×
سیاسی
شناسه خبر : 111082
تاریخ انتشار : شنبه 1401/07/23 ساعت 10:40
پوتین: فعلاً برنامه‌ای برای حملات گسترده‌تر به اوکراین وجود ندارد

پوتین: فعلاً برنامه‌ای برای حملات گسترده‌تر به اوکراین وجود ندارد

ولادیمیر پوتین گفت که روسیه باید ظرف دو هفته فراخوان نیروهای ذخیره را پایان دهد. همچنین به گفته او، روسیه "فعلا" برنامه‌ای برای حملات هوایی گسترده‌تر مانند حملات سنگینی که اخیر در اوکراین انجام داد، ندارد.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه گفت که روسیه "فعلا" برنامه‌ای برای حملات هوایی گسترده‌تر مانند حملات سنگینی که اخیر در اوکراین انجام داد و طی آن بیش از ۱۰۰ موشک دوربرد به اهدافی در سراسر اوکراین شلیک شد، ندارد.

پوتین سه هفته پیش دستور بسیج نیروهای کشورش را صادر کرد که بخشی از پاسخ به "شکست‌های روسیه" در میدان جنگ بود. او همچنین الحاق چهار استان اوکراین را اعلام کرده و تهدید به استفاده از سلاح هسته‌ای کرده است.

روسیه به دنبال آن شاهد اولین نشانه‌های علنی انتقاد از مقامات از زمان آغاز جنگ بوده است. پوتین اما در دفاع از تصمیمش گفت که خط مقدم برای اینکه فقط از سوی سربازان قراردادی دفاع شود، بسیار طولانی است.

او گفت که ۲۲۲ هزار تن از ۳۰۰ هزار نیروی ذخیره پیش‌بینی شده در حال حاضر بسیج شده‌اند. او در یک کنفرانس خبری در پایان اجلاس سران در قزاقستان گفت: این کار رو به پایان است. فکر می‌کنم حدود دو هفته دیگر تمام فعالیت‌های مرتبط با بسیج نیروها به پایان برسد.

پوتین وعده پایان دادن به این بسیج جنجالی را داد که بابت آن صدها هزار مرد برای جنگ در اوکراین احضار شده و تعداد زیادی این کشور را ترک کرده‌اند. براساس این گزارش، از زمان صدور فرمان پوتین، نیروهای روسی همچنان مواضع خودشان را در شرق و جنوب اوکراین از دست داده‌اند.

همچنین ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در یک ویدئوی شبانه بار دیگر گفت که نیروهای کشورش تمام اراضی این کشور را پس می‌گیرند. زلنسکی همچنین گفت که با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی گفتگو داشت. او بدون توضیحات بیشتر گفت: ما درباره احتمالاتی برای همکاری در راستای منافع کشورهایمان و مردمانمان صحبت کردیم. فکر می‌کنم دستیابی به نتایجی که ما می‌خواهیم ممکن باشد.

در همین حال ولادیمیر پوتین می‌گوید هرچند آنچه امروز در جنگ اتفاق افتاده خوشایند نیست، با این حال اگر روسیه در ماه فوریه هم به اوکراین حمله نمی‌کرد همچنان وضعیت ناگواری حکمفرما بود و احتمالاً شرایط برای روسیه بدتر می‌بود.

رئیس‌جمهور روسیه روز جمعه همچنین تأکید کرد که این کشور در اوکراین همه اقدامات را "به خوبی و درستی" انجام می‌دهد. پوتین که این اظهارات را در نشست سران جمهوری‌های اتحاد جماهیر شوروی سابق در قزاقستان به زبان می‌آورد، همچنین در ادامه به خبرنگاران گفت: اکنون نیازی به حملات گسترده نیست و ما قصدی برای ویران کردن اوکراین نداریم؛ برنامه‌های دیگری داریم و آنها را دنبال می‌کنیم.

او همچنین به نگرانی متحدان روسیه در خصوص جنگ این کشور با اوکراین اشاره کرد و افزود: البته شرکای ما علاقه‌مند و همچنین نگران آینده روابط روسیه و اوکراین هستند اما این مسأله به هیچ وجه تأثیری بر روابط این کشورها با کرملین نمی‌گذارد.

رئیس‌جمهور روسیه در بخش دیگری از صحبت‌هایش تأکید کرد که هیچ برنامه‌ای برای گسترش بسیج نیروهای در کشورش ندارد. پوتین در این خصوص گفت: هیچ برنامه جدیدی در خصوص جذب نیرو وجود ندارد. هیچ پیشنهادی از وزارت دفاع دریافت نکردیم و من هم در آینده قابل پیش‌بینی نیازی برای نیروی اضافی نمی‌بینم.

ولادیمیر پوتین روز جمعه پس از نشست آسیای میانه و روسیه در آستانه قزاقستان هشدار داد که قرار دادن نیروهای ناتو در تماس مستقیم با ارتش روسیه اقدامی احمقانه است که می‌تواند به "فاجعه جهانی" منجر شود.

پوتین در پاسخ به این سوال که آیا در صورت نزدیک شدن به شکست اوکراین در درگیری با روسیه، ممکن است ناتو به اوکراین نیرو بفرستد، گفت که این یک "گام خطرناک است که می‌تواند به یک فاجعه جهانی منجر شود." او گفت: امیدوارم کسانی که در این مورد صحبت می‌کنند، هوش کافی برای جلوگیری از وقوع چنین اقدام خطرناکی داشته باشند.

رهبر روسیه همچنین گفت که درک معنای کلمه "شکست" در زمینه بحران اوکراین ضروری است. او با بیان اینکه "همه می‌تواند این را متفاوت درک کند" توضیح داد که ممکن است برخی این واقعیت را که شبه جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ رأی داد که بخشی از روسیه باشد، به عنوان شکست برای اوکراین تلقی کنند. او افزود: ما باید بفهمیم که منظور از شکست چیست.

رئیس‌جمهور روسیه همچنین جمعه در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات احتمالی برای پایان دادن به درگیری بین دو کشور، به خبرنگاران گفت که اوکراین از شرکت در مذاکرات صلح امتناع می‌کند. او گفت که دولت کی‌یف "می‌گفت که می‌خواهد مذاکره کند و ظاهراً خواستار آن بود، اما اکنون تصمیمی رسمی صادر کرد که آنها را ممنوع می‌کند."

پوتین در گفتگو با خبرنگاران خاطرنشان کرد که در صورت تغییر موضع اوکراین، ممکن است میانجیگری کشورها از جمله ترکیه بین مسکو و کی‌یف لازم باشد.

پوتین یادآور شد که روسیه و اوکراین در جریان مذاکرات با میانجیگری ترکیه در اواخر ماه مارس به توافق اولیه‌ای دست یافتند که می‌تواند خصومت‌ها را متوقف کند. او افزود: آن قراردادها تقریباً رسمی بودند. اما به محض عقب‌نشینی نیروها از کی‌یف، رهبری در کی‌یف تمام تمایل خود را برای گفتگو از دست داد.

ولادیمیر پوتین همچنین گفت که مقام‌های آلمان با اولویت دادن روابط با ناتو به جای رفاه شهروندان آلمانی، مرتکب "اشتباه بزرگی" شدند. پوتین گفت: در این مورد، ظاهراً تعهداتی در این ائتلاف سرلوحه کار قرار گرفت... درست بود یا خیر؟ من فکر می‌کنم که این یک اشتباه است و اکنون تجار، اقتصاد و شهروندان آلمانی هزینه این اشتباه را می‌پردازند، زیرا پیامدهای اقتصادی منفی برای منطقه یورو به طور کلی و برای آلمان به طور خاص دارد.

به گفته او، به نظر می‌رسد که افراد کمی منافع آلمان را در نظر می‌گیرند، در غیر این صورت "نورد استریم ۱ و نورد استریم ۲ منفجر نمی‌شدند." پوتین افزود: گرچه این خط لوله‌ها پیش از انفجار، گاز منتقل نمی‌کردند اما عنصری از قابلیت اطمینان وجود داشت، اینکه به عنوان آخرین راهکار می‌توان از آنها استفاده کرد، اما اکنون چنین گزینه‌ای وجود ندارد.


رویترز
نظرات

آخرین اخبار
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است