×
سیاسی
شناسه خبر : 109327
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/07/04 ساعت 20:16
سازمان‌ملل: آمریکا در حال افول به کشوری در حال توسعه است

سازمان‌ملل: آمریکا در حال افول به کشوری در حال توسعه است

تازه‌ترین آمارهای سازمان ملل نشان می‌دهد که ایالات متحده از یک کشور توسعه یافته در حال تبدیل شدن به کشوری در حال توسعه است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: تازه ترین آمارهای دفتر توسعه پایدار سازمان‌ملل نشان می‌دهد که ایالات متحده از یک کشور توسعه یافته در حال تبدیل شدن به کشوری در حال توسعه است.

براساس این گزارش، گرچه ایالات متحده به عنوان رهبر دنیای آزاد معرفی شده، اما شاخص توسعه منتشر شده در جولای ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که این کشور از این لحاظ در آمارهای جهانی سقوط کرده است.

بر اساس آمارهای دفتر توسعه پایدار سازمان ملل، رتبه آمریکا از لحاظ توسعه پایدار از رتبه ۳۲ جهانی به رتبه ۴۱ تنزل پیدا کرده و باعث شده آمریکا در حال تبدیل شدن به کشوری درحال توسعه باشد.

رتبه بندی این دفتر با قوانین مربوط به توسعه سنتی اندکی تفاوت دارد و براساس آن، در این رتبه بندی بر تجربه مردم عادی در امور اولیه همچون لذت بردن از هوا و آب آشامیدنی سالم تمرکز شده و سپس به موضوعاتی همچون ایجاد رفاه پرداخته شده است.  

همچنین بر این اساس، در حالی که اقتصاد آمریکا به شکل بسیار چشمگیری در حال افول است، دسترسی مردم به رفاه و سلامتی نیز به شکل برابر نیست و در این زمینه ناعدالتی وجود دارد.علاوه بر این، با نگاه به ضریب جینی می بینیم که نابرابری در دستمزدها طی ۳۰ سال گذشته به شکلی روز افزون در حال افزایش است.  

در این آمارها که بر ۱۷ هدف از جمله محیط و برابری متمرکز شده، مشخص شده که رتبه آمریکا بین کوبا و بلغارستان که هر کشوری در حال توسعه هستند، قرار گرفته است.

همچنین سازمان همکاری و توسعه اقتصادی گزارش داد که آمریکا بیشترین فاصله سطح رفاهی در بین کشورهای گروه ۷ را دارد.

این در حالی است که آمریکا در حال حاضر در شاخص دموکراسی معرفی شده از سوی نشریه اکونومیست نیز به عنوان یک «دموکراسی معیوب» و در کنار کشورهای استونی و شیلی معرفی شده است. همچنین آمریکا به علت فرهنگ سیاسی از هم گسیخته از جایگاه خود به عنوان کشوری با دموکراسی کامل سقوط کرده است. و این موضوع در بین ایالت‌های جمهوری‎خواه و دموکرات به وضوح دیده می شود.

علاوه بر این تحلیلگران اکونومیست با وجود آنکه به انتقال صلح آمیز قدرت در آمریکا در مواجهه با مشکلات پیش آمده اذعان می‌کنند، اما نتایج نظرسنجی‌های جدید در ژانویه ۲۰۲۲ نشان می دهد که تنها ۵۵ درصد از آمریکایی ها معتقدند که بایدن در انتخابات 2022 به صورت قانونی پیروز شده است گرچه هیچ مدارکی دال بر تقلب در این انتخابات منتشر نشده است.     

انتشار نتایج این تحقیق نشان دهنده وجود مشکلات ساختاری در ایالات متحده و به ویژه در بین جامعه آمریکایی آفریقایی‌های آن است.

براساس این گزارش، شاخص برنامه توسعه سازمان‌ملل با احتساب درآمد متوسط در آمریکا به ازای هر فرد و متوسط درآمد سالانه تحصیل، آمریکا را در رتبه ۲۱ جهانی قرار داده و آمریکا از این حیث، در بین کشورهای توسعه یافته قرار دارد.

این در حالی است که در دهه ۵۰ میلادی مارتین لوتر کینگ، ظهور آمریکای دیگری را سرزنش کرد که در آن «پایستگی امید» جای خود را به «خستگی نومیدی» داده است.

امروزه و پس از گذشت سال‌ها، اثرات وضعیت رفاهی مرتبط با نژاد پرستی در سیاست های سلامتی ناکافی دولت مشهود است و به شکل چشمگیری باعث کاهش متوسط انتظارات از زندگی در جامعه آمریکا شده است.

این در حالی است که براساس تازه ترین گزارش ها، اقتصاد آمریکا در سه‌ماهه دوم سال جاری میلادی برای دومین فصل متوالی ۰.۹ درصد کوچک شده‌است، یعنی درست مطابق با تعریفی که در دیکشنری آکسفورد برای مفهوم رکود نوشته شده‌است. کاخ‌سفید در پاسخ به این آمار نگران‌کننده تلاش می‌کند با نسبت دادن کند شدن روند رشد اقتصاد به افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا، ترس از رکود اقتصادی را کم‌اهمیت جلوه دهد.

هدف بانک مرکزی آمریکا از افزایش نرخ بهره مهار تورم است که به‌خاطر بالا رفتن هزینه سوخت و مواد غذایی به بالاترین رقم طی چهل‌ساله گذشته رسیده است. این بانک عقیده دارد با گران کردن هزینه وام‌گیری می‌تواند اقتصاد را آرام کرده، هزینه‌کرد مردم را پایین آورده و تورم را کنترل کند.

یکی دیگر از نکات نگران‌کننده در مورد دورنمای اقتصاد این است که هیچ سابقه‌ای در تاریخ برای راهنمایی گرفتن از آن وجود ندارد. در دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰، وقتی دنیا درگیر شرایط مشابهی از رکود اقتصاد و تورم بالا بود، یکی شدن اقتصاد دنیا به رشد اقتصادی کمک کرد و بازارهای جدیدی را برای شرکت‌های چند ملیتی آمریکا به وجود آورد.

علی‌رغم بیانیه‌های امیدوارکننده کاخ‌سفید، اقتصاد آمریکا در رکود فرو رفته و ابزارهای بانک مرکزی آمریکا برای مهار تورم مؤثر نیست و به نظر می‌رسد سیاست دولت آمریکا همه‌چیز را بدتر کرده‌است.


تسنیم
اخبار مرتبط
اقتصاد جهانی در سراشیبی رکود تورمی
دوشنبه 1401/07/04 ساعت 19:48
اقتصاد جهانی در سراشیبی رکود تورمی
رشد اقتصاد جهانی در حال کند شدن است و چراغ‌های خطر در بازار‌های مالی چشمک می‌زنند. این مساله موجب شده است که وال‌استریت احساس کند، کاهش شدیدتری در فعالیت‌های اقتصادی جهان اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.
ناکارآمدی اعمال سقف قیمت بر نفت و گاز صادراتی روسیه
شنبه 1401/07/02 ساعت 10:56
ناکارآمدی اعمال سقف قیمت بر نفت و گاز صادراتی روسیه
رهبران‭ ‬برخی‭ ‬کشورهای‭ ‬اروپایی‭ ‬متوجه‭ ‬شده‌اند‭ ‬اعمال‭ ‬سقف‭ ‬قیمت‭ ‬بر‭ ‬گاز‭ ‬روسیه،‭ ‬چه‭ ‬تبعات‭ ‬دردناکی‭ ‬به‭ ‬همراه‭ ‬خواهد‭ ‬داشت، ‬از این‌ رو، ‭‬بسیاری‭ ‬از‭ ‬آنها‭ ‬تصمیم‭ ‬گرفته‌اند‭ ‬با‭ ‬فشار‭ ‬واضح‭ ‬ایالات‌متحده‭ ‬و‭ ‬دولت‌های‭ ‬ضعیف‭ ‬و‭ ‬وابسته‭ ‬ناتو‭ ‬در‭ ‬دریای‭ ‬بالتیک‭ ‬که‭ ‬به‌مثابه‭ ‬نیروهای‭ ‬نیابتی‭ ‬واشنگتن‭ ‬در‭ ‬بحران‭ ‬کنونی‭ ‬عمل‭ ‬می‌کنند، ‭‬همراه‭ ‬نشوند. ‬
آمریکا؛ متهمی که خود را قهرمان هسته‌ای می‌خواند
دوشنبه 1401/06/28 ساعت 14:19
نور ویدئو؛
آمریکا؛ متهمی که خود را قهرمان هسته‌ای می‌خواند
آمریکا در حالی بیشترین کمک مالی را به سازمان ملل، شورای حقوق بشر و برخی نهادهای بین‌المللی دارد که هنوز هم در جمع بزرگترین ناقضان منشور ملل متحد و قوانین بشر دوستانه بوده و شایسته‌تر است تا به جرم بر هم زدن نظم و امنیت نظام بین‌الملل مورد بازخواست و محاکمه قرار گیرد.
نظرات

آخرین اخبار
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد