل مسئله بالکان
آدرس‌های غلط جوزف بورل و دیگر سیاست‌مداران اروپایی در قبال بحران کوزوو-صربستان نمی‌تواند منکر انفعال و ناتوانی اروپایی‌ها در مدیریت بحران‌های داخلی این قاره شود و در این معادله، پارلمان و شورای اروپا هر دو مقصر هستند.
افزایش تنش میان شهروندان آلبانی و فرقه منافقین
شنبه 1399/10/27 ساعت 14:11
افزایش تنش میان شهروندان آلبانی و فرقه منافقین
رسانه های آلبانیایی از بروز تنش میان ساکنان منطقه مانز با گروهک منافقین بر سر تصاحب مشکوک برخی اراضی این منطقه خبر دادند.
امنیت آلبانی و بالکان زیر چکمه تروریست‌ها
یکشنبه 1399/10/21 ساعت 14:47
امنیت آلبانی و بالکان زیر چکمه تروریست‌ها
اعضای فرقه منافقین که گمان می‌رود برخی از سلاح‌های غارت‌شده آلبانی در سال 1997 را در اختیار دارند، سابقه سرقت اسلحه از ایران را نیز دارند. آن‌ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در حملات متعددی به پادگان‌ها، کلانتری‌ها و مراکز نظامی داشتند و اقدام به سرقت شمار زیادی سلاح کردند که از آن‌ها برای افزایش ترورها و عملیات علیه شهروندان و مقامات ایرانی استفاده کردند.
اردوگاه منافقین در آلبانی کانون خطرناک ویروس کرونا
چهارشنبه 1399/09/19 ساعت 16:22
اردوگاه منافقین در آلبانی کانون خطرناک ویروس کرونا
از مردم مانز می پرسم آیا مطمئن هستید که کمپ اشرف 3 در قلب واحد اداری شما به کانون خطرناک ویروس Covid-19 تبدیل نشده است؟ من از مقامات بهداشتی در شهرداری دوراس ، در شهرداری تیرانا و حتی در وزارت بهداشت می پرسم، آیا می توانید سلامت جمعیت مانزا را تضمین کنید و بگویید این اردوگاه منبع آلوده ویروس Covid-19 نیست؟
آلبانی دو دیپلمات ایرانی را اخراج کرد
چهارشنبه 1398/10/25 ساعت 18:59
آلبانی دو دیپلمات ایرانی را اخراج کرد
منابع خبری چهارشنبه گزارش داده‌اند آلبانی دو دیپلمات ایرانی را اخراج کرده است.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خانم بزرگ سریال «ستایش» از سال های دوری از تلویزیون می گوید
واکنش‌های جهانی به انفجار در بندر شهید رجایی همچنان ادامه دارد/ اردوغان طی پیامی تسلیت گفت
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ قصور محرز شد
آکسیوس: دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در رم خواهد بود
توافق ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ادامه گفت‌وگوهای فنی
احضار مسئولان ذیربط پس از انفجار بزرگ؛ پرونده بندر شهید رجایی وارد مرحله قضایی شد
نورنما | پلمپ تابوت پاپ فرانسیس
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 8 اردیبهشت 1404
تصاویر دیده نشده از داخل کابین هواپیمای آتش نشان سپاه از نحوه مهار آتش بندر شهید رجایی
نتایج پنجمین قرعه‌کشی ایران خودرو روی سایت قرار گرفت
سخنگوی وزارت امور خارجه:حملات آمریکا به یمن، جنایت جنگی است
اتوبوس دزدیده شده در کرمان؛ راننده‌ای غیرمنتظره پشت فرمان+فیلم
مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری نیمه متمرکز 1404 تا امشب به پایان می رسد
نورویدئو | پشت پرده حادثه بندر شهید رجایی؛آیا باید برای تداوم مذاکرات نگران بود؟
اعتراض پزشکیان به مترجم: چرا صحبت‌هایم را کامل ترجمه نکردی؟
پیش فروش سه خودرو محبوب سایپا از امروز 8 اردیبهشت 1404 + جدول قیمت
از صفحه تئاتر تا صفحه شعر/ بابک لطیفی شاعر خرم آبادی درگذشت
پادکست | پدر بودن فقط تامین کننده بودن نیست
آتش‌بازی معاندان در میان دود و درد؛ روایت یک جنگ ادراکی علیه ایران
هشدار رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران + فیلم
آماده باش اورژانس درپی هشدار نارنجی سازمان هواشناسی
جریمه تراکتور و استقلال از طرف کمیته انضباطی AFC
طوفان باز هم به سراغ تهرانی ها آمد
رونمایی سایپا از 4 خودرو جدید در نمایشگاه بین‌المللی تهران
موبایل؛ دوست روزانه یا قاتل خاموش چشم‌ها؟
ایده‌هایی ناب برای جان بخشیدن به دکوراسیون خانه‌های امروزی
کرفس بخوریم یا نخوریم؟دوستی برای لاغری یا دشمنی برای سلامتی؟
حضور گروه «صنعتی ؛ پژوهشی زر» در هفتمین نمایشگاه ایران اکسپو 2025
صعود نفس گیر پرسپولیس به فینال + فیلم
قیمت سکه و دلار و سایر ارزها امروز 8 اردیبهشت 1404
زمان پرداخت معوقات بازنشستگان کشوری اعلام شد+جزییات
طوفان تهران، مدیریت بحران را به باد داد
کاپلو: کریستیانو رونالدو در حد مسی، پله و مارادونا نیست!
گزارش تصویری | نشست خبری هفتگی سخنگوی وزارت خارجه با اصحاب رسانه
آمار متوفیان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی افزایش یافت + اسامی
انفجار در روسیه؛ محمد محبی بهترین بازیکن ماه و صاحب بهترین گل شد + فیلم
ایران، به هرگونه حمله نظامی پاسخ قاطع خواهد داد!
فرصت طلایی برای معلمان آینده؛ سهمیه جذب آموزش و پرورش افزایش یافت!
آتش‌سوزی بندر رجایی؛ بی‌کفایتی یا تخلف؟ هیئت اعزامی به چه نتیجه‌ای رسید؟
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (19)«اردکان»
تیراندازی در دانشگاه ایالتی «الیزابت سیتی»؛ یک کشته و چندین زخمی
خلبان قزوینی در پی سقوط هواپیمای آموزشی جان باخت
مجتبی جباری مأمور احیای استقلال؛ از مستطیل سبز تا نیمکت آبی
وضعیت بیمه‌شدگان در آتش‌سوزی بندر شهید رجایی؛ آیا خسارت‌ها پرداخت می‌شود؟
نورنما | سنج و دمام فستیوال کوچه بوشهر در عزای مردم داغدار بندر عباس
تعرفه برق زیر تیغ افزایش؛ پرمصرف‌ها هدف اصلی
مرگ عزیزان روی پرده بلاگری؛ سقوط حرمت انسان
قیمت خودرو امروز 8 اردیبهشت + جدول قیمت ها
پاسخ استاد شیمی دانشگاه لندن به شایعات رسانه‌های اپوزیسیون درباره انفجار بندر شهید رجایی
نوراینفو | فواید مصرف حبوبات در رژیم غذایی
X
آگهی تبلیغاتی