نورنیوز - گروه بینالملل: تازه ترین آمارهای دفتر توسعه پایدار سازمانملل نشان میدهد که ایالات متحده از یک کشور توسعه یافته در حال تبدیل شدن به کشوری در حال توسعه است.
براساس این گزارش، گرچه ایالات متحده به عنوان رهبر دنیای آزاد معرفی شده، اما شاخص توسعه منتشر شده در جولای ۲۰۲۲ نشان میدهد که این کشور از این لحاظ در آمارهای جهانی سقوط کرده است.
بر اساس آمارهای دفتر توسعه پایدار سازمان ملل، رتبه آمریکا از لحاظ توسعه پایدار از رتبه ۳۲ جهانی به رتبه ۴۱ تنزل پیدا کرده و باعث شده آمریکا در حال تبدیل شدن به کشوری درحال توسعه باشد.
رتبه بندی این دفتر با قوانین مربوط به توسعه سنتی اندکی تفاوت دارد و براساس آن، در این رتبه بندی بر تجربه مردم عادی در امور اولیه همچون لذت بردن از هوا و آب آشامیدنی سالم تمرکز شده و سپس به موضوعاتی همچون ایجاد رفاه پرداخته شده است.
همچنین بر این اساس، در حالی که اقتصاد آمریکا به شکل بسیار چشمگیری در حال افول است، دسترسی مردم به رفاه و سلامتی نیز به شکل برابر نیست و در این زمینه ناعدالتی وجود دارد.علاوه بر این، با نگاه به ضریب جینی می بینیم که نابرابری در دستمزدها طی ۳۰ سال گذشته به شکلی روز افزون در حال افزایش است.
در این آمارها که بر ۱۷ هدف از جمله محیط و برابری متمرکز شده، مشخص شده که رتبه آمریکا بین کوبا و بلغارستان که هر کشوری در حال توسعه هستند، قرار گرفته است.
همچنین سازمان همکاری و توسعه اقتصادی گزارش داد که آمریکا بیشترین فاصله سطح رفاهی در بین کشورهای گروه ۷ را دارد.
این در حالی است که آمریکا در حال حاضر در شاخص دموکراسی معرفی شده از سوی نشریه اکونومیست نیز به عنوان یک «دموکراسی معیوب» و در کنار کشورهای استونی و شیلی معرفی شده است. همچنین آمریکا به علت فرهنگ سیاسی از هم گسیخته از جایگاه خود به عنوان کشوری با دموکراسی کامل سقوط کرده است. و این موضوع در بین ایالتهای جمهوریخواه و دموکرات به وضوح دیده می شود.
علاوه بر این تحلیلگران اکونومیست با وجود آنکه به انتقال صلح آمیز قدرت در آمریکا در مواجهه با مشکلات پیش آمده اذعان میکنند، اما نتایج نظرسنجیهای جدید در ژانویه ۲۰۲۲ نشان می دهد که تنها ۵۵ درصد از آمریکایی ها معتقدند که بایدن در انتخابات 2022 به صورت قانونی پیروز شده است گرچه هیچ مدارکی دال بر تقلب در این انتخابات منتشر نشده است.
انتشار نتایج این تحقیق نشان دهنده وجود مشکلات ساختاری در ایالات متحده و به ویژه در بین جامعه آمریکایی آفریقاییهای آن است.
براساس این گزارش، شاخص برنامه توسعه سازمانملل با احتساب درآمد متوسط در آمریکا به ازای هر فرد و متوسط درآمد سالانه تحصیل، آمریکا را در رتبه ۲۱ جهانی قرار داده و آمریکا از این حیث، در بین کشورهای توسعه یافته قرار دارد.
این در حالی است که در دهه ۵۰ میلادی مارتین لوتر کینگ، ظهور آمریکای دیگری را سرزنش کرد که در آن «پایستگی امید» جای خود را به «خستگی نومیدی» داده است.
امروزه و پس از گذشت سالها، اثرات وضعیت رفاهی مرتبط با نژاد پرستی در سیاست های سلامتی ناکافی دولت مشهود است و به شکل چشمگیری باعث کاهش متوسط انتظارات از زندگی در جامعه آمریکا شده است.
این در حالی است که براساس تازه ترین گزارش ها، اقتصاد آمریکا در سهماهه دوم سال جاری میلادی برای دومین فصل متوالی ۰.۹ درصد کوچک شدهاست، یعنی درست مطابق با تعریفی که در دیکشنری آکسفورد برای مفهوم رکود نوشته شدهاست. کاخسفید در پاسخ به این آمار نگرانکننده تلاش میکند با نسبت دادن کند شدن روند رشد اقتصاد به افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا، ترس از رکود اقتصادی را کماهمیت جلوه دهد.
هدف بانک مرکزی آمریکا از افزایش نرخ بهره مهار تورم است که بهخاطر بالا رفتن هزینه سوخت و مواد غذایی به بالاترین رقم طی چهلساله گذشته رسیده است. این بانک عقیده دارد با گران کردن هزینه وامگیری میتواند اقتصاد را آرام کرده، هزینهکرد مردم را پایین آورده و تورم را کنترل کند.
یکی دیگر از نکات نگرانکننده در مورد دورنمای اقتصاد این است که هیچ سابقهای در تاریخ برای راهنمایی گرفتن از آن وجود ندارد. در دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰، وقتی دنیا درگیر شرایط مشابهی از رکود اقتصاد و تورم بالا بود، یکی شدن اقتصاد دنیا به رشد اقتصادی کمک کرد و بازارهای جدیدی را برای شرکتهای چند ملیتی آمریکا به وجود آورد.
علیرغم بیانیههای امیدوارکننده کاخسفید، اقتصاد آمریکا در رکود فرو رفته و ابزارهای بانک مرکزی آمریکا برای مهار تورم مؤثر نیست و به نظر میرسد سیاست دولت آمریکا همهچیز را بدتر کردهاست.
تسنیم