×
سیاسی
شناسه خبر : 112767
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/08/08 ساعت 18:40
روسیه: انگلیس و اوکراین عاملان توقف توافق غلات هستند

روسیه: انگلیس و اوکراین عاملان توقف توافق غلات هستند

سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز در سخنانی تصریح کرد: انگلیس و اوکراین عاملان توقف توافق غلات هستند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز یکشنبه در اشاره به تعلیق توافق انتقال غلات تصریح کرد که انگلیس و اوکراین عاملان این اختلال هستند.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در این خصوص ادامه داد: توافق غلات به وسیله «ولادیمیر زلنسکی»، رئیس‌ جمهور اوکراین و تروریست‌‌های او که توسط کارشناسان انگلیسی هدایت می‌ شوند، متوقف شده است. رژیم کی‌‌یف بر تخت جهنمی از جنس پول، اسلحه و مرگ استوار شده است.

در همین ارتباط، وزارت خارجه روسیه دیروز شنبه در خصوص تعلیق توافقنامه غلات با اوکراین از سوی این کشور بیانیه‌ای صادر کرد.

در بیانیه صادره از سوی وزارت خارجه روسیه در این خصوص آمده بود: مسکو نمی‌ تواند ایمنی کشتی‌ های بار خشک غیرنظامی شرکت کننده در توافق غلات دریای سیاه را تضمین کند و اجرای این توافق را از امروز برای مدت نامحدودی به حالت تعلیق در می‌ آورد. در ۲۹ اکتبر، ارتش اوکراین تحت پوشش یک کریدور بشردوستانه ایجاد شده به عنوان بخشی از اجرای «ابتکار دریای سیاه» برای صادرات محصولات کشاورزی کی یف، حملات هوایی و دریایی گسترده‌ای را با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین علیه کشتی‌ها و زیرساخت‌های روسیه انجام داد. طرف روسی نمی‌تواند ایمنی کشتی‌های بار خشک غیرنظامی شرکت کننده در «ابتکار دریای سیاه» را تضمین کند و اجرای آن را از امروز برای مدت نامحدودی به حالت تعلیق در می‌آورد. دستورالعمل‌های مربوطه به نمایندگان روسیه در مرکز هماهنگی مشترک در استانبول که حمل و نقل اوکراینی‌ها را کنترل می‌کند، داده شده است.

وزارت دفاع روسیه نیز پیشتر با صدور بیانیه‌‌ای اعلام کرد: مسکو مشارکت در معامله غلات را به حالت تعلیق درآورده است. این اقدام مسکو به دنبال حملات به کشتی‌های ناوگان دریای سیاه روسیه از سوی نیروهای اوکراین با پهپاد انجام شده است. روسیه این اقدام کی یف را محکوم می‌کند.

در همین ارتباط، ارتش روسیه روز گذشته اعلام کرده بود که موفق به دفع حمله پهپادی گسترده‌ای به ناوگان خود در خلیج سواستوپول کریمه شده است. روسیه همچنین اوکراین و انگلیس را مسئول این حمله دانست و اعلام کرد صدماتی به یکی از کشتی‌هایش وارد شده است.

وزارت دفاع روسیه از وارد آمدن صدمات اندکی به کشتی مین روب ایوان گولوبیتس روسیه و همچنین سد مهار خلیج سواستوپول بر اثر این حمله خبر داد.

وزارت دفاع روسیه در کانال تلگرام خود اعلام کرد: متخصصان انگلیسی مستقر در شهر اوچاکیف در استان میکولائیف اوکراین نظامیان مرکز هفتاد و سوم عملیات ویژه دریایی کی یف را برای این عملیات تروریستی آموزش داده و آماده کرده بودند.

بنابر اعلام مسکو، در این حمله که به وسیله ۹ پهپاد هوایی و ۷ پهپاد دریایی انجام شد، ناوگانی مورد حمله قرار گرفت که طبق توافق مورد حمایت سازمان ملل متحد و ترکیه مسئول تامین امنیت کاروان صادرات غلات اوکراین است.

گفتنی است که ترکیه، اوکراین، روسیه و سازمان ملل با میانجیگری آنکارا در ۲۲ جولای در استانبول سند مربوط به «انتقال امن غلات و مواد غذایی از بنادر اوکراین» را امضاء کردند. تاکنون ده‌ها کشتی حامل غلات اوکراین با عبور از تنگه‌های ترکیه راهی بازارهای جهانی شده‌اند.

یک روزنامه اسپانیایی پیشتر فاش کرده بود که غلاتی که از بنادر اوکراین صادر می‌شود، عمدتاً سر از قاره اروپا درمی آورد.

روزنامه اسپانیایی «ال پایس» با استناد به داده‌های منتشره از سوی سازمان ملل و نیز آمار مربوط به ردیابی کشتی‌ها در گزارشی اعلام کرد که دست کم ۳۸ درصد غلات صادر شده از اوکراین به مقصد کشورهای اتحادیه اروپا ارسال شده است، این در حالیست که بر اساس توافق اخیر میان روسیه و اوکراین و با میانجیگری سازمان ملل بنا بود این غلات به کشورهای در حال توسعه آفریقا صادر شود.


مهر
اخبار مرتبط
انگلیس کشتی‌های حامل غلات اوکراین را پشتیبانی هوایی می‌کند
دوشنبه 1402/06/20 ساعت 08:53
انگلیس کشتی‌های حامل غلات اوکراین را پشتیبانی هوایی می‌کند
دولت انگلیس از اعزام هواپیماهای نظامی نیروهای هوایی سلطنتی این کشور برای محافظت از کشتی‌های حامل غلات اوکراین خبر داد.
درخواست آمریکا از زلنسکی برای مذاکره با روسیه
دوشنبه 1401/08/23 ساعت 15:14
رسانه آمریکایی گزارش داد؛
درخواست آمریکا از زلنسکی برای مذاکره با روسیه
وال استریت ژورنال به نقل از منابع دیپلماتیک آشنا با گفتگوها گزارش داد که مشاور امنیت ملی بایدن به رئیس جمهور اوکراین توصیه کرده که در مذاکرات احتمالی با روسیه موضعی"واقع بینانه" داشته باشد.
اردوغان: پوتین را به از سرگیری توافق غلات با اوکراین متقاعد کردم
پنج‌شنبه 1401/08/19 ساعت 23:13
اردوغان: پوتین را به از سرگیری توافق غلات با اوکراین متقاعد کردم
رئیس‌جمهور ترکیه، ابراز امیدواری کرد که با رئیس‌جمهور روسیه رابطه‌ای مبتنی بر اعتماد در پیش گرفته شود.
روسیه مشارکت خود در توافق انتقال غلات را تعلیق کرد
شنبه 1401/08/07 ساعت 19:24
روسیه مشارکت خود در توافق انتقال غلات را تعلیق کرد
مسکو مشارکت خود در توافق انتقال غلات در دریای سیاه را پس از حمله کی‌یف به بندر سواستوپل در شبه جزیره کریمه، به حالت تعلیق درآورد.
نظرات

آخرین اخبار
نماینده جمهوری‌خواه خواستار قطع کمک‌های آمریکا به اسرائیل شد
ساخته 3 واکسن جدید برای مقابله با ویروس ابولا
افزایش 26.5 درصدی نرخ حمل‌ونقل جاده‌ای کالا از 15 خرداد
سرمربی سابق منچسترسیتی پیشنهاد اینترمیامی را رد کرد
روسیه پنج رسانه و کارشناس انگلیسی را به فهرست سیاه اضافه کرد
آنکارا و ایروان درباره بهبود روابط و تحولات منطقه رایزنی کردند
وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های تازه علیه ایران اعمال کرد
تأکید آیت‌الله جوادی آملی بر قطعی بودن پیروزی نظام اسلامی
افشاگری تازه درباره ملانیا ترامپ و پرونده جنجالی اپستین
هشدار احتمال وقوع سیل؛ آماده‌باش مدیریت بحران در 11 استان کشور
گفت‌وگو تلفنی رؤسای‌جمهور روسیه و بلاروس
مذاکره ترکیه و سودان درباره همکاری‌ها و منطقه در آنکارا
مالیات مقطوع صفر برای بیش از 90 درصد صاحبان مشاغل تمدید شد
بلژیک با دو گل از سد کرواسی گذشت
اعتراف روبیو: امارات و کویت در جنگ علیه ایران فعالانه همراهی می‌کنند
گفت‌وگو تلفنی وزیرخارجه ایران و عربستان
گروسی: حمله به تأسیسات هسته‌ای کاملاً غیرقابل قبول است
سخنگوی فدراسیون فوتبال: روادید تیم ملی تا فردا صادر می‌شود
بولتون: کاخ سفید به دنبال توافق با تهران است
تنگه هرمز به اهرم پرهزینه‌ای برای آمریکا تبدیل شده است
تأکید رئیس بانک مرکزی بر سرعت و دقت در تأمین مالی بخش تولید
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و مصر
محکومیت 8 کشور عربی و اسلامی یورش اسرائیل به مسجد الاقصی
تیم ملی والیبال ایران در دیداری تدارکاتی برابر برزیل قرار می‌گیرد
ترامپ ادعای توقف مذاکرات با ایران را رد کرد
معاون رئیس‌جمهور: دشمن با تغییر روش دنبال ایجاد شکاف داخلی هستند
بانک مرکزی دستورالعمل تسهیلات مسکن محرومان را به 8 بانک ابلاغ کرد
مجارستان: توافق با اوکراین درباره حقوق مجارها در زاکارپاتیا نزدیک است
پشتیبانی جریان حکمت ملی از اقدامات دولت عراق
اگر دولت نبود، احتمال قحطی در جنگ 40 روزه بسیار بالا بود
یارانه نقدی کدام خانواده‌ها سه برابر خواهد شد؟
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 12 خرداد 1405
چرا دبی دیگر مقصد گردشگران نیست؟
اسپانیا به نقض حاکمیت لبنان در جنوب این کشور اعتراض کرد
رایزنی دیپلماتیک ایران و جمهوری آذربایجان
دبیر کل حزب‌الله لبنان: با وجود شهادت رزمندگان، دفاع از فلسطین ادامه دارد
واکنش القسام به تحولات منطقه؛ دشمن دچار سوءمحاسبه شده است
چرا طرح رایگان شدن مترو در شورای شهر تهران به تعویق افتاد؟
معاون اول رئیس‌جمهور: شرایط ایران پس از جنگ کاملاً تغییر کرده است
دستور رئیس جمهور برای پرداخت فوری مطالبات گندمکاران
کرملین شرط پایان جنگ اوکراین را اعلام کرد
ما مسیرمان شهادت است هیچگاه این باور از ما سلب نشد
ادعای وزیر خارجه آمریکا از نهایی شدن توافق با ایران
وزیر آموزش و پرورش: تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور قطعی است
رویترز: با وجود هجوم نفت خام آمریکا به آسیا، جای خالی هرمز هرگز پُر نمی‌شود
احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای آمریکا در نقاط جدید اروپا
نورویدیو | لبنان ؛ آزمون واقعی آتش بس یا آغاز یک معادله جدید ؟
مراسم «آن‌ها فرشته بودند» در تهران برگزار می‌شود
رئیس دفتر رئیس جمهور: حضور مردم در دفاع از کشور ستودنی است
علت تاخیر در پرواز تهران - نجف مشخص شد