نورنیوز ـ گروه بینالملل: «آنه کلر لجندر» سخنگوی وزارت خارجه فرانسه پنجشنبه هفته گذشته در نشست خبری هفتگی خود مدعی شد: «ما اطلاعات بسیار زیادی داریم از استفاده پهپادهای ایرانی توسط نیروهای مسلح روسیه در بمباران اوکراین که غیرنظامیان را هدف قرار داده است. ارائه این چنینی پهپادهای ایرانی به روسیه نیز نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل محسوب میشود.»
ادعای سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در خصوص نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، ذیل فروش پهپاد از سوی ایران به روسیه ضمن اینکه از اساس بیپایه است، هیچ ارتباطی به قطعنامه ۲۲۳۱ ندارد.
بر اساس مصوبه شورای امنیت و قطعنامه ۲۲۳۱ از اکتبر ۲۰۲۰ رسما تحریمهای تسلیحاتی ایران پایان یافته و جمهوری اسلامی هیچ محدودیتی برای خرید و فروش تسلیحات با هیچ کشوری نخواهد داشت.
این سخنان در حالی مطرح شده که پیش از این مقامات آمریکایی و رسانههای آنها در فواصل مختلف این ادعا را با تناقضهای بسیار مطرح کرده و حتی پیش از این از ادعای نارضایتی روسیه از نقص فنی پهپادهای ایران نیز خبرهایی منتشر کرده بودند.
اوکراین نیز با تکرار این ادعاها و سرنگونی پهپادهای ایران، کاهش روابط با تهران و ابطال استوارنامه سفیر جمهوری اسلامی را در دستور کار خود قرار داد.
این رفتارهای غیر سازنده و ادعاهای اثبات نشده در حالی صورت گرفته است که «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتوگوی تلفنی با «پکا هاویستو» وزیر امور خارجه فنلاند در ۱۴ مهرماه در خصوص بحران اوکراین گفت: با وجود کمکهای نظامی برخی کشورها به اوکراین، ما هیچگونه تسلیحاتی به روسیه برای استفاده در جنگ علیه اوکراین ارسال نکرده و نخواهیم کرد، زیرا معتقدیم راه حل این بحران سیاسی است و هرگونه حمایت تسلیحاتی از طرفین، فرصت صلح را به تأخیر میاندازد.
از سوی دیگر چندی پیش امیرعبداللیهان به درخواست کشورهای اروپایی برای میانجیگری و یافتن راه حل سیاسی برای جنگ اوکراین راهی مسکو شد و با مقامات روسیه دیدار داشت که چنین درخواستی از سوی غرب خود نشانگر اذعان دول غربی بر نقش مثبت و سازنده ایران در بحران اوکراین است.
نکته قابل تامل در این ادعای فرانسه آن است که این کشور در حالی چنین گزافهگوییهایی را علیه ایران طرح کرده که بحران انرژی، افزایش تورم و رکود اقتصادی حاصل از جنگ اوکراین موجب شکلگیری موجی از اعتصابها و تظاهرات اعتراضی علیه مکرون رئیس جمهور این کشور شده است.
سیاستهای جنگافروزانه غرب و از جمله فرانسه که با ارسال انبوه تسلیحات مدرن به اوکراین تداوم جنگ و خونریزی و بحران اقتصادی را بهدنبال داشته، شهروندان کشورهای غربی را بهشدت عصبانی کرده است.
از سوی دیگر؛ مستاجرین الیزه به دنبال یافتن منابع جدید انرژی در آستانه فصل زمستان هستند و در شرایطی که مردم و بسیاری از کارشناسان فرانسوی بر لزوم بهرهگیری از ظرفیت کشورهایی همچون ایران تاکید دارند، میتوان اتخاذ چنین راهبرد رسانهای را برای فرار از فشار افکار عمومی و عدم بهرهگیری از ظرفیتهای عظیم انرژی ایران تفسیر کرد.
سران فرانسه در حالی با ادعای نقش منفی ایران در جنگ اوکراین و مرتبط کردن آن به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ به دنبال متهمسازی ایران به کارشکنی در روند مذاکرات هستند که از بیان نقش آمریکا در به نتیجه نرسیدن مذاکرات لغو تحریمها شانه خالی میکنند.
این رفتار غیر اصولی سران فرانسه در شرایطی است که با وجود تعهد آمریکا به تامین انرژی کشورهای اروپایی، وزیر دارایی فرانسه رسما اذعان کرد که آمریکا انرژی را چهار برابر قیمت واقعی به فرانسه میفروشد!
مجموعه رفتارهای غیر دوستانه فرانسه در قبال ایران که با مداخله اثبات شده این کشور در حوادث اخیر کشورمان تکمیل شد، از رویکرد غیر سازنده پاریس در روابط با ایران حکایت میکند.
هرچند رفتارهای پاریس همانگونه که امیرعبداللهیان در گفتوگو با همتای فرانسوی خود بر آن تاکید کرد، بدون پاسخ نخواهد ماند، لیکن موضوعی که در اظهارات و اقدامات ناپخته فرانسویها موجب تعجب است، عدم توجه این کشور به جایگاه متزلزل خود در منطقه و بازی در زمینی است که قطعا فرانسه بحرانزده در آن مزیتی بلندمدت نخواهد داشت.
نورنیوز