×
سیاسی
شناسه خبر : 112926
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/08/11 ساعت 20:20
قطع مجدد صادرات غلات اوکراین؛ همه ضرر می‌کنند جز آمریکا!

نورنیوز بررسی کرد؛

قطع مجدد صادرات غلات اوکراین؛ همه ضرر می‌کنند جز آمریکا!

اوکراین و غرب با نقض مفاد توافقنامه آنکارا، ‌16 پهپاد را برای حمله به کشتی‌های ناوگان دریای سیاه روسیه از عرشه کشتی‌های حمل غلات به پرواز در آورده‌اند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: جنگ میان اوکراین و روسیه که همچنان ادامه دارد به صورت هم‌زمان در دو حوزه «امنیتی و تامین غذا» اثرات کم‌سابقه‌ای در عرصه جهانی به‌دنبال داشته است.

گرچه روسیه برای کاهش اثرات منفی بحران غذا در سطح بین‌المللی، در چارچوب توافقنامه‌ای مشترک با فعال شدن صادرات غلات از اوکراین موافقت کرده بود، اما اخیرا وزارت دفاع روسیه ضمن اعلام اینکه دیگر نمی‌تواند امنیت کشتی‌ها را در دریای سیاه بر اساس توافق انتقال غلات تامین کند این توافق را به حالت تعلیق در آورد.

بر اساس توافق چهارجانبه آنکارا میان سازمان ملل، اوکراین، ترکیه و روسیه بنا بر آن بود تا با نظارت روسیه بر رفت و آمد کشتی‌های حامل غلات از برخی بنادر اوکراین، نقل و انتقال غلات اوکراین در کنار کود شیمیایی و محصولات کشاورزی روسیه انجام شود و تا مدتی نیز این توافق اجرا شد.

در واکنش به تصمیم جدید روس‌ها برای تعلیق صادرات غلات از اوکراین، کی‌یف از همه کشورها درخواست کرد که از روسیه بخواهند که به تعهداتش پایبندی نشان دهد.

«استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل نیز عنوان کرده؛ ضروری است همه طرف‌ها از هرگونه اقدامی که ممکن است توافقنامه غلات را تهدید کند خودداری کنند.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز برای نشان دادن عدم رضایت ظاهری خود از تعلیق مشارکت روسیه در عملیات ابتکار حمل غلات اوکراین در دریای سیاه، اظهار تاسف کرد و از مسکو خواست به مشارکت در این خصوص ادامه دهد.

اما کشورهای اروپایی نیز که باز هم بازنده اصلی این ماجرا خواهند بود این اقدام روسیه را محکوم و آن را مغایر با توافقات آنکارا عنوان کردند و در فضای رسانه‌ای با به کارگیری واژگانی همچون جنگ غذایی روسیه علیه جهان به اقدام مسکو واکنش نشان دادند.

نگاهی ریشه‌ای به روند تحولات روزهای اخیر جنگ‌ در اوکراین نشان می‌دهد که عوامل متعددی در سوق یافتن مسکو به سمت این تصمیم موثر بوده است.

روسیه بخشی از تصمیم جدید خود را به رفتار اوکراین و غرب در نقض مفاد توافقنامه آنکارا مرتبط نموده و اعلام کرده؛ اوکراین،‌۱۶ پهپاد را برای حمله به کشتی‌های ناوگان دریای سیاه روسیه از عرشه کشتی‌های حمل غلات به پرواز در آورده است.

بر اساس اعلام روسیه، ردیاب‌های پرواز، یک پهپاد جاسوسی آمریکا را بر فراز دریای سیاه در نزدیکی کریمه نیز در حال پرواز نشان داده که موید سوءاستفاده از توافقنامه آنکارا است.

به نظر می‌رسد همچنان که آمریکا با اخلال فیزیکی در خط لوله نورد استریم توانست برنده ارسال گاز به اروپا با قیمت ۴ برابرقیمت جهانی باشد، اینک نیز با طراحی چنین وضعیتی به دنبال گروگان‌گیری غذایی اروپا است.

گرچه نقض توافقنامه آنکارا از سوی روسیه اصلی‌ترین دلیل برای اتخاذ این تصمیم اعلام شده اما در این میان نمی‌توان از قصد مسکو برای نشان دادن واکنش جدی‌ در قبال رفتارهای اخیر اروپا و آمریکا در جنگ اقتصادی علیه روسیه چشم‌پوشی کرد.

بر اساس گزارش کمیسر دادگستری اروپا در پی اعمال تحریم‌ها علیه روسیه که در پاسخ به جنگ اوکراین صورت پذیرفت، نزدیک به ۱۷ میلیارد یورو از دارایی‌ الیگارش‌های روسیه در اتحادیه اروپا و در هفت کشور عضو مسدود شد.

روند وارد کردن فشار هم‌زمان به روسیه و اروپا از سوی واشینگتن که با استفاده از ابزارهای سیاسی، اقتصادی و نظامی در حال پیگیری است، اینک با قطع انتقال غلات اوکراین وارد مرحله جدیدی شده است.

از سویی این اقدام به دلیل تاثیر آن در توسعه بحران غذایی در جهان زمینه‌ای برای افزایش فشار به روسیه ایجاد خواهد کرد و از سوی دیگر فرصت مناسبی را در اختیار آمریکا قرار می‌دهد که در کنار گران‌فروشی گاز به اروپا همین روند را در زمینه تامین نیاز اروپا به غلات نیز پیگیری کرده و با ایجاد وابستگی بیشتر در اروپایی‌ها منافع اقتصادی و سیاسی را به صورت هم‌زمان کسب کند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
X
آگهی تبلیغاتی