×
فرهنگی
شناسه خبر : 112748
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/08/08 ساعت 11:57

نورنیوز بررسی کرد؛

محدودسازی روبیکا توسط گوگل؛ رونمایی از فاز جدید جنگ ترکیبی

اهداف پیگیری پروژه‌هایی چون استارلینک، محدودسازی بستر‌های (پلتفرم) ایرانی و همچنین تحریم رسانه‌های ایرانی در کنار استفاده از ابزارهای رسانه‌ای برای توسعه تروریسم و ترویج خشونت هرگز نمی‌تواند در پس شعارهای دروغین دفاع از حقوق بشر پنهان شود.

نورنیوز ـ گروه جامعه: حاکمیت ملی هر سرزمین تعریف مشخصی در حقوق بین‌الملل دارد و نباید از سوی دیگر حکومت‌ها مورد تعدی و تجاوز قرار گیرد.

پیشرفت فناوری موجب شده تا مرزهای سرزمینی و واقعی در دنیای مجازی مفاهیم گسترده‌تری را شامل شود.

از همین رو بسیاری از کشورها حملات سایبری را که مدیریت هوشمند یک سرزمین را مختل می‌کند در حکم حمله به مرزهای جغرافیایی و تجاوز به حریم آن کشور قلمداد کرده و متقابلاً پاسخی مشابه حمله نظامی به مرزهای جغرافیایی به آن می‌دهند.

کاملا واضح است که تحریک به اغتشاش، خرابکاری سایبری، هک سامانه‌های یک کشور، آموزش ترور، جنگ شهری یا ساخت مواد محترقه و منفجره برای تخریب اموال عمومی با استفاده از هر رسانه‌ای در ردیف اعمال تروریستی یا حمایت از تروریسم بوده و علاوه بر جرمِ محقق شده، زیر عنوان دخالت در امور سرزمینی و داخلی کشور ثالث، خلاف تعهدات صلح‌طلبانه کشورها نسبت به یکدیگر خواهد بود.

از سوی دیگر بر اساس اصول بین‌المللی پذیرفته شده و قواعد حقوق بشر، آزادی بیان که بارها به عنوان بستری برای توهین به اعتقادات و هنجارهای دینی، قومی و جنسیتی مورد سوء استفاده قرار می‌گیرد و بر خلاف فلسفه وجودی خود موجب ایجاد ستیز و جنگ می‌شود، بر این اصل تاکید دارد که ملل مختلف و عقاید متفاوت در بیان اظهار نظرهایشان آزاد می‌باشند.

در این میان و در جریان اعتراضاتی که طی روزهای اخیر در کشور ما با تلاش فزاینده گروه‌ها و جریان‌های سیاسی خارج‌نشین و سرویس‌های جاسوسی به اغتشاش کشیده شد، علاوه بر بهره‌گیری گسترده و کم‌سابقه از ابزارهای ارتباطی برای ترویج خشونت و آموزش اقدامات تروریستی و ایجاد آشوب در ایران، رخدادهای شگفت‌آور دیگری نیز از سوی مدعیان آزادی بیان به وقوع پیوست.

طی روزهای گذشته ایراد عمدی گوگل نسبت به بستر روبیکا و حذف دو نرم‌افزار (اپلیکیشن) ایرانی در سیستم عامل اندروید توسط گوگل ضمن آنکه بر خلاف قوانین این شرکت است، اقدامی آشکار برای محدودسازی حق حکمرانی سایبری از سوی ایران است.

بر اساس آمارهای ارایه شده از سوی مراکز رسمی در حال حاضر بیش از ۳۵ میلیون کاربر به صورت ماهانه از روبیکا استفاده می‌کنند و اقدامات گوگل در زمینه وارد کردن ایرادات بی‌دلیل به این بستر (پلتفرم) بیش از آنکه ماهیتی فنی داشته باشد اقدامی کاملا سیاسی است.

همه نرم‌افزارهای پیام‌رسان در ابتدای نصب از مخاطب برای دسترسی به گالری اجازه می‌گیرند و وارد نمودن این ایراد به روبیکا از سوی گوگل، تنها تلاشی برای مشوش نمودن اذهان کاربران بوده و هیچ‌گونه توجیه فنی ندارد.

محدودسازی بسترهای ایرانی که موفقیت قابل توجهی در جذب مخاطبان داشته و طبیعتا با منافع یا ایده‌های غرب همسو نمی‌باشند در کنار تحریم رسانه‌های غیر همسو با غرب در ایران از جمله «نورنیوز، تسنیم، فارس و کیهان» بی آنکه از نظر محتوایی با چارچوب‌های اخلاقی یا تعهدات بین‌المللی کوچکترین زاویه‌ای داشته باشند، از جمله اقداماتی است که می‌توان آن را «استبداد سایبری و رسانه‌ای» قلمداد کرد.

جهان غرب در حالی که با وجود تذکرات مکرر از سوی گزارش‌گرهای سازمان ملل همچون خانم «النا دوهان» با تداوم تحریم‌های دارویی و غذایی علیه ملت ایران حق حیات آنها را به گروگان گرفته، همچنان با ارائه تفاسیر بسته از حقوق بشر و پر رنگ جلوه دادن آن در حوزه دسترسی به اینترنت و فضای مجازی با چنین اقداماتی حتی حاضر به پذیرش حق انتخاب از سوی کاربران نیز نیست.

غربی‌ها به‌ویژه آمریکا در شرایط فراگیری ویروس کرونا و در حالی که مردم کشورمان در شرایط بسیار سختی برای مقابله با این بیماری قرار داشتند، حاضر به رفع تحریم غذا و دارو نشدند اما اینک با معافیت شرکت‌های فعال در حوزه‌های سایبری آنان را موظف به مداخله در حکمرانی سایبری ایران برای حمایت همه‌جانبه از روند تبدیل اعتراض به اغتشاش در کشورمان نموده‌اند.

به راستی بی‌توجهی آشکار به سلامت و جان شهروندان ایرانی که حتی فراگیری کرونا نیز نتوانست به آن پایان دهد چگونه با اشک تمساح از سوی غرب برای کمک به آزادی مردم ایران قابل جمع است؟!

اهداف پیگیری پروژه‌هایی چون استارلینک، محدودسازی بسترهای ایرانی و همچنین تحریم رسانه‌های ایرانی در کنار استفاده از ابزارهای رسانه‌ای برای توسعه تروریسم و ترویج خشونت هرگز نمی‌تواند در پس شعارهای دروغین دفاع از حقوق بشر پنهان شود و هرگز اعتمادی را نسبت به خیرخواهی غرب برای مردم ایران ایجاد نخواهد کرد.

این اقدامات ضمن آنکه با اصول پذیرفته شده در مناسبات بین‌المللی در تضاد است دخالت آشکار در امور داخلی کشورمان محسوب شده و به طور قطع با واکنش متناسب از سوی ایران روبرو خواهد شد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
جنگ جهانی رسانه‌ای؛ از ادعا تا واقعیت
سه‌شنبه 1401/08/10 ساعت 15:29
نورنیوز بررسی کرد؛
جنگ جهانی رسانه‌ای؛ از ادعا تا واقعیت
بدون شک؛ جنگ رسانه‌ای طی 50 روز گذشته علیه مردم ایران تاکنون از نقطه نظر طراحی همه‌جانبه، شدت، فراگیری و پیچیدگی بی‌سابقه است و باید آن را حاصل تجمیع تجربیات و دانش چندین ساله غرب در استفاده از ابزار رسانه‌ در جنگ‌های مختلف قلمداد کرد.
چرا آمریکا به اتهامات مطرح شده توسط گزارشگران سازمان پاسخ نمی‌دهد!؟
دوشنبه 1401/08/09 ساعت 17:22
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا آمریکا به اتهامات مطرح شده توسط گزارشگران سازمان پاسخ نمی‌دهد!؟
جمعی از گزارشگران رویه‌های ویژه سازمان ملل متحد در تاریخ 5 مهرماه سال‌جاری گزارش مشترکی را خطاب به دولت و مشخصا وزیر خارجه ایالات متحده با موضوع «آثار تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران در حوزه محیط زیست» به نمایندگی دائم این کشور در ژنو ارسال نموده و با طرح برخی سوالات از آمریکا خواسته‌اند ظرف مدت 60 روز به این سوالات پاسخ دهد.
محدودسازی روبیکا توسط گوگل؛ رونمایی از فاز جدید جنگ ترکیبی
دوشنبه 1401/08/09 ساعت 15:59
نور ویدئو؛
محدودسازی روبیکا توسط گوگل؛ رونمایی از فاز جدید جنگ ترکیبی
اهداف پیگیری پروژه‌هایی چون استارلینک، محدودسازی بستر‌های (پلتفرم) ایرانی و همچنین تحریم رسانه‌های ایرانی در کنار استفاده از ابزارهای رسانه‌ای برای توسعه تروریسم و ترویج خشونت هرگز نمی‌تواند در پس شعارهای دروغین دفاع از حقوق بشر پنهان شود.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
توقف مذاکرات تجاری واشنگتن و دهلی‌نو؛ آمریکا گفت‌وگوها را لغو کرد
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد
نتانیاهو: جنگ تا شکست کامل حماس ادامه دارد
حادثه گروگان‌گیری در تهران؛ انگیزه مالی 2500 دلار
رئیس‌جمهور راهی نیویورک می شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز ‎یکشنبه 26 مرداد 1404+جدول
قیمت خودرو امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
نایب قهرمانی علی یزدانی در تورنمنت تنیس صربستان
بورس سبز شد؛ شاخص 45 هزار واحد رشد کرد
کوچ اجباری غزه؛ تکرار نکبت تاریخی
بازنگری ضروری است؛ به شرط تدبیر
مداردیپلماسی | سفر لاریجانی به عراق و لبنان برای حفظ موازنه قدرت در منطقه
انتقاد شدید شومر: فروختن اوکراین جایزه صلح نوبل می خواهد؟
هلاکت 6 تروریست در عملیات سپاه در سیستان و بلوچستان
ملیکا برون عنوان خانم‌گل رقابت‌های جهانی کانوپولو را کسب کرد
سرقت 3 کیلویی طلا در تاریکی قطعی برق گرگان
ترامپ در انتظار برگزاری نشست پوتین - زلنسکی
پزشکیان: از سوزاندن 700 میلیون دلار ثروت ملی در سال جلوگیری شد
لاریجانی: دشمن 10 سال برای حمله برنامه‌ریزی کرد اما در برابر مقاومت ایران ناکام ماند
امنیت غذایی در گرو سوءمدیریت وزارت جهاد
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
وزر و وبال «مسیر ترامپ»
چه معاملاتی از مالیات بر سوداگری و سفته بازی معاف است؟
ثبت‌نام آزمون استخدامی بانک مرکزی آغاز شد+ لینک سایت
خرازی: امیدواریم دولت ارمنستان نگرانی‌های ایران را برطرف کند
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاسیاد پسر خاک» منتشر می‌شود
هوش مصنوعی انتخاب رشته کنکور را هموار کرد
چرا انتشار تصویر سفیر اسرائیل در امارات جنجالی شد؟
آلمان از هماهنگی اروپا و نقش آمریکا در حمایت از اوکراین استقبال کرد
زمان افتتاح مسیر رفت فاز دوم آزادراه تهران-شمال اعلام شد
مذاکره پس از جنگ دوم؟
کاخ سفید تکذیب کرد!
درس‎های استراتژیک هفت‎گانه در جنگ 12 روزه
X
آگهی تبلیغاتی