×
سیاسی
شناسه خبر : 112807
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/08/09 ساعت 17:22
چرا آمریکا به اتهامات مطرح شده توسط گزارشگران سازمان پاسخ نمی‌دهد!؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا آمریکا به اتهامات مطرح شده توسط گزارشگران سازمان پاسخ نمی‌دهد!؟

جمعی از گزارشگران رویه‌های ویژه سازمان ملل متحد در تاریخ 5 مهرماه سال‌جاری گزارش مشترکی را خطاب به دولت و مشخصا وزیر خارجه ایالات متحده با موضوع «آثار تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران در حوزه محیط زیست» به نمایندگی دائم این کشور در ژنو ارسال نموده و با طرح برخی سوالات از آمریکا خواسته‌اند ظرف مدت 60 روز به این سوالات پاسخ دهد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: تحریم‌های ایالات متحده آمریکا علیه ملت ایران که از سال ۱۹۷۹ آغاز شده، تاکنون خسارات زیادی را بر کشور تحمیل کرده و این کشور با وجود اعلان بایدن در برنامه‌های انتخاباتی خود مبنی بر تغییر روش جمهوری‌خواهان، همچنان همان مسیر را بلکه با شدت بیشتر ادامه می‌دهد.

آثار سوء این تحریم‌های یک‌جانبه و گسترده مالی، اقتصادی و تجاری از ابعاد مختلف قابل بررسی است و بر خلاف ادعای مقامات آمریکایی، طیف گسترده‌ای از وجوه زندگی شهروندان ایرانی را تحت تاثیر خود قرار داده است.

واشینگتن گرچه مطابق توافق برجام در ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ در ازای محدودیت فعالیت‌های هسته‌ای ایران بخشی از این تحریم‌ها را برداشت یا تقلیل داد، اما در ماه مه ۲۰۱۸ با خروج ترامپ از برجام و متعاقبا در ۶ اوت ۲۰۱۸ با فرمان اجرایی ۱۳۸۴۶ بازگشت بخشی از تحریم‌ها را مجددا اعلام کرد.

در ادامه این روند، دولت آمریکا در تاریخ ۵ نوامبر ۲۰۱۸ تمام تحریم‌های مرتفع شده وفق برجام را بازگرداند و تحریم‌های جدیدی را نیز اعمال کرد که از آن جمله می‌توان به تحریم‌های حوزه انرژی، کشتیرانی، بخش‌های مالی و نیز بیش از ۷۰۰ فرد، نهاد، هواپیما و کشتی اشاره کرد.

یکی از وجوه بسیار پر اهمیتی که از این تحریم‌ها متاثر شده، حوزه محیط زیست است که معمولا سعی می‌شود در لابلای تبلیغات رسانه‌ای غربی‌ها به دست فراموشی سپرده شود، حال آنکه این موضوع مستقیما با حیات ملت‌ها در ارتباط است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

این در حالی است که تعهد به حفظ محیط زیست توسط قطعنامه مجمع عمومی زیر عنوان «کمک به ارتقاء رفاه بشر و برخورداری کامل از تمامی حق‌های بشری» که قطعنامه شورای حقوق بشر آن را به عنوان «حق حیات، حق برخورداری از بالاترین استاندارد سلامت جسمی و روحی، استاندارد زندگی مناسب، غذای مناسب، مسکن، آب آشامیدنی سالم و مشارکت در زندگی فرهنگی» اعلام کرده، مورد شناسایی قرار گرفته است.

در همین رابطه جمعی از گزارشگران رویه‌های ویژه سازمان ملل متحد در تاریخ ۵ مهرماه سال‌جاری (۲۷ سپتامبر ۲۰۲۲) گزارش مشترکی را خطاب به دولت ایالات متحده و مشخصا وزیر خارجه این کشور با موضوع «آثار تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران در حوزه محیط زیست» به نمایندگی دائم ایالات متحده در ژنو ارسال نموده و رونوشتی از آن را نیز در اختیار نمایندگی دائم کشورمان در ژنو قرار دادند.

این گزارشگران بر اساس ارزیابی مستدل اطلاعات به دست آمده، نگرانی جدی خود را درباره تحریم‌های آمریکا به عنوان یک عامل موثر در پس‌رفت محیط زیستی ایران ابراز داشته‌ و تصریح کرده‌اند که این تحریم‌ها حق برخورداری مردم ایران از محیط زیست سالم و پایدار، حق سلامت، حق حیات و... را نقض کرده‌اند.

در این گزارش با محوریت آثار محیط زیستی تحریم‌ها، پنج گزارشگر ویژه شامل گزارشگر ویژه آثار منفی اقدامات قهری یک‌جانبه بر بهره‌مندی از حقوق بشر در خصوص تغییرات اقلیمی، گزارش‌گر ویژه حق برخورداری از بالاترین استاندارد قابل دسترسی برای سلامت جسمی و روحی و گزارشگر ویژه حقوق اقلیت‌ها به همراه دو کارشناس مستقل شامل کارشناس مستقل ارتقاء نظم بین‌المللی دموکراتیک و عادلانه و کارشناس مستقل حقوق بشر و همبستگی بین‌المللی، ضمن انتقاد از واشینگتن به ابراز نگرانی در خصوص تاثیر تحریم‌ها بر حوزه‌های مختلفِ تهدید کننده حیات مردم ایران پرداختند.

این گروه از گزارشگران سازمان ملل با طرح برخی سوالات از آمریکا خواسته‌اند ظرف مدت ۶۰ روز به این سوالات پاسخ داده و در این خصوص شفاف‌سازی کند.

پیش از این نیز خانم «النا دوهان» گزارش‌گر ویژه اقدامات قهری یک‌جانبه، بعد از بازدید از کشورمان که با دعوت ستاد حقوق بشر صورت گرفت، گزارش جامعی را در خصوص اثرات سوء تحریم‌ها بر زندگی ملت ایران تهیه کرده و از واشینگتن خواسته بود که ضمن پاسخ‌گویی به سوالات مطروحه، نسبت به رفع این تحریم‌های ظالمانه در اسرع وقت اقدام کند.  

حال باید دید این آوردگاه جدی برای صحت‌سنجی ادعاهای حقوق بشری کاخ سفید چه نتیجه‌ای در بر خواهد داشت به ویژه آنکه مقامات آمریکایی همواره و به خصوص طی تحولات اخیر در کشورمان ضمن حمایت از اغتشاشات در کشور، همچنان فریاد حمایت از «حقوق مردم ایران» را سر می‌دهند!


نورنیوز
اخبار مرتبط
آمریکا هنوز پاسخ گزارشگران سازمان ملل درباره ایران را نداده است
چهارشنبه 1401/09/30 ساعت 15:08
نورنیوز بررسی کرد؛
آمریکا هنوز پاسخ گزارشگران سازمان ملل درباره ایران را نداده است
نزدیک به یک ماه از آخرین مهلت گزارشگران رویه‌های ویژه سازمان ملل متحد به آمریکا برای پاسخ‌گویی درباره اثرات تحریم در حوزه محیط زیست علیه ملت ایران می‌گذرد اما واشینگتن همچنان حاضر به پاسخ‌گویی در خصوص سوالات طرح شده و مسئولیت خود در قبال آن ندارد.
اعتراف آمریکا به تلاش مشترک با اروپا برای جلوگیری از پایان یافتن ناآرامى‌ها در ایران
جمعه 1401/08/20 ساعت 12:35
نورنیوز بررسی کرد؛
اعتراف آمریکا به تلاش مشترک با اروپا برای جلوگیری از پایان یافتن ناآرامى‌ها در ایران
اظهارات ند پرایس در حالی مطرح می شود که واشینگتن هرگونه دخالت در امور داخلی ایران و دست داشتن در برنامه ریزی و هدایت اغتشاشات در ایران را رد نموده و آن را ترفند جمهوری اسلامی ایران برای سرکوب اعتراضات عنوان کرده است!
وزیر امور خارجه: انتشار اخبار جعلی در فضای مجازی علیه ملت‌ها مغایر حقوق بین‌الملل است
شنبه 1401/08/14 ساعت 11:28
وزیر امور خارجه: انتشار اخبار جعلی در فضای مجازی علیه ملت‌ها مغایر حقوق بین‌الملل است
حسین امیرعبداللهیان گفت: تولید و انتشار محتواهای جعلی در فضای مجازی علیه ملت‌ها و دولت‌ها در مغایرت کامل با منشور حقوق بشر است که یکپارچگی کشورهای مستقل را هدف قرار داده و بی‌ثبات‌سازی و خشونت در کشورها را تشویق می‌کند.
چرا آمریکا به اتهامات مطرح شده توسط گزارشگران سازمان ملل پاسخ نمی‌دهد!؟
چهارشنبه 1401/08/11 ساعت 13:56
چرا آمریکا به اتهامات مطرح شده توسط گزارشگران سازمان ملل پاسخ نمی‌دهد!؟
جمعی از گزارشگران رویه‌های ویژه سازمان ملل متحد در تاریخ 5 مهرماه سال‌جاری گزارش مشترکی را خطاب به دولت و مشخصا وزیر خارجه ایالات متحده با موضوع «آثار تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران در حوزه محیط زیست» به نمایندگی دائم این کشور در ژنو ارسال نموده و با طرح برخی سوالات از آمریکا خواسته‌اند ظرف مدت 60 روز به این سوالات پاسخ دهد.
محدودسازی روبیکا توسط گوگل؛ رونمایی از فاز جدید جنگ ترکیبی
یکشنبه 1401/08/08 ساعت 11:57
نورنیوز بررسی کرد؛
محدودسازی روبیکا توسط گوگل؛ رونمایی از فاز جدید جنگ ترکیبی
اهداف پیگیری پروژه‌هایی چون استارلینک، محدودسازی بستر‌های (پلتفرم) ایرانی و همچنین تحریم رسانه‌های ایرانی در کنار استفاده از ابزارهای رسانه‌ای برای توسعه تروریسم و ترویج خشونت هرگز نمی‌تواند در پس شعارهای دروغین دفاع از حقوق بشر پنهان شود.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
دوحه مقصد مشترک هیئت‌های طالبان و پاکستان
استاد دانشگاه تهران برنده جایزه دانشمند جوان یونسکو شد
بیانیه باشگاه الریان قطر درباره وضعیت صابر کاظمی
پوتین تا بوداپست با جنگنده‌ها اسکورت می شود
هشدار هواشناسی برای 4 استان؛ احتمال وقوع سیلاب و سرمازدگی باغات
پایان رزمایش مرکب دریایی ایران و آذربایجان در باکو
درگیری بر سر ارز، به قتل صراف انجامید
اعوجاج ترامپ میان تجارت جنگ و ژست صلح
دومین حادثه دریایی امروز شنبه در سواحل یمن
100 مورد نقض حقوق بشر دوستانه را مستند کرده‌ایم
تحویل پیکر 15 شهید فلسطینی در چهارمین مرحله از تبادل
شورای عالی روستاهای دریاپایه کشور تشکیل می‌شود
ماندگاری محصولات با پرتودهی نماد استفاده از دانش هسته‌ای است
تحریم‌ها، تهدیدی خاموش اما مرگبار برای سلامت جهانی
X
آگهی تبلیغاتی