×
سیاسی
شناسه خبر : 112914
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/08/11 ساعت 17:00
تلاش رسانه‌های غربی برای باورپذیر کردن قصد ایران برای حمله به عربستان سعودی

نورنیوز بررسی کرد؛

تلاش رسانه‌های غربی برای باورپذیر کردن قصد ایران برای حمله به عربستان سعودی

گرچه عربستان سعودی طی پنجاه روز گذشته سعی کرده دستِ‌کم در فضای رسانه‌ای هیچ‌گونه موضع‌گیری منفی نسبت به تحولات داخلی ایران نداشته باشد لیکن تقریبا هیچ‌گونه ابهامی در خصوص نقش غیر سازنده و خصمانه این کشور در اغتشاشات اخیر در ایران وجود ندارد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: روز سه‌شنبه روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال با انتشار خبری مدعی شد؛ ریاض اطلاعاتی را به واشینگتن ارائه داده که از احتمال حمله ایران به اهدافی در داخل خاک عربستان سعودی طی روزهای آینده خبر می‌دهد.

در این یادداشت ادعا شده؛ ارتش آمریکا و دیگر نیروها در منطقه غرب آسیا، سطح آماده‌باش را افزایش داده و آماده هرگونه اتفاقی در این خصوص هستند.

این خبرگرچه تا این لحظه واکنشی از سوی مقامات ریاض در پی نداشته اما «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر سه‌شنبه در نشست خبری خود در پاسخ به این سوال که آیا به شهروندان آمریکایی درباره این تهدید در عربستان سعودی اطلاع داده شده است، گفت: «من از هیچ‌گونه هشدار کنسولی اطلاعی ندارم.»

سوال مهمی که در این خصوص مطرح است اینکه؛ انتشار چنین خبری از سوی یک رسانه آمریکایی با سابقه انتشار اخبار غیر موثق، در این بازه زمانی چه دلیلی می‌تواند داشته باشد؟

 انتشار قصد حمله ایران به اهدافی در عربستان سعودی در حالی مطرح می‌شود که طی هفته‌های اخیر، اعتراضات پس از فوت مرحومه مهسا امینی با تحریک رسانه‌های وابسته به سعودی و برخی عناصر و گروه‌هایی که از سوی ریاض و برخی کشورهای غربی پشتیبانی می‌شوند، منجر به شکل‌گیری اغتشاش در برخی شهرهای ایران شد.

اگرچه عربستان سعودی طی پنجاه روز گذشته سعی کرده دستِ‌کم در فضای رسانه‌ای هیچ‌گونه موضع‌گیری منفی نسبت به تحولات داخلی ایران نداشته باشد لیکن در سطح افکار عمومی داخلی و همچنین کارشناسان مستقل سیاسی در منطقه و حوزه بین‌المللی، تقریبا هیچ‌گونه ابهامی در خصوص نقش غیر سازنده و خصمانه عربستان در اغتشاشات اخیر که با صدمات مادی و انسانی تاسف‌باری همراه بود، وجود ندارد.

در چنین شرایطی وجود مطالبات مردمی و همچنین عقلانیت حکمرانی بر پایه تامین حداکثری منافع و امنیت ملی ایجاب می‌کند که کشور مورد هدف از ابزارهای تنبیهی خود برای پاسخ‌گویی به شرارت‌ها و خصومت‌های پیدا و پنهان بهره برده و دندان طمع آنان را بکشد.

 انتشار خبر وال استریت ژورنال که هیچ‌گونه مستندی برای تایید آن ارائه نشده در واقع تلاشی برای جریان‌سازی خبری بر بستر اصولی پذیرفته شده چون «دفاع مشروع» است که البته به‌دلایلی که ذکر آن رفت ضریب باورپذیری بالایی نزد افکار عمومی نیز دارد.

امروز پس از گذشت ۴۳ سال از استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران و عبور موفق کشور از سخت‌ترین و پیچیده‌ترین بحران‌هایی که هر کدام از آنها برای فروپاشی یک نظام قدرتمند کافی است، همه طرف‌ها باید به قدرت مردمی و انسجام ساختاری نظام وقوف یافته باشند.

تجربه سال‌های گذشته نشان داده که بهره گرفتن از هر روشی به غیر از احترام و رعایت اصول پذیرفته شده در مناسبات همسایگی و بین‌المللی در مواجهه با ایران به طور قطع به غیر از زیان و خسران، دستاورد دیگری برای طرف متوهم به‌دنبال نخواهند داشت.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تساوی دیدار مصر در برابر اسپانیا قهرمان اروپا
سناتور آمریکایی: جنگ در ایران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در آمریکا را به دنبال داشت
«چک‌لیستِ» صلیب سرخ برای آمادگیِ مراقبان در شرایط بحران
جهانی‌سازی جنگ؛ خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت
چین، روسیه، اندونزی و پاکستان خواستار آتش بس فوری شدند
5644 موشک و پهپاد، آمار کشورهای عربی از حملات ایران در 32 روز جنگ
عراقچی: پاسخی به پیشنهادات 15 بندی آمریکا نداده‌ایم
واکنش آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشته شدن صلحبانان سازمان ملل در لبنان
اصابت پرتابه به یک نفتکش در شمال دوحه
تحلیلگر نظامی روس: ذخایر موشک‌های تاماهاوک آمریکا رو به اتمام است
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند
45 عملیات حزب‌الله در 24 ساعت گذشته علیه اشغالگران
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است