×
فرهنگی
شناسه خبر : 110541
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/07/10 ساعت 13:04
سیاح: خیلی راه‌ها غلط است؛ اخبار بد حال مردم را بدتر می‌کند/ آروین: نباید علت و معلول را اشتباه بگیریم، نگوییم اخبار بد علت حال بد مردم است

در برنامه «شیوه» شبکه ۴ سیما؛

سیاح: خیلی راه‌ها غلط است؛ اخبار بد حال مردم را بدتر می‌کند/ آروین: نباید علت و معلول را اشتباه بگیریم، نگوییم اخبار بد علت حال بد مردم است

عضو پیشین شورای شهر تهران در برنامه شیوه: هر ایرانی می پرسد چرا هر روز سخت تر از دیروز است؟ نگوییم اخبار بد علت حال بد مردم است. امیر سیاح، پژوهشگر اقتصاد: ذهنیت مردم خیلی جاها اشتباه می‌کند؛ خیلی راه‌ها غلط است. اخبار بد حال بد مردم را تشدید می‌کند.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: بهاره آروین، عضو پیشین شورای شهر تهران در برنامه «شیوه» شبکه چهار سیما گفت: روزهای سخت و سنگینی است. این سوال ذهن هر ایرانی را به خودش مشغول کرده که چرا ما اینجا هستیم؟ چرا این روزهای سخت کم نمی‌شود؟ چرا مصائب ما کم نمی‌شود، تمام نمی‌شود؟ چرا هر روز سخت تر از دیروز است؟

بروکراسی مردم را به این نتیجه می‌رساند که باید سیستم را از ریشه بکنیم چون درست شدنی نیست! 

 آروین گفت: یک انقلاب اجتماعی به بزرگی انقلاب اسلامی رخ داده و همچنان وضعیت بروکراسی و چالشی که برای حکومت ایجاد می‌کند و همچنان در بحرانیم.

کاری که بروکراسی با مردم می‌کند این است که به تدریج آنها را به این نتیجه می‌رساند که فایده ندارد! این (سیستم) از بنیاد فاسد است، این را باید از ریشه بکنیم! درست کردنی نیست. سوءگیری سیاسی به رأس حکومت پیدا می‌کند.

اوایل دهه ۴۰ یک خارجی به ایران آمده، هنوز ۱۶ سال ۱۷ سال مانده به انقلاب، و او در هوا بو می‌کشد که وضعیت این جامعه انقلابی است. مردم و جوانان گریزان هستند، اعتراض های دانشجویان به حکومت است و جالب است که انقلاب رخ داد و مسأله ما با بروکراسی باقی ماند.

آروین در ادامه گفت: همه آدم‌ها عوض شدند و آدم‌های پاک‌تری که اعتقاد داشتند برای میهن خود کار می‌کنند، اما چه شد که الآن اینجا هستیم. چرا بروکراسی باز هم ما را در یک گرداب کشانده است، اینکه به نظر می‌رسد که درست نمی‌شود. دولت اصلاح طلب می‌آید، اصولگرا می‌آید، باز هم مردم باید خدماتی که  محترمانه دریافت کنند را بخرند.

بروکراسی موجود بسیار هوشمندی است، می تواند مشکلات را گردن دیگری بیاندازد، مثلا ایدئولوژی. مثلاً می‌گوید من ناکارآمد و فاسدم چون آدم‌های صاحب صلاحیت را به خاطر ایدئولوژی کنار گذاشته‌اند. در حالی که قبل از انقلاب همین مسأله نیروی انسانی و ایدئولوژی وجود دارد.

مسائل بروکراسی ما سیاسی نیست، بروکراتیک است، اما سمت و سوی سیاسی پیدا می‌کند.

استاد جامعه شناسی گفت: اخبار بد فقط تشدید می‌کند، ریشه نیست؛ نباید علت و معلول را اشتباه بگیریم، نگوییم اخبار بد علت حال بد مردم است.

امیر سیاح، پژوهشگر اقتصاد: ذهنیت مردم خیلی جاها اشتباه می‌کند؛ خیلی راه‌ها غلط است/ اخبار بد حال بد مردم را تشدید می‌کند

اینکه از کانادا و آلمان و آمریکا برای بهداشت و درمان به ایران می‌آیند فقط به خاطر ارزانی نیست، به خاطر کیفیت آن هم هست.

راجع به عدالت هم، شبکه بهداشت و درمان ما که تا ته کشور هم می‌رود و سرویسی که در آنجا می‌دهد تقریباً با سرویسی در تهران می‌دهد یکی است، آن قابل افتخار است.

پژوهشگر اقتصادی در ادامه خاطر نشان کرد: می‌دانم که سیستم توزیع یارانه‌ها در بهداشت افتضاح است، می‌دانم در آن بخوربخور است.

اخبار بد روی شما استاد دانشگاه هم تأثیر می گذارد. آن ۹۲ هزار میلیارد که گفتید اشتباه است. بروید از آنهایی که در مجلس تحقیق کردند بپرسید. قصه فولاد این است که دولت در سال‌های متمادی قیمت فولاد را سرکوب کرد و این ۷۰ هزار میلیارد آنجا صرف شد.

اصلاً شعاری که در مورد رضاشاه در خیابان می‌دهند، آدم خجالت می‌کشد تکرار کند. چرا وقتی رضاشاه رفت هیچکس ناراحت نشد؟ برای اینکه خفقان وحشتناک ایجاد کرده بود. ۲۰ سال مردم نمی‌توانستند حرف بزنند.

بهاره آروین: نحوه توزیع یارانه های ما چیز عجیب و غریبی است

عضو پیشین شورای شهر تهران گفت: نحوه توزیع یارانه‌های ما چیز عجیب و غریبی است. دقیقاً به دلیل بروکراسی.

او با اشاره به اینکه بروکراسی فاسد توزیع رانت می‌کند، گفت: گزارش فولاد را ببینید. ۶۰ الی ۷۰ هزار میلیارد آن که فساد به آن معنا نیست، توزیع رانت است. گفتید رانتی بدهیم، صنایع ما ارزان‌تر دربیایند، پیشرفت کنند یا مثلاً در جای دیگری شاخص بهداشت بالا برود؟

بروکراسی می‌شود محل توزیع رانت. نتیجه‌اش می‌شود هم منابع ما می‌رود، هم مردم ناراضی هستند و هم روی کاغذ شاید بگویید شاخص بالا رفته است، اما مردم چیز دیگری حس می‎‌کنند؛ به‌ویژه در حوزه دارو.


جماران
اخبار مرتبط
متقی: من سیاست بین‌الملل را تهاجمی می‌بینم/ سلیمی: باید قدرت نظامی داشته باشیم، سپر خوبی است، ولی اگر می خواهیم جایگاه جهانی پیدا کنیم کافی نیست
سه‌شنبه 1401/07/19 ساعت 12:21
در برنامه «شیوه» شبکه 4 سیما؛
متقی: من سیاست بین‌الملل را تهاجمی می‌بینم/ سلیمی: باید قدرت نظامی داشته باشیم، سپر خوبی است، ولی اگر می خواهیم جایگاه جهانی پیدا کنیم کافی نیست
استاد دانشگاه: سیاست بین‌الملل سیاست قدرت است. ما یک نگاه ایده آلیستی داریم که بر اساس آن باید به ایده و حقانیت توجه داشته باشیم./ تحلیلگر مسائل بین‌الملل: ایرانی‌ها اگر جایی توانستند تأثیرگذار باشند، به خاطر آگاهی آنها بوده است. معادله قدرت در جهان ما معادله قدرتی است که بر اساس اندیشه و آگاهی است، زیرا انسان موجودی اندیشمند و آگاهی ساز است.
فاضلی: جنبش اخیر اجتناب ناپذیر بود؛ جامعه به ارزش‌های دموکراتیک تمایل پیدا کرده است/ نادری: سوال این است که اصلاً ما ظرفیت دموکراسی را داریم؟
یکشنبه 1401/07/17 ساعت 12:31
فاضلی: جنبش اخیر اجتناب ناپذیر بود؛ جامعه به ارزش‌های دموکراتیک تمایل پیدا کرده است/ نادری: سوال این است که اصلاً ما ظرفیت دموکراسی را داریم؟
نعمت الله فاضلی، جامعه شناس در برنامه شیوه در شبکه 4 گفت: این جنبش اجتناب ناپذیر بوده، زیرا جامعه به ارزش‌های دموکراتیک تمایل پیدا کرده است. احمد نادری، نماینده مجلس: در همه انقلاب ها ممکن است افراط‌هایی باشد. آیا انقلابی هست که در آن حرکات از جنس افراط نبوده باشد؟ من که سراغ ندارم!
نماینده تهران: بچه‌های کف خیابان بچه‌های این کشور هستند
دوشنبه 1401/07/11 ساعت 15:26
در برنامه «شیوه» شبکه 4 سیما؛
نماینده تهران: بچه‌های کف خیابان بچه‌های این کشور هستند
روح الله ایزدخواه در برنامه «شیوه» شبکه 4 گفت: بچه‌هایی که الآن کف خیابان هستند به هر حال بچه‌ها این کشور هستند، زیر 18 سال هستند، زیر 30 سال هستند، اینها بچه‌های ما هستند.
«شیوه‌»ای که دیر اما تاثیرگذار متولد شد
شنبه 1401/07/09 ساعت 20:17
نورنیوز بررسی کرد؛
«شیوه‌»ای که دیر اما تاثیرگذار متولد شد
اعتمادسازی در مخاطبینی که با پذیرش قواعد حرفه‌ای یک رسانه به دنبال دریافت اقوال مختلف و حتی متضاد از رویدادهای گوناگون هستند تنها با متنوع سازی و ارائه نمایه‌ای قابل‌قبول از بی‌طرفی نسبی محقق می‌شود.
رهدار: «اسلام سیاسی» جعل غربی هاست!/  اسفندیاری: امیرالمومنین بیت‌المال را بر اساس شکم مردم تقسیم می‌کرد نه بر اساس ایمان مردم
جمعه 1401/07/08 ساعت 10:38
در برنامه «شیوه» شبکه 4 سیما؛
رهدار: «اسلام سیاسی» جعل غربی هاست!/ اسفندیاری: امیرالمومنین بیت‌المال را بر اساس شکم مردم تقسیم می‌کرد نه بر اساس ایمان مردم
محمد اسفندیاری، دین پژوه در برنامه شیوه در شبکه 4 سیما با موضوع «اسلام سیاسی، اسلام اجتماعی» گفت: امیرالمومنین حاکم کوفه، وقتی می خواهد حکومتش را معرفی کند نمی‌گوید در حکومتم نماز جمعه‌ام اینقدر است، می‌فرماید: در پایتخت من کوفه کسی نیست که در رفاه نباشد. علی (ع) که دنیا را سه طلاقه کرده بود، مردم جامعه خودش را، مردمی که آب قنات نداشتند را دنبال آب حیات نمی فرستاد! وعده اخروی به آنها نمی داد.
عسگرپور: راجع به گشت ارشاد ببینید سینما چگونه نقش خودش را ایفا کرده است/ اسفندیاری: این قدر آزادی بوده که سه فیلم کمدی در مورد گشت ارشاد ساخته شده است
پنج‌شنبه 1401/07/07 ساعت 15:07
در برنامه «شیوه» در شبکه 4 سیما؛
عسگرپور: راجع به گشت ارشاد ببینید سینما چگونه نقش خودش را ایفا کرده است/ اسفندیاری: این قدر آزادی بوده که سه فیلم کمدی در مورد گشت ارشاد ساخته شده است
اسفندیاری: هنرمندان این روزها جاده صاف‌کن جماعتی شده‌اند که عرضه برگزاری یک تجمع در لندن را ندارند. عسگرپور: مادامی که نتوانیم فضای باز را در رسانه‌های رسمی خودمان داشته باشیم نمی‌توانید توقع داشته باشید که هنرمندان ما در فضا و چهارچوبی که شما می‌گویید، حضور داشته باشند.
محمد فاضلی: ما تبدیل شده‌ایم به جامعه مسائل حل نشده!/ حاجی‌ناصری: جوان امروزی طغیان می‌کند به این خاطر که احساس تعلق ندارد
سه‌شنبه 1401/07/05 ساعت 12:04
محمد فاضلی: ما تبدیل شده‌ایم به جامعه مسائل حل نشده!/ حاجی‌ناصری: جوان امروزی طغیان می‌کند به این خاطر که احساس تعلق ندارد
بخش‌هایی از مناظره محمد فاضلی و حاجی ناصری در برنامه تلویزیونی «شیوه» در مورد ناآرمی‌های اخیر در این مطلب آورده شده است.
نظرات

آخرین اخبار
هشدار چین به اروپا: اعمال محدودیت تازه، پاسخ تلافی‌جویانه به‌همراه دارد
تأکید مقام‌های پاکستان بر تداوم شراکت راهبردی با چین
آیت‌الله نوری همدانی: در اجتماعات خیابانی نباید ذره‌ای بوی اختلاف وجود داشته باشد
تلاش آلمان برای کاهش تنش در خاورمیانه با فعال‌سازی دیپلماسی منطقه‌ای
روبیو: نشانه‌های مثبتی در مذاکرات با ایران دیده می‌شود
اعزام آخرین گروه زائران ایرانی به عربستان
روسیه از پرتاب آزمایشی موشک‌های بالستیک، هایپرسونیک و کروز در رزمایش هسته‌ای خبر داد
افزایش مخالفت دموکرات‌ها با کمک نظامی به اسرائیل
تصویب قطعنامه‌ ضد ایرانی در پارلمان اروپا
پذیره‌نویسی نخستین صندوق پروژه نیروگاه خورشیدی در بورس انرژی
احضار رئیس سازمان سینمایی در پی اکران یک فیلم غیر اخلاقی
مخالفت فرانسه با نقش‌آفرینی ناتو در تنگه هرمز
مشارکت 28 هزار امدادگر هلال‌احمر در جنگ اخیر
حریق گسترده در انبار لوازم یدکی تهران
طلای ایزدی در پاراوزنه‌برداری الجزایر
صدور مجوز حرفه‌ای برای قرمزهای پایتخت
آغاز ثبت‌نام بیمه تکمیلی بازنشستگان
تخلیه و بارگیری 23 میلیون تن کالا در بنادر کشور
چه خبر از جیره‌بندی آب در تهران؟
شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) به دنبال سرمایه خارجی
آغاز طرح بازگشت به اشتغال کارگران بیکار شده
احضار مدیر مسئول خبرگزاری ایرنا به دادسرای فرهنگ و رسانه
طرح شهروندی افتخاری برای فلسطینیان در دستور کار شورای شهر پاریس
چراغ سبز بانک مرکزی به خرید جهیزیه ایرانی
«ذرات آشوب» با حضور بازماندگان «دنا» روی صحنه می‌رود
لندن زیر فشار تبعات جنگ علیه ایران
فهرست آلمان برای جام جهانی 2026 اعلام شد
قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت 1405+ جدول
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
موادغذایی که کلسیم بدن را از بین می‌برند
نور اینفو | بدن ما به چند ساعت خواب نیاز دارد؟
رکورد اهدای خون در ایران بعد از 10 سال شکسته شد
مصدومیت جدید نیمار؛ نگرانی برزیل در آستانه جام جهانی 2026
حمله حزب‌الله به تجمع نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان
پیشنهاد آلمان برای «عضویت وابسته» اوکراین در اتحادیه اروپا
سفر نخست‌وزیر پاکستان به چین با محوریت تحولات منطقه
زمان برگزاری کنکور 1405 اعلام شد ؛ ثبت‌نام بیش از 313 هزار داوطلب
پزشکیان : آمادگی عملیاتی ارتش اقتدار دفاعی ایران را به نمایش گذاشت
شهردار تهران: مترو و اتوبوس‌های پایتخت تا اطلاع ثانوی رایگان می‌مانند
رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید در راه تهران
زمین‌لرزه 3.6 ریشتری حوالی بندرعباس را لرزاند
جزئیات جدید حکم متهمان پرونده شهادت آرمان علی‌وردی
اورونوف درآستانه جام جهانی بازهم مصدوم شد
بلومبرگ: سقوط روپیه هند؛ دهلی‌نو به دنبال افزایش نرخ بهره و جذب دلار
معاون اول قوه قضاییه : با اخلالگران اقتصادی برخورد قاطع می‌شود
مابه‌التفاوت افزایش حقوق بازنشستگان چه زمانی پرداخت می شود؟
بحران فولاد ساختگی است؛ ذخایر انبارها تا 6 ماه نیاز بازار را تأمین می‌کند
طلای ناب سلیمی و نقره ولی‌زاده در روز نخست تکواندوی قهرمانی آسیا
دکتر مخبر: تولیدکنندگان با کمک به دولت در سنگر امنیت غذایی نیز دشمن را شکست دهند
ایران سریع‌تر از پیش‌بینی غرب توان نظامی خود را احیا کرد