×
سیاسی
شناسه خبر : 109327
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/07/04 ساعت 20:16
سازمان‌ملل: آمریکا در حال افول به کشوری در حال توسعه است

سازمان‌ملل: آمریکا در حال افول به کشوری در حال توسعه است

تازه‌ترین آمارهای سازمان ملل نشان می‌دهد که ایالات متحده از یک کشور توسعه یافته در حال تبدیل شدن به کشوری در حال توسعه است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: تازه ترین آمارهای دفتر توسعه پایدار سازمان‌ملل نشان می‌دهد که ایالات متحده از یک کشور توسعه یافته در حال تبدیل شدن به کشوری در حال توسعه است.

براساس این گزارش، گرچه ایالات متحده به عنوان رهبر دنیای آزاد معرفی شده، اما شاخص توسعه منتشر شده در جولای ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که این کشور از این لحاظ در آمارهای جهانی سقوط کرده است.

بر اساس آمارهای دفتر توسعه پایدار سازمان ملل، رتبه آمریکا از لحاظ توسعه پایدار از رتبه ۳۲ جهانی به رتبه ۴۱ تنزل پیدا کرده و باعث شده آمریکا در حال تبدیل شدن به کشوری درحال توسعه باشد.

رتبه بندی این دفتر با قوانین مربوط به توسعه سنتی اندکی تفاوت دارد و براساس آن، در این رتبه بندی بر تجربه مردم عادی در امور اولیه همچون لذت بردن از هوا و آب آشامیدنی سالم تمرکز شده و سپس به موضوعاتی همچون ایجاد رفاه پرداخته شده است.  

همچنین بر این اساس، در حالی که اقتصاد آمریکا به شکل بسیار چشمگیری در حال افول است، دسترسی مردم به رفاه و سلامتی نیز به شکل برابر نیست و در این زمینه ناعدالتی وجود دارد.علاوه بر این، با نگاه به ضریب جینی می بینیم که نابرابری در دستمزدها طی ۳۰ سال گذشته به شکلی روز افزون در حال افزایش است.  

در این آمارها که بر ۱۷ هدف از جمله محیط و برابری متمرکز شده، مشخص شده که رتبه آمریکا بین کوبا و بلغارستان که هر کشوری در حال توسعه هستند، قرار گرفته است.

همچنین سازمان همکاری و توسعه اقتصادی گزارش داد که آمریکا بیشترین فاصله سطح رفاهی در بین کشورهای گروه ۷ را دارد.

این در حالی است که آمریکا در حال حاضر در شاخص دموکراسی معرفی شده از سوی نشریه اکونومیست نیز به عنوان یک «دموکراسی معیوب» و در کنار کشورهای استونی و شیلی معرفی شده است. همچنین آمریکا به علت فرهنگ سیاسی از هم گسیخته از جایگاه خود به عنوان کشوری با دموکراسی کامل سقوط کرده است. و این موضوع در بین ایالت‌های جمهوری‎خواه و دموکرات به وضوح دیده می شود.

علاوه بر این تحلیلگران اکونومیست با وجود آنکه به انتقال صلح آمیز قدرت در آمریکا در مواجهه با مشکلات پیش آمده اذعان می‌کنند، اما نتایج نظرسنجی‌های جدید در ژانویه ۲۰۲۲ نشان می دهد که تنها ۵۵ درصد از آمریکایی ها معتقدند که بایدن در انتخابات 2022 به صورت قانونی پیروز شده است گرچه هیچ مدارکی دال بر تقلب در این انتخابات منتشر نشده است.     

انتشار نتایج این تحقیق نشان دهنده وجود مشکلات ساختاری در ایالات متحده و به ویژه در بین جامعه آمریکایی آفریقایی‌های آن است.

براساس این گزارش، شاخص برنامه توسعه سازمان‌ملل با احتساب درآمد متوسط در آمریکا به ازای هر فرد و متوسط درآمد سالانه تحصیل، آمریکا را در رتبه ۲۱ جهانی قرار داده و آمریکا از این حیث، در بین کشورهای توسعه یافته قرار دارد.

این در حالی است که در دهه ۵۰ میلادی مارتین لوتر کینگ، ظهور آمریکای دیگری را سرزنش کرد که در آن «پایستگی امید» جای خود را به «خستگی نومیدی» داده است.

امروزه و پس از گذشت سال‌ها، اثرات وضعیت رفاهی مرتبط با نژاد پرستی در سیاست های سلامتی ناکافی دولت مشهود است و به شکل چشمگیری باعث کاهش متوسط انتظارات از زندگی در جامعه آمریکا شده است.

این در حالی است که براساس تازه ترین گزارش ها، اقتصاد آمریکا در سه‌ماهه دوم سال جاری میلادی برای دومین فصل متوالی ۰.۹ درصد کوچک شده‌است، یعنی درست مطابق با تعریفی که در دیکشنری آکسفورد برای مفهوم رکود نوشته شده‌است. کاخ‌سفید در پاسخ به این آمار نگران‌کننده تلاش می‌کند با نسبت دادن کند شدن روند رشد اقتصاد به افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا، ترس از رکود اقتصادی را کم‌اهمیت جلوه دهد.

هدف بانک مرکزی آمریکا از افزایش نرخ بهره مهار تورم است که به‌خاطر بالا رفتن هزینه سوخت و مواد غذایی به بالاترین رقم طی چهل‌ساله گذشته رسیده است. این بانک عقیده دارد با گران کردن هزینه وام‌گیری می‌تواند اقتصاد را آرام کرده، هزینه‌کرد مردم را پایین آورده و تورم را کنترل کند.

یکی دیگر از نکات نگران‌کننده در مورد دورنمای اقتصاد این است که هیچ سابقه‌ای در تاریخ برای راهنمایی گرفتن از آن وجود ندارد. در دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰، وقتی دنیا درگیر شرایط مشابهی از رکود اقتصاد و تورم بالا بود، یکی شدن اقتصاد دنیا به رشد اقتصادی کمک کرد و بازارهای جدیدی را برای شرکت‌های چند ملیتی آمریکا به وجود آورد.

علی‌رغم بیانیه‌های امیدوارکننده کاخ‌سفید، اقتصاد آمریکا در رکود فرو رفته و ابزارهای بانک مرکزی آمریکا برای مهار تورم مؤثر نیست و به نظر می‌رسد سیاست دولت آمریکا همه‌چیز را بدتر کرده‌است.


تسنیم
اخبار مرتبط
اقتصاد جهانی در سراشیبی رکود تورمی
دوشنبه 1401/07/04 ساعت 19:48
اقتصاد جهانی در سراشیبی رکود تورمی
رشد اقتصاد جهانی در حال کند شدن است و چراغ‌های خطر در بازار‌های مالی چشمک می‌زنند. این مساله موجب شده است که وال‌استریت احساس کند، کاهش شدیدتری در فعالیت‌های اقتصادی جهان اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.
ناکارآمدی اعمال سقف قیمت بر نفت و گاز صادراتی روسیه
شنبه 1401/07/02 ساعت 10:56
ناکارآمدی اعمال سقف قیمت بر نفت و گاز صادراتی روسیه
رهبران‭ ‬برخی‭ ‬کشورهای‭ ‬اروپایی‭ ‬متوجه‭ ‬شده‌اند‭ ‬اعمال‭ ‬سقف‭ ‬قیمت‭ ‬بر‭ ‬گاز‭ ‬روسیه،‭ ‬چه‭ ‬تبعات‭ ‬دردناکی‭ ‬به‭ ‬همراه‭ ‬خواهد‭ ‬داشت، ‬از این‌ رو، ‭‬بسیاری‭ ‬از‭ ‬آنها‭ ‬تصمیم‭ ‬گرفته‌اند‭ ‬با‭ ‬فشار‭ ‬واضح‭ ‬ایالات‌متحده‭ ‬و‭ ‬دولت‌های‭ ‬ضعیف‭ ‬و‭ ‬وابسته‭ ‬ناتو‭ ‬در‭ ‬دریای‭ ‬بالتیک‭ ‬که‭ ‬به‌مثابه‭ ‬نیروهای‭ ‬نیابتی‭ ‬واشنگتن‭ ‬در‭ ‬بحران‭ ‬کنونی‭ ‬عمل‭ ‬می‌کنند، ‭‬همراه‭ ‬نشوند. ‬
آمریکا؛ متهمی که خود را قهرمان هسته‌ای می‌خواند
دوشنبه 1401/06/28 ساعت 14:19
نور ویدئو؛
آمریکا؛ متهمی که خود را قهرمان هسته‌ای می‌خواند
آمریکا در حالی بیشترین کمک مالی را به سازمان ملل، شورای حقوق بشر و برخی نهادهای بین‌المللی دارد که هنوز هم در جمع بزرگترین ناقضان منشور ملل متحد و قوانین بشر دوستانه بوده و شایسته‌تر است تا به جرم بر هم زدن نظم و امنیت نظام بین‌الملل مورد بازخواست و محاکمه قرار گیرد.
نظرات

آخرین اخبار
پشت‌پرده بی‌اعتمادی بن‌سلمان به ترامپ/ چرا عربستان به دنبال ائتلاف جدید با ایران است؟
عملیات انهدام مهمات در قم/ شهروندان نگران نباشند
شمارش معکوس برای حراج 147/تالار شمش طلا از ساعت 14 امروز باز می‌شود
پیام اختصاصی رهبر معظم انقلاب به خانواده شهدای آملی جنگ رمضان
فرودگاه امام (ره) دوباره 24 ساعته شد
واقعیت نگران‌کننده پشت پرده ذخایر سدهای کشور
سقف حقوق و پاداش کارکنان دولت تغییر کرد
محور پکن-مسکو مستحکم‌تر از همیشه
ضرب‌شست دادستانی به فراریان مالیاتی/ وصول 139 همت از مطالبات دولتی
قیمت گوشت قرمز امروز 29 اردیبهشت 1405 + جدول
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 / اونس طلا تقویت شد
چگونه با وثیقه سهام وام 200 میلیون تومانی بگیریم؟ +جزئیات
هزینه جنگ علیه ایران برای آمریکا از 85 میلیارد دلار فراتر رفت
سرلشکر عبداللهی: نیروهای مسلح دست بر ماشه و آماده‌تر از همیشه‌اند
ریانووستی: توان دفاعی ایران برای هر سناریویی آماده است
نوراینفو | با خواب آلودگی بهاری چه کنیم ؟
اجرای طرح ترافیک فعلا با شیوه سال گذشته
ادامه وضعیت قابل قبول کیفیت هوا در تهران
بازداشت دو عنصر نفوذی که در پوشش خبرنگار جاسوسی می کردند
عوارض خطرناک تزریق بی‌رویه سرم از تشنج تا اِدم مغزی
عقب‌نشینی فلزات گرانبها در بازارهای جهانی
اعتراف رسانه‌های عبری به تغییر تاکتیک حزب‌الله/گذار به جنگ چریکی و آغاز مرحله فرسایشی
طرح حذف تیم ملی ایران توسط آمریکا شکست خورد
کدام ازدواج‌ها بیشتر در معرض طلاق هستند؟
ایران و آمریکا؛ توافق یا جنگ؟
مارکوس رشفورد، شاگرد آقای خاص می‌شود؟
ادامه مذاکرات، مانع جنگ
آیا ترامپ ماشه جنگ با کوبا را می‌چکاند؟
آغاز واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از امروز +احکام جدید تا پانزدهم خرداد صادر می شود
جاده قدیم چالوس مسدود شد؛ از مسیر جایگزین بروید
قیمت خودرو امروز 29 اردیبهشت 1405/ ترمز افزایش قیمت خودرو کشیده شد؟ + جدول
«قدرت معنایی»؛ مهم‌ترین سنگر برای عبور از بحران
بیشترین گروهی که از اختلال و قطعی اینترنت آسیب می‌بینند زنان هستند
بازآرایی نیروها برای خنثی‌سازی تهدید در مبدأ، معادلات را تغییر داد
چرا آمریکا نمی‌تواند ایران را شکست دهد؟
لیست نهایی برزیل برای جام جهانی 2026 اعلام شد؛ بازگشت نیمار به جمع طلایی پوشان
اولین روز معاملاتی بورس 1405؛ تقابل صف فروش سنگین با رشد نمادهای بانکی و خودرویی
70 درصد توان موشکی ایران کاملاً دست‌نخورده است
تاب‌آوری به مثابه یک سازه ملی
زنگ خطر خشکسالی در تهران دوباره به صدا درآمد
تجویزهای غیرمنطقی دارو تحت پوشش بیمه نخواهد بود
وزن گرفتن چین در راهبردهای جدید ایران
سیاست نامه | پزشکیان و رئیسی کجا به هم رسیدند؟
چگونه با تکنیک‌های روانشناسی استرس را مدیریت کنیم؟
«پادشاه» کشتی ایران کنار اسطوره‌های جهان
جنایت هولناک در سونای ویلای لواسان؛ فرجام کینه داماد از مادرزن بر سر ارثیه
محکومیت جهانی حمله اسرائیل به ناوگان صمود؛ اتحاد 10 کشور علیه رژیم صهیونیستی
قطر حمله رژیم صهیونیستی به ناوگان صمود را محکوم کرد
ترافیک سنگین در آزادراه‌های قزوین – کرج و ساوه – تهران
آیا هوش مصنوعی جای معلمان را می‌گیرد؟