×
سیاسی
شناسه خبر : 110964
تاریخ انتشار :

نتایج نظرسنجی جدید موسسه گالوپ نشان داد؛

سقوط اعتماد آمریکایی‌ها به هر سه قوه دولت فدرال

نتایج نظرسنجی جدید موسسه گالوپ حاکی از سقوط اعتماد آمریکایی‌ها به هر سه قوه فدرال در گرماگرم تلاش رهبران واشنگتن برای مقابله با انبوهی از چالش‌های داخلی و خارجی است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: نتایج نظرسنجی جدید موسسه گالوپ نشان می دهد آمریکایی‌ها بیش از گذشته به دولت فدرال بی‌اعتماد شده و سطح اعتماد به هر سه قوه به طرز چشمگیری پایین است.

موسسه نظرسنجی گالوپ (یک شرکت مشاوره مدیریتی مستقر در واشنگتن) پیش از این گزارش داده بود که اعتماد به قوه قضائیه دولت فدرال آمریکا در دو سال گذشته کاهش یافته است و اکنون برای نخستین بار در تاریخ نظرسنجی گالوپ، تنها ۴۷ درصد آمریکایی‌ها به قوه قضائیه اعتماد دارند. در این میان میزان اعتماد به قوه مجریه ۴۳ درصد اعلام شده که تنها سه درصد بالاتر از رکورد پایین آن پس از "رسوایی واترگیت" در دوران ریاست جمهوری «ریچارد نیکسون» است. ضمن آنکه ۳۸ درصد آمریکایی‌ها هم به قوه مقننه اعتماد دارند هرچند سطح اعتماد جامعه آمریکا در برخی دوره‌های پیشین به ۲۸ درصد هم رسیده بود.

این روزنامه محافظه کار آمریکایی در ادامه گزارش خود آورده است: تا سال ۲۰۰۵، اکثریت آمریکایی ها به هر سه قوه دولت فدرال اعتماد داشتند و هنگامی که گالوپ برای نخستین بار طرح اعتماد به دولت فدرال را در سال ۱۹۷۲ مورد سنجش قرار داد، دستکم دو سوم آمریکایی‌ها به هر سه قوه اعتماد داشتند.

اما آخرین نتایج بخشی از نظرسنجی سالانه گالوپ که مربوط به تاریخ یکم تا ۱۶ سپتامبر (۱۰ تا ۲۵ شهریور) است، نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها بیش از یک دهه است که به سه شاخه بی اعتماد شده‌اند. در این میان سطح اعتماد به قوه مجریه و مقننه مشابه سال گذشته است، اما اعتماد به قوه قضائیه کاهش یافته که می‌تواند به احکام جنجالی اخیر دیوان عالی ایالات متحده مربوط باشد.

اعتماد به قوه مقننه از سال ۲۰۰۹ تاکنون به کمترین سطح رسیده و از سال ۲۰۱۰ تاکنون از ۴۰ درصد بیشتر نشده است. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۴ و زمان ریاست جمهوری باراک اوباما به ۲۸ درصد هم سقوط کرد. اعتماد آمریکایی‌ها به قوه مجریه نیز عمدتاً زیر ۵۰ درصد بوده و از سال ۲۰۰۶، به جز چندین اقدام در دوران ریاست جمهوری اوباما همواره کمتر از نیمی از جامعه به آن بی‌اعتماد بودند.  

علاوه بر این گالوپ به تازگی گزارش داده که اعتماد به توانایی دولت فدرال برای رسیدگی به مشکلات داخلی و بین‌المللی هم کم است و آمریکایی‌ها به دولت‌های ایالتی ۵۷ درصد و به دولت‌های محلی ۶۷ درصد بیشتر از هر سه قوه دولت فدرال اعتماد دارند.

از سوی دیگر موضوع مهمی که از دیدگاه ناظران بر اعتماد جامعه به قوای دولت فدرال تأثیر گذاشته، تطابق میان هویت حزب سیاسی یک فرد و حزب کنترل کننده آن نهاد است. با توجه به اینکه «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا یک دموکرات است و حزب وی کنترل هر دو مجلس و کنگره را در دست دارد، لذا حامیان حزب دموکرات بیشتر از جمهوری‌خواهان به قوه مجریه و مقننه اعتماد دارند. اما جمهوری‌خواهان به مراتب بیشتر از دموکرات‌ها به دیوان عالی اعتماد دارند، زیرا این نهاد در حال حاضر در کنترل اکثریت جمهوری‌خواه است.

در نظرسنجی گالوپ همچنین مشخص گردیده که شکاف‌های حزبی در دیدگاه‌های قوه مجریه نزدیک به ۸۰ امتیاز است که نشانگر اختلاف دیدگاه اعتماد دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان است. اما اختلافات احزاب در اعتماد به قوه مقننه و قضائیه به نسبت کمتر بوده و حاکی از یک شکاف ۴۲ امتیازی است و برای قوه مقننه این شکاف ۲۹ امتیاز است.  

واشنگتن تایمز با رجوع به نتایج نظرسنجی گالوپ، شروع کاهش اعتماد به قوه مجریه را سال ۲۰۰۶ می‌داند؛ زمانی که در دوران ریاست جمهوری «جورج دبلیو بوش» حزب مستقل، اعتماد خود را به قوه مجریه از دست داد. در مقایسه با دوره اول بوش، اعتماد به قوه مجریه ۲۲ امتیاز در میان مستقل ها (از ۵۹ درصد به ۳۷ درصد) و ۱۸ درصد در میان دموکرات‌ها (از ۳۷ درصد به ۱۹ درصد) کاهش یافت. میزان محبوبیت او در دوره دوم ریاست جمهوری به طور متوسط ​​۳۷ درصد بود، زیرا دولت او با چالش های متعددی از جمله جنگ طولانی در عراق، فاجعه طوفان کاترینا، افزایش بهای بنزین و متعاقب آن اقتصاد رو به افول روبرو شد.

اما اعتماد به قوه مقننه در طول زمان الگوی متفاوتی از خود نشان داده است. از اوایل دهه ۲۰۰۰ تا پایان دولت اوباما، اعتماد همه گروه‌های حزبی از جمله حامیان رئیس‌جمهوری، مخالفان او و افراد مستقل سیاسی به سه قوه دولت فدرال کاهش یافت.

اما این الگو در سال‌های بایدن با اختلال روبرو شد و اعتماد دموکرات‌ها به قوه مقننه به شدت افزایش یافته، چراکه رئیس‌جمهوری تاکنون توانسته با کنگره دموکرات همکاری کند. در این میان اعتماد مستقل ها در دو سال گذشته ثابت مانده، اما اعتماد کمتر جمهوری‌خواهان باعث کاهش بیشتر شکاف در میان حزب مخالف شده است.

اما کمترین اعتماد آمریکایی ها به قوه قضائیه (۴۷ درصد) بر اساس جدیدترین نظرسنجی گالوپ حاکی از آن است که این نخستین بار است که هیچ یک از سه قوه مورد اعتماد اکثریت آمریکایی‌ها قرار نمی‌گیرد.

این روزنامه مخالف سرسخت سیاست‌های دولت بایدن در پایان یادآور می‌شود که هرچند رهبران کنونی واشنگتن در تلاش برای یافتن راه‌حل‌هایی برای مقابله با تورم، سیل مهاجرت غیرقانونی، تغییرات آب و هوای و افزایش حملات مرگبار مسلحانه هستند، آمریکایی ها همچنان از دولت به عنوان مهم ترین مشکل پیش رو نام می‌برند.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دیپلمات فرانسه به وزارت خارجه صهیونیست‌ها احضار شد
بقائی: ایران تحت فشار از حقوق هسته‌ای خود نخواهد گذشت
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
X
آگهی تبلیغاتی