×
سیاسی
شناسه خبر : 113268
تاریخ انتشار : جمعه 1401/08/20 ساعت 13:28
ایروانی: افغانستان پناهگاه امن گروه‌های تروریستی نباشد

ایروانی: افغانستان پناهگاه امن گروه‌های تروریستی نباشد

سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل در نیویورک گفت: جهان باید مطمئن شود که سرزمین افغانستان پناهگاه امنی برای گروه‌های تروریستی نظیر داعش، القاعده و گروه‌های وابسته نخواهد بود.

نورنیوز - گروه سیاست خارجی: مجمع عمومی سازمان ملل، قطعنامه مربوط به «وضعیت افغانستان» را به تصویب رساند. این قطعنامه که نخستین بار پس از سلطه طالبان بر افغانستان  به مجمع عمومی ارائه شده است، ضمن تشریح وضعیت جاری بشردوستانه در این کشور، حوزه‌های سیاسی مرتبط با حقوق بشر، امنیت، تروریسم، مبارزه با مواد مخدر، پناهندگان و وضعیت اجتماعی-اقتصادی این کشور را مورد توجه قرار می‌دهد.

این قطعنامه ضمن قدردانی از جمهوری اسلامی ایران به دلیل میزبانی از آوارگان افغانستانی، بر ضرورت حمایت از کشورهایی که با موج گسترده پناهجویان افغانستانی مواجهند، تأکید کرده است.

قطعنامه مذکور ضمن احتراز از شناسایی طالبان به عنوان دولت در افغانستان، از مقامات طالبان می‌خواهد که به تعهدات بین‌المللی و دوجانبه افغانستان پایبند بوده و در مسیر ارتقای رعایت حقوق بشر و تشکیل دولت فراگیر گام بردارد.

قطعنامه فوق اقدامات تروریستی علیه مراکز آموزشی و مذهبی اقلیت‌های قومی و مذهبی و اماکن دیپلماتیک را محکوم کرده و از نقض حقوق بشر و محرومیت زنان و دختران در افغانستان انتقاد می‌کند. 

«امیرسعید ایروانی»، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نشست بررسی این قطعنامه، وضعیت فجیع بشردوستانه و سیاسی جاری در افغانستان را نشانه‌ای از آثار سوء مداخله نظامی نیروهای خارجی به بهانه مبارزه با تروریسم و برقراری صلح و دموکراسی در کشورهای دیگر خواند که ضمن تضییع این ایده‌های متعالی مشترک بشری، کشورها و ملت‌ها را با مخاطرات بی پایان روبرو می‌کنند.

او وضعیت فعلی در افغانستان را متضمن مسئولیت و تعهداتی برای نیروهای خارجی خواند و اظهار کرد: ایران بر ضرورت تحقیقات در مورد جنایات جنگی که توسط نیروهای اشغالگر در گذشته انجام شده و در حال حاضر با فشار سیاسی کشورها متوقف شده است، تأکید دارد. 

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی خود ضمن اعلام حمایت از تصویب این قطعنامه عنوان کرد: تصویب این قطعنامه پیام روشنی از اتحاد برای حمایت از مردم افغانستان در مسیر ایجاد کشوری شکوفا، مبتنی بر صلح و متکی به خود است.

او اظهار کرد: آینده افغانستان در گرو اجرای قانون اساسی و تعهد به آن به منظور اطمینان از مشارکت و احترام به حقوق تمام اقوام، مذاهب و زنان و دختران است.

ایروانی بیان کرد: در جامعه‌ای متکثر نظیر افغانستان، هرگز یک گروه و حزب به تنهایی توان کنترل کشور را نخواهد داشت.

به گفته ایروانی اطمینان از تأسیس یک دولت فراگیر مبتنی بر قانون اساسی، عنصر اصلی در شناسایی بین‌المللی حاکمیت آتی افغانستان است. 

در سخنرانی نماینده دائم کشورمان، بر ضرورت حفاظت از اموال و دارایی‌های متعلق به افغانستان در کشورهای ثالث و تسهیل استفاده از این اموال برای رسیدگی به وضعیت بشردوستانه در افغانستان تأکید شد.

نماینده دائم ایران ضمن ابراز نگرانی از تداوم تهدید تروریسم و جنگجویان خارجی، اقدامات تروریستی علیه مراکز آموزشی و دیپلماتیک و اقلیت‌های دینی و قومی را محکوم کرد و اظهار کرد: جهان باید مطمئن شود که سرزمین افغانستان پناهگاه امنی برای گروه‌های تروریستی نظیر داعش و القاعده و گروه‌های وابسته نخواهد بود.

ایروانی همچنین ضمن تشریح دستاوردها و هزینه‌های انسانی مبارزه با مواد مخدر برای جمهوری اسلامی ایران، از افزایش شدید کاشت و تولید مواد مخدر در افغانستان پس از روی کار آمدن طالبان ابراز نگرانی کرد. 

این قطعنامه که توسط آلمان به مجمع عمومی ارائه شده است با رای مثبت ۱۱۶ کشور، شامل جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسید. ۱۰ کشور روسیه، چین، پاکستان، نیکاراگوئه، بروندی، بلاروس، گینه، اتیوپی، زیمباوه و کره شمالی به قطعنامه مذکور رای ممتنع دادند.


فارس
اخبار مرتبط
نامه ایران به شورای امنیت درباره تهدید هسته‌ای اخیر رژیم صهیونیستی
چهارشنبه 1402/07/05 ساعت 11:45
نامه ایران به شورای امنیت درباره تهدید هسته‌ای اخیر رژیم صهیونیستی
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل درباره نقض دائم و آشکار قوانین بین‌المللی به وسیله رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران، نامه‌ای رسمی به شورای امنیت سازمان ملل نوشت.
ایروانی: تهدید استفاده از تسلیحات شیمیایی نباید نادیده گرفته شود
دوشنبه 1402/02/18 ساعت 21:30
ایروانی: تهدید استفاده از تسلیحات شیمیایی نباید نادیده گرفته شود
سفیر ایران در سازمان ملل استفاده از تسلیحات شیمیایی توسط گروهک‌های تروریستی تهدیدات بزرگی به همراه دارد و دولت سوریه بارها نگرانی خود در این زمینه را ابراز کرده است. چنین تهدیداتی نباید نادیده گرفته شوند.
شورای امنیت فوری و قاطعانه برای حمایت از فلسطینیان اقدام کند
پنج‌شنبه 1401/10/29 ساعت 13:48
نماینده دائم ایران در سازمان ملل:
شورای امنیت فوری و قاطعانه برای حمایت از فلسطینیان اقدام کند
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با انتقاد از سکوت شورای امنیت در قبال تجاوزات مدام رژیم صهیونیستی گفت: شورای امنیت سازمان ملل باید فوری و قاطعانه برای حمایت از مردم فلسطین اقدام کند، همدردی به تنهایی کافی نیست.
ایروانی: ایران به همکاری برای پیشگیری و مقابله با تروریسم ادامه می‌دهد
جمعه 1401/09/25 ساعت 22:41
در سالگرد یادبود قربانیان حمله تروریستی در پیشاور پاکستان؛
ایروانی: ایران به همکاری برای پیشگیری و مقابله با تروریسم ادامه می‌دهد
نماینده دائم ایران در سازمان ملل اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران به همکاری و هماهنگی خود با همه کشورها از جمله کشورهای جنوب و غرب آسیا به خصوص پاکستان در پیشگیری و مقابله با تروریسم ادامه خواهد داد.
ایروانی بر حق مشروع سوریه در دفاع از خود بر اساس کنوانسیون‌های بین‌المللی تأکید کرد
چهارشنبه 1401/09/09 ساعت 11:12
ایروانی بر حق مشروع سوریه در دفاع از خود بر اساس کنوانسیون‌های بین‌المللی تأکید کرد
سفیر و نماینده دائم کشورمان در جلسه شورای امنیت سازمان ملل پیرامون شرایط در خاورمیانه با تمرکز بر سوریه، دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در خصوص تحولات این کشور را تشریح کرد.
ایروانی: ایران ارسال پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را رد می‌کند
پنج‌شنبه 1401/08/05 ساعت 11:02
ایروانی: ایران ارسال پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را رد می‌کند
غرب به سرکردگی آمریکا از ماه‌ها پیش کارزاری رسانه‌ای و تبلیغاتی علیه جمهوری اسلامی ایران همزمان با تشدید تنش‌ها در جنگ اوکراین به راه انداخته است و بر ادعاهای ضد ایرانی خود اصرار می‌ورزد؛ ادعاهایی که تهران آن را قاطعانه رد می‌کند.
ایروانی: پشت ادعاهای بی‌اساس علیه ایران در جنگ اوکراین، انگیزه‌های سیاسی نهفته است
پنج‌شنبه 1401/07/28 ساعت 12:15
ایروانی: پشت ادعاهای بی‌اساس علیه ایران در جنگ اوکراین، انگیزه‌های سیاسی نهفته است
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل اظهار کرد: پشت اقدام برخی کشورها در مرتبط ساختن ادعاهای بی اساس علیه ایران در جنگ اوکراین با قطعنامه 2231 انگیزه‌های سیاسی نهفته است.
ایروانی: سازمان ملل و آمریکا خطاهای راهبردی در قبال بحران یمن را باید جبران کنند
دوشنبه 1399/11/20 ساعت 17:41
ایروانی: سازمان ملل و آمریکا خطاهای راهبردی در قبال بحران یمن را باید جبران کنند
معاون بین الملل دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با تبیین اشتباهات راهبردی امریکا در قبال بحران یمن تصریح کرد : اظهارات رسانه ای کمکی به حل بحران یمن نخواهد کرد و دولت جدید امریکا باید با برداشتن‌گامهای عملی صداقتش را با جبران خطاهای گذشته دولت ترامپ اثبات کند.
نظرات

آخرین اخبار
بازنشر پیام عراقچی از سوی ترامپ
پیام پزشکیان به پوتین به مناسبت روز ملی روسیه
حمله حزب الله به نظامیان اسرائیلی
نورویدئو | ایران یک سال پس از آن دوازده روز
خط‌ونشان رونالدو برای مدعیان جام جهانی؛ آمادگی بدنی مرا در بازی‌ها ندیدید؟
فرمانده‌ای که دنبال «کار» بود نه «نام»+فیلم
وزیر جنگ اسرائیل: از لبنان، سوریه و غزه عقب نشینی نمی کنیم!
دریادار سیاری: دستمان روی ماشه است/هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم
ونس: خبری از پول نقد بابت امضای توافق با ایران نیست!
استارمر: استعفا نمی‌دهم، می‌جنگم!
خنثی‌سازی مهمات در ملارد/ شهروندان نگران نباشند
تنیسور میزبان هم حریف ملی‌پوش ایران نشد
واکنش تند سرمربی نروژ به رفتار توهین‌آمیز مقامات آمریکایی
عراقچی: جزئیات تفاهم‌نامه اسلام‌آباد در زمان مناسب منتشر می‌شود
خبر خوش از بازگشت 30 میلیون مترمکعب گاز به شبکه
پزشکیان: مصرف بهینه را به گفتمان تبدیل کنیم
سه نشانه بازی روانی ترامپ با ایران و آمریکا
عراق از شکست طرح ترور چند مقام ارشد امنیتی خبر داد
گام جدید برای نیروهای شرکتی؛ طرح تبدیل وضعیت به دولت رسید
کارشکنی آمریکا در عدم صدور ویزای بازیکنان فلسطین
اردوغان: منطقه بهای سنگینی بابت جنگ علیه ایران می‌پردازد
تقویم آزمون‌های نهایی منتشر شد/ یازدهمی‌ها و دوازدهمی‌ها آماده شوند+جدول
شوک ترامپ به مذاکرات؛ چرا رئیس‌جمهور آمریکا توافق را «دروغ» خواند؟
چک سفید امضای آمریکا برای لهستان
عضو کمیسیون امنیت ملی: حتی متحدان ترامپ هم به او اعتماد ندارند
اوکراین در پی دریافت کمک نظامی میلیارد دلاری جدید از متحدانش
نخست‌وزیر عراق: سلاح فقط در دست دولت است
هشدار جدی اسرائیل به ساکنان مناطق جنوب لبنان؛ هرچه زودتر تخلیه کنید!
ایتالیا: جنگ ایران جنگ ما نیست
پشت‌پرده محموله خیالی 3 میلیارد دلاری امارات به ایران
منبع آگاه: ادعای امضای توافق در روز یکشنبه در ژنو کذب محض است
یوزها زیر ذره‌بین سزار راموس
تلاش اتحادیه اروپا برای پایان جنگ ایران در آستانه توافق احتمالی
پیام صریح هواداران مکزیکی به آمریکا: ایران تنها نیست!
بازتاب گسترده موضع ایران درباره حمله آمریکا به کشتی‌های هندی
ورود ایرلاین جدید به شبکه هوایی کشور
مورینیو: این جام جهانی یک فاجعه به تمام معناست!
ترافیک سنگین در جاده چالوس، هراز و فیروزکوه
ویزا صادر نشد، تیم ملی پاراتیراندازی جا ماند
حماس: اسرائیل تمایلی به اجرای آتش بس ندارد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت چهارم
دروغ جدید نتانیاهو درباره ایران چه بود؟
رائول خیمنز در جام جهانی 2026 تاریخ‌ساز شد
بقائی: فرجام دشمن، شکست و تنهایی است
شوک «کورتوا» به شیاطین سرخ
نفت به کمترین قیمت در دو ماه گذشته رسید
راندمان نیروگاه‌های کشور به بیش از 40 درصد رسید
ملی‌پوشان والیبال نشسته راهی چین می شوند
هشدار؛ عطرهای بدون مجوز را بشناسید
جام جهانی 2026 و یک آمار خیره‌کننده؛ پنج تیمی که 40 سال غایب نبوده‌اند