×
سیاسی
شناسه خبر : 112807
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/08/09 ساعت 17:22
چرا آمریکا به اتهامات مطرح شده توسط گزارشگران سازمان پاسخ نمی‌دهد!؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا آمریکا به اتهامات مطرح شده توسط گزارشگران سازمان پاسخ نمی‌دهد!؟

جمعی از گزارشگران رویه‌های ویژه سازمان ملل متحد در تاریخ 5 مهرماه سال‌جاری گزارش مشترکی را خطاب به دولت و مشخصا وزیر خارجه ایالات متحده با موضوع «آثار تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران در حوزه محیط زیست» به نمایندگی دائم این کشور در ژنو ارسال نموده و با طرح برخی سوالات از آمریکا خواسته‌اند ظرف مدت 60 روز به این سوالات پاسخ دهد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: تحریم‌های ایالات متحده آمریکا علیه ملت ایران که از سال ۱۹۷۹ آغاز شده، تاکنون خسارات زیادی را بر کشور تحمیل کرده و این کشور با وجود اعلان بایدن در برنامه‌های انتخاباتی خود مبنی بر تغییر روش جمهوری‌خواهان، همچنان همان مسیر را بلکه با شدت بیشتر ادامه می‌دهد.

آثار سوء این تحریم‌های یک‌جانبه و گسترده مالی، اقتصادی و تجاری از ابعاد مختلف قابل بررسی است و بر خلاف ادعای مقامات آمریکایی، طیف گسترده‌ای از وجوه زندگی شهروندان ایرانی را تحت تاثیر خود قرار داده است.

واشینگتن گرچه مطابق توافق برجام در ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ در ازای محدودیت فعالیت‌های هسته‌ای ایران بخشی از این تحریم‌ها را برداشت یا تقلیل داد، اما در ماه مه ۲۰۱۸ با خروج ترامپ از برجام و متعاقبا در ۶ اوت ۲۰۱۸ با فرمان اجرایی ۱۳۸۴۶ بازگشت بخشی از تحریم‌ها را مجددا اعلام کرد.

در ادامه این روند، دولت آمریکا در تاریخ ۵ نوامبر ۲۰۱۸ تمام تحریم‌های مرتفع شده وفق برجام را بازگرداند و تحریم‌های جدیدی را نیز اعمال کرد که از آن جمله می‌توان به تحریم‌های حوزه انرژی، کشتیرانی، بخش‌های مالی و نیز بیش از ۷۰۰ فرد، نهاد، هواپیما و کشتی اشاره کرد.

یکی از وجوه بسیار پر اهمیتی که از این تحریم‌ها متاثر شده، حوزه محیط زیست است که معمولا سعی می‌شود در لابلای تبلیغات رسانه‌ای غربی‌ها به دست فراموشی سپرده شود، حال آنکه این موضوع مستقیما با حیات ملت‌ها در ارتباط است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

این در حالی است که تعهد به حفظ محیط زیست توسط قطعنامه مجمع عمومی زیر عنوان «کمک به ارتقاء رفاه بشر و برخورداری کامل از تمامی حق‌های بشری» که قطعنامه شورای حقوق بشر آن را به عنوان «حق حیات، حق برخورداری از بالاترین استاندارد سلامت جسمی و روحی، استاندارد زندگی مناسب، غذای مناسب، مسکن، آب آشامیدنی سالم و مشارکت در زندگی فرهنگی» اعلام کرده، مورد شناسایی قرار گرفته است.

در همین رابطه جمعی از گزارشگران رویه‌های ویژه سازمان ملل متحد در تاریخ ۵ مهرماه سال‌جاری (۲۷ سپتامبر ۲۰۲۲) گزارش مشترکی را خطاب به دولت ایالات متحده و مشخصا وزیر خارجه این کشور با موضوع «آثار تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران در حوزه محیط زیست» به نمایندگی دائم ایالات متحده در ژنو ارسال نموده و رونوشتی از آن را نیز در اختیار نمایندگی دائم کشورمان در ژنو قرار دادند.

این گزارشگران بر اساس ارزیابی مستدل اطلاعات به دست آمده، نگرانی جدی خود را درباره تحریم‌های آمریکا به عنوان یک عامل موثر در پس‌رفت محیط زیستی ایران ابراز داشته‌ و تصریح کرده‌اند که این تحریم‌ها حق برخورداری مردم ایران از محیط زیست سالم و پایدار، حق سلامت، حق حیات و... را نقض کرده‌اند.

در این گزارش با محوریت آثار محیط زیستی تحریم‌ها، پنج گزارشگر ویژه شامل گزارشگر ویژه آثار منفی اقدامات قهری یک‌جانبه بر بهره‌مندی از حقوق بشر در خصوص تغییرات اقلیمی، گزارش‌گر ویژه حق برخورداری از بالاترین استاندارد قابل دسترسی برای سلامت جسمی و روحی و گزارشگر ویژه حقوق اقلیت‌ها به همراه دو کارشناس مستقل شامل کارشناس مستقل ارتقاء نظم بین‌المللی دموکراتیک و عادلانه و کارشناس مستقل حقوق بشر و همبستگی بین‌المللی، ضمن انتقاد از واشینگتن به ابراز نگرانی در خصوص تاثیر تحریم‌ها بر حوزه‌های مختلفِ تهدید کننده حیات مردم ایران پرداختند.

این گروه از گزارشگران سازمان ملل با طرح برخی سوالات از آمریکا خواسته‌اند ظرف مدت ۶۰ روز به این سوالات پاسخ داده و در این خصوص شفاف‌سازی کند.

پیش از این نیز خانم «النا دوهان» گزارش‌گر ویژه اقدامات قهری یک‌جانبه، بعد از بازدید از کشورمان که با دعوت ستاد حقوق بشر صورت گرفت، گزارش جامعی را در خصوص اثرات سوء تحریم‌ها بر زندگی ملت ایران تهیه کرده و از واشینگتن خواسته بود که ضمن پاسخ‌گویی به سوالات مطروحه، نسبت به رفع این تحریم‌های ظالمانه در اسرع وقت اقدام کند.  

حال باید دید این آوردگاه جدی برای صحت‌سنجی ادعاهای حقوق بشری کاخ سفید چه نتیجه‌ای در بر خواهد داشت به ویژه آنکه مقامات آمریکایی همواره و به خصوص طی تحولات اخیر در کشورمان ضمن حمایت از اغتشاشات در کشور، همچنان فریاد حمایت از «حقوق مردم ایران» را سر می‌دهند!


نورنیوز
اخبار مرتبط
آمریکا هنوز پاسخ گزارشگران سازمان ملل درباره ایران را نداده است
چهارشنبه 1401/09/30 ساعت 15:08
نورنیوز بررسی کرد؛
آمریکا هنوز پاسخ گزارشگران سازمان ملل درباره ایران را نداده است
نزدیک به یک ماه از آخرین مهلت گزارشگران رویه‌های ویژه سازمان ملل متحد به آمریکا برای پاسخ‌گویی درباره اثرات تحریم در حوزه محیط زیست علیه ملت ایران می‌گذرد اما واشینگتن همچنان حاضر به پاسخ‌گویی در خصوص سوالات طرح شده و مسئولیت خود در قبال آن ندارد.
اعتراف آمریکا به تلاش مشترک با اروپا برای جلوگیری از پایان یافتن ناآرامى‌ها در ایران
جمعه 1401/08/20 ساعت 12:35
نورنیوز بررسی کرد؛
اعتراف آمریکا به تلاش مشترک با اروپا برای جلوگیری از پایان یافتن ناآرامى‌ها در ایران
اظهارات ند پرایس در حالی مطرح می شود که واشینگتن هرگونه دخالت در امور داخلی ایران و دست داشتن در برنامه ریزی و هدایت اغتشاشات در ایران را رد نموده و آن را ترفند جمهوری اسلامی ایران برای سرکوب اعتراضات عنوان کرده است!
وزیر امور خارجه: انتشار اخبار جعلی در فضای مجازی علیه ملت‌ها مغایر حقوق بین‌الملل است
شنبه 1401/08/14 ساعت 11:28
وزیر امور خارجه: انتشار اخبار جعلی در فضای مجازی علیه ملت‌ها مغایر حقوق بین‌الملل است
حسین امیرعبداللهیان گفت: تولید و انتشار محتواهای جعلی در فضای مجازی علیه ملت‌ها و دولت‌ها در مغایرت کامل با منشور حقوق بشر است که یکپارچگی کشورهای مستقل را هدف قرار داده و بی‌ثبات‌سازی و خشونت در کشورها را تشویق می‌کند.
چرا آمریکا به اتهامات مطرح شده توسط گزارشگران سازمان ملل پاسخ نمی‌دهد!؟
چهارشنبه 1401/08/11 ساعت 13:56
چرا آمریکا به اتهامات مطرح شده توسط گزارشگران سازمان ملل پاسخ نمی‌دهد!؟
جمعی از گزارشگران رویه‌های ویژه سازمان ملل متحد در تاریخ 5 مهرماه سال‌جاری گزارش مشترکی را خطاب به دولت و مشخصا وزیر خارجه ایالات متحده با موضوع «آثار تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران در حوزه محیط زیست» به نمایندگی دائم این کشور در ژنو ارسال نموده و با طرح برخی سوالات از آمریکا خواسته‌اند ظرف مدت 60 روز به این سوالات پاسخ دهد.
محدودسازی روبیکا توسط گوگل؛ رونمایی از فاز جدید جنگ ترکیبی
یکشنبه 1401/08/08 ساعت 11:57
نورنیوز بررسی کرد؛
محدودسازی روبیکا توسط گوگل؛ رونمایی از فاز جدید جنگ ترکیبی
اهداف پیگیری پروژه‌هایی چون استارلینک، محدودسازی بستر‌های (پلتفرم) ایرانی و همچنین تحریم رسانه‌های ایرانی در کنار استفاده از ابزارهای رسانه‌ای برای توسعه تروریسم و ترویج خشونت هرگز نمی‌تواند در پس شعارهای دروغین دفاع از حقوق بشر پنهان شود.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
صعود مقتدرانه ایتالیا به فینال والیبال قهرمانی جهان
سیاست‌ های خرید تضمینی گندم در حال تغییر است
مادری که نجات بخش شد
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت مادر حدّاد عادل
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
سالگرد شکست حصر آبادان؛ آغاز تغییر موازنه و بلوغ مقاومت
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته پنجم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
سامانه ارز خدماتی آبان‌ماه فعال می‌شود
دورکاری پنجشنبه‌ها در یزد تا پایان سال
اورژانس اجتماعی کمتر از 300 خودرو دارد
وزیر ارتباطات: اتصال منازل و کسب و کارها به فیبر نوری از 100 درصد عبور کرد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 5 مهر + جدول
سایپا پیش‌فروش جدید خود را از امروز کلید زد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 5 مهر 1404
بازگشت قیمت نفت به 70 دلار
واکنش مقاومت عراق به تهدیدات نتانیاهو
پزشکیان: درخواست آمریکا غیرقابل قبول است
صعود والیبال بلغارستان به فینال قهرمانی جهان
مخالفت AFC با درخواست هند برای تغییر محل دیدار با سپاهان
وزیر راه و شهرسازی: مکانیسم ماشه چیز جدیدی نداشت
جنیفر لارنس: آنچه در غزه می‌گذرد «نسل‌کشی» است
وزیر خارجه بحرین: ساختار سازمان ملل باید تغییر کند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 5 مهر1404+ جدول
ماینر غیرمجاز گزارش دهید ، 300 میلیون پاداش بگیرید
نورنما | 5مهر سالروز شکست حصر آبادان گرامی باد
اعتراف زن جوان به قتل خواستگار مجازی
اوباما خواستار تأسیس کشور مستقل فلسطینی شد
رسیدگی به اعتراضات آنلاین جریمه‌های رانندگی توسط هوش مصنوعی
امکان پرداخت کالابرگ با 2 روش
صرفه‌جویی 3.5 میلیارد دلاری در واردات کالاهای اساسی
شکست طرح آمریکا برای ساخت هزاران پهپاد برای مقابله با چین
هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی
اروپا دیوار پهپادی از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه می‌سازد
عراق: ایران بارها تاکید کرده مطلقاً قصد داشتن سلاح هسته‌ای را ندارد
لاریجانی: مقاومت مایه افتخار همه جهان اسلام است
افتتاح حساب جدید برای دارندگان بالای 10 حساب ممنوع شد
هشدار رئیس جمهور مصر: هیچ کس نمی‌تواند مصر را مورد تجاوز قرار دهد
روزنامه عبری: صندلی‌های خالی جلوی نتانیاهو جایگاه اسرائیل را نشان داد
کناره‌گیری حدادی از امور اجرایی پرسپولیس
زلنسکی خواستار موشک‌های تاماهاوک از ترامپ شد
تشکیل پرونده قضایی برای برهم‌زنندگان ‌امنیت روانی جامعه
پزشکیان: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است
X
آگهی تبلیغاتی