×
سیاسی
شناسه خبر : 112807
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/08/09 ساعت 17:22
چرا آمریکا به اتهامات مطرح شده توسط گزارشگران سازمان پاسخ نمی‌دهد!؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا آمریکا به اتهامات مطرح شده توسط گزارشگران سازمان پاسخ نمی‌دهد!؟

جمعی از گزارشگران رویه‌های ویژه سازمان ملل متحد در تاریخ 5 مهرماه سال‌جاری گزارش مشترکی را خطاب به دولت و مشخصا وزیر خارجه ایالات متحده با موضوع «آثار تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران در حوزه محیط زیست» به نمایندگی دائم این کشور در ژنو ارسال نموده و با طرح برخی سوالات از آمریکا خواسته‌اند ظرف مدت 60 روز به این سوالات پاسخ دهد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: تحریم‌های ایالات متحده آمریکا علیه ملت ایران که از سال ۱۹۷۹ آغاز شده، تاکنون خسارات زیادی را بر کشور تحمیل کرده و این کشور با وجود اعلان بایدن در برنامه‌های انتخاباتی خود مبنی بر تغییر روش جمهوری‌خواهان، همچنان همان مسیر را بلکه با شدت بیشتر ادامه می‌دهد.

آثار سوء این تحریم‌های یک‌جانبه و گسترده مالی، اقتصادی و تجاری از ابعاد مختلف قابل بررسی است و بر خلاف ادعای مقامات آمریکایی، طیف گسترده‌ای از وجوه زندگی شهروندان ایرانی را تحت تاثیر خود قرار داده است.

واشینگتن گرچه مطابق توافق برجام در ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ در ازای محدودیت فعالیت‌های هسته‌ای ایران بخشی از این تحریم‌ها را برداشت یا تقلیل داد، اما در ماه مه ۲۰۱۸ با خروج ترامپ از برجام و متعاقبا در ۶ اوت ۲۰۱۸ با فرمان اجرایی ۱۳۸۴۶ بازگشت بخشی از تحریم‌ها را مجددا اعلام کرد.

در ادامه این روند، دولت آمریکا در تاریخ ۵ نوامبر ۲۰۱۸ تمام تحریم‌های مرتفع شده وفق برجام را بازگرداند و تحریم‌های جدیدی را نیز اعمال کرد که از آن جمله می‌توان به تحریم‌های حوزه انرژی، کشتیرانی، بخش‌های مالی و نیز بیش از ۷۰۰ فرد، نهاد، هواپیما و کشتی اشاره کرد.

یکی از وجوه بسیار پر اهمیتی که از این تحریم‌ها متاثر شده، حوزه محیط زیست است که معمولا سعی می‌شود در لابلای تبلیغات رسانه‌ای غربی‌ها به دست فراموشی سپرده شود، حال آنکه این موضوع مستقیما با حیات ملت‌ها در ارتباط است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

این در حالی است که تعهد به حفظ محیط زیست توسط قطعنامه مجمع عمومی زیر عنوان «کمک به ارتقاء رفاه بشر و برخورداری کامل از تمامی حق‌های بشری» که قطعنامه شورای حقوق بشر آن را به عنوان «حق حیات، حق برخورداری از بالاترین استاندارد سلامت جسمی و روحی، استاندارد زندگی مناسب، غذای مناسب، مسکن، آب آشامیدنی سالم و مشارکت در زندگی فرهنگی» اعلام کرده، مورد شناسایی قرار گرفته است.

در همین رابطه جمعی از گزارشگران رویه‌های ویژه سازمان ملل متحد در تاریخ ۵ مهرماه سال‌جاری (۲۷ سپتامبر ۲۰۲۲) گزارش مشترکی را خطاب به دولت ایالات متحده و مشخصا وزیر خارجه این کشور با موضوع «آثار تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران در حوزه محیط زیست» به نمایندگی دائم ایالات متحده در ژنو ارسال نموده و رونوشتی از آن را نیز در اختیار نمایندگی دائم کشورمان در ژنو قرار دادند.

این گزارشگران بر اساس ارزیابی مستدل اطلاعات به دست آمده، نگرانی جدی خود را درباره تحریم‌های آمریکا به عنوان یک عامل موثر در پس‌رفت محیط زیستی ایران ابراز داشته‌ و تصریح کرده‌اند که این تحریم‌ها حق برخورداری مردم ایران از محیط زیست سالم و پایدار، حق سلامت، حق حیات و... را نقض کرده‌اند.

در این گزارش با محوریت آثار محیط زیستی تحریم‌ها، پنج گزارشگر ویژه شامل گزارشگر ویژه آثار منفی اقدامات قهری یک‌جانبه بر بهره‌مندی از حقوق بشر در خصوص تغییرات اقلیمی، گزارش‌گر ویژه حق برخورداری از بالاترین استاندارد قابل دسترسی برای سلامت جسمی و روحی و گزارشگر ویژه حقوق اقلیت‌ها به همراه دو کارشناس مستقل شامل کارشناس مستقل ارتقاء نظم بین‌المللی دموکراتیک و عادلانه و کارشناس مستقل حقوق بشر و همبستگی بین‌المللی، ضمن انتقاد از واشینگتن به ابراز نگرانی در خصوص تاثیر تحریم‌ها بر حوزه‌های مختلفِ تهدید کننده حیات مردم ایران پرداختند.

این گروه از گزارشگران سازمان ملل با طرح برخی سوالات از آمریکا خواسته‌اند ظرف مدت ۶۰ روز به این سوالات پاسخ داده و در این خصوص شفاف‌سازی کند.

پیش از این نیز خانم «النا دوهان» گزارش‌گر ویژه اقدامات قهری یک‌جانبه، بعد از بازدید از کشورمان که با دعوت ستاد حقوق بشر صورت گرفت، گزارش جامعی را در خصوص اثرات سوء تحریم‌ها بر زندگی ملت ایران تهیه کرده و از واشینگتن خواسته بود که ضمن پاسخ‌گویی به سوالات مطروحه، نسبت به رفع این تحریم‌های ظالمانه در اسرع وقت اقدام کند.  

حال باید دید این آوردگاه جدی برای صحت‌سنجی ادعاهای حقوق بشری کاخ سفید چه نتیجه‌ای در بر خواهد داشت به ویژه آنکه مقامات آمریکایی همواره و به خصوص طی تحولات اخیر در کشورمان ضمن حمایت از اغتشاشات در کشور، همچنان فریاد حمایت از «حقوق مردم ایران» را سر می‌دهند!


نورنیوز
اخبار مرتبط
آمریکا هنوز پاسخ گزارشگران سازمان ملل درباره ایران را نداده است
چهارشنبه 1401/09/30 ساعت 15:08
نورنیوز بررسی کرد؛
آمریکا هنوز پاسخ گزارشگران سازمان ملل درباره ایران را نداده است
نزدیک به یک ماه از آخرین مهلت گزارشگران رویه‌های ویژه سازمان ملل متحد به آمریکا برای پاسخ‌گویی درباره اثرات تحریم در حوزه محیط زیست علیه ملت ایران می‌گذرد اما واشینگتن همچنان حاضر به پاسخ‌گویی در خصوص سوالات طرح شده و مسئولیت خود در قبال آن ندارد.
اعتراف آمریکا به تلاش مشترک با اروپا برای جلوگیری از پایان یافتن ناآرامى‌ها در ایران
جمعه 1401/08/20 ساعت 12:35
نورنیوز بررسی کرد؛
اعتراف آمریکا به تلاش مشترک با اروپا برای جلوگیری از پایان یافتن ناآرامى‌ها در ایران
اظهارات ند پرایس در حالی مطرح می شود که واشینگتن هرگونه دخالت در امور داخلی ایران و دست داشتن در برنامه ریزی و هدایت اغتشاشات در ایران را رد نموده و آن را ترفند جمهوری اسلامی ایران برای سرکوب اعتراضات عنوان کرده است!
وزیر امور خارجه: انتشار اخبار جعلی در فضای مجازی علیه ملت‌ها مغایر حقوق بین‌الملل است
شنبه 1401/08/14 ساعت 11:28
وزیر امور خارجه: انتشار اخبار جعلی در فضای مجازی علیه ملت‌ها مغایر حقوق بین‌الملل است
حسین امیرعبداللهیان گفت: تولید و انتشار محتواهای جعلی در فضای مجازی علیه ملت‌ها و دولت‌ها در مغایرت کامل با منشور حقوق بشر است که یکپارچگی کشورهای مستقل را هدف قرار داده و بی‌ثبات‌سازی و خشونت در کشورها را تشویق می‌کند.
چرا آمریکا به اتهامات مطرح شده توسط گزارشگران سازمان ملل پاسخ نمی‌دهد!؟
چهارشنبه 1401/08/11 ساعت 13:56
چرا آمریکا به اتهامات مطرح شده توسط گزارشگران سازمان ملل پاسخ نمی‌دهد!؟
جمعی از گزارشگران رویه‌های ویژه سازمان ملل متحد در تاریخ 5 مهرماه سال‌جاری گزارش مشترکی را خطاب به دولت و مشخصا وزیر خارجه ایالات متحده با موضوع «آثار تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران در حوزه محیط زیست» به نمایندگی دائم این کشور در ژنو ارسال نموده و با طرح برخی سوالات از آمریکا خواسته‌اند ظرف مدت 60 روز به این سوالات پاسخ دهد.
محدودسازی روبیکا توسط گوگل؛ رونمایی از فاز جدید جنگ ترکیبی
یکشنبه 1401/08/08 ساعت 11:57
نورنیوز بررسی کرد؛
محدودسازی روبیکا توسط گوگل؛ رونمایی از فاز جدید جنگ ترکیبی
اهداف پیگیری پروژه‌هایی چون استارلینک، محدودسازی بستر‌های (پلتفرم) ایرانی و همچنین تحریم رسانه‌های ایرانی در کنار استفاده از ابزارهای رسانه‌ای برای توسعه تروریسم و ترویج خشونت هرگز نمی‌تواند در پس شعارهای دروغین دفاع از حقوق بشر پنهان شود.
نظرات

آخرین اخبار
شانس 2 طلا و یک برنز تیم محمد بنا در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا
میدری: الگوهای موفق اقتصادی استان‌ها در سراسر کشور اجرا می شود
مقام مسئول در مجلس: نظر مشاوران رئیس لزوما اعلام موضع رئیس مجلس نیست
واکنش نخست وزیر پاکستان به تمدید آتش‌بس از سوی ترامپ
رسانه‌های عبری: تمدید آتش‌بس با ایران «هدیه» ترامپ به نتانیاهو و اسرائیل است
در صورت هر گونه اقدام علیه ایران، آماده هجوم به اهداف از پیش تعیین شده هستیم
هشدار جنبش نجباء؛ نبرد آینده متفاوت خواهد بود
اعلام نرخ جدید عوارض واردات گوشت قرمز
نرخ خرید گندم 48 هزار و500 تومان تعیین شد
وزیر آموزش و پرورش: مدارس همچنان غیر حضوری است
ترامپ آتش بس با ایران را تمدید کرد
ایران: حمله به کشتی «توسکا» نقض صریح و اساسی آتش‌بس 8 آوریل است
کشتی‌گیر ترک رکورد زد
حاجی‌بابایی: مذاکره در سایه تهدید امکان‌پذیر نیست
پاسخ موشکی حزب‌الله به نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی
کشف استارلینک در یک واحد تجاری در تهران
ایروانی تاکید کرد: لغو محاصره دریایی شرط آغاز مجدد مذاکرات است
بیرانوند: به‌دلیل علاقه شخصی در تجمعات شبانه شرکت می‌کنم
تاکید ولید جنبلاط بر بازگشت به توافق آتش‌بس با فرمول جدید
قیام علیه استبداد رسانه‌ای جهان، از تونل‌های غزه تا انیمیشن‌های لگویی
مرور وضعیت پرسپولیس در جلسه آنلاین اوسمار و حدادی
تنگه هرمز برگ برنده اصلی ایران در مذاکرات با آمریکا
سفارت ایران در اتریش: اظهارات جدید اتحادیه اروپا رقت‌انگیز است
افزایش بی‌سابقه قیمت برق در آمریکا
سی ان ان: ذخایر موشکی ارتش آمریکا در جنگ علیه ایران کاهش یافته است
سردار موسوی: اگر از کشورهای همسایه به ایران حمله شود باید با تولید نفت خداحافظی کنند
آیا ژاپن به ابزار جدید آمریکا در بحران‌ها تبدیل می‌شود؟
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
شکستن محاصره دریایی آمریکا از سوی 34 نفتکش مرتبط با ایران
ارتش لبنان: خاک لبنان را پس می گیریم
عراقچی: ایران می‌داند چگونه با محدودیت‌ها مقابله و از خود دفاع کند
اذعان ترامپ به نگرانی از متغیر «زمان» به نفع ایران
شرط هیات ایرانی برای رفتن به اسلام آباد چیست؟
راهزنی دریایی دوباره ارتش تروریستی آمریکا در اقیانوس
تأکید پزشکیان بر حکمرانی محلی؛ مساجد محور سازماندهی اجتماعی
جزئیات جدیدی از زمان اجرای مرحله سوم متناسب سازی حقوق بازنشستگان
ماجرای اعدام 8 زن ایرانی چه بود؟
تمرینات تیم فوتبال استقلال تعطیل شد
قیمت نفت برنت صعودی شد
اتحادیه اروپا: برگزاری دور دوم مذاکرات اسلام‌آباد ضروری است
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 1 اردیبهشت 1405
برپایی دومین تمرین تاکتیکی ملی‌پوشان زیر نظر قلعه‌نویی
پنیر سر تله موش رایگان است اما مرگبار!
بقائی: تاکنون تصمیمی برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد گرفته نشده است
پیام رهبر انقلاب به اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
چین: ادعای آمریکا دروغ است
خلافی 350 میلیونی یک پژو 405 در ابهر!
پکن: زیاده خواهی آمریکا علت اصلی بن بست در مذاکرات با ایران است
واکنش بی‌ادبانه ترامپ به جدایی تیم کوک از شرکت اپل
افزایش حقوق در برخی واحدها توافقی شد+ جزئیات