×
سیاسی
شناسه خبر : 111365
تاریخ انتشار : جمعه 1401/07/29 ساعت 19:42
مدیریت بازیگران ناراضی؛ راهبرد برون رفت عراق از بحران سیاسی

نورنیوز بررسی کرد؛

مدیریت بازیگران ناراضی؛ راهبرد برون رفت عراق از بحران سیاسی

صبر، عقلانیت و خویشتن‌داری چارچوب هماهنگی در جهت مدیریت و هدایت تحولات داخلی عراق و نقش حیاتی حشدالشعبی در تضمین امنیت که با خواست مردم این کشور رقم خورد، باید به عنوان یک تجربه گران‌سنگ در مسیر پیش رو مورد توجه قرار گرفته و به مثابه یک الگوی موفق سیاسی در بستر جامعه عراق مورد بهره‎‌برداری قرار گیرد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: بالاخره پس از ماه‌ها تنش و ناآرامی در عراق، سرانجام همسایه غربی کشورمان با ایفای نقش موثر مردم و مرجعیت و اجماع نظر گروه‌های سیاسی توانست از مهلکه تفرقه و التهاب خارج شده و با انتخاب رئیس جمهور و نخست‌وزیر به نقطه‌ای از ثبات و آرامش نسبی برسد.

گرچه هنوز کابینه السودانی انتخاب نشده و از پارلمان رأی نگرفته، اما رسیدن به نقطه فعلی اتفاق مبارکی بود که تعویق آن به مانعی بزرگ بر سر راه تحقق آرامش در این کشور مبدل شده بود. انتظار می‌رود طی روزهای آینده با تشکیل یک دولت قوی، مردمی و متخصص فرآیند آغاز شده به پایان کشمکش‌های سیاسی در عراق منجر شود.

تحولات سیاسی اخیر در عراق به عنوان یک پیروزی بزرگ برای مردم این کشور، به درستی نشان داد که تنها راه حاکمیت نظر مردم، پیروی از رهنمودهای مرجعیت و انسجام گروه‌های حاضر به‌ویژه بیت شیعی در عرصه سیاسی عراق است و طبعا تداوم آن منوط به هوشیاری کامل مردم و جریان‌های سیاسی است.

در همین خصوص؛ صبر، عقلانیت و خویشتن‌داری چارچوب هماهنگی در جهت مدیریت و هدایت تحولات داخلی عراق و نقش حیاتی حشدالشعبی در تضمین امنیت که با خواست مردم این کشور رقم خورد، باید به عنوان یک تجربه گران‌سنگ در مسیر پیش رو مورد توجه قرار گرفته و به مثابه یک الگوی موفق سیاسی در بستر جامعه عراق مورد بهره‎‌برداری قرار گیرد.

تلاش چارچوب هماهنگی برای جلب مشارکت جریان صدر که با زدن ساز مخالف در بیت شیعی، تنش‌های شکننده‌ای را بر ساختار سیاسی عراق وارد کرد، حاکی از آن است که ضرورت همکاری در عین اختلاف نظر به عنوان راهبردی موثر برای جلوگیری از انسداد سیاسی در عراق به خوبی از سوی چارچوب هماهنگی در حال پیگیری است.

با این حال اما؛ باید به این نکته توجه داشت که قاعدتا مسببان داخلی و خارجی وضعیت نابسامان قبلی از پا ننشسته و برای تامین منافع خود، تلاش‌هایشان را از مسیرهای دیگر ادامه خواهند داد.

به عبارت دقیق‌تر؛ بدیهی است که مشخصا آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی از وضعیت پدید آمده در عراق ناراضی هستند و گرچه فعلا سکوت اختیار کرده‌اند، اما از هیچ تلاشی برای بر هم زدن مجدد اوضاع در این کشور فروگذار نخواهند کرد.

شرایط پیش آمده در عراق بر خلاف آنچه این بازیگران تصور می‌کردند رقم خورده و طبیعتا سناریوهایی چون احتمال برقراری رابطه میان عراق و رژیم صهیونیستی یا تضعیف گروه‌های مقاومت مردمی در داخل این کشور در دولت آینده، محلی از اعراب نخواهند داشت، به همین دلیل قاعدتا روند ایران‌هراسی با محوریت دروغ پردازی در مورد دخالت ایران در امور عراق مجددا به سر فصل تبلیغات رسانه‌ای آنان تبدیل خواهد شد.

این در حالی است که؛ آنچه در عراق رقم خورد برآمده از درک صحیح شرایط داخلی و منطقه‌ای و نسبت آن با بازیگران خارجی بود و نشان داد که مردم عراق صلاح خود را بهتر از هر کشور دیگری درک می‌کنند و در بزنگاه‌های تاریخی اجازه نخواهند داد منافع ملی دست‌خوش فشارهای خارجی و مجادلات سیاسی و قومی بی‌حاصل شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ترامپ گرفتار میان سه گزینه دشوار در قبال ایران
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد
سقوط قیمت نفت پس از سیگنال‌های دیپلماتیک کاخ سفید
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
آمریکا هنوز آماده جام جهانی 2026 نیست!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ؛ بازگشت به کانال 170 هزار تومانی+ جدول
افشاگری رسانه عبری از دیگر سفرهای محرمانه نتانیاهو
فردا بلیت سینما برای چه کسانی رایگان است؟
پزشکیان: حمایت‌های معیشتی باید هدفمند باشد/ مدیریت مصرف یک ضرورت ملی است
نورنما | نفس گیرترین نقطه اورست اینجاست
شرط بازگشایی نماد شرکت‌های آسیب‌دیده در بورس اعلام شد
مرزبانان در سنگرهای انفرادی دست به ماشه آماده‌اند
پشت‌پرده بی‌اعتمادی بن‌سلمان به ترامپ/ چرا عربستان به دنبال ائتلاف جدید با ایران است؟
عملیات انهدام مهمات در قم/ شهروندان نگران نباشند
شمارش معکوس برای حراج 147/تالار شمش طلا از ساعت 14 امروز باز می‌شود
پیام اختصاصی رهبر معظم انقلاب به خانواده شهدای آملی جنگ رمضان
فرودگاه امام (ره) دوباره 24 ساعته شد
واقعیت نگران‌کننده پشت پرده ذخایر سدهای کشور
سقف حقوق و پاداش کارکنان دولت تغییر کرد
محور پکن-مسکو مستحکم‌تر از همیشه