×
سیاسی
شناسه خبر : 112565
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/08/03 ساعت 22:23
واکنش گروسی به احتمال استفاده اوکراین از «بمب کثیف»

واکنش گروسی به احتمال استفاده اوکراین از «بمب کثیف»

مدیرکل آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی امروز به هشدار روسیه پیرامون احتمال استفاده اوکراین از «بمب کثیف» واکنش نشان داد.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی امروز به هشدارهای روسیه در خصوص احتمال استفاده «بمب کثیف» از سوی اوکراین واکنش نشان داد.

مدیرکل آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی با انتشار بیانیه‌‌ای اعلام کرد که بازرسان این سازمان به درخواست کی‌‌یف از ۲ نیروگاه هسته‌‌ای در اوکراین بازرسی خواهند کرد تا ببینند هشدارهای روسیه مبنی بر آمادگی اوکراین برای استفاده از بمب کثیف صحت دارد یا نه.

گروسی در ادامه اضافه کرد که هر ۲ نیروگاه هسته‌‌ای در چارچوب توافقنامه نظارت امنیتی توسط بازرسان آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی به‌ طور مرتب بازرسی می‌‌شوند.

او با بیان اینکه مقامات اوکراین از این سازمان اعزام بازرسانی را به این نیروگاه‌‌های هسته‌‌ای درخواست کرده است، ادعا کرد: آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی یک ماه پیش از یکی از این نیروگاه‌‌ها بازرسی کرد. بازرسان ما در آنجا هیچ گونه فعالیت یا مواد هسته‌‌ای که گزارش نشده باشد را شناسایی نکردند!

این مقام آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی خاطر نشان کرد که بازرسان این سازمان در روزهای آینده از سایر نیروگاه‌‌های هسته‌‌ای در اوکراین بازدید و تحقیق خواهند کرد که آیا فعالیت یا مواد هسته‌‌ای گزارش نشده‌ای وجود دارد یا نه.

در همین ارتباط، «میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمان‌‌های بین‌‌المللی مستقر در وین هم امروز در سخنانی اعلام کرد که نمایندگانی از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) به شهر کی‌‌یف پایتخت کشور اوکراین سفر می‌‌کنند. این سفر در پی هشدارهای مسکو پیرامون احتمال داشتن «بمب کثیف» از سوی اوکراین روی می‌دهد.

اولیانوف در این باره گفت: طی روزهای آینده، شماری از بازرسان آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی به اوکراین سفر می‌‌کنند. کار آنها ممکن است مدتی طول کشیده و نتایج آن به‌‌زودی اعلام می شود.

گفتنی است که «سرگئی شویگو»، وزیر دفاع روسیه در روزهای گذشته تصریح کرده بود که احتمال استفاده اوکراین از بمب کثیف (بمب حاوی مواد رادیواکتیو) در سرزمین‌های خود با هدف محکوم کردن مسکو در این خصوص وجود دارد.

از سوی دیگر، «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کاخ کرملین هم با واقعی خواندن تهدید استفاده کی‌یف از «بمب کثیف» تأکید کرد که تصمیم گیری درباره باور کردن یا نکردن خطر ناشی از آن، برعهده کشورهای غربی است.

پسکوف گفت: این واقعیت که غربی‌‌ها به اطلاعات طرف روسی اعتماد ندارد، به این معنا نیست که تهدید استفاده از یک بمب کثیف، دیگر احساس نشده و از بین می‌رود. تهدید همچنان به قوت خود باقی است. این اطلاعات توجه نمایندگان وزارت دفاع روسیه را جلب کرده و حالا به غربی‌ها بستگی دارد که بخواهند این تهدید را باور کنند یا نه.

«سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه هم دیروز دوشنبه در اظهاراتی جداگانه به این نکته اشاره کرد که مسکو خود را آماده می‌کند تا موضوع استفاده احتمالی کی‌‌یف از بمب کثیف را در سازمان ملل متحد مطرح کند.

نگرانی‌‌های مسکو درباره این موضوع، در بحبوحه افزایش هراس‌‌ها بین مقامات و رسانه‌‌های غربی از وقوع جنگ اتمی در اوکراین مطرح شده است؛ در واقع بسیاری از رسانه‌‌ها و مقامات غربی به وضوح از دکترین روسیه درباره سلاح اتمی بی اطلاع بوده و یا به طور عامدانه درباره این موضوع دروغ پردازی می‌‌کنند. بر اساس دکترین روسیه، استفاده از سلاح اتمی بدون وجود تهدیدی ملموس علیه این کشور، ممنوع است.


مهر
اخبار مرتبط
درخواست آمریکا از زلنسکی برای مذاکره با روسیه
دوشنبه 1401/08/23 ساعت 15:14
رسانه آمریکایی گزارش داد؛
درخواست آمریکا از زلنسکی برای مذاکره با روسیه
وال استریت ژورنال به نقل از منابع دیپلماتیک آشنا با گفتگوها گزارش داد که مشاور امنیت ملی بایدن به رئیس جمهور اوکراین توصیه کرده که در مذاکرات احتمالی با روسیه موضعی"واقع بینانه" داشته باشد.
جلوه‌های دیگری از جنگ جهانی سوم؛ احتمال به‌کارگیری «بمب کثیف»
چهارشنبه 1401/08/04 ساعت 16:12
نورنیوز بررسی کرد؛
جلوه‌های دیگری از جنگ جهانی سوم؛ احتمال به‌کارگیری «بمب کثیف»
با توجه به پیامدهای بسیار خطرناک تولید و استفاده احتمالی از سلاح‌های ممنوعه برای استفاده در جنگ اوکراین لازم است هرچه زودتر تحقیقات بین‌المللی برای اثبات و یا رد اخبار منتشر شده در خصوص قصد اوکراین برای استفاده از این سلاح‌ها آغاز شود.
ایروانی: تحقیقات سازمان ملل درباره پهپادهای ایران غیرقانونی است
سه‌شنبه 1401/08/03 ساعت 13:21
ایروانی: تحقیقات سازمان ملل درباره پهپادهای ایران غیرقانونی است
نماینده ایران در سازمان ملل در نیویورک گفت: تحقیقات سازمان ملل درباره ادعاهای بی اساس مربوط به پهپادهای ایران، غیرقانونی است.
امیرعبداللهیان: آماده بررسی ادعای فروش پهپاد در جلسه با اوکراین هستیم
دوشنبه 1401/08/02 ساعت 21:09
امیرعبداللهیان: آماده بررسی ادعای فروش پهپاد در جلسه با اوکراین هستیم
وزیر امور خارجه با بیان اینکه آماده بررسی ادعای فروش پهپاد در جلسه مشترک با اوکراین هستیم، گفت: ما هیچ سلاح و پهپادی برای به کارگیری در جنگ با اوکراین به روسیه نداده و نخواهیم داد.
اسپوتنیک: اوکراین به دنبال اقدام هسته‌ای تحریک‌آمیز علیه روسیه است
یکشنبه 1401/08/01 ساعت 15:36
اسپوتنیک: اوکراین به دنبال اقدام هسته‌ای تحریک‌آمیز علیه روسیه است
منابع معتبر ناشناس در کشورهای مختلف اعلام کردند کی‌یف درصدد یک اقدام تحریک آمیز مرتبط با انفجار به اصطلاح «بمب کثیف» در اوکراین است تا روسیه را به استفاده از سلاح هسته‌ای متهم کند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نیمه دوم بازی پرسپولیس (1)- استقلال خوزستان(0) + فیلم گل اول
واکنش بقایی به قبول مسئولیت تجاوز نظامی اسرائیل علیه ایران از سوی ترامپ
چرا عقربه رشد اقتصادی در جهان از شرق و جنوب بر نمی گردد؟
هشدار نماینده لبنانی درباره تله‌های آمریکایی-اسرائیلی
معاون نخست وزیر روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
اتحادیه اروپا: به حمایت از سوریه متعهد هستیم
اجرای طرح برخورد با اراذل و اوباش و حاملان سلاح سرد درغرب استان تهران
افزایش دمای هوای تهران در سه روز آینده
هشدار یخبندان و آماده‌باش هلال‌احمر در مناطق سردسیر کشور
قائم‌پناه: بیشتر مردم دغدغه معیشت دارند نه سیاست
آمادگی روسیه در همه زمینه‌ها برای کمک به شرکای آذربایجانی و ارمنی خود
راه شناسایی علت تعدیل نیرو در واحدهای اقتصادی از طریق سامانه فراهم شد
کشف بزرگ‌ترین تار عنکبوت جهان در مرز آلبانی و یونان
رئیس‌جمهور لبنان: به توافق آتش‌بس پایبندیم اما اسرائیل تجاوز می‌کند
ایران، پرچمدار صلح و عدالت و مدارا
قاچاقچیان سوخت در قشم دستگیر شدند
قالیباف: آماده توسعه روابط با پاکستان هستیم
خطیب‌زاده: احیای مذاکرات هسته‌ای به رفتار آمریکا بستگی دارد
سومین ناوهواپیمابر «فوجیان» چین عملیاتی شد
پسکوف: فقدان اعتماد میان روسیه و اوکراین کاملاً مشهود است
ترفند جدید سارقان برای فرار از مجازات‌های سنگین
خشکسالی بی‌سابقه تهران؛ ذخایر سدها به کمتر از 11 درصد رسید
رئیس‌جمهور آمریکا تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران را تمدید کرد
ترامپ: حماس در صورت عدم ایفای نقش خود، با عواقب روبه‌رو خواهد شد
دبیرکل کنگره ملی عربی: روز آزادی فلسطین نزدیک است
نواف سلام: لبنان بخشی از جهان عرب است و قصد دارد نقش کارآمدی در منطقه ایفا کند
گروسی: راه‌حل فوری یا جادویی درباره ایران وجود ندارد
خطیب موقت نماز جمعه: ماجرای بانک آینده بسیار تاسف‌بار است
یکطرف شدن جاده چالوس امروز از ساعت 15
فدراسیون جهانی والیبال بیش از 251 هزار دلار به ایران اختصاص داد
دبیرکل جهاد اسلامی: سلاح مقاومت فلسطین را زمین نمی‌گذاریم
لغو گسترده پروازها در آمریکا همزمان با ادامه تعطیلی دولت فدرال
تصادف مرگبار امروز در صالح‌آباد تهران+ آمار فوتی‌ها
انفجار در مسجد جاکارتا ده‌ها نمازگزار را مجروح کرد
الحیه: «طوفان الاقصی» پاسخ به تلاش برای محو مسئله فلسطین بود
چین خواستار کاهش چشمگیر زرادخانه هسته‌ای آمریکا شد
پایان انتظار خودروهای بلاصاحب در پارکینگ‌های بندرعباس
تأکید شهباز شریف بر گسترش همکاری‌های همه‌جانبه با ایران
آتش سوزی خط انتقال آب بندر لنگه
نقش فعال ایران در مباحث جهانی مرتبط با تغییر اقلیم
7 تصادف مرگبار تهران در هفته دوم آبان ماه +تعداد کشته‌ها
گروسی: ایران قانونی داخلی تصویب کرده که می‌گوید باید همکاری خود با ما را محدود کند
زویا امامی بازیگر تلویزیون درگذشت
انتظار طولانی کامیون‌های ایران پشت مرزها
آخرین وضعیت 4 بیمارستان‌ بحرانی و نا ایمن تهران
هوای پایتخت همچنان ناسالم برای گروه‌های حساس
مرگ 5 دانش آموز در 6 هفته
بقائی: تحریم‌های آمریکا علیه ایرانیان، جنایت علیه بشریت است
حمله جدید آمریکا در دریای کارائیب به یک قایق
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران ( 122) «پاکدشت»
X
آگهی تبلیغاتی