×
سیاسی
شناسه خبر : 111359
تاریخ انتشار : جمعه 1401/07/29 ساعت 17:49
پنهان‌سازی آشوب سیاسی در انگلیس با جنجال‌سازی بیرونی

نورنیوز بررسی کرد؛

پنهان‌سازی آشوب سیاسی در انگلیس با جنجال‌سازی بیرونی

با توجه به اوضاع بحرانی حاکم بر انگلیس می‌توان دریافت که چرا لندن به جنجال‌سازی‌ و رفتارهای غیر اصولی در سیاست خارجی مانند دامن زدن به جنگ اوکراین، اعمال تحریم علیه ایران و... روی آورده است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «لیز تراس» نخست‌وزیر انگلیس، تنها چهل و پنج روز پس از قرار گرفتن در این جایگاه از مقام خود استعفا داد.

تراس چهارمین نخست‌وزیر انگلیس است که در شش سال گذشته به دلیل اختلافات درون حزبی مجبور به کناره‌گیری از سمت خود می‌شود.

او در ۱۴ شهریورماه زمانی که وزیر خارجه دولت «بوریس جانسون» بود از سوی هم‌حزبی‌های خود به نخست‌وزیری انگلیس انتخاب شده بود اما طرح‌ها و سیاست‌های اقتصادی او مانع تداوم حضور او در خانه شماره ده خیابان داونینگ لندن شد.

پیش از این «دیوید کامرون» و «ترزا می» در پی برگزیت و خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و بوریس جانسون هم با طیف گسترده‌ای از رسوایی‌های اخلاقی و سیاسی مجبور به کناره‌گیری از قدرت شده بودند.

تراس بر خلاف وعده‌هایش مبنی بر اینکه برای خروج انگلیس از بحران اقتصادی می‌جنگد، در عمل با طرح‌های اقتصادیش علاوه بر افزایش فقر و بحران اقتصادی برای اقشار ضعیف جامعه، زمینه‌ساز اوج‌گیری اعتصاب‌ها و اعتراضات خیابانی شد که البته با سرکوب خشن پلیس همراه بود.

سیاست‌های مالی غلط او، آشوب در بازارهای مالی و کاهش محبوبیت او در نظرسنجی‌ها را به همراه داشت. واژه‌هایی که خیلی از نمایندگان هم‌حزبی تراس برای توصیف عملکرد او استفاده کردند گویای عمق بحران است: «شرم‌آور»، «وحشتناک»، یا «نابخشودنی».

همین سیاست‌ها بود که به استعفای برخی وزرای تراس منجر شد، چنانچه «کوازی کوارتینگ» وزیر خزانه‌داری انگلیس ۲۲ مهرماه پس از ارائه برنامه اقتصادی که سقوط تاریخی ارزش پوند و آشفتگی مالی در این کشور را به همراه داشت، استعفا داد و سپس «سوئلا براورمن» وزیر کشور نیز پس از نقض قوانین این وزارتخانه از سمت خود کناره‌گیری کرد.

لیز تراس که تنها با رای 160 هزار عضو حزب محافظه‌کار که اکثرا نیز افرادی کهن‌سال هستند به جای رای بیش از 20 میلیون واجد شرایط رای دادن به قدرت رسید، در اقدامی خودخواهانه لایحه‌ای درباره «فرکینگ» به مجلس برده بود.

فرکینگ شیوه جدید استخراج گاز و نفت با تزریق مایع فشرده (مثلا ترکیب آب و ماسه) به لایه‌های سنگی زیر زمین است و از نظر آسیب‌های احتمالی به محیط زیست روشی جنجالی‌تر از شیوه‌های رایج قبلی محسوب می‌شود.

حزب کارگر، اصلی‌ترین حزب مخالف، با ارائه متممی بر لایحه دولت قصد داشت که قانونی برای ممنوعیت فرکینگ را به رای بگذارد. رهبران حزب محافظه‌کار گفتند که رای‌گیری درباره این متمم به مثابه رای اعتماد به دولت است و بنابراین همه نمایندگان محافظه‌کار باید مطابق نظر حزب رای بدهند.

به آنها گفته شد یا علیه متمم حزب کارگر رای می‌دهند یا با برخورد انضباطی و تعلیق از حزب روبرو خواهند شد، اما تنها چند دقیقه قبل از رای‌گیری «گراهام استوارت» وزیر محیط زیست، موضع دیگری اعلام کرد و گفت دولت این متمم را به چشم رای اعتماد به خود نمی‌بیند. این باعث سردرگمی میان نمایندگان محافظه‌کار شد که تصور کنند رای‌گیری می‌تواند آزاد باشد و مجبور نیستند مطابق نظر حزب رای بدهند.

این رفتارهای دیکتاتورمابانه سران حزب محافظه‌کار حتی رسانه‌های سلطنتی را تحت فشار افکار عمومی بر آن داشت تا برای حفظ ظاهر، به این درگیری‌ها بپردازند، چنانچه بی‌بی‌سی گزارش داد که برخی نمایندگان که شاهد تحولات پارلمان بودند می‌گویند عملا چند نفر از نمایندگان محافظه‌کار قربانی زورگویی و بدرفتاری خشونت‌آمیز و فیزیکی مقام‌های حزب شدند.

«کریس برایانت» یکی از نمایندگان حزب کارگر هم گفته؛ چندین نماینده محافظه‌کار را دیده که یک نماینده هم‌حزبی را هل می‌دادند تا مطابق نظرشان رای بدهد. او گفته تصویر این لحظه موجود است.

برایانت به بی‌بی‌سی گفت: آنچه رخ داده «قلدری و ارعاب آشکار» و «بسیار پرخاشگرانه و خشمگینانه» بوده و من تاکنون صحنه‌های این چنینی ندیده بودم. همه اینها ناشی از آشفتگی کامل دولت است.»

در سقوط لیز تراس آنچه جالب توجه است اینکه؛ ناتوانی‌ها و سیاست‌های غیر اصولی طی سال‌های اخیر به یکی از شاخصه‌های رفتاری دولت‌مردان انگلیس مبدل شده و بسیاری بر این تاکید دارند که سال‌هاست کوتوله‌های سیاسی در این کشور به قدرت می‌رسند و سپس جای خود را با حجم زیادی از به فرد دیگری شبیه خود می‌دهند.

این کشور سال‌ها درگیر بحران برگزیت بود و در حالی که هنوز از آن رهایی نیافته وارد بحران کرونا و مشکلات عدیده اقتصادی ناشی از آن شد و پس از آن نیز جنگ افروزی دولت‌مردان انگلیس در اوکراین علیه روسیه بر میزان بحران اقتصادی به‌ویژه در حوزه معیشتی و انرژی افزوده است.

این وضعیت بحرانی چنان بوده است که پس از مرگ ملکه الیزابت دوم بسیاری از مردم انگلیس خواستار پایان حاکمیت نظام پادشاهی بر کشورشان شده‌ و بسیاری از اقمار زیر سلطه انگلیس نیز جمهوری‌خواهی را راه نجات کشورهایشان عنوان کردند.

آشوب و هرج‌ومرج سیاسی با چاشنی بحران شدید اقتصادی که تورمی دو رقمی را پس از چهار دهه نشان می‌دهد، چنان شدت گرفته که پس از استعفای نخست‌وزیر، «کی‌یر استارمر» رهبر حزب کارگر نیز خواستار برگزاری فوری انتخابات زودهنگام شد.

«نیکلا استرجن» وزیر اول اسکاتلند (رئیس دولت) نیز گفته؛ برگزاری انتخابات پارلمانی پس از استعفای تراس یک ضرورت است. همزمان «اد دیوی» رهبر حزب لیبرال نیز گفته؛ ما نیازی به یک نخست وزیر محافظه‌کار دیگر نداریم که از بحرانی به بحران دیگر حرکت کند، ما به یک انتخابات عمومی و تغییر واقعی نیاز داریم.

وخامت بحران سیاسی در انگلیس را در مواضع مقامات سایر کشورهای غربی در قبال سرنگونی دولت لیز تراس می‌توان مشاهده کرد، چه، همه‌گی به اتفاق بر بی‌ثباتی در این کشور اذعان دارند.

در همین خصوص؛ «امانوئل مکرون» رییس جمهوری فرانسه تاکید کرده که انگلیس باید به زودی ثبات پیدا کند. «مارک روته» نخست وزیر هلند نیز در سخنانی طعنه‌آمیز اظهار داشت: جانشین تراس پنجمین رهبر انگلیس در دوره نخست وزیری او می‌شود!

دیگر رهبران اروپایی نیز ابراز امیدواری کردند درحالی‌که اروپا با بحران جنگ اوکراین و قیمت‌های بالای انرژی روبروست، جانشین تراس یک شریک با ثبات باشد. «مایکل مارتین» نخست وزیر ایرلند نیز گفت: ثبات در این زمان‌ها که یک جنگ بزرگ در قاره اروپا در حال انجام است، مهم تلقی می‌شود.

نکته مهم آنکه وضعیت نابسامان سیاسی حاکم بر انگلیس تنها شامل نخست وزیر نبوده و خاندان سلطنتی به عنوان تصمیم‌گیر اصلی در این کشور نیز از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست.

به طور مثال؛ در حالی که نظرسنجی‌ها از نارضایتی عموم انگلیسی‌ها از استمرار حاکمیت نظام سلطنتی حکایت دارد، ۱۱ تن از نمایندگان کبک که به تازگی در انتخابات استانی برگزیده شدند، از ادای سوگند به «چارلز سوم» به عنوان رئیس ایالت کانادا، خودداری کردند.

مطابق قانون اساسی کانادا، هر نماینده‌ای که در سطح فدرال یا استانی انتخاب می‌شود، باید به سلطنت بریتانیا سوگند وفاداری بدهد تا بتواند در مجلس نمایندگان شرکت کند. در همین چارچوب لوفیگارو نوشت: اخیرا چند چهره مشهور کانادایی در ویدیویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، تعهد نمایندگان کانادا این قانون را محکوم کردند.

با توجه به اوضاع بحرانی حاکم بر انگلیس می‌توان دریافت که چرا لندن به جنجال‌سازی‌ و رفتارهای غیر اصولی در سیاست خارجی مانند دامن زدن به جنگ اوکراین، اعمال تحریم علیه ایران با ادعاهای حقوق بشری و اتهام واهی ایفای نقش پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین روی آورده است.

این رفتارها که البته با دروغ‌پراکنی‌های رسانه‌هایی چون بی‌بی‌سی فارسی، سعودی اینترنشنال، من‌وتو و... همراه است، به دنبال پنهان‌سازی حقایق جاری در انگلیس است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
پنهان‌سازی آشوب سیاسی در انگلیس با جنجال‌سازی بیرونی
یکشنبه 1401/08/01 ساعت 10:27
نور ویدئو؛
پنهان‌سازی آشوب سیاسی در انگلیس با جنجال‌سازی بیرونی
با توجه به اوضاع بحرانی حاکم بر انگلیس می‌توان دریافت که چرا لندن به جنجال‌سازی‌ و رفتارهای غیر اصولی در سیاست خارجی مانند دامن زدن به جنگ اوکراین، اعمال تحریم علیه ایران و... روی آورده است.
تجزیه و ترکیب نمایش پر هزینه برلین
یکشنبه 1401/08/01 ساعت 09:57
نورنیوز بررسی کرد؛
تجزیه و ترکیب نمایش پر هزینه برلین
در حالی که رسانه‌های معاند همواره با دروغ پردازی ادعا می‌کنند که مردم ایران به‌دلیل نبود آزادی و ترس از برخوردهای امنیتی در اجتماعات اعتراضی در داخل کشور شرکت نمی‌کنند، در خصوص برخورد سرد ایرانیان مقیم اروپا با نمایش برلین در مهد آزادی! که سرویس ایاب و ذهاب و هزینه خورد و خوراک و... هم برای آن پیش‌بینی شده بود، چیست؟!
خرابکاری‌های بی‌سابقه خانم نخست وزیر
شنبه 1401/07/30 ساعت 17:55
خرابکاری‌های بی‌سابقه خانم نخست وزیر
بریتانیا به بدترین بحران اقتصادی خود در نزدیک به نیم قرن گذشته رسید.
وزارت امور خارجه بیانیه تروئیکای اروپایی علیه ایران را محکوم کرد
شنبه 1401/07/30 ساعت 11:04
وزارت امور خارجه بیانیه تروئیکای اروپایی علیه ایران را محکوم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه ادعاهای مطرح شده در بیانیه مشترک آلمان، فرانسه و انگلیس در مورد استفاده از پهپادهای ایران در جنگ اوکراین را قویا مردود دانست و به شدت محکوم کرد.
فرافکنی غرب در موضوع جنگ اوکراین با صحنه‌آرایی علیه ایران!
سه‌شنبه 1401/07/26 ساعت 13:05
نورنیوز بررسی کرد؛
فرافکنی غرب در موضوع جنگ اوکراین با صحنه‌آرایی علیه ایران!
ناکامی غرب در پروژه اوکراین آنها بر آن داشته تا با القاء دخالت ایران در جنگ اوکراین و مرتبط ساختن آن با آنچه رفتارهای ضد حقوق بشری ایران می‌نامند، خود را از این غائله بیرون کشیده و افکار عمومی جهان را از حقیقت ماجرا منحرف سازند.
نظرات

آخرین اخبار
از ابتدای سال 10 نوزاد خارجی در رویان متولد شدند
رشد سه برابری اعتبارات مدارس عشایری
توقف الطلبه منصوریان مقابل الکرما در لیگ عراق
هوش مصنوعی به کمک بیماران حرکتی آمد
تاکید معاون وزیر راه بر عزمی جدی برای بازسازی و ارتقای زیرساخت‌های صنعت هوانوردی
گفت وگوی وزیر خارجه آمریکا با دبیرکل سازمان ملل درباره تنگه هرمز
بقائی: سابقه بدعهدی آمریکا در قبال ایران، بیش از 73 سال است
آرسنال پس از 22 سال قهرمان لیگ‌برتر شد
نیروی هوایی در جنگ علیه ایران 42 هواگرد را از دست داده است
هلاکت معاون فرمانده گروهان اسرائیلی در جنوب لبنان
ابهام در روایت آمریکا از سقوط هواپیمای سوخت‌رسان بر فراز عراق
نشست مشترک وزارت خارجه و راه برای رفع موانع تجارت و ترانزیت منطقه‌ای
حکم پرونده پژمان جمشیدی صادر شد
سازمان ملل: 206 حادثه نقض آتش‌بس در جنوب لبنان
توکلی: تنها راه شکست دشمن دعاست
قاهره: راه‌حل نظامی درباره ایران وجود ندارد
شکایت پرسپولیس از سرمربی استقلال
بختیاری‌زاده: چرا روی کریم باقری زوم نکردند؟
یک الگوی چهاربخشی در پنج بار عقب‌نشینی
لژیونرها چه زمانی به اردوی تیم ملی در ترکیه ملحق می شوند؟
حضور ناتو در تنگه هرمز به دو ماه بعد موکول شد
وزیر رژیم صهیونیستی ترکیه را کشور متخاصم دانست
ناگفته های مخبر از روز حادثه بالگرد شهید رئیسی و نگرانی رهبر انقلاب
وزیر خارجه آمریکا راهی هند می‌شود
محیط‌زیست تهران: منشأ گرد و غبار هنوز مشخص نشده است
سپاه از انفجار کنترل‌شده در محدوده باقرشهر خبر داد
ادعاهای متناقض ونس درباره ایران؛ از تهدید نظامی تا دم زدن از بازآرایی روابط
مترو و اتوبوس تا هفته آینده رایگان است
مترو برا چه کسانی رایگان می‌ماند؟
رئیس الحشد الشعبی با سفیر انگلیس درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کرد
صدها زائر ایرانی به‌زودی حج ‌می‌رسند
دیدار و رایزنی غریب‌آبادی و سفیر چین در تهران
مسکو: تمرکز ما بر تحولات خاورمیانه و وضعیت پیرامون تنگه هرمز است
آمریکا یک صرافی ایرانی و 19 کشتی مرتبط با صادرات نفت ایران را تحریم کرد
امارات مدعی پرواز پهپادها از خاک عراق به‌سوی «البراکه» شد
تعیین ضرب‌الاجل یک هفته‌ای برای ایران به‌منظور آمدن پای توافق!
رییس بازرسی سازمان اداری: رضایت‌ مردم از خدمات دستگاه‌های اجرایی نامطلوب است
طرح انتخابات تناسبی مجلس به کارگروه تخصصی کمیسیون امور داخلی ارجاع شد
صادرات چای مجاز شد
جنگ خاورمیانه رونق‌بخش صنعت توریسم در جنوب اروپا و مراکش
حمله حزب‌الله به سکوی گنبد آهنین رژیم صهیونیستی
پوتین وارد پکن شد
تأکید رهبر انقلاب بر نقش افزایش جمعیت در خلق تمدن نوین ایران اسلامی
غریب‌آبادی: ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی آماده و یکپارچه است
حماس گزارش شورای صلح غزه را تحریف واقعیت خواند
نورنما | ربات های کنگ فوکار چینی
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد