×
سیاسی
شناسه خبر : 110885
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/07/18 ساعت 15:33
انسان‌هایی که با نزدیک شدن به مرزهای اروپا هیولا می‌شوند!

نورنیوز بررسی کرد؛

انسان‌هایی که با نزدیک شدن به مرزهای اروپا هیولا می‌شوند!

رهبران فرانسه، آلمان و کشورهای بالکان بارها در توجیه اقدامات سخت‌گیرانه خود در قبال پناه‌جویان، مدعی شده‌اند که به‌دلیل نگرانی از وجود افراد افراطی در میان پناه‌جویان،برای ورود آنها به اروپا محدودیت‌های شدید اعمال می‌کنند‌.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: پاپ فرانسیس به عنوان رهبر کاتولیک‌های جهان به حکم وظیفه دینی، اغلب در سخنرانی‌هایش از پناه‌جویان حمایت کرده و این موضوع مدت‌هاست در فهرست دغدغه‌های او قرار دارد.

روز گذشته اما؛ پاپ که به نظر می‌رسید شدت نگرانی‌هایش برای پناه‌جویان با به قدرت رسیدن دولت راست افراطی در ایتالیا افزایش یافته به صراحت اظهار داشت: حذف پناه‌جویان، ننگ‌آور و محروم کردن آنها جنایت‌کارانه است زیرا موجب جان دادن آنها مقابل چشمانمان می‌شود.

او با اشاره به هزاران نفری که در تلاش برای رساندن خود به اروپا در دریا غرق شده‌اند، افزود: امروز دریای مدیترانه بزرگترین گورستان جهان است.

ریشه این صراحت بیان پاپ فرانسیس در مورد پناه‌جویان را می‌توان در برنامه‌های اعلام شده از سوی دولت‌های جدید اروپایی در جریان تبلیغات‌ انتخاباتی‌شان جستجو کرد که در همه آنها یکی از اولویت‌های اجرایی نامزدها وعده سرعت بخشیدن به بازگرداندن مهاجران به کشورهای مبدا است.

حتی برخی مانند «جورجیا ملونی» نخست‌وزیر جدید ایتالیا پا را فراتر گذاشته و خواستار محاصره دریایی شمال آفریقا برای جلوگیری از تردد قایق‌های حامل پناه‌جویان و اعمال محدودیت‌های جدید برای کشتی‌های نجات‌دهنده مهاجران شده است.

این به زبان ساده یعنی حتی اگر پناه‌جویی مقابل چشم آنان در حال غرق شدن هم باشد مستحق دریافت کمک حداقلی برای زنده ماندن نخواهد بود.

در این میان حتی برخی کشورهای اتحادیه اروپا اخیراً طرحی را آماده کرده‌اند که بر اساس آن در ازای پرداخت پول به کشور لیبی، از گشت دریایی پلیس آن کشور برای جلوگیری از مهاجرت پناه‌جویان استفاده کنند.

در سال ۲۰۱۶ نیز اتحادیه اروپایی و ترکیه در مورد اجرای طرح مشابهی به توافق رسیدند که در چارچوب آن، بروکسل به ترکیه برای جلوگیری از ورود مهاجران به اروپا پول پرداخت کند.

رهبران فرانسه، آلمان و کشورهای بالکان بارها در توجیه اقدامات سخت‌گیرانه خود مدعی شده‌اند که به‌دلیل نگرانی از وجود افراد افراطی در میان پناه‌جویان،برای ورود آنها به اروپا محدودیت‌های شدید اعمال می‌کنند‌.

اتخاذ رویه‌های غیر انسانی از سوی کشورهای اروپایی در قبال پناه‌جویان که اعتراض شدید پاپ را نیز به‌دنبال داشته در حالی است که همین کشورها با ژست دفاع از حقوق بشر، کشورهای مبداء  پناه‌جویان را به اتهام نقض حقوق آنها تحت شدیدترین فشارهای سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی قرار می‌دهند.

نکته اینکه؛ این به‌اصطلاح حمایت‌ها از لحظه نزدیک شدن این افراد به مرزهای اروپایی به‌طور کلی رنگ می‌بازد و دولت‌های اروپایی با متهم نمودن آنها به «افراطی‌گری»، «شرارت»، «بی‌مسئولیتی» و ده‌ها اتهام ریز و درشت دیگر به خود حق می‌دهند که غیرانسانی‌ترین اقدامات را علیه آنان اعمال کنند.

موضوع جالب توجه در این رابطه، نقش و کارکرد کاملا سفارشی رسانه‌های غربی در توجیه استانداردهای دوگانه دولت‌های غربی در مواجهه با پناه‌جویان است.

این رسانه‌ها به راحتی چشم بر هزاران مرگ غم‌بار پناه‌جویان شناور در آب‌های مدیترانه که پاپ فرانسیس از آن به عنوان بزرگترین گورستان بشری یاد کرد می‌بندند اما از کوچک‌ترین رخداد در کشورهایی که پناه‌جویان به آن تعلق دارند برای تکمیل ویترین جعلی دفاع از حقوق بشر نمی‌گذرند.

حال که پاپ به درستی مدیترانه را بزرگترین گورستان بشری نام‌گذاری کرده، منطقا باید از بنگاه‌های رسانه‌ای غرب که با پول نظام‌های سیاسی مبتنی بر فریب و بی‌عدالتی و نژادپرستی شکل گرفته به عنوان بزرگترین قتلگاه وجدان، انسانیت و اخلاق یاد کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
4 پیامد پرهزینه تصمیم اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
هشدار ترامپ به انگلیس و کانادا درباره گسترش روابط با چین
سفارت ایران: تصمیم اروپا علیه سپاه «ریاکاری سیاسی» است
دیدار عراقچی و وزیر امور خارجه ترکیه در استانبول
ناهید کیانی جراحی کرد
بیانیه ارتش در پی تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
آیت‌الله عبدخدایی درگذشت
گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکیه
مخبر: دشمن توان مقابله با موقعیت راهبردی ایران را ندارد
«تحریک تقاضای سیاسی»، موشک نامرئی آمریکا
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 10 بهمن ماه
سقوط قیمت بیت‌کوین به 81 هزار دلار
قاهره و بروکسل برای فراهم‌کردن شرایط احیای مذاکرات آمریکا و ایران اعلاام آمادگی کردند
شارژ بهمن ماه حکمت‌کارت بازنشستگان لشکری
بازی با کبریت کنار انبار انرژی
واکنش تند کوبا نسبت به محاصره نفتی آمریکا
رکود در معاملات؛ نوسانات طلا و ارز به بازار مسکن نرسید
ترامپ با یک امضای سرنوشت‌ساز، کوبا را تحت فشار گذاشت
فعال شدن امکان لغو انتخاب روش دوم کالابرگ از شنبه 11 بهمن
عرضه بزرگ‌ترین باتری چین به صنعت کشتی‌سازی
واکنش شمخانی به قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا
افت 150 دلار قیمت جهانی طلا در یک روز
عراقچی: مسائل منطقه بسیار جدی است و چالش‌های جدی وجود دارد
چلسی 150 میلیون یورو برای جود بلینگام روی میز گذاشت
شهادت چند فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه
واکنش منفی ترامپ به سفر نخست وزیر انگلیس به چین
دیدار و گفتگو وزیر دفاع عربستان در واشنگتن با مقام‌های ارشد آمریکا بر سر تحولات منطقه
صعود فوتسال ایران به مرحله حذفی با عبور از عربستان
قیمت گوشت قرمز امروز 10 بهمن 1404
عراقچی وارد استانبول شد
انتقاد صریح یک مقام اروپایی از تهدید نظامی آمریکا علیه ایران
غیبت دانشجویان علوم پزشکی در امتحانات پایان ترم موجه اعلام شد
وزیر خارجه ایتالیا: گفت‌وگو با ایران نباید قطع شود
حمله به ایران، منطقه را بی‌ثبات‌تر می‌کند
زنان ایرانی گواهینامه موتور می‌گیرند
مدیریت تعلیق آمریکا در برابر حقوق قانونی ایران
پاکستان: به توافق سازش با اسرائیل ملحق نمی‌شویم
هشدار البرادعی درباره تهدیدات نظامی ترامپ علیه ایران
انفجار شدید در پالایشگاه توپراش ترکیه+ فیلم
جنگی که همه از آن حرف می‌زنند،شروع خواهد شد؟
کاهش فشار آمریکا بر صنعت نفت ونزوئلا
محدودیت‌های ترافیکی امروز محورهای شمالی
باکو: حریم هوایی و خاک آذربایجان علیه ایران استفاده نخواهد شد
پرداخت بی‌سابقه پاداش به بازنشستگان فرهنگی
دیدار وزیر دفاع عربستان با مقامات ارشد آمریکا
سریعترین راه برای دریافت کارت سوخت
جزئیات کامل احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر تهران اعلام شد
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
جمعه 10 بهمن |جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون
ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران