×
سیاسی
شناسه خبر : 112623
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/08/05 ساعت 08:42
چرا «خدا، وطن، خانواده» تهدیدی برای دموکراسی اروپاست؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا «خدا، وطن، خانواده» تهدیدی برای دموکراسی اروپاست؟

ترس از اینکه ایتالیا با رهبری ملونی تبدیل به پدیده‌ای جدید و البته تاثیرگذار در کاهش اقتدار اروپای متحد بشود به کابوس دهشتناک رهبران اتحادیه اروپایی مبدل شده است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: به تازگی «جورجیا ملونی» رهبر حزب دست راستی «برادران ایتالیا» به عنوان نخستین نخست‌وزیر زن ایتالیا منصوب شد.

حزب «برادران ایتالیا» که در انتخابات این کشور اکثریت آرا را به دست آورد در اصل حاصل توافق نیروی اصلی ائتلاف راست است که حزب «فورزا ایتالیا» به رهبری «سیلویو برلوسکونی» و حزب راست افراطی «لیگ» به رهبری «ماتئو سالوینی» را هم شامل می‌شود.

به طور سنتی ایتالیا همیشه یک گام در تحولات قاره سبز از سایرین جلوتر است، ایتالیا قبل از هیتلر رهبری به نام موسولینی داشت و قبل از «اس اس» در آلمان بریگادهای سرخ افراطی در ایتالیا جولان می دادند.

حتی در روزگار امروز نیز ایتالیا قبل از اینکه آمریکا ترامپ را به خود ببیند رئیس جمهوری به نام برلوسکونی را تجربه کرده بود.

از سوی دیگر؛ ایتالیا در میان کشورهای اروپایی به کشوری به شدت مردسالار مشهور است که چهره‌های برجسته سیاسی آن اکثرا مرد بوده‌اند، لذا پیروزی ملونی می‌تواند نشانه مهمی از گسست جامعه ایتالیا از گذشته باشد.

ملونی پیش از این به یورونیوز گفته بود: «برای من باعث افتخار است که نخستین کسی باشم که این تابو را در کشورم می‌شکند.»

اما نکته غیر معمول دیگر آن است که بعد از پیروزی نخست وزیر ایتالیا و به محض انتشار خبر پیروزی او، فراوانی تکرار کلمه فاشیست و فاشیسم در اخبار اروپایی این پیروزی را تحت‌الشعاع خود قرار داد.

پیشتازی ایتالیا در ارائه مدل سیاسی غیر معمول از یک سو و تکرار کلمه فاشیست بعد از انتخاب نخست وزیر جدید این کشور از سوی دیگر، نشان داد سران اتحادیه اروپا در وضعیتی پیچیده و نگران کننده قرار گرفته‌اند.

کشورهای اروپایی خسته از جریانات منطقه‌ای یورو و جنگ اوکراین ممکن است به سمت تصمیمی بلغزند که در بریتانیا با برگزیت، در آلمان با نورد استریم ۲ و در مجارستان به شکل نافرمانی خود را نشان داده است.

ترس از اینکه ایتالیا با رهبری ملونی تبدیل به پدیده‌ای جدید و البته تاثیرگذار در کاهش اقتدار اروپای متحد بشود به کابوس دهشتناک رهبران اتحادیه اروپایی مبدل شده است.

نخست وزیر ایتالیا همواره در اظهاراتش تاکید کرده که کشورش همسو با یکپارچگی اروپا حرکت خواهد کرد، اما خواهان بهبود برخی رویکردها و قوانین نیز شده است.

باید توجه داشت که طرح درخواست‌های جدید از سوی ایتالیا برای اتحادیه اروپا مانند یک فاجعه است، چه، قاره سبز اگر ب‌تواند مجارستان را با تمهیداتی تنبیه کند، اما تنبیه برای کنترل یکی از اصلی‌ترین کشورهای اروپایی در قلب اتحادیه چندان قابلیت اجرایی ندارد.

نکته قابل تامل که در جریان انتخابات نخست وزیر جدید ایتالیا به چشم می‌خورد آن است که او با شعار «خدا، وطن، خانواده» کارزار انتخابی‌اش را آغاز کرده و مکررا گفته: «من جورجیا هستم، من یک زن هستم، من یک مادر هستم، من ایتالیایی هستم و من یک مسیحی هستم.»

موضوع جالب توجه این است که پس از انتخاب ملونی به عنوان نخست وزیر ایتالیا به سرعت نام او همراه با شعارش به عنوان تهدیدی علیه دموکراسی معرفی شد.

نکته مجهول آن است که خانم ملونی با شعار «خدا، وطن و خانواده» به عنوان تهدیدی برای دموکراسی اروپا معرفی می‌شود حال آنکه تاریخ سیاسی معاصر ایتالیا با پیشگامانی نظیر «دگاسپری» برای ایجاد اتحاد در اروپا و «جولیو آندره اوتی» برای پیگیری پیوند همکاری مدیترانه-خاورمیانه این کشور را از سایر کشورهای قاره اروپا و آمریکا در پرچمداری اتحاد، متمایز می کند، بگذریم از اینکه این کشور یکی از اصیل‌ترین ساختارهای حکومتی در جهان و در عهد عتیق را داشت.

به نظر می‌رسد تئوریسین‌های اروپایی متوجه شده‌اند که «خدا، وطن، خانواده» قابلیت آن را دارد که به بستری برای ساختار جدید اجتماعی-سیاسی کشورهای این قاره بدل شود و از همین رو بدون توجه به معنای زندگی‌مدارانه‌ آن در برابرش صف‌آرایی کرده‌اند و به همین دلیل نیز ایتالیا با شعار جدیدش تهدیدی برای اروپا قلمداد می‌شود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
نام ایتالیا را برای حل مشکلات داخلی خود خرج نکنید
سه‌شنبه 1402/02/19 ساعت 13:22
هشدار ملونی به فرانسه؛
نام ایتالیا را برای حل مشکلات داخلی خود خرج نکنید
رهبر جریان راست افراطی و نخست وزیر ایتالیا در گفتگو با خبرنگاران خطاب به مقامات فرانسوی گفت: «نسبت به استفاده از کشورهای دیگر برای حل و فصل مسائل سیاسی داخلی هشدار می‌دهم، زیرا این کاری است که معمولاً نباید انجام داد.»
نخست‌وزیر ایتالیا فردا به کی‌یف می‌رود
دوشنبه 1401/12/01 ساعت 19:44
نگرانی غرب از حمایت چین از روسیه؛
نخست‌وزیر ایتالیا فردا به کی‌یف می‌رود
رسانه‌های ایتالیایی گزارش دادند که نخست‌وزیر این کشور فردا (سه‌شنبه) برای دیدار با ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین به کی‌یف می‌رود.
توقیف کشتی حامل 700 پناهجو در سواحل لیبی
دوشنبه 1401/10/12 ساعت 10:04
توقیف کشتی حامل 700 پناهجو در سواحل لیبی
گارد ساحلی لیبی اعلام کرد یک فروند کشتی حامل دستکم 700 پناهجو در سواحل شرقی این کشور توقیف شده است.
چرا «خدا، وطن، خانواده» تهدیدی برای دموکراسی اروپاست؟
شنبه 1401/08/07 ساعت 17:09
نور ویدئو؛
چرا «خدا، وطن، خانواده» تهدیدی برای دموکراسی اروپاست؟
ترس از اینکه ایتالیا با رهبری ملونی تبدیل به پدیده‌ای جدید و البته تاثیرگذار در کاهش اقتدار اروپای متحد بشود به کابوس دهشتناک رهبران اتحادیه اروپایی مبدل شده است.
نظرات

آخرین اخبار
محاصره بنادر ایران، منطقه و اقتصاد جهانی را با شرایطی غیرقابل پیش‌بینی روبرو می کند
تجاوز مجدد تروریست‌های آمریکایی به شهرهای ساحلی ایران؛ پاسخ فراگیر و مستمر نیروهای مسلح
موافقت مشروط عربستان در پیوستن به توافق ابراهیم
تعطیلی سفارت آمریکا در امارات
آژیر هشدار در سفارت آمریکا در بغداد
اتهام زنی آمریکا به ایران درباره یمن / روسیه ادعای واشنگتن را رد کرد
حمله موشکی به اربیل عراق
ایران و تنگه هرمز محور نشست اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس
گزارش‌ها از تجاوز عربستان سعودی به یمن با چراغ سبز ترامپ
افزایش 9 درصدی بهای نفت در پی اعلام ازسرگیری محاصره ایران از سوی ترامپ
دیدار مدیر اف‌بی‌آی با وزیر کشور پاکستان
امارات مدعی حمله به دو نفتکش این کشور شد
حادثه دریایی در 40 مایلی شمال شرق سواحل عمان
ادعای ترامپ متجاوز: توانمندی‌های ایران را در تنگه هرمز از بین می‌بریم
نمایندگی ایران در سازمان ملل: ادعای انتقال تجهیزات نظامی به یمن کاملاً بی‌اساس است
ورود الزیدی به آمریکا و اعلام اهداف سفر وی
فشار سناتورهای دموکرات بر کاخ سفید برای شفاف‌سازی درباره فاجعه میناب
بررسی راهکارهای تسهیل خدمات کنسولی در دیدار مقامات ایران و افغانستان
وزیر خارجه عمان: سیاست انزوای ایران شکست خورده است
نقض مجدد تفاهمات؛ واشنگتن محاصره دریایی ایران را کلید زد
آتش‌سوزی گسترده در ارتفاعات بلوار رسول اعظم(ص) شیراز
استارمر خواستار از سرگیری آتش‌بس ایران و آمریکا شد
بازداشت یک فرد مسلح در نزدیکی ساختمان کنگره آمریکا
توافق ایران و تاجیکستان بر توسعه همکاری‌های حمل‌ونقل و ترانزیت
استقلال در حال بررسی میزبانی از بازی‌های آسیایی در بصره
حمله پهپادی و موشکی یمن به فرودگاه ابها در پاسخ به بمباران صنعا
نقشه راه جدید ایران و روسیه برای اتصال شبکه‌های برق
اخبار جنگ در جنوب کشور؛ تکذیب خبر انفجار در لار و سیریک
نشست علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد
گفتگوی تلفنی وزرای امورخارجه ایران و قبرس
مخالفت قاطع سازمان بین‌المللی دریانوردی با طرح ترامپ برای دریافت عوارض از تنگه هرمز
سنتکام از آماده‌سازی برای اعمال مجدد محاصره دریایی خبر داد
شنیده شدن صدای انفجار در جده
تقویت پیوند اقتصادی ایران و چین
کریم آدیمی در یک‌قدمی نیوکمپ
کنایه عراقچی به ترامپ: در دریافت عوارض از تنگه هرمز ما منصف تر خواهیم بود!
وزیر آموزش و پرورش: بازنگری در محتوای آموزشی و کتاب‌ها آغاز شد
سقوط ذخایر استراتژیک نفت آمریکا
اعتراض گسترده در یمن به حمله عربستان به فرودگاه صنعاء
قدردانی عارف از عملکرد نهادهای امدادی در مراسم وداع رهبری
محکومیت حمله به فرودگاه صنعا توسط وزارت امور خارجه ایران
ائتلاف سعودی حمله موشکی یمن را تأیید کرد
انصارالله: حمله به فرودگاه صنعا، نقض آشکار حاکمیت یمن است
علی‌اف: جمهوری آذربایجان در حال بررسی خروج کامل از شورای اروپا است
تشدید تنش‌های سایبری؛ فنلاند سفیر روسیه را احضار کرد
واکنش باشگاه استقلال به شایعات جدایی یاسر آسانی
مکرون: اروپا باید برای دفاع از خود آماده باشد
واکنش وزیر صمت به قطعی برق صنایع
چرا وزارت صمت نقشی در تعیین قیمت‌ خودرو ندارد؟
بسته 120 میلیون یورویی اروپا برای تقویت پدافند هوایی مولداوی