×
سیاسی
شناسه خبر : 109357
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/07/05 ساعت 14:48

بغداد: در پی انتقال مذاکرات تهران و ریاض به سطوح سیاسی هستیم

وزیر خارجه عراق گفت: «با طرف‌های ایرانی و عربستانی ملاقات کردم و در حال تلاش برای تغییر سطح امنیتی مذاکرات به سطح سیاسی بین وزرای خارجه هستیم؛ اما این بحث در حال حاضر ادامه دارد و باید منتظر بمانیم تا ببینیم چه اتفاقی می‌افتد».

نورنیوز - گروه بین‌الملل: وزیر خارجه عراق تأکید کرد که بغداد در تلاش است تا گفتگوها بین تهران و ریاض را از سطوح امنیتی-اطلاعاتی به سطوح سیاسی منتقل کند.

«فواد حسین» با اشاره به برگزاری پنج نشست بین تهران و ریاض در بغداد، گفت: «عراق به تلاش‌های میانجی‌گرانه خود در جهت نزدیک‌تر کردن عربستان سعودی و ایران ادامه می‌دهد».

حسین در گفتگو با پایگاه اینترنتی «رووداو» ضمن اشاره به تداوم میانجی‌گری‌های عراق بین دو کشور افزود: «دو طرف تاکنون پنج نشست در بغداد برگزار کرده‌اند که در سطوح اطلاعاتی و امنیتی بوده‌اند. اکنون اختلاف نظر در همین مورد (سطح گفتگوها) است».

وزیر امور خارجه عراق افزود: «با طرف‌های ایرانی و عربستانی ملاقات کردم و در حال تلاش برای تغییر سطح امنیتی مذاکرات به سطح سیاسی بین وزرای خارجه هستیم؛ اما این بحث در حال حاضر ادامه دارد و باید منتظر بمانیم تا ببینیم چه اتفاقی می‌افتد».

حسین در پاسخ به این سوال که چه زمانی چنین نشستی در سطح وزرای خارجه بین تهران و ریاض برگزار خواهد شد، توضیح داد: «قبلاً هم گفته بودم که ما گفتگوها را ادامه می‌دهیم. دو طرف تاکنون پنج نشست و دیدار رسمی داشته‌اند، اما اولاً این نشست‌ها در سطوح سازمان‌های اطلاعات بوده و ثانیاً محتوای جلسات به طور رسمی اعلام نشده است. ما منتظریم و ارتباط‌مان را با هر دو طرف ادامه می‌دهیم».

«حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شنبه دوم مهر ماه در حاشیه هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک با همتای عراقی خود دیدار و گفتگو داشت. فواد حسین در آن دیدار بر آمادگی میزبانی دور جدید گفتگوهای تهران و ریاض در بغداد تأکید و گفته بود که به مساعی جمیله خود در این زمینه ادامه داده و دو کشور را به بازگشت روابط به حالت طبیعی دعوت می‌کنیم.

 «مصطفی الکاظمی»، نخست‌وزیر پیشبرد امور عراق نیز در سخنرانی هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل ضمن اشاره تلویحی به تلاش‌های میانجی‌گرانه بغداد در نزدیک‌کردن دیدگاه‌های تهران و ریاض گفت: ««بغداد میزبان جلسات بسیاری بین کشورهای منطقه بوده است. این نتیجه سیاست متعادلی است که دولت عراق با دیپلماسی خود در قبال کشورهای همسایه در پیش گرفته و با آنان همکاری می‌کند؛ تلاش بغداد برای منافع همه طرف‌ها و همچنین تشویق همکاری‌های منطقه‌ای و خنثی کردن بحران‌ها در این محیط است».

این در حالی است که وی طی بیانیه‌ای اعلام کرده بود که در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل تأکید خواهد کرد که عراق موفق شده دیدگاه‌های ایران و عربستان و چند کشور دیگر را به هم نزدیک کند؛ امری که باعث شده تا این کشورها روابط خود را با یکدیگر احیا کنند.


پایگاه اینترنتی رووداو
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ایران - استرالیا امروز ساعت 19:30
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
پیام های نتانیاهو چقدر جدی است؟
انزوای مالی
کریدور شمال–جنوب؛ پیوند راهبردی ایران و اوراسیا
سرطان بدخیم انرژی
فرصتی مشروط برای ثبات منطقه
هشدار بانک مرکزی: فعالیت‌های بانکی بدون مجوز جرم است
ترامپ : راه پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین، رفتن مستقیم به یک توافق صلح است
گرم‌ترین نقطه ایران در روز گذشته کجا بود؟
پزشکیان به ارمنستان و بلاروس می‌رود/سفر به چین در شهریورماه
سقوط بالابر نما در خیابان ولیعصر +تعداد فوتی ها
X
آگهی تبلیغاتی