×
سیاسی
شناسه خبر : 112545
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/08/03 ساعت 16:01
ریشی سوناک؛ انتخابی که وخامت شرایط سیاسی و اقتصادی انگلیس را نمایان کرد

ریشی سوناک؛ انتخابی که وخامت شرایط سیاسی و اقتصادی انگلیس را نمایان کرد

انتخاب ریشی سوناک برای تصدی نخست وزیری انگلیس حاوی پیام‌های مهمی است که نشان دهنده تدوام و تشدید مشکلات سیاسی و اقتصادی در این کشور است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: زمانی که «بوریس جانسون» از داونینگ استریت خارج شد طبق عادت مرسوم اسلافش در ابتدا فهرستی از عملکرد خود را اعلام کرد ولی در انتها، سخنانش را به صورتی غیر معمول به پایان رساند که مورد توجه و تعجب سیاسیون کشورش قرار گرفت. جانسون در پایان سخنانش بر تمایل خود برای بازگشت به صندلی قدرت تأکید کرد.

اظهاراتی از این دست در میان سیاستمداران دنیا، خاصه وقتی که به دلایل اخلاقی و مالی مجبور به ترک مسند باشند جایگاهی ندارد، اما این بار این تمایل نه از جنس اشتیاق بلکه نوعی مخابره پیام رمزآلود برای آنانی بود که می‌دانستند آینده‌ پر دردسری برای بریتانیای بعد از برگزیت و مرگ ملکه در انتظار آنهاست.

استعفای اجباری بوریس جانسون برای کسی که رفتارهای سیاسی کلاسیک را به خوبی می‌شناخت حاوی پیام‌های دیگری نیز بود. جانسون واگذاری صندلی نخست وزیری انگلیس را به زعم خود به سبک سینسیناتوس، سیاستمدار رومی انجام داد که اعتقاد داشت: «تنها زمانی قدرت را ترک کن که بتوانی دوباره در زمانی که مردم دچار مشکل شده‌اند به قدرت بازگردی». اگرچه جانسون پس از استعفای «لیز تراس» خیز بلندی را برای بازگشت مجدد به ساختمان شماره ۱۰ داونینگ استریت برداشت، اما خیلی زود با اشراف نسبت به مشکلات عدیده‌ای که ساختار سیاسی در این کشور را به صورت بی‌سابقه‌ای متزلزل کرده از تصمیم خود صرف نظر کرد.

اشتیاق زاید الوصف جانسون برای بازگشت به کرسی نخست وزیری زمانی فروکش کرد که پس از گفتگو با اعضای حزب محافظه کار متوجه چند دستگیر بی‌سابقه در نمایندگان این حزب شد.

بر خلاف ایالات متحده آمریکا که بارها مشاهده شده، نماینده‌ای از یک حزب بر خلاف دستورالعمل حزبی در موضوعی خاص از نظرات حزب دیگر حمایت می‌کند. این رویه در احزاب انگلیس که دیسیپلین حزبی بسیار سخت گیرانه‌ای دارند کم سابقه است.

در حال حاضر به‌دلیل انباشت و پیچیدگی مشکلات مختلف داخلی و خارجی به‌ویژه تنگناهای شدید اقتصادی، اختلافات کم سابقه‌ای میان نمایندگان عضو حزب حاکم محافظه کار شکل گرفته که جدی بودن آن موجب انصراف سیاستمداری کهنه کار و عاشق قدرت چون جانسون برای ورود به سازو کارهای معطوف به بازگشت به پست نخست وزیری شده است. انتخاب «ریشی سوناک» ۴۲ ساله که از خانواده‌ای هندی‌الاصل و نخستین نخست وزیر با تبار غیر اروپایی در انگلیس است، صرف نظر از پیشینه، توانمندی و ویژگی‌های شخصی او در نوع خود انتخابی نامتعارف محسوب می‌شود. دلیل تن دادن کهنسالان نژاد پرست عضو حزب محافظه کار به این انتخاب بود هرچه که باشد حاوی این پیام مهم نیز هست که شدت گرفتن مشکلات انباشت شده به‌ویژه در حوزه اقتصادی ساختار و نظام تصمیم گیری در انگلیس را دست خوش نشان و عبور از هنجارهای سنتی در این کشور نموده است.

«ریشی سوناک» که همسرش، دختر میلیاردر هندی، «نارایانا مورتی» از بنیانگذاران غول فناوری هند، اینفوسیس (Infosys) است، پنجمین نخست‌وزیری است که از زمان برگزاری همه‌پرسی برگزیت در سال ۲۰۱۶ وارد داونینگ استریت شده است.

سوناک به عنوان فردی ثروتمند که طرح او درارائه بسته های معیشتی و اعطای مرخصی به کارکنان همراه با پرداخت ۸۰ درصد دستمزد در دوران کرونا او را میان شهروندان انگلیسی محبوب کرد اکنون در برابر چالش‌هایی به مراتب گسترده‌تر قرار گرفته که پیچیدگی کم سابقه‌ای دارد.

انتخاب سوناک ثروتمند و مقبول از یک سوء نشان داد که انگلیس در دوران چارلز سوم که به هیچ وجه از اقتدار و کاریزمای ملکه الیزابت برخوردار نیست در گردابی از مشکلات اقتصادی و سیاسی فرو رفته که حتی حاضر است با سپردن فرمان اجرایی کشور به تک گزینه‌هایی غیرمعمول مانند سوناک شانس خود را برای عبور از بحران امتحان کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
شکست حزب سوناک در نخستین آزمون سیاسی
جمعه 1402/02/15 ساعت 17:57
شکست حزب سوناک در نخستین آزمون سیاسی
شکست حزب حاکم محافظه‌کار در انتخابات شوراهای شهر و افول محبوبیت این حزب در نتیجه افکار سنجی‌های صورت گرفته، نشان می‌دهد که «ریشی سوناک» شانس چندانی برای پیروزی در انتخابات سراسری سال آینده و حفظ سکان دولت ندارد.
2 هفته انتظار برای ویزیت پزشک عمومی در انگلیس
جمعه 1402/02/01 ساعت 15:58
2 هفته انتظار برای ویزیت پزشک عمومی در انگلیس
طبق تازه‌ترین آمار منتشر شده در انگلیس، ماهیانه پنج میلیون بیمار برای ویزیت پزشک عمومی بیش از دو هفته انتظار می‌کشند.
اعتصاب گسترده‌ای که لندن انتظار آن را نداشت!
سه‌شنبه 1402/01/22 ساعت 12:43
نورنیوز بررسی کرد؛
اعتصاب گسترده‌ای که لندن انتظار آن را نداشت!
پیش‌بینی می‌شود اعتصاب پزشکان، به نقطه عطفی در تقابل شهروندان انگلیسی با دولت سوناک تبدیل شود. حتی ممکن است استمرار این روند، منجر به استعفای ناخواسته سوناک و در نهایت سقوط پنچمین دولت محافظه‌کار طی شش سال اخیر شود!
افزایش تورم در انگلیس برخلاف وعده دولت سوناک
پنج‌شنبه 1402/01/03 ساعت 12:41
افزایش تورم در انگلیس برخلاف وعده دولت سوناک
تازه‌ترین گزارش مرکز ملی آمار انگلیس از تداوم روند افزایشی تورم در این کشور حکایت دارد.
مشکل انگلیس، انجام برنامه‌های اقتصادی دولت من نبود
یکشنبه 1401/11/16 ساعت 23:27
لیز تراس:
مشکل انگلیس، انجام برنامه‌های اقتصادی دولت من نبود
نخست‌وزیر سابق انگلیس با تأکید بر درست بودن سیاست‌های اقتصادی دولت کوتاه‌مدت خویش اعلام کرد که مشکلات اقتصادی تقصیر دولت او نبوده است.
عضو بانفوذ کابینه‌ سوناک در پی رسوایی مالیاتی برکنار شد
یکشنبه 1401/11/09 ساعت 18:11
عضو بانفوذ کابینه‌ سوناک در پی رسوایی مالیاتی برکنار شد
ریشی سوناک پس از به دست گرفتن قدرت ناظم زهاوی را به عنوان عضو کابینه و رئیس حزب حاکم برگزیده بود. نخست‌وزیر انگلیس اکنون با برکناری ناظم زهاوی امیدوار است تا بتواند فشارها بر روی دولت خود را کاهش دهد.
دولت انگلیس بابت بحران سلامت نشست اضطراری برگزار کرد
یکشنبه 1401/10/18 ساعت 16:36
دردسر سوناک این بار با کمبود دارو؛
دولت انگلیس بابت بحران سلامت نشست اضطراری برگزار کرد
نخست‌وزیر انگلیس در پی کمبود دارو و شیوع بیماری‌های تنفسی نشست اضطراری برگزار کرد.
انتخاب ریشی سوناک نشانه‌ای از وخامت شرایط سیاسی و اقتصادی انگلیس
شنبه 1401/08/07 ساعت 15:53
نور ویدئو؛
انتخاب ریشی سوناک نشانه‌ای از وخامت شرایط سیاسی و اقتصادی انگلیس
انتخاب ریشی سوناک برای تصدی نخست وزیری انگلیس حاوی پیام‌های مهمی است که نشان دهنده تدوام و تشدید مشکلات سیاسی و اقتصادی در این کشور است.
«ریشی سوناک» نخست وزیر انگلیس شد
دوشنبه 1401/08/02 ساعت 18:34
با اعلام انصراف رسمی پنی موردانت؛
«ریشی سوناک» نخست وزیر انگلیس شد
با اعلام انصراف رسمی پنی موردانت، ریشی سوناک به عنوان نخست وزیر جدید بریتانیا انتخاب شد.
اعتراف نامزد نخست‌وزیری به بحران انرژی در انگلیس
یکشنبه 1401/05/23 ساعت 15:34
اعتراف نامزد نخست‌وزیری به بحران انرژی در انگلیس
وزیر دارایی سابق انگلیس اعتراف کرد اگر بسته کمک مالی افزایش پیدا نکند، میلیون‌ها انگلیسی از جمله بسیاری از مستمری‌بگیران در فقر فرومی‌روند.
نظرات

آخرین اخبار
ادای احترام ریوالدو به مسی
بشنوید| اثر جدید محسن چاوشی برای امام حسین (ع)
چرا وقتی دیگری آسیب می‌بیند، ما هم احساس ناراحتی می‌کنیم
اعترافات مردی که می‌گفت جمهوری اسلامی 40 سالگی را نمی‌بیند
نحوه فعالیت مراکز اهدای خون در تاسوعا و عاشورا / ادامه پویش «نذر خون» تا پایان ماه صفر
ارکستر کودکان کار تشکیل می‌شود
پزشکیان، سخنران مراسم شب عاشورای حسینی در حرم مطهر امام خمینی(ره)
واکنش رونالدو به دو گل در جام جهانی
سنای آمریکا قطعنامه خروج از جنگ علیه ایران را تصویب کرد
قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل برای مجازات عاملان حمله به نیروهای حافظ صلح
سخنرانی جنجالی ترامپ؛ اشاره دوباره به بازگشت به انتخابات
هشدار پلیس فتا: ترفند جدید کلاهبرداری با «انتقال پول به حساب دیگر»
پرواز مستقیم آستراخان ـ رشت برقرار شد
سفیر اسرائیل در واشنگتن: وضعیت امروز به‌خاطر حزب‌الله فاجعه‌بار است
همتی: 12 میلیارد دلار از منابع بلوکه‌شده ایران آزاد می‌شود
فرمول قیمت‌گذاری خودرو روی میز تغییر
فیفا کارت خبرنگار پاراگوئه‌ای را باطل کرد
خداوند رهبر شهید انقلاب را در دل‌های مردم جاودانه کرد
دیپلماسی روی دور تند
پرونده غزه در مذاکرات و محافل بین‌المللی پیگیری می‌شود
مسیر صعود هموارتر شد؛ امتیاز مهم برای ایران
رایزنی مکرون و نبیه بری
جزئیات برنامه‌ریزی برای تشییع قائد شهید
پایان اختلال کارت‌های بانک تجارت
رونالدو تاریخ را بازنویسی کرد
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با ترفند «به‌روزرسانی کارت‌خوان»
پوتین: نیروهای روسیه هر روز در حال پیشروی هستند
اوسمار در تمرین پرسپولیس حاضر شد
روبیو: آتش‌بس لبنان از مذاکرات با ایران جداست
کمیته سه‌جانبه ایران، آمریکا و لبنان برای آتش‌بس لبنان تشکیل می‌شود
قائم پناه: استانداران تا پایان تیرماه با مدل جدید ارزیابی می شوند
ادعای خلبان اف-15 درباره مشاهده پهپادهای هماهنگ ایرانی در آسمان
رشت به آستراخان متصل شد؛آغاز پروازهای چارتری در مسیر ایران روسیه
روایت بانک مرکزی از یک سال سخت اقتصادی؛ رشد منفی و افت تولید
نعیم قاسم: اسرائیل چاره‌ای جز عقب‌نشینی از لبنان ندارد
قالیباف: قوه قضاییه در مسیر افزایش اعتماد عمومی گام برداشته است
شهباز شریف: موضوع موشک‌های بالستیک در تفاهم ایران و آمریکا مطرح نبوده است
تازه‌های تولید و پخش تلویزیون و رادیو
تحریم‌های تازه واشنگتن علیه کوبا
تخصیص 17 میلیارد دلار وام توسط آمریکا برای تسریع ساخت 10 راکتور هسته‌ای
رسانه قطری: ایران اولویت‌های خود را در مذاکرات سوئیس تحمیل کرد
حمله اوکراین به نیروگاه کرچ روسیه و قطعی گسترده برق در کریمه
نورنما | فرا رسیدن ایام سوگواری تاسوعای حسینی تسلیت باد
حماس: اسرائیل دنبال تغییر ساختار سیاسی غزه است
ریابکوف: مسکو آماده کمک به ایران در مذاکرات با واشنگتن است
شفاف‌سازی درباره عوارض تنگه هرمز
«هالند مصر» رسماً بارسایی شد
احتمال بازداشت نتانیاهو در پی توافق ایران و آمریکا
بانک مرکزی: اختلال خدمات بانکی تا پایان امشب به‌طور کامل برطرف می‌شود
نسخه خطی نادر «لهوف» رونمایی شد