×
سیاسی
شناسه خبر : 113332
تاریخ انتشار : شنبه 1401/08/21 ساعت 21:44
لفاظی‌های علی‌اف علیه ایران ادامه دارد

لفاظی‌های علی‌اف علیه ایران ادامه دارد

رئیس جمهور آذربایجان در ادامه لفاظی‌های خود علیه ایران طی سخنانی گفت: ما به تلاش خود ادامه خواهیم داد تا هموطنان ما که به سرنوشت تلخ از کشور آذربایجان جدا شده‌اند، زبان و سنت و فرهنگ ما را حفظ کنند و به اندیشه آذربایجانی گری وفادار بمانند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «الهام علی‌اف»، رئیس جمهور آذربایجان طی سخنانی تأمل برانگیز در نهمین اجلاس سران سازمان کشورهای تُرک که در سمرقند ازبکستان در حال انجام است با اشاره به رویکرد این سازمان در قبال ترک زبانان خارج از این مجموعه گفت: جهان ترک تنها از کشورهای مستقل ترک تشکیل نمی‌شود، مرزهای جغرافیایی آن گسترده‌تر است. من معتقدم زمان آن فرا رسیده است که در چارچوب سازمان، مسائلی مانند جلوگیری از همسان سازی و حفظ حقوق، امنیت و هویت ملی هموطنان خود را که در خارج از کشورهای عضو سازمان ترک ها زندگی می کنند، همیشه در نظر داشته باشیم.

او افزود: نسل جوان جهان ترک باید فرصت تحصیل به زبان مادری خود را در کشورهای محل سکونت خود داشته باشند. متأسفانه اکثریت ۴۰ میلیون آذربایجانی ساکن خارج از آذربایجان از این فرصت ها محروم هستند. آموزش هموطنان خارج از کشورهای ترک به زبان مادری باید همواره در دستور کار سازمان باشد. باید در این راستا اقدامات لازم صورت گیرد.

رئیس جمهور آذربایجان ادامه داد: دولت آذربایجان توجه ویژه‌ای به حمایت از حقوق، آزادی‌ها و امنیت آذربایجانی‌های مقیم خارج از کشور دارد. ما به تلاش خود ادامه خواهیم داد تا هموطنان ما که به سرنوشت تلخ از کشور آذربایجان جدا شده‌اند، زبان و سنت و فرهنگ ما را حفظ کنند و به اندیشه آذربایجانی گری وفادار بمانند و هرگز با سرزمین تاریخی خود قطع رابطه نکنند.

علی‌اف در حالی به جدا شدن ترک‌ها از سرزمین تاریخی خود (جمهوری آذربایجان) اشاره و اظهارات چند سال پیش «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه در جدا افتادن ملت ترک در آذربایجان را تکرار می کند که آنچه اکنون به عنوان جمهوری آذربایجان شناخته می‌شود جزئی از خاک ایران بوده و با قرارداد گلستان در ۲۰۰ سال پیش بین ایران و روسیه تزاری از کشورمان جدا افتاده است.

بر اساس عهدنامه گلستان در سال ۱۱۹۲ خورشیدی، ایالت‌ها و ولایت‌های چهارده گانه، گنجه و قره‌باغ، ولایت‌های شکی، شیروان، قبه، دربند، بادکوبه، داغستان و گرجستان، محال شوره‌گل، آچوق‌باشی، گروزیه، منگریل و آبخاز. افزون بر آن، بخشی از سرزمین تالش نیز به تصرف روس‌ها، درآمد.

در اواسط هفته جاری نیز علی‌اف در لفاظی علیه ایران گفته بود، کسانی که در مرز ما برای حمایت از ارمنستان رزمایش نظامی برگزار می کنند نیز باید این را بدانند. هیچ کس نمی‌تواند ما را بترساند. 

به نظر می‌رسد که رئیس جمهور آذربایجان به دنبال افزایش تنش با جمهوری اسلامی گام برداشته و در هفته‌های اخیر که برخی کشورهای غربی و آمریکا فرصت انتقاد علیه ایران را پیدا کرده‌اند، او نیز فرصت را غنیمت شمرده تا با انتقاد علیه جمهوری اسلامی، دین خود را به کشورهای غربی ادا کند.


تسنیم
اخبار مرتبط
وزیر امور خارجه از همتای آذربایجانی برای شرکت در نشست «3+3» دعوت کرد
سه‌شنبه 1401/08/24 ساعت 22:49
وزیر امور خارجه از همتای آذربایجانی برای شرکت در نشست «3+3» دعوت کرد
حسین امیرعبداللهیان از همتای آذربایجانی خود جهت مشارکت در نشست ابتکاری ایران موسوم به 3+3 در تهران به‌عنوان چارچوبی برای حل‌وفصل مسائل منطقه از طریق راهکار دیپلماسی دعوت به عمل آورد.
احضار سفیر جمهوری آذربایجان به وزارت امور خارجه
پنج‌شنبه 1401/08/19 ساعت 22:30
احضار سفیر جمهوری آذربایجان به وزارت امور خارجه
در پی تداوم تبلیغات ضد ایرانی و سیاه‌نمایی رسانه‌ها و مقامات رسمی جمهوری آذربایجان علیه جمهوری اسلامی ایران، عصر امروز سفیر جمهوری آذربایجان در تهران به وزارت امور خارجه احضار شد.
کنعانی: تقویت روابط با هر یک از همسایگان به منزله روابط علیه همسایه دیگر نیست
سه‌شنبه 1401/08/17 ساعت 23:46
در واکنش به اظهارات علی‌اف؛
کنعانی: تقویت روابط با هر یک از همسایگان به منزله روابط علیه همسایه دیگر نیست
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات اخیر رئیس جمهور آذربایجان در خصوص حمایت جمهوری اسلامی ایران از ارمنستان اظهار کرد: سیاست اصولی ما بر پایه حسن همجواری و گسترش روابط با همه همسایگان استوار بوده و تقویت روابط با هر یک از همسایگان به منزله روابط علیه همسایه دیگر نیست.
اطلاعیه دوم وزارت اطلاعات درباره حادثه تروریستی حرم شاهچراغ/ تاکنون 26 تروریست تکفیری دستگیر شده‌اند
دوشنبه 1401/08/16 ساعت 12:11
اطلاعیه دوم وزارت اطلاعات درباره حادثه تروریستی حرم شاهچراغ/ تاکنون 26 تروریست تکفیری دستگیر شده‌اند
وزارت اطلاعات در اطلاعیه‌ای جزئیات دیگری از حادثه تروریستی حرم شاهچراغ را منتشر کرد.
نظرات

آخرین اخبار
واشنگتن به‌دنبال تحریم‌ها در صورت انتخاب نوری المالکی است
هکرها در کمین وای‌فای رایگان عمومی
کشور با کسری 15 درصدی خون مواجه است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404
تهدید کیم جونگ اون پس از رونمایی از سلاح جدید هسته‌ای
افزایش 25 درصدی قیمت بلیت اتوبوس‌های برون‌شهری از فردا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404+ جدول
رئیس‌جمهور سابق کره‌جنوبی به حبس ابد محکوم شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا البرز فردا جمعه یکم اسفند 1404
هشتمین رئیس‌جمهور موقت پرو در 10 سال گذشته انتخاب شد
تبریک قالیباف به روسای مجالس کشورهای اسلامی به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان
رکوردشکنی واردات نفت آسیا
ترافیک سنگین در هراز و آزادراه تهران-کرج-قزوین
کریم بنزما: با روزه گرفتن، بهتر بازی می‌کنم
شامگاه امشب؛ عطارد در اوج درخشش رویت‌پذیر است
گروسی از پیشرفت ملموس در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا خبر داد
پزشکیان: رسالت ما گره‌گشایی از مشکلات مردم است
علت مرگ بازیگر هالیوود مشخص شد
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان
مخالفت اتریش در پیوستن به شورای صلح غزه
رشد 40 درصدی تولید نفت ونزوئلا در سال 2026
زلنسکی: توافق بر سر نظارت بر آتش‌بس نزدیک است
سفر وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی در هفته آینده
تصادف خونین در کمربندی بندر دیر بوشهر جان 4 نفر را گرفت
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
ارزش سهام عدالت دوباره تغییر کرد / سهامداران حتما بخوانند
آمریکا ناتو را برای پایان ماموریت در عراق تحت فشار گذاشت
رونمایی کره‌شمالی از موشک‌اندازهای جدید هسته‌ای
سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی‌ماه در اندیمشک دستگیر شدند
60 لیتر سهمیه بنزین امشب در کارت سوخت شارژ می شود
واردات گوشی به کشور 15 درصد کاهش یافت
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
رژیم و راهکار جدید کاهش انسولین برای دیابتی‌ها
هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد
هشدار بانک مرکزی به بانک‌های ناتراز
پیام عراقچی به وزیر خارجه موریتانی
سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز تصمیم نهایی درباره ایران نگرفته است
صدور 2500 کارت سوخت در یک روز
طلای جهانی دوباره صعودی شد ؛ اونس به مرز 5 هزار دلار رسید
انفجار کپسول گاز در کراچی پاکستان جان 13 نفر را گرفت
زلزله 4.3 ریشتری صبح پنجشنبه عسلویه را لرزاند
معماری نوین امنیت در آب‌های جنوب
قیمت گوشت قرمز امروز 30 بهمن 1404 + جدول
ایران در صورت حمله، با همه توان پاسخ می‌دهد
رویترز:خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از سوریه آغاز شد
چالش بحران آب و تحصیل در لرستان
سفر غیرمنتظره فرمانده ارشد آمریکا به ونزوئلا
فرصت تصمیم!