×
سیاسی
شناسه خبر : 110885
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/07/18 ساعت 15:33
انسان‌هایی که با نزدیک شدن به مرزهای اروپا هیولا می‌شوند!

نورنیوز بررسی کرد؛

انسان‌هایی که با نزدیک شدن به مرزهای اروپا هیولا می‌شوند!

رهبران فرانسه، آلمان و کشورهای بالکان بارها در توجیه اقدامات سخت‌گیرانه خود در قبال پناه‌جویان، مدعی شده‌اند که به‌دلیل نگرانی از وجود افراد افراطی در میان پناه‌جویان،برای ورود آنها به اروپا محدودیت‌های شدید اعمال می‌کنند‌.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: پاپ فرانسیس به عنوان رهبر کاتولیک‌های جهان به حکم وظیفه دینی، اغلب در سخنرانی‌هایش از پناه‌جویان حمایت کرده و این موضوع مدت‌هاست در فهرست دغدغه‌های او قرار دارد.

روز گذشته اما؛ پاپ که به نظر می‌رسید شدت نگرانی‌هایش برای پناه‌جویان با به قدرت رسیدن دولت راست افراطی در ایتالیا افزایش یافته به صراحت اظهار داشت: حذف پناه‌جویان، ننگ‌آور و محروم کردن آنها جنایت‌کارانه است زیرا موجب جان دادن آنها مقابل چشمانمان می‌شود.

او با اشاره به هزاران نفری که در تلاش برای رساندن خود به اروپا در دریا غرق شده‌اند، افزود: امروز دریای مدیترانه بزرگترین گورستان جهان است.

ریشه این صراحت بیان پاپ فرانسیس در مورد پناه‌جویان را می‌توان در برنامه‌های اعلام شده از سوی دولت‌های جدید اروپایی در جریان تبلیغات‌ انتخاباتی‌شان جستجو کرد که در همه آنها یکی از اولویت‌های اجرایی نامزدها وعده سرعت بخشیدن به بازگرداندن مهاجران به کشورهای مبدا است.

حتی برخی مانند «جورجیا ملونی» نخست‌وزیر جدید ایتالیا پا را فراتر گذاشته و خواستار محاصره دریایی شمال آفریقا برای جلوگیری از تردد قایق‌های حامل پناه‌جویان و اعمال محدودیت‌های جدید برای کشتی‌های نجات‌دهنده مهاجران شده است.

این به زبان ساده یعنی حتی اگر پناه‌جویی مقابل چشم آنان در حال غرق شدن هم باشد مستحق دریافت کمک حداقلی برای زنده ماندن نخواهد بود.

در این میان حتی برخی کشورهای اتحادیه اروپا اخیراً طرحی را آماده کرده‌اند که بر اساس آن در ازای پرداخت پول به کشور لیبی، از گشت دریایی پلیس آن کشور برای جلوگیری از مهاجرت پناه‌جویان استفاده کنند.

در سال ۲۰۱۶ نیز اتحادیه اروپایی و ترکیه در مورد اجرای طرح مشابهی به توافق رسیدند که در چارچوب آن، بروکسل به ترکیه برای جلوگیری از ورود مهاجران به اروپا پول پرداخت کند.

رهبران فرانسه، آلمان و کشورهای بالکان بارها در توجیه اقدامات سخت‌گیرانه خود مدعی شده‌اند که به‌دلیل نگرانی از وجود افراد افراطی در میان پناه‌جویان،برای ورود آنها به اروپا محدودیت‌های شدید اعمال می‌کنند‌.

اتخاذ رویه‌های غیر انسانی از سوی کشورهای اروپایی در قبال پناه‌جویان که اعتراض شدید پاپ را نیز به‌دنبال داشته در حالی است که همین کشورها با ژست دفاع از حقوق بشر، کشورهای مبداء  پناه‌جویان را به اتهام نقض حقوق آنها تحت شدیدترین فشارهای سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی قرار می‌دهند.

نکته اینکه؛ این به‌اصطلاح حمایت‌ها از لحظه نزدیک شدن این افراد به مرزهای اروپایی به‌طور کلی رنگ می‌بازد و دولت‌های اروپایی با متهم نمودن آنها به «افراطی‌گری»، «شرارت»، «بی‌مسئولیتی» و ده‌ها اتهام ریز و درشت دیگر به خود حق می‌دهند که غیرانسانی‌ترین اقدامات را علیه آنان اعمال کنند.

موضوع جالب توجه در این رابطه، نقش و کارکرد کاملا سفارشی رسانه‌های غربی در توجیه استانداردهای دوگانه دولت‌های غربی در مواجهه با پناه‌جویان است.

این رسانه‌ها به راحتی چشم بر هزاران مرگ غم‌بار پناه‌جویان شناور در آب‌های مدیترانه که پاپ فرانسیس از آن به عنوان بزرگترین گورستان بشری یاد کرد می‌بندند اما از کوچک‌ترین رخداد در کشورهایی که پناه‌جویان به آن تعلق دارند برای تکمیل ویترین جعلی دفاع از حقوق بشر نمی‌گذرند.

حال که پاپ به درستی مدیترانه را بزرگترین گورستان بشری نام‌گذاری کرده، منطقا باید از بنگاه‌های رسانه‌ای غرب که با پول نظام‌های سیاسی مبتنی بر فریب و بی‌عدالتی و نژادپرستی شکل گرفته به عنوان بزرگترین قتلگاه وجدان، انسانیت و اخلاق یاد کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آمریکا به فینال لیگ ملت‌های والیبال صعود کرد + ساعت بازی فینال
انفجار معدن در دلیجان 2 کارگر را به کام مرگ کشاند
دمشق: اجرای ادغام «قسد» در ساختار دولت سوریه به مراحل پایانی رسیده است
3 آژانس بلیت فروشی متخلف مسدود شدند
کولیوند: هیچ بیماری واگیر در میان زائران گزارش نشده است
رکورد کمترین معطلی زائران پشت گیت‌های مرزی
رتبه نخست دانشگاه علوم پزشکی تهران در رتبه‌بندی سایمگو در ایران و غرب آسیا
سرپرست وزارت دفاع: صنعت دفاعی باید سریع‌تر از نیاز میدان نبرد حرکت کند
بازگشت، مأموریت آنها نبود
رئیس جمهور: آینده ایران را مردمش رقم خواهند زد
عون: مرحله آتی، مستلزم استقرار کامل نیروهای نظامی در مرزهای جنوبی لبنان است
راه‌اندازی سامانه 24 ساعته قضایی برخط برای زائران اربعین در عراق
توافق عراق و ترکیه برای ازسرگیری صادرات نفت از مسیر بندر جیهان
اعلام زمان تعطیلی سینماها همزمان با اربعین
مرگ حداقل 67 پناهجو در جریان هجوم به سواحل اسپانیا
مدیرعامل روس‌اتم: حمله اوکراین به کشتی روسی در دریایی سیاه راهزنی دریایی است
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز شنبه 10 مرداد
مراسم اربعین حسینی در مسجد ولیعصر(عج) برگزار می‌شود
آن سوی رتبه 117 چه حقیقتی پنهان است؟
چرا زلنسکی به دنبال خدمات گسترده استارلینک است؟
برنامه قطعی برق گیلان فردا یکشنبه 11 مرداد 1405 |خاموشی برق رشت یکشنبه
مهران مدیری در نقش مرد سه هزار چهره
سهم 45 درصدی سامانه‌های سرمایشی از مصرف برق تهران
مقابله رزمندگان حزب‌الله با نفوذ یگان ویژه رژیم صهیونیستی
تحولات خاورمیانه محور؛ تماس وزرای خارجه عربستان، ترکیه و کویت
انهدام باند سرقت 30 میلیاردی با همدستی پسر خانواده
قدوس و پرسپولیس، فقط برای جذب فالوور
درخشش شناگر ایرانی در قزاقستان؛ هومر عباسی طلایی شد
شایعات درباره تخلیه نقاطی از هرمزگان بی‌اساس است
ورود بیش از 40 هزار مهاجر به سئوتا؛ اروپا در برابر موج جدید مهاجرت
بلومبرگ: کشتی حامل گاز قطر هنگام عبور از تنگه هرمز مورد اصابت قرار گرفت
هشدار امنیتی جدید آمریکا در خاورمیانه؛ پروازها ممکن است مختل شود
قتل هولناک مادر با 80 ضربه چاقو؛ اعتراف تکان‌دهنده پسر 19 ساله در دادگاه
نان کامل در گرو برنامه کامل
افسر سابق ارتش اسرائیل: طرح محاصره زمینی ایران نشانه استیصال راهبردی است
افشای جزئیات جدید از تجاوز مشترک آمریکا و عربستان به مقرهای حشدالشعبی
بارش، رعدوبرق و باد شدید در راه پایتخت
هشدار پلیس راهور درباره موج بازگشت اربعین؛ خواب‌آلودگی رانندگان عامل اصلی تصادفات
جزئیات قتل جوان تهرانی؛ درگیری خیابانی با چاقوکشی پایان یافت
دولت از شرکت‌های پتروشیمی و پالایشی چقدر طلب دارد؟
طعنه بن‌گویر به اسپانیا و درخواست برای مهاجرت ساکنان غزه
نورنما | آتش‌سوزی گسترده در لوکیشن فیلم‌برداری
چرا قیمت میوه گران شده است؟
علت افزایش قیمت طلا و سکه چه بود؟
سفیر ایران از افزایش خدمات مرزی و رضایت زائران ایرانی در عراق خبر داد
افزایش اجاره مسکن بیش از 25 درصد مجاز نیست
خسارت سنگین زلزله در ژاپن؛ نجات مفقودشدگان ادامه دارد
محرومیت 10 کمک‌داور از قضاوت در نیم‌فصل نخست لیگ برتر
قیمت نقره امروز شنبه 10 مرداد 1405+ جدول قیمت ها
طلاق بر سر شستن یک پیراهن فوتبالی