×
سیاسی
شناسه خبر : 110996
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/07/20 ساعت 21:26
آیت‌الله رئیسی وارد آستانه شد

به منظور حضور در اجلاس سیکا؛

آیت‌الله رئیسی وارد آستانه شد

رئیس‌ جمهوری اسلامی‌ ایران که در صدر هیأت بلندپایه سیاسی و اقتصادی به‌منظور شرکت در ششمین اجلاس سران کشورهای عضو کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا (سیکا) عازم قزاقستان شده، وارد آستانه پایتخت این کشور شد.

نورنیوز - گروه سیاست: آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» عصر چهارشنبه با بدرقه «محسن قمی»، معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری، «محمد مخبر» معاون اول رئیس‌ جمهور، «غلامحسین اسماعیلی»، رئیس دفتر رئیس‌جمهور و جمعی از اعضای هیأت دولت از جمله  «سیدرضا فاطمی‌امین»، وزیر صنعت، معدن و تجارت و «بهرام عین‌اللهی»، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی راهی قزاقستان شد.

این نخستین حضور آیت‌الله رئیسی در دوره ریاست‌جمهوری خود در کنفراس سیکا و نهمین سفر خارجی او دریک سال اخیر است و رئیس‌جمهور را در این سفر که به دعوت همتای قزاقستانی او صورت گرفته، «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه و «محمد جمشیدی»،  معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور همراهی می‌کنند.

«کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی آسیا» موسوم به «CICA (سیکا)» یک مجمع بین‌المللی برای تقویت همکاری با هدف تضمین صلح، امنیت و ثبات در آسیا است.

طرح ایجاد نشست سران تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا (سیکا) در اکتبر ۱۹۹۲ میلادی در چهل و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد از سوی «نورسلطان نظربایف»، رئیس جمهوری قزاقستان به منظور ارتقای روابط دو جانبه و همکاری میان کشورهای آسیایی با هدف ایجاد ثبات و برقراری امنیت در منطقه مطرح و این سازمان در سال ۱۹۹۶ به‌طور رسمی تشکیل شد. نشست سران سیکا هر ۴ سال یک بار و اجلاس وزرای خارجه هر ۲ سال یک بار برگزار می‌شود.

این سازمان در حال حاضر ۲۲ عضو دارد و دربرگیرنده ۱۲ عضو ناظر مشتمل بر سازمان‌های بین المللی همچون سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری در اروپا، اتحادیه عرب و تعدادی از کشورها از جمله مالزی، اندونزی، ویتنام، ژاپن، اوکراین و آمریکا است.

نخستین و دومین اجلاس سران سیکا در سال‌های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ در شهر آلماتی پایتخت قزاقستان و اجلاس چهارم در سال ۲۰۱۴ در شانگهای چین و پنجمین دور آن در خرداد  ۱۳۹۸ در دوشنبه تاجیکستان برگزار شد.

ایران، قزاقستان، افغانستان، پاکستان، کره جنوبی، چین، روسیه، هند، فلسطین، مغولستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و تایلند از جمله اعضای سازمان سیکا هستند.

آیت‌الله رئیسی فردا پنجشنبه در این نشست که با هدف تضمین صلح، امنیت و ثبات‌آور آسیا برگزار می‌شود، سخنرانی می‌کند و در حاشیه آن با برخی سران کشورهای عضو سازمان سیکا دیدار و گفتگو خواهد داشت.

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور درباره دیدارهای آیت‌الله رئیسی در حاشیه این نشست گفت: درخواست‌های متعددی برای ملاقات سران کشورها با رئیس‌جمهور داشتیم اما به‌دلیل نبود فرصت، اولویت با مقامات کشورهایی است که در نشست‌های قبلی چون اجلاس شانگهای در سمرقند و مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دیداری با آنها انجام نشده است.  

«محمد جمشیدی» از سران قطر و جمهوری آذربایجان به عنوان شخصیت‌هایی نام برد که درخواست ملاقات با آیت‌الله رئیسی داشته‌اند و در نشست شانگهای و مجمع عمومی ملل متحد فرصت دیدار با رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران نداشته‌اند.

رئیس جمهور ۲۸ شهریورماه امسال و کمتر از یک ماه اخیر به‌منظور حضور و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل و دیدارهای دو جانبه با برخی مقامات حاضر در این اجلاس سالیانه به نیویورک سفر کرد.

آیت‌الله رئیسی در ۱۴ ماه اخیر به ۸ کشور سفر کرد که مقصد نخستین سفر خارجی وی به بیست و یکمین دوره اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در ۲۶ شهریور ماه ١۴٠٠ به میزبانی دوشنبه در تاجیکستان بود.

حضور در اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز به میزبانی قطر، سفر به مسکو با دعوت رسمی همتای روس و سفر به عمان با دعوت «هیثم بن طارق آل سعید»،  اجلاس ‌سران سازمان همکاری‌ اقتصادی (اکو) به میزبانی ترکمنستان،  نشست سران کشورهای ساحلی دریای خزر  در ترکمنستان، اجلاس شانگهای به میزبانی سمرقند و حضور در مجمع عمومی سازمان ملل مقصدهای دوم تا هشتم سفرهای خارجی آیت‌الله رئیسی در این مدت بوده است.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آغاز تولید فصل سوم «کارآگاه علوی» با حضور وحید رهبانی
افزایش فشار ترامپ بر مخالفان سیاسی
دوگانگی غرب؛ از تطهیر جولانی تا تحریم غزه
دیدار تراکتور و پرسپولیس با تماشاگر برگزار می‌شود
مذاکرات کابل-اسلام‌آباد در نشست «استانبول» بی‌نتیجه ماند
300 پرونده قتل در 6 ماه اول سال منجر به سازش شد
احضار مدیرعامل و سرپرست رسانه‌ای استقلال به کمیته اخلاق
علوی: شایعه برگزاری شهرآورد بدون تماشاگر صحت ندارد
شش کشته در آتش‌سوزی کارخانه لوازم آرایشی در ترکیه+ فیلم
افشای دخمه‌های مرگ
رشد قیمت املاک نداریم
هشدار جدی درباره بحران آب در تهران؛ محدودیت‌ها آغاز شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 17 آبان 1404 + جدول
هیچ تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و دارو اتخاذ نشده است
جنگ 12 روزه آزمایشگاه واقعی برای تست گزاره‌های معیوب علیه ایران بود
آمار تکان‌دهنده سازمان ملل از حملات ژیم صهیونیستی به کرانه باختری
نخستین قطار باری روسیه به بندر خشک آپرین رسید + فیلم
عارف: دولت حق ندارد خلاف منویات مردم کاری کند
زندی در صدر رنکینگ جهانی تکواندو
واردات خودرو امسال به 50 هزار دستگاه هم نمی‌رسد
نبیه بری: عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مطرح نیست
حذف 4 صفر از پول ملی کلید خورد/رفع فیلتر تلگرام منوط به جزئیات توافق است
رشد بورس در نخستین روز هفته
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 17 آبان 1404
استراتژی بقا در عصر هوش مصنوعی
جزئیات تغییر در پرداخت کالابرگ الکترونیک
آزادی 14 زندانی جرائم غیر عمد در ایام فاطمیه با کمک خیران
4 شهر خوزستان در وضعیت بنفش
آخرین جزئیات از آزمون استخدامی قوه قضاییه
قاتل فراری کرمانشاه در تهران دستگیر شد
واکنش مشاور وزیر آموزش و پرورش به «کاهش سن ورود به مدرسه»
13 میلیون ایرانی در حوزه استخراج غیرمجاز رمز ارز فعال هستند
گالیاردی جانشین احتمالی قلعه نویی پس از 2026
کاشف ساختار مارپیچ دوگانه دی‌ان‌ای در گذشت
آغاز سکوت انتخاباتی در عراق
رودخانه تجارت، میان دو دل شرقی
دبیرکل ناتو: جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای ندارد
قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی امروز شنبه17 آبان 1404 + جدول
جزئیات تازه از پرونده قتل در اداره مخابرات فرودگاه امام(ره)
تجاوز دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
کارگردان سریال های تلویزیونی درگذشت + آثار
راز مرگ دو ایرانی در آتش‌سوزی ریچموندهیل فاش شد؛ دستگیری دو مظنون اهل تورنتو
تهران؛ پایتختی که شب‌ها آب ندارد!
منشأ آلودگی هوای جنوب تهران چیست؟
آمریکا کنترل ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را به دست می‌گیرد
طرح اصلاح سهمیه‌های کنکور را هنوز دریافت نکردیم
آب؛ سرمایه‌ای برای زندگی مسئولیتی برای همگان
گروسی: درگیری هسته‌ای یک رویداد محتمل است
پیروزی کمپین «ممدانی»
آغاز ثبت‌نام وام‌های دانشجویی از امروز + جزئیات مبالغ و شرایط پرداخت
X
آگهی تبلیغاتی