×
سیاسی
شناسه خبر : 111093
تاریخ انتشار : شنبه 1401/07/23 ساعت 13:33
آرژانتین مجوز خروج 5 خدمه باقیمانده هواپیمای ونزوئلایی را صادر کرد

آرژانتین مجوز خروج 5 خدمه باقیمانده هواپیمای ونزوئلایی را صادر کرد

با گذشت بیش از 4 ماه از توقیف غیرقانونی هواپیمای باری ونزوئلایی در آرژانتین، دادگاه این کشور با اذعان به اینکه شواهد کافی برای محاکمه افراد بازداشتی وجود نداشت، مجوز خروج پنج خدمه باقیمانده هواپیمای «امتراسور» ونزوئلا ( 3 ایرانی و 2 ونزوئلایی) را نیز صادر کرد.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «فدریکو ویِنا»، قاضی فدرال صدور مجوز خروج پنج خدمه باقیمانده هواپیمای متعلق به شرکت امتراسور ونزوئلا را تأیید کرد.

این قاضی آرژانتینی تأکید کرد: من باید تصمیم می‌گرفتم، چرا که دادگاه فدرال لا پلاتا (در بوئنوس آیرس) به من زمان معینی برای حل این وضعیت، مهلت داد و شواهد کافی برای محاکمه این افراد نداشت.

او اذعان کرد که شواهد و مدارک کافی برای بازداشت و پیگرد قضایی علیه خدمه هواپیمای امتراسور به جرم تامین مالی فعالیت‌های تروریستی وجود نداشته است.

خلبان غلامرضا قاسمی، عبدالباسط محمدی، سعید ولی‌زاده، ویکتور مانوئل پرز و ماریو آراگا اوردانتا اسامی پنج نفر آخر از فهرست ۱۹ نفره‌ای است (۱۴ ونزوئلایی و پنج ایرانی) که برای ماه‌ها (از ششم ژوئن/ ۱۶ خرداد) و به‌دلیل اتهامی بی‌اساس در آرژانتین بازداشت بودند.

در مرحله نخست، ۱۲ نفر از خدمه آزاد شده، ۱۶ سپتامبر (۲۵ شهریور) به ونزوئلا وارد شدند و دو نفر دیگر در میانه درخواست‌ها مبنی بر آزادی سایر افراد بازداشت شده، در ۳۰ سپتامبر  (هشتم مهر) آزاد شدند.

فدریکو ویِنا افزود: توجه داشته باشید که حکم عدم استحقاق تعقیب به منزله ختم پرونده و تحقیقات نیست. این حکم به قاضی اجازه می‌دهد تا به کار تحقیقاتی ادامه دهد. این بدان معناست که چنانچه پس از این، شواهدی وجود داشته باشد، درخواست بین‌المللی دستگیری صادر می‌شود تا مظنونان دوباره مورد تحقیق قرار گیرند.

این هواپیما که تا یک سال پیش به شرکت ماهان ایر ایران تعلق داشت، در ۶ ژوئن (۱۶ خرداد ماه) با ۱۴ خدمه ونزوئلایی و پنج خدمه ایرانی از مکزیک وارد آرژانتین شد، اما دو روز بعد اروگوئه از دادن مجوز به آن برای ورود به آسمان خود جلوگیری کرد و هواپیما وادار به بازگشت به آرژانتین شد و تاکنون در آنجا باقی مانده است.

ایران و ونزوئلا تلاش‌های دیپلماتیک و قضایی گسترده‌ای را برای آزادی شهروندان خود انجام داده‌ و هر دو از دولت آرژانتین خواستند که آزادی شهروندان‌شان را تسهیل کند و در این مورد تسلیم فشارهای آمریکا نشود.

«نیکلاس مادورو»، رئیس‌جمهوری ونزوئلا پیشتر در گفتگو با برنامه رادیویی آرژانتینی (Radio۱۰) در مورد توقیف هواپیمای باری بوئینگ ۷۴۷ شرکت «امتراسور» (Emtrasur) متعلق به این کشور در فرودگاه بوئنوس آیرس گفت: این هواپیما ربوده شده و به طور غیرقانونی توقیف شده است.

«ماریو آرراگا» مدیر بخش اداری هواپیمایی «امتراسور» ونزوئلا نیز در مصاحبه‌ای اختصاصی با شبکه لبنانی المیادین گفت: آمریکا در راس موضوع توقیف یک فروند هواپیمای ونزوئلایی در آرژانتین قرار دارد و دنبال کوچکترین چیزها هستند تا با آن به ما اتهام بزنند.


ایرنا
اخبار مرتبط
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ماکرون: اروپا باید دوباره با پوتین گفتگو کند
تهران درگیر سرما و آلاینده‌ها
وزیر بهداشت: خرید دارو انجام شده اما در انتقال ارز مشکل داریم
افزایش 6 درصدی قیمت مسکن در تهران
ونزوئلا نفتکش‌ها را با اسکورت نظامی راهی دریا کرد
هشدار صریح چین به آمریکا؛ برای مقابله آماده‌ایم
آمریکا به دنبال مصونیت‌بخشی به جنایتکاران جنگی تحت تعقیب است
بارش‌های گسترده و کاهش دما؛ موج بعدی بارش‌ها از راه می‌رسد
هشدار مجلس؛‌ عواقب ناگوار مدیریت سیاسی در پتروشیمی ها
سرمربی بلژیک: رتبه بیستم ایران اتفاقی نیست
واکنش وزیر ورزش به حکم حبس دوومیدانی‌کاران در کره
یک متمّم ضروری برای روز جهان عاری از خشونت و افراط‌گرایی
آیین‌نامه ارتقای رتبه معلمان به زودی ابلاغ می شود+جزییات
افزایش 50 درصدی عوارض آزادراه‌ها در برخی مسیرها
ایران تحریم‌های جدید کانادا را محکوم کرد
هواپیمای ربوده‌شده در فرودگاه لس‌آنجلس سقوط کرد
دسترسی به غذا در غزه بهتر شد اما زندگی همچنان وخیم است
خشونت و افراط‌گرایی هیچ جایگاهی در جمهوری اسلامی ندارد
بازداشت کارگر روسی به اتهام جاسوسی برای ایران
ورود جدی وزیر کار به موضوع تأخیر7ماهه در پرداخت هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان
حذف سهمیه بنزین خودروهای خارجی با موتور بالای 1300 سی‌سی
چرا جهان به ایرانی‌ها اعتماد می‌کند؟
تصویب ساخت 3600 واحد مسکونی جدید در شرق قدس توسط رژیم صهیونیستی
زمان پرداخت حقوق آذرماه بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی اعلام شد
تماس‌های فشرده با ایران، اسرائیل و آمریکا
مدارس و دانشگاه‌های چهارمحال و بختیاری فردا مجازی است
بارش‌های اخیر کرمان در 80 سال گذشته بی‌سابقه است
هشدار شیوع وبا و فلج اطفال در نوار غزه
مدارس و دانشگاه‌های همدان غیرحضوری شد
طغیان رودخانه‌ها 2 محور ارتباطی قلعه‌گنج را مسدود کرد
بنادر مسافربری هرمزگان تا اطلاع ثانوی تعطیل شد
هشدار درباره فروپاشی امنیت داخلی رژیم صهیونیستی
ترامپ قرعه‌کشی گرین کارت را متوقف کرد
ایران برای اولین بار میزبان رقابت جهانی پدل شد
جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای «تفاضل دیه» الهه حسین‌نژاد کلاهبرداری است
ونزوئلا ترامپ را متهم به بازگشت به استعمار کرد
امضا قانون لغو دائمی تحریم سوریه توسط ترامپ
مدارس و دانشگاه ها اصفهان فردا مجازی شد
شرایط کار اتباع افغان در ایران مشخص شد
زلزله 5.7 ریشتری شمال افغانستان را لرزاند
تجاوز مجدد رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
قیمت برنج وارداتی دیگر مصوب نیست؛ بازار رقابتی شد
حمله همزمان انتحاری و مسلحانه به پایگاه نظامی پاکستان
لبنیات در خطر؟ کاهش مصرف 10 درصدی در کشور هشدار داد
بارش‌ها کافی نبود؛ بحران آب ادامه دارد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(141) « جاجرم»
پرونده اپستین دوباره خبرساز شد: چامسکی و گیتس در کانون توجه
اتهام شدید ماهاتیر محمد به آمریکا: «نسل‌کشی در حال وقوع است»
واکنش تند نوه عزالدین قسام به تهدید وزیر افراطی رژیم صهیونیستی
ادامه ممنوعیت فعالیت الجزیره در رام الله
X
آگهی تبلیغاتی