×
فرهنگی
شناسه خبر : 110632
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/07/12 ساعت 11:22
سخنگوی قوه‌قضائیه: طبقه‌بندی وضعیت آشوب طلبان متناسب با جرائم ارتکابی آغاز شده است

سخنگوی قوه‌قضائیه: طبقه‌بندی وضعیت آشوب طلبان متناسب با جرائم ارتکابی آغاز شده است

سخنگوی قوه قضائیه گفت: دستگاه قضائی، طبقه‌بندی متمایزی بر اساس دسته‌بندی‌های مختلف اغتشاشگران وقایع اخیر و نوع برخورد قانونی با آنان تدارک دیده و بر این اساس طبقه‌بندی مزبور بر حسب نوع جرائم ارتکابی و انگیزه‌های مرتکبین، آغاز شده است.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: «مسعود ستایشی»، سخنگوی قوه قضائیه اظهار کرد: براساس موازین شرعی و مقررات قانونی، کسانی که با علم و آگاهی و تمسک به برنامه‌ریزی قبلی، به بهانه فوت یک دختر هم‌میهن ما، با هدف اخلال و به آشوب کشیدن جامعه، آتش به جان و مال و ناموس مردم و اموال عمومی و دولتی زده و برخی از مناطق کشور را ملتهب کرده‌اند پس از رسیدگی به پرونده‌های آنان در مراجع قضائی صالحه به کیفر اعمال فسادانگیز و جرائم ارتکابی خود خواهند رسید.

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه از دیدگاه دستگاه قضائی، میان برخی افرادی که در اثر هیجانات و التهابات رسانه‌ای وارد صحنه شده و ممکن است که در گوشه و کنار اقدامی انجام داده باشند با میدان‌داران و صحنه‌گردانان که طبق اسناد به دست آمده، وابسته به برخی سرویس‌های بیگانه هستند تفاوت قائل است، خاطرنشان کرد: طبیعی است که برخورد دستگاه قضائی با گروه اول یعنی برخی جوانان هیجان‌زده، همراه با رأفت و شفقت اسلامی خواهد بود و گرچه اقدام آنان مستلزم تنبه و تذکر است اما نگاه اصلاح‌گرایانه قوه قضائیه بر اساس موازین اسلامی اقتضا دارد که با روشنگری، تبیین و رعایت مهربانی، با آنان برخورد شود.

او اظهار کرد: گرچه در این مرحله باید با انجام بررسی‌های لازم، دقیق و فنی، مشخص و معلوم شود که در اثر افعال ارتکابی از سوی برخی آشوب‌طلبان، چه آسیب‌ها و صدماتی به جان و مال اشخاص وارد شده است و نسبت به آن اتخاذ تصمیم کرد ولی در هر حال، رویکرد رأفت اسلامی و باز گذاردن مسیر برای جبران اشتباه برای جوانان پیش گفته، در بررسی‌ها و احکام صادره مورد توجه واقع خواهد شد.

سخنگوی قوه قضائیه در ادامه تصریح کرد: واضح است که نوک پیکان مقابله قاطع و عبرت‌آموز قوه قضائیه با سرپنجه‌های دشمن در داخل و آن دسته از افرادی است که با دستور بیگانه و سرویس‌های جاسوسی آنها وارد صحنه شده و عرصه را برای امنیت مردم مورد مخاطره قرار داده‌اند؛ بر این اساس در مورد این دسته از وابستگان به دشمن، اقدامات قانونی به طور قاطعانه و متضمن بازدارندگی لازم اعمال می‌شود.

ستایشی همچنین با تأکید بر اهتمام قوه قضائیه به اجرایی ساختن رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در زمینه لزوم تمایز میان سطوح مختلف قاصرین و مقصرین اصلی برخی اغتشاشات اخیر در کشور تصریح کرد: همانگونه که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به قوه قضائیه دستور فرمودند، دستگاه قضائی ملتزم به جداسازی سطوح مختلف بازداشت شدگان و غربال کردن آنان از حیث نوع رفتار مجرمانه، وابستگی به دشمن، اهداف، سطح اقدام و میزان تقصیر و مداخله آنها در صحنه خواهد بود و بر این اساس چنانچه مشخص شود که به لحاظ التهابات پدید آمده و جوسازی برخی رسانه‌ها، وارد صحنه شده و اکنون از افعال خویش اظهار ندامت کرده و پشیمان شده‌اند، در خصوص مشارالیهم تدابیر قضائی مناسب و متضمن رأفت اسلامی اتخاذ خواهد شد. البته تمهیدات قانونی مزبور با هدف تنبه و بازگشت مرتکبین به دامان جامعه و خانواده‌هایشان؛ به شرط عدم تکرار به زودی اجرایی خواهد شد و این در حالی است که مردم نجیب و همیشه در صحنه از ما این مطالبه را دارند که بدون هیچگونه مسامحه با قاطعیت و صلابت کامل با مسببین اصلی این آشوب‌ها و آشوب‌طلبان وابسته به دشمن برخورد کنیم.


تسنیم
اخبار مرتبط
پروژۀ «اعدام‌سازی» با اخبار جعلی آغاز شد
جمعه 1404/11/03 ساعت 18:50
پروژۀ «اعدام‌سازی» با اخبار جعلی آغاز شد
قوه‌قضائیه اعلام کرد: همزمان با رسیدگی به پرونده آشوبگران، موج انتشار اخبار جعلی درباره احکام قضایی و اعدام‌های ساختگی آغاز شده است.
ستایشی: قوه قضائیه از خون شهدای اخیر امنیت نمی‌گذرد/ 40 نفر از اتباع خارجی در اغتشاشات اخیر دستگیر شدند
سه‌شنبه 1401/09/01 ساعت 14:57
در نشست خبری با خبرنگاران؛
ستایشی: قوه قضائیه از خون شهدای اخیر امنیت نمی‌گذرد/ 40 نفر از اتباع خارجی در اغتشاشات اخیر دستگیر شدند
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به اینکه دشمن به دنبال ایرانی متزلزل و بی هویت است گفت: این آرزوی خام محکوم به ابطال است. قوه قضائیه از خون شهدای اخیر امنیت نمی‌گذرد و این خون‌ها پایمال نخواهد شد.
صدور 1024 کیفرخواست در تهران
سه‌شنبه 1401/08/17 ساعت 15:53
سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد؛
صدور 1024 کیفرخواست در تهران
سخنگوی قوه قضائیه اظهار کرد: چهار شعبه "دادگاه انقلاب" برای رسیدگی به این پرونده‌ها تعیین شده است. یک شعبه "دادگاه کیفری دو" برای سرعت در رسیدگی و یک شعبه "دادگاه کیفری یک" برای رسیدگی به جرایم مهم هم در نظر گرفته شده است.
تعدادی از عوامل تخریب اموال شهروندان در زاهدان دستگیر شدند
جمعه 1401/07/29 ساعت 19:32
تعدادی از عوامل تخریب اموال شهروندان در زاهدان دستگیر شدند
فرمانده انتظامی استان سیستان و بلوچستان از دستگیری تعدادی از عوامل تخریب اموال شهروندان و بیت المال در زاهدان خبر داد.
اژه‌ای: با قید فوریت به پرونده جان باختگان حوادث اخیر رسیدگی شود
دوشنبه 1401/07/11 ساعت 12:35
اژه‌ای: با قید فوریت به پرونده جان باختگان حوادث اخیر رسیدگی شود
رئیس قوه قضائیه در نشست شورای عالی قضایی تأکید کرد: در جریان ناآرامی‌های اخیر برخی نیرو‌های امنیتی، انتظامی، بسیجی و مردم جان باخته‌اند، که پرونده‌هایی تشکیل شده است و ضرورت دارد که این پرونده‌ها با قید فوریت رسیدگی و ضاربان آنها شناسایی شوند.
قالیباف: در وقایع اخیر اولین مسأله چرایی جان باختن خانم امینی است/ هر اقدامی که باعث شود مردم در مقابل مردم قرار بگیرند در جهت خواست دشمن است
یکشنبه 1401/07/10 ساعت 11:21
قالیباف: در وقایع اخیر اولین مسأله چرایی جان باختن خانم امینی است/ هر اقدامی که باعث شود مردم در مقابل مردم قرار بگیرند در جهت خواست دشمن است
رئیس مجلس شورای ضمن تأکید بر اینکه در وقایع و اتفاقات تلخ اخیر اولین مسأله، چرایی و چگونگی جان باختن خانم مهسا امینی است، تأکید کرد: هر اقدامی با هر روشی و با هر انگیزه‌ای که باعث شود مردم در مقابل مردم قرار بگیرند، تضعیف انسجام اجتماعی و در جهت خواست دشمن است و باید از آن پرهیز شود.
رئیس قوه‌قضائیه: دستور دادیم بی‌گناهان و حتی کسانی که تقصیر کمی دارند آزاد شوند
دوشنبه 1401/07/04 ساعت 13:41
رئیس قوه‌قضائیه: دستور دادیم بی‌گناهان و حتی کسانی که تقصیر کمی دارند آزاد شوند
محسنی اژه‌ای: به طور طبیعی در اغتشاشات این احتمال وجود دارد که افراد کم‌گناه یا بی‌گناه دستگیر شوند لذا به مسئولان قضایی مربوطه در دادسراها توصیه می‌شود که حتی‌الامکان قبل از انتقال افراد بی‌گناه یا کم‌گناه به بازداشتگاه‌ها، با تحقیقاتی که به عمل می‌آورند، نسبت به تفکیک آنها از عناصر اغتشاشات اقدام شود.
نظرات

آخرین اخبار
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی