×
سیاسی
شناسه خبر : 111104
تاریخ انتشار : شنبه 1401/07/23 ساعت 17:04
سخنگوی سازمان انرژی اتمی: دشمنان گزینه‌ای غیر از دیپلماسی ندارند

سخنگوی سازمان انرژی اتمی: دشمنان گزینه‌ای غیر از دیپلماسی ندارند

بهروز کمالوندی با تأکید بر اینکه برای دشمنان هیچ گزینه‌ای جز دیپلماسی باقی نمی‌ماند، گفت: با مدیریت جدید در دستگاه دیپلماسی عمومی سازمان شاهد تحولی بسیار عالی هستیم.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «بهروز کمالوندی» سخنگو و معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی در دهمین جلسه شورای هماهنگی روابط عمومی‌های دستگاه‌های اجرایی کشور که در این سازمان برگزار شد، اظهار کرد: هیچ دستگاهی مانند سازمان انرژی اتمی نیست که جنبه‌های سیاسی چه در ابعاد داخلی و خارجی و همچنین اقتصادی در حوزه‌های مختلف تکنولوژی و فنی همه یکجا در آن جمع شده باشد.

وی افزود: امروز سازمان با گزارش‌های مخابره شده از سوی آژانس انرژی اتمی مواجه است، گزارش‌هایی که هرچند فعالیت‌های ما را اعلام می‌کند، اما در موارد فراوانی با اغراض سیاسی قلم به نحوی بر می‌دارد که تصویری مخدوش و منفی از کشور ما در سطح بین المللی ایجاد کند.

معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: در همین زمینه دیپلماسی عمومی در سازمان انرژی اتمی نقش بسزایی دارد. این بدان جهت مهم است که دیپلماسی عمومی یکی از مولفه‌های مهم قدرت در صحنه بین المللی است و اگر تسلطی بر این حوزه وجود نداشته باشد، شاهد ایجاد یک تصویر مخدوش از خود خواهیم بود، زیرا دشمن در این زمینه بسیار فعال است.

وی ادامه داد: جنگ تنها در حوزه سخت نیست و باید در حوزه‌های نرم نیز کار با قدرت دنبال شود و به همین خاطر هرچقدر کار انجام شود بازهم کم بوده و لازم است در سازمان انرژی اتمی به واسطه جنبه‌های مختلف فعالیتی که دارد، مراقبت‌ها به بهترین شکل انجام شود تا شاهد حداکثر بهره‌وری برای کشور باشیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: خوشبختانه در این زمینه با مدیریت جدید در دستگاه دیپلماسی عمومی سازمان شاهد تحولی بسیار عالی هستیم که با به کارگیری بخش‌های مختلف این موضوع به طور محسوس قابل مشاهده است. در این راستا دو اتفاق مهم در سازمان رخ داده که لازم است بیش از گذشته به آن پرداخته و دیده شود. یکی از این موارد سابقه خوب تحقیقات فنی در سازمان است که در حال تبدیل شدن آن‌ها به صنعت هستیم. در گذشته کار‌های تحقیقاتی بسیار زیادی انجام شده بود که بسیاری از آن‌ها در قفسه‌ها باقی مانده بود؛ کار‌هایی حتی با سرمایه‌گذاری‌های چندصد میلیاردی که برخی از آن‌ها پیشرفت‌های بسیار خوبی نیز داشته است.

کمالوندی ادامه داد: ورود این تحقیقات به عرصه صنعت یک کار بزرگ در این ایام و در بیش از یک سال گذشته محسوب می‌شود. خوشبختانه با حضور مهندس اسلامی، رئیس جدید سازمان و تاکید ایشان بر صنعتی شدن این تحقیقات به دنبال آن هستیم تا با ساخت نمونه‌های اولیه، بتوانیم آن‌ها را به مردم کشور عرضه کنیم.

وی افزود: یکی دیگر از موارد درخصوص کار‌های انجام گرفته مرتبط با برنامه و چشم انداز فعالیت‌های سازمان است. البته صنعت و علم هسته‌ای به صورت متمرکز نداریم و این علم و صنعت میان رشته‌ای است و باید علوم مختلف کنار هم قرار بگیرند تا این صنعت را بسازند. به همین دلیل کار‌های متعددی به شکل متفرقه انجام شده بود، اما لازم بود که این اقدامات کنار هم باشند و به بار برسند. در این زمینه تا حدودی اقدامات خوبی انجام شده و به زودی خبر‌های خوب در حوزه راکتور و رادیو دارو خواهیم داشت.

معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی با اشاره به تامین رادیودارو‌ها در کشور علیرغم همه تحریم‌ها و فشار‌های سنگینی که بر کشور وارد شده است، اظهار کرد: به جز تامین رادیودارو‌ها در کشور به رغم همه تحریم‌ها، شاهد استفاده ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر در خارج از کشور از این دارو‌ها هستیم و این موارد در شرایطی است که تحت فشار‌های سنگین تحریمی قرار داریم.

وی با اشاره به ادعای دشمن مبنی بر اینکه ما در مواجهه با مردم ایران کاری به مقوله غذا و دارو نداریم، یک دروغ است، گفت: اینکه دشمن مدعی است به غذا و دارو کاری ندارند یک دروغ است و سازمان، اسناد این مساله را به نماینده حقوق بشر منعکس کرده است. این مساله در حد سازمان اقدام شده، اما لازم است که در سطح بین المللی هم کار‌هایی انجام شود تا جهانیان از تحریم‌های ظالمانه که شامل رادیودارو بیماران نیز می‌شود، آگاهی یابند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: دشمن تلاش دارد تا صنعت هسته‌ای ما در ذهن افراد تنها تداعی کننده غنی سازی باشد و این در حالی است که در حوزه رادیو دارو و کشاورزی کار‌های بسیار خوبی انجام شده و غنی‌سازی در حوزه هسته‌ای تنها بخش اندکی از آن را در بر می‌گیرد. در دید دشمنان، کشور ما اصلا نباید به این صنعت وارد شود و از نظر آن‌ها این صنعت درخت ممنوعه تلقی می‌شود به همین خاطر تلاش می‌کنند که بگویند ایران به دنبال اهداف دیگری است.

وی ادامه داد: یکی از این موارد تولید آب سنگین و تبدیل آن به انواع دوتره از جمله کیت غربالگری نوزادان است که می‌تواند در تشخیص ۵۶ نوع بیماری متابولیکی در بدو تولد استفاده شود. این دسته از بیماری‌های متابولیستی پس از تشخیص حتی با تغذیه یا تجویز برخی دارو‌ها درمان می‌شوند که با این شیوه می‌توان بیماری‌ها را در همان ابتدای کار متوقف کرده و جلوی پیشرفت آن‌ها را گرفت. این یک کار ارزشمند از لحاظ تکنولوژیکی است، اما وقتی ارزش آن بیشتر می‌شود که مردم کشورمان با این پیشرفت‌ها آشنا شوند و فضای بین‌المللی نیز متوجه این موضوع باشد که صنعت هسته‌ای ایران عمومی شده و پیشرفت‌ها تنها محدود به حوزه غنی‌سازی نیست.

کمالوندی افزود: البته در حوزه غنی‌سازی کار دوستان ما یک شاهکار است، اما به جز موارد ذکر شده مثلا در حوزه پرتودرمانی و دیگر موارد، از جمله براکی‌تراپی در درمان سرطان‌های مغزی در شرایط بسیار خوبی قرار داریم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با تاکید اینکه امروز به لحاظ آسیب‌پذیری در حوزه هسته‌ای، کشور به دلایل مختلف تقریبا غیرقابل شکست شده است، گفت: با به کارگیری روش‌های مختلفی این ضریب امنیت افزایش یافته است و برای دشمنان ما که هدف اصلی آن‌ها ضربه زدن به صنعت هسته‌ای و دانشمندان ایران است، هیچ گزینه‌ای غیر از دیپلماسی باقی نمانده است.


ایرنا
کلید واژگان
بهروز کمالوندی
نظرات

آخرین اخبار
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند