×
سیاسی
شناسه خبر : 112565
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/08/03 ساعت 22:23
واکنش گروسی به احتمال استفاده اوکراین از «بمب کثیف»

واکنش گروسی به احتمال استفاده اوکراین از «بمب کثیف»

مدیرکل آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی امروز به هشدار روسیه پیرامون احتمال استفاده اوکراین از «بمب کثیف» واکنش نشان داد.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی امروز به هشدارهای روسیه در خصوص احتمال استفاده «بمب کثیف» از سوی اوکراین واکنش نشان داد.

مدیرکل آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی با انتشار بیانیه‌‌ای اعلام کرد که بازرسان این سازمان به درخواست کی‌‌یف از ۲ نیروگاه هسته‌‌ای در اوکراین بازرسی خواهند کرد تا ببینند هشدارهای روسیه مبنی بر آمادگی اوکراین برای استفاده از بمب کثیف صحت دارد یا نه.

گروسی در ادامه اضافه کرد که هر ۲ نیروگاه هسته‌‌ای در چارچوب توافقنامه نظارت امنیتی توسط بازرسان آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی به‌ طور مرتب بازرسی می‌‌شوند.

او با بیان اینکه مقامات اوکراین از این سازمان اعزام بازرسانی را به این نیروگاه‌‌های هسته‌‌ای درخواست کرده است، ادعا کرد: آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی یک ماه پیش از یکی از این نیروگاه‌‌ها بازرسی کرد. بازرسان ما در آنجا هیچ گونه فعالیت یا مواد هسته‌‌ای که گزارش نشده باشد را شناسایی نکردند!

این مقام آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی خاطر نشان کرد که بازرسان این سازمان در روزهای آینده از سایر نیروگاه‌‌های هسته‌‌ای در اوکراین بازدید و تحقیق خواهند کرد که آیا فعالیت یا مواد هسته‌‌ای گزارش نشده‌ای وجود دارد یا نه.

در همین ارتباط، «میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمان‌‌های بین‌‌المللی مستقر در وین هم امروز در سخنانی اعلام کرد که نمایندگانی از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) به شهر کی‌‌یف پایتخت کشور اوکراین سفر می‌‌کنند. این سفر در پی هشدارهای مسکو پیرامون احتمال داشتن «بمب کثیف» از سوی اوکراین روی می‌دهد.

اولیانوف در این باره گفت: طی روزهای آینده، شماری از بازرسان آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی به اوکراین سفر می‌‌کنند. کار آنها ممکن است مدتی طول کشیده و نتایج آن به‌‌زودی اعلام می شود.

گفتنی است که «سرگئی شویگو»، وزیر دفاع روسیه در روزهای گذشته تصریح کرده بود که احتمال استفاده اوکراین از بمب کثیف (بمب حاوی مواد رادیواکتیو) در سرزمین‌های خود با هدف محکوم کردن مسکو در این خصوص وجود دارد.

از سوی دیگر، «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کاخ کرملین هم با واقعی خواندن تهدید استفاده کی‌یف از «بمب کثیف» تأکید کرد که تصمیم گیری درباره باور کردن یا نکردن خطر ناشی از آن، برعهده کشورهای غربی است.

پسکوف گفت: این واقعیت که غربی‌‌ها به اطلاعات طرف روسی اعتماد ندارد، به این معنا نیست که تهدید استفاده از یک بمب کثیف، دیگر احساس نشده و از بین می‌رود. تهدید همچنان به قوت خود باقی است. این اطلاعات توجه نمایندگان وزارت دفاع روسیه را جلب کرده و حالا به غربی‌ها بستگی دارد که بخواهند این تهدید را باور کنند یا نه.

«سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه هم دیروز دوشنبه در اظهاراتی جداگانه به این نکته اشاره کرد که مسکو خود را آماده می‌کند تا موضوع استفاده احتمالی کی‌‌یف از بمب کثیف را در سازمان ملل متحد مطرح کند.

نگرانی‌‌های مسکو درباره این موضوع، در بحبوحه افزایش هراس‌‌ها بین مقامات و رسانه‌‌های غربی از وقوع جنگ اتمی در اوکراین مطرح شده است؛ در واقع بسیاری از رسانه‌‌ها و مقامات غربی به وضوح از دکترین روسیه درباره سلاح اتمی بی اطلاع بوده و یا به طور عامدانه درباره این موضوع دروغ پردازی می‌‌کنند. بر اساس دکترین روسیه، استفاده از سلاح اتمی بدون وجود تهدیدی ملموس علیه این کشور، ممنوع است.


مهر
اخبار مرتبط
درخواست آمریکا از زلنسکی برای مذاکره با روسیه
دوشنبه 1401/08/23 ساعت 15:14
رسانه آمریکایی گزارش داد؛
درخواست آمریکا از زلنسکی برای مذاکره با روسیه
وال استریت ژورنال به نقل از منابع دیپلماتیک آشنا با گفتگوها گزارش داد که مشاور امنیت ملی بایدن به رئیس جمهور اوکراین توصیه کرده که در مذاکرات احتمالی با روسیه موضعی"واقع بینانه" داشته باشد.
جلوه‌های دیگری از جنگ جهانی سوم؛ احتمال به‌کارگیری «بمب کثیف»
چهارشنبه 1401/08/04 ساعت 16:12
نورنیوز بررسی کرد؛
جلوه‌های دیگری از جنگ جهانی سوم؛ احتمال به‌کارگیری «بمب کثیف»
با توجه به پیامدهای بسیار خطرناک تولید و استفاده احتمالی از سلاح‌های ممنوعه برای استفاده در جنگ اوکراین لازم است هرچه زودتر تحقیقات بین‌المللی برای اثبات و یا رد اخبار منتشر شده در خصوص قصد اوکراین برای استفاده از این سلاح‌ها آغاز شود.
ایروانی: تحقیقات سازمان ملل درباره پهپادهای ایران غیرقانونی است
سه‌شنبه 1401/08/03 ساعت 13:21
ایروانی: تحقیقات سازمان ملل درباره پهپادهای ایران غیرقانونی است
نماینده ایران در سازمان ملل در نیویورک گفت: تحقیقات سازمان ملل درباره ادعاهای بی اساس مربوط به پهپادهای ایران، غیرقانونی است.
امیرعبداللهیان: آماده بررسی ادعای فروش پهپاد در جلسه با اوکراین هستیم
دوشنبه 1401/08/02 ساعت 21:09
امیرعبداللهیان: آماده بررسی ادعای فروش پهپاد در جلسه با اوکراین هستیم
وزیر امور خارجه با بیان اینکه آماده بررسی ادعای فروش پهپاد در جلسه مشترک با اوکراین هستیم، گفت: ما هیچ سلاح و پهپادی برای به کارگیری در جنگ با اوکراین به روسیه نداده و نخواهیم داد.
اسپوتنیک: اوکراین به دنبال اقدام هسته‌ای تحریک‌آمیز علیه روسیه است
یکشنبه 1401/08/01 ساعت 15:36
اسپوتنیک: اوکراین به دنبال اقدام هسته‌ای تحریک‌آمیز علیه روسیه است
منابع معتبر ناشناس در کشورهای مختلف اعلام کردند کی‌یف درصدد یک اقدام تحریک آمیز مرتبط با انفجار به اصطلاح «بمب کثیف» در اوکراین است تا روسیه را به استفاده از سلاح هسته‌ای متهم کند.
نظرات

آخرین اخبار
واکنش تند کوبا نسبت به محاصره نفتی آمریکا
رکود در معاملات؛ نوسانات طلا و ارز به بازار مسکن نرسید
ترامپ با یک امضای سرنوشت‌ساز، کوبا را تحت فشار گذاشت
فعال شدن امکان لغو انتخاب روش دوم کالابرگ از شنبه 11 بهمن
عرضه بزرگ‌ترین باتری چین به صنعت کشتی‌سازی
واکنش شمخانی به قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا
افت 150 دلار قیمت جهانی طلا در یک روز
عراقچی: مسائل منطقه بسیار جدی است و چالش‌های جدی وجود دارد
چلسی 150 میلیون یورو برای جود بلینگام روی میز گذاشت
شهادت چند فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه
واکنش منفی ترامپ به سفر نخست وزیر انگلیس به چین
دیدار و گفتگو وزیر دفاع عربستان در واشنگتن با مقام‌های ارشد آمریکا بر سر تحولات منطقه
صعود فوتسال ایران به مرحله حذفی با عبور از عربستان
قیمت گوشت قرمز امروز 10 بهمن 1404
عراقچی وارد استانبول شد
انتقاد صریح یک مقام اروپایی از تهدید نظامی آمریکا علیه ایران
غیبت دانشجویان علوم پزشکی در امتحانات پایان ترم موجه اعلام شد
وزیر خارجه ایتالیا: گفت‌وگو با ایران نباید قطع شود
حمله به ایران، منطقه را بی‌ثبات‌تر می‌کند
زنان ایرانی گواهینامه موتور می‌گیرند
مدیریت تعلیق آمریکا در برابر حقوق قانونی ایران
پاکستان: به توافق سازش با اسرائیل ملحق نمی‌شویم
هشدار البرادعی درباره تهدیدات نظامی ترامپ علیه ایران
انفجار شدید در پالایشگاه توپراش ترکیه+ فیلم
جنگی که همه از آن حرف می‌زنند،شروع خواهد شد؟
کاهش فشار آمریکا بر صنعت نفت ونزوئلا
محدودیت‌های ترافیکی امروز محورهای شمالی
باکو: حریم هوایی و خاک آذربایجان علیه ایران استفاده نخواهد شد
پرداخت بی‌سابقه پاداش به بازنشستگان فرهنگی
دیدار وزیر دفاع عربستان با مقامات ارشد آمریکا
سریعترین راه برای دریافت کارت سوخت
جزئیات کامل احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر تهران اعلام شد
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
جمعه 10 بهمن |جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون
ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 10 بهمن 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 10 بهمن+ وضعیت استان ها
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است