×
سیاسی
شناسه خبر : 112941
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/08/12 ساعت 12:41
حاشیه‌های نشستی ضدایرانی در سازمان ملل؛ هیاهو برای دیده شدن

حاشیه‌های نشستی ضدایرانی در سازمان ملل؛ هیاهو برای دیده شدن

سرانجام پس از چند روز هیاهو و تبلیغات ضد ایرانی، نشست غیررسمی (آریا فرمولا) برای بررسی حوادث اخیر در ایران، به درخواست آمریکا و آلبانی، روز چهارشنبه به وقت محلی (دوم نوامبر/ 11 آبان ماه جاری) در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار شد.

نورنیوز - گروه سیاست: به رغم سروصدای زیاد رسانه‌های فارسی زبان همچون شبکه بی‌بی‌سی فارسی و اینترنشنال سعودی و نیز خبرگزاری انگلیسی رویترز در بزرگنمایی این نشست، فاکتورهای مهمی وجود دارد که نشان می‌دهد برگزار کنندگان این نشست به اهداف خود نرسیده اند و با وجود هیاهوی بسیار، دستاوردهای ناچیزی به دنبال داشته است. 

در این گزارش، واقعیاتی که موجبات ناکامی این نمایش ضدایرانی را رقم زد، مرور می کنیم: 

- نشست غیررسمی درباره حوادث ایران، نشست غیر رسمی شورای امنیت سازمان ملل نبود. این جلسه از نوع آریا فرمولا (غیر رسمی) بود. آریا فرمولا نام و خاصیتش را از سفیر وقت ونزوئلا در شورای امنیت سازمان ملل به نام «دیگو آریا» در سال ۱۹۹۲ گرفته است.

نشست‌های آریا فرمولا در محل جلسات شورای امنیت برگزار نمی‌شود. جزو فعالیت‌های شورای امنیت سازمان ملل محسوب نمی‌شود و هماهنگی آن نه برعهده رئیس دوره‌ای شورا بلکه به درخواست یکی از اعضای شورا است.

شرکت کنندگان در این جلسه نیز براساس تصمیم شخصی خود در آن شرکت می کنند.برگزاری این جلسات حتی در ژورنال سازمان ملل نیز اعلام نمی‌شود.

- به‌طور کلی سطح نشست روز چهارشنبه پایین بود. تنها آمریکا و آلبانی در سطح سفیر شرکت کردند.انگلیس و ایرلند در سطح معاون نمایندگی و سایر اعضای شورای امنیت در سطح کارشناسی حضور یافتند.

- نمایندگان کشورهای چین و روسیه برخلاف انتظار آمریکا از این نشست، در سخنان خود از ایران حمایت کردند.

- برزیل، مکزیک ، امارات متحده عربی و سه کشور آفریقایی شورای امنیت (کنیا،غنا و گابن) موضع معتدلی داشتند و علیه ایران حرفی نزدند.

- کشور هند در نشست مذکور اصلاً سخنرانی نکرد که به خوبی رویکرد مثبت هند در قبال جمهوری اسلامی ایران را نشان می‌دهد.

- به رغم دعوت آمریکا از کشورهای غیر عضو شورای امنیت برای حضور در این جلسه، تنها نیوزیلند به نمایندگی از کشورهای کنز ( CANZ /ائتلافی متشکل از کانادا، استرالیا، نیوزیلند) شرکت کرد.

- گروه دوستان منشور ملل متحد که مرکب از ۱۹ کشور هستند، تصمیم گرفتند تا در این نشست بیانیه‌ای را در حمایت از جمهوری اسلامی ایران قرائت کنند.

برهمین اساس سفیر دوم (سفیر و معاون نمایندگی) ونزوئلا در این نشست حاضر شد، اما آمریکا در اعمال دیکتاتوری رسانه‌ای خود اجازه سخنرانی را به نماینده ونزوئلا را نداد.

سفیر ونزوئلا در سخنرانی خود استانداردهای دوگانه در زمینه حقوق بشر کشورها و اقدامات قهری یکجانبه با اهداف سیاسی (تحریم ها) علیه ایران را محکوم و تأکید کرده بود که دغدغه‌های حقوق بشری با تحریم‌های اقتصادی علیه ایران همخوانی ندارد. 

- آمریکا تقریباً به غیر از خود، میهمانان مدعو و دوستانش، اجازه سخنرانی به فرد یا کشور دیگری را  نداد.

- قبل از برگزاری نشست غیررسمی، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در نشستی خبری گفت: مسائل حقوق‌بشری خود را با کشورهایی که ازماعقب ترهستند، مقایسه نمی‌کنیم تا احساس رضایت داشته باشیم، بلکه نگاه ما به اهداف والایی چون حاکمیت دین، اخلاق و عدالت بر جامعه است و مصمم هستیم در این مسیر حرکتمان را ادامه دهیم.

- آرامش و طمانینه سفیر ایران، خشم خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی را برانگیخت و تلاش کرد با سر و صدا و اتهامات ناروا علیه ایران، توجهات را به خود جلب کند.

- نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد بخاطر رفتارهای دور از نزاکت و ادب خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی در محوطه سازمان ملل که مخل رویکرد همبستگی و صلح میان اعضای این سازمان است، به استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل گلایه کرد و خواستار عدم تکرار این قبیل رفتارها شد.


ایرنا
اخبار مرتبط
آنچه در نمایش ضدایرانی آمریکا در سازمان ملل گذشت؛ چین و روسیه محکوم کردند
پنج‌شنبه 1401/08/12 ساعت 13:27
آنچه در نمایش ضدایرانی آمریکا در سازمان ملل گذشت؛ چین و روسیه محکوم کردند
آمریکا به همراه آلبانی و دیگر متحدان غربی اش در تلاشی ضد ایرانی، نشستی غیررسمی یا همان "آریا فرمولا"را در سازمان ملل متحد به بهانه حمایت از مردم ایران به ویژه زنان برگزار کردند تا در واقع بار دیگر از تداوم ناآرامی ها و آشوب ها حمایت کرده باشند که چین و روسیه آن را محکوم کردند.
امیرعبداللهیان: اعزام هیأتی از ایران برای شروع گفتگوها با آژانس/ امروز با بورل صحبت می‌کنم
چهارشنبه 1401/08/11 ساعت 18:58
در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه سوریه؛
امیرعبداللهیان: اعزام هیأتی از ایران برای شروع گفتگوها با آژانس/ امروز با بورل صحبت می‌کنم
وزیر امور خارجه با اعلام سفر هیأتی از ایران برای آغاز گفتگوها و تقویت همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به وین، گفت: درباره آخرین وضعیت و هماهنگی‌ها با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفتگو خواهم کرد.
کنعانی: هرگز تحت فشار و جنگ روانی به طرف آمریکایی امتیاز نمی‌دهیم
سه‌شنبه 1401/08/10 ساعت 19:00
کنعانی: هرگز تحت فشار و جنگ روانی به طرف آمریکایی امتیاز نمی‌دهیم
سخنگوی وزارت امور خارجه در مصاحبه با خبرنگار روزنامه «وچرنی لیست» گفت: ما تحت فشار و جنگ روانی، هرگز امتیازی به طرف آمریکایی نخواهیم داد و در چارچوب منطق و در راستای حصول توافقی که خطوط قرمز ایران رعایت شود، حرکت می‌کنیم.
نظرات

آخرین اخبار
زندگی در فضا، مغز فضانوردان را جابه‌جا می‌کند
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است