×
فرهنگی
شناسه خبر : 109259
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/07/03 ساعت 11:20
فواید عضویت در پیمان شانگهای/ از جهش صادرات تا دلارزدایی از مبادلات تجاری

فواید عضویت در پیمان شانگهای/ از جهش صادرات تا دلارزدایی از مبادلات تجاری

عضویت ایران در این پیمان به معنای دست یافتن ما به یک بازار مطمئن و بزرگ است؛ بازار مطمئنی برای مبادلات ایران با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای.

نورنیوز - گروه اقتصاد: «عبدالمجید شیخی»، اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی در خصوص دستاوردها و مزیت‌های اقتصادی ناشی از پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای گفت: در این موضوع شکی نیست که پیوستن به پیمان‌های منطقه‌ای در ابعاد مختلف می‌تواند آثار برجسته‌ای روی اقتصاد ایران ایجاد کند از این جهت این پیمان حائز اهمیت است چرا که در کنار چند کشور فعال در زمینه اقتصادی، ایران نیز می‌تواند قدرت‌نمایی اقتصادی خود را در معرض دید عموم مردم جهان قرار دهد.

او درباره مزیت‌های عضویت دائمی ایران در پیمان شانگهای گفت: عضویت ایران در این پیمان به معنای دست یافتن ما به یک بازار مطمئن و بزرگ است، بازار مطمئنی برای مبادلات ایران با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که اگر در بازار کشورهای عضو شانگهای به خوبی وارد عمل شویم و صادرات قابل توجهی براساس نیاز سنجی کشورهای مختلف داشته باشیم شاید نیازی به تعاملات اقتصادی با کشورهایی که همواره در مسیر رشد اقتصادی ایران سنگ اندازی می کنند، نداشته باشیم.

شیخی در این باره بیان کرد: عضویت دائمی ایران در سازمان همکاری شانگهای بدین جهت مهم است چرا که بازاری برای فروش انرژی، فناوری، همکاری‌های منطقه‌ای، توسعه روابط سیاسی و فرهنگی است به‌خصوص اینکه عمده کشورهای عضو این پیمان، تقریباً هم فرهنگ ما هستند.

شیخی در خصوص تمرکز بر زدودن دلار در تعاملات اقتصادی و تجاری با عضویت دائمی در سازمان همکاری‌های شانگهای درباره این موضوع ضروری توضیح داد: در درجه بعدی به دلیل تمایل کشورهای عضو این پیمان می توان به حذف دلار و یورو از مراودات فی مابین فکر کرد. قطعاً کشورهای عضو پیمان خواستار تجارت با ارزهای دوجانبه یا چند جانبه خود هستند این موضوع می‌تواند به بین‌المللی شدن ریال ایران نیز کمک کند. اگر این موضوع به درستی دنبال شود کشورهای عضو پیمان شانگهای نیازی به استفاده از دلار و یورو در مبادلات تجاری فی مابین خود نخواهند داشت. در صورت تحقق این موضوع شاهد تخلیه اثرات تورمی ناشی از تحریم دلار و فشارهای تحریمی خواهیم بود که آمریکا به ما تحمیل کرده است.

تحلیلگر مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: ایران به لحاظ جغرافیایی موقعیت ممتازی در جهان دارد به گونه‌ای که می‌توان گفت ما در چهارراه بین‌المللی قرار داریم.  درواقع مرکز مبادلات بین شرق و غرب کره زمین، بین شرق آسیا و غرب آسیا بین آسیا و اروپا هستیم. اگر ایران محور تبادل کالاها باشد با توجه به اینکه عمدتا هزینه تمام شده مبادلات از طریق راه آهن تا یک سوم حمل و نقل دریایی است اگر مسیر ریلی را توسعه دهیم در این موضوع منافع مهمی کسب می‌کنیم. شاهد این موضوع بودیم که روسیه برای اولین بار قطار محموله راه انداخت و از چابهاربه هند کالاهای خود را منتقل کرد و محموله‌ای از چین از طریق تاجبکستان، ازبکستان و ترکمنستان وارد ایران شد و به سمت غرب فرستاده شد. 

او در این باره توضیح داد: اگر ایران در این مسیر درست قدم بگذارد مانع توطئه‌های جنگ افروزانه آمریکا می شود. در شرایطی که آمریکا به دنبال تنش افزایی در منطقه برای تضعیف روسیه است همانطور نیز درصدد است تا قدرت‌های دیگر مقابل خود مثل چین را با تحریک تایوان وارد جنگ و درگیری برای تضعیف قدرت اقتصادی  کند. 

شیخی در این باره توضیح داد: با توجه به اینکه آمریکا به دنبال ناامن کردن شلوغ ترین معبر مبادلات تجاری دنیا در دریای چین جنوبی هستند، ناامنی این معبر به این معناست که چین حتماً به دنبال گزینه‌ای بهتر از انتقال کالاها و محصولات خود از طریق دریا خواهد بود و این گزینه قطعاً احیای راه ابریشم است. بنابراین ایران در این زمینه هر چه سریع‌تر باید راه آهن رشت به آستارا، زاهدان به میرجاوه، شلمچه به بصره و کرمانشاه به طرف عراق تا لب دریای مدیترانه را گسترش دهد و روی این موضوع برای حداکثر کردن منافع اقتصادی آن سرمایه گذاری کند. تحقق این موضوع منجر به  گشایش فوق العاده‌ای در روابط تجاری و ارزی ایران و افزایش ارزش افزوده در اقتصاد ایران خواهد شد.


ایبنا
نظرات

آخرین اخبار
صعود تیم ملی هندبال ایران به نیمه نهایی قهرمانی نوجوانان آسیا و کسب سهمیه جهانی
واژگونی مرگبار پژو پارس در محور خرم‌آباد-کوهدشت
رایزنی اروپا و غرب آسیا؛ نشست تنگه هرمز در استانبول
پاسخ شرکت برق حرارتی به ادعای قاچاق گازوئیل توسط نیروگاه‌ها
تورم مرداد 1405 اعلام شد
توانیر: کاهش 53 درصدی قطعی برق در تابستان امسال
ادامه حملات جنایتکارانه اسرائیل به جنوب لبنان
آخرین قیمت طلای جهانی امروز جمعه 6 شهریور 1405؛ طلا کاهشی شد
میدری: سیاست دولت درباره کالابرگ تغییر نکرده است
واکنش لاوروف به تحولات تنگه هرمز و شروط ایران برای اخذ عوارض ترانزیتی
محدودیت تردد در آزادراه قزوین-کرج از 6 شهریور؛ جزئیات ساعات اجرای عملیات
جهان اسلام چگونه می‌تواند قواعد بازی جهانی را تغییر دهد؟
پادشاه جوان اوگاندا در 34 سالگی درگذشت
دفاع مقدس؛ الگویی برای نقش‌آفرینی مردم در عرصه‌های مختلف
کمک 2میلیون دلاری سازمان ملل به سیل‌زدگان آسیا
قطعی برق تهران فردا شنبه 7 شهریور + لینک
ترامپ؛ استاد معامله یا استاد گران‌کردن معامله؟
پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 7 شهریور
برگزاری رزمایش سه‌جانبه واشنگتن، سئول و توکیو
پارلمان انگلیس: جنگ ایران تورم انگلیس را بالا برد
توقیف محموله 60 هزار لیتری گازوئیل قاچاق در خوزستان
نبرد نفتی بغداد و ریاض
انفجارهای مرگبار در حسکه و لاذقیه سوریه
آماده‌باش اتوبوسرانی تهران برای ماه مهر و مدرسه
جزییات توقیف کامیون کشنده با راننده 13 ساله در آزادراه قم- کاشان
افتتاح نیروگاه گازی جدید در گلستان؛ شبکه برق تقویت می شود
نتایج آزمون دانشجومعلم ها اواخر شهریور اعلام می شود
«آژانس دوستی» برمی‌گردد
سیدحسن خمینی: ققنوس‌وار از خاکسترها بلند می‌شویم
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا شنبه 7 شهریور+ لینک
تغییر بزرگ در اندروید؛ برنامه‌ها مجبورند حافظه کمتری مصرف کنند
کارشناس عرب: ایران ترامپ را کلافه کرده است
دیپلمات موریتانیایی سکاندار سازمان همکاری اسلامی شد
شطرنج و پوکر در برابر محاصره؛ معادله‌ای که واشنگتن حساب نکرده است
اولین کتاب نویسنده 70 ساله، پرفروش شد
دستگیری 30 لیدر آشوب دی ماه در استان مرکزی
خیز بلند آمریکا برای تصاحب 17میدان نفتی ونزوئلا
قطعی برق کرمان فردا شنبه 7 شهریور + لینک خاموشی
5 تصادف فوتی پایتخت در یک هفته
میوه و سبزی از کالابرگ حذف نشده است
کشورها از اجرای تحریم‌های یکجانبه آمریکا خودداری کنند
ترکیب احتمالی استقلال مقابل فولاد در بازی امشب جمعه 6 شهریور
مرگ تلخ 2 موتورسوار در برخورد با کامیون
آتش به جان 5هکتار علفزار لاکان رشت افتاد
در منطقه‌ای که ما نفت نفروشیم کسی نفت نخواهد فروخت
واکنش تند غریب‌آبادی به تکرار توهم ترامپ درباره تنگه هرمز
پایان تلخ «فاتح تکه» در ترابزون؛ شکست سنگین در لیگ اروپا
پیش بینی بورس فردا شنبه 7 شهریور
کالابرگ فقط به فروشگاه‌های زنجیره‌ای محدود نمی‌شود
جمعیت یوزهای توران به 27قلاده رسید