×
سیاسی
شناسه خبر : 109227
تاریخ انتشار : شنبه 1401/07/02 ساعت 12:34
وزارت کشور: اغتشاش و آشوب آورده‌ای جز وحشت‌پراکنی ندارد

در اطلاعیه‌ای؛

وزارت کشور: اغتشاش و آشوب آورده‌ای جز وحشت‌پراکنی ندارد

وزارت کشور در اطلاعیه‌ای در واکنش به حوادث روزهای اخیر تصریح کرد: پیگیری مطالبات و خواسته‌ها حتی اگر به‌حق باشد، آنگاه که با ابزار خشونت، تخریب و وحشت‌پراکنی عمومی صورت بگیرد خلاف عقل و قانون خواهد بود و در پرتو انگیزه و هدف توجیه نمی‌شود.

نورنیوز - گروه سیاست: وزارت کشور با صدور اطلاعیه‌ای در واکنش به حوادث و ناآرامی‌های چند روز اخیر، با اعلام اینکه علت فوت مرحومه امینی با جدیت و بی‌طرفانه در حال پیگیری است، تأکید کرد مقابله با اغتشاشات برای صیانت از حقوق شهروندی با رعایت تمام ضوابط قانونی و شرعی، دنبال خواهد شد.

متن این اطلاعیه به شرح زیر است:

وزارت کشور ضمن ابراز تأسف نسبت به تالمات ناشی از حادثه تلخ درگذشت سرکار خانم مهسا امینی و ابراز تسلیت و همدردی مجدد به این مناسبت، بدین‌وسیله اعلام می‌دارد از همان ابتدای اطلاع از این واقعه و با دستور ریاست محترم جمهوری با جدیت و بی‌طرفانه در مقام بررسی همه‌جانبه موضوع برآمده است.

از این رو با وجود باور به حق برگزاری تجمعات مسالمت آمیز، از آنجا که بنا بر قراین موجود سوءاستفاده معاندان و قانون‌شکنان از هرگونه تجمع در شرایط فعلی قطعی بوده است؛ وزارت کشور در راستای ایفای رسالت خود مبنی بر پیشگیری از حوادث منتهی به نقض حقوق شهروندان، با برگزاری تجمعات خیابانی موافق نبوده است.

با شروع تجمعات غیرقانونی که به سرعت با حضور عوامل معاند تبدیل به اغتشاش و آشوب خیابانی شد، در کنار آسیب‌های عام به اموال عمومی، حمله به ماشین‌های امدادی و اورژانسی و همچنین آتش نشانی به‌صورت چشمگیر و گسترده اتفاق افتاده است.

بنابر موازین حقوق بشردوستانه حتی در زمان مخاصمات مسلحانه و جنگ نیز وسایل عمومی و غیرنظامی و به‌خصوص امدادی از تعرض و حمله مصون هستند و هدایت حملات علیه این تجهیزات و وسایل نقلیه امدادی به‌عنوان نقض فاحش حقوق جنگ به آستانه جنایت و جرم جنگی نیز می‌تواند برسد.

نقض این اصل در جریان اغتشاشات و آشوب‌های اخیر نیز آشکارا نقض فاحش حقوق شهروندانی است که مستحق بهره‌مندی از خدمات امدادی شهری هستند که با تخریب‌های صورت گرفته این بهره‌مندی تا حدی مختل شده است و مسئولیت اختلال ناشی از این تخریب‌ها در فرایند خدمات اجتماعی بر عهده قانون‌شکنان ناقض حقوق شهروندی است.

اغتشاش و آشوب خیابانی، آورده‌ای جز وحشت‌پراکنی میان شهروندان و برهم‌زدن نظم عمومی و تشویش اذهان و اخلال در آرامش و آسایش روانی ندارد. ناامن کردن تردد در شهر و تخریب اموال عمومی و ایجاد راه‌بندان و محرومیت از داشتن شهری ایمن و آرام از جمله نقض‌های حقوق شهروندی ناشی از قانون‌شکنی اغتشاش‌گران است که با وحشت‌پراکنی، سعی در پیشبرد اهداف خود دارند.

پیگیری مطالبات و خواسته‌ها حتی اگر به‌حق باشد، آنگاه که با ابزار خشونت، تخریب و وحشت‌پراکنی عمومی صورت بگیرد خلاف عقل و قانون خواهد بود و در پرتو انگیزه و هدف توجیه نمی‌شود.

مقابله جدی با این اقدامات آسیب‌رسان به نظم عمومی، تکلیف و رسالتی در راستای صیانت از حقوق شهروندی است که با جدیت و قاطعیت و در عین رعایت تمام حدود و ضوابط قانونی و شرعی دنبال خواهد شد.

در کنار مباشران و عاملان میدانی اغتشاش که مرتکب جرایم مشهود می‌شوند، طراحان و محرکان نیز به عنوان معاونان جرم و همچنین برهم‌زنندگان امنیت روانی جامعه دارای مسئولیت قانونی هستند که براساس آموزه‌های حقوقی نیز باید با تحت تعقیب قرار گرفتن، پاسخگوی زمینه‌سازی خود برای آسیب به جان و مال مردم باشند، چه قربانیان اغتشاشگران و چه خود قانون شکنانی که در نتیجه تحریف و تحریک ایشان وارد میدان اغتشاش شده و آسیب‌دیده‌اند.


وزارت کشور
اخبار مرتبط
وحیدی: مردم ایران ضربه محکمی به دهان مزدوران گروه‌های تروریستی و تجزیه‌طلب خواهد زد
شنبه 1401/07/09 ساعت 13:33
وحیدی: مردم ایران ضربه محکمی به دهان مزدوران گروه‌های تروریستی و تجزیه‌طلب خواهد زد
رئیس شورای امنیت کشور گفت: ایران اسلامی با اتکا به مردم و با نشاط و امید روز افزون به آینده، همه نقشه‌های دشمنان را نقش برآب می‌کند و چون همیشه بر دهان مزدوران گروه‌های تروریستی و تجزیه طلب ضربه محکمی می‌زند.
تأکید اژه‌ای بر ضرورت برخورد قاطعانه با عناصر اصلی اغتشاشات
یکشنبه 1401/07/03 ساعت 14:18
در جریان حضور در مقر فرماندهی یگان امداد فراجا مطرح شد؛
تأکید اژه‌ای بر ضرورت برخورد قاطعانه با عناصر اصلی اغتشاشات
رئیس قوه قضائیه با چند تن از نیروهای فراجا که طی روزهای اخیر به صورت شبانه‌روزی در راستای تأمین امنیت شهروندان فعالیت کرده‌اند، گفتگو کرد.
سفرای انگلیس و نروژ به وزارت امور خارجه احضار شدند
یکشنبه 1401/07/03 ساعت 13:51
سفرای انگلیس و نروژ به وزارت امور خارجه احضار شدند
در واکنش به فضاسازی‌های خصمانه رسانه‌های فارسی زبان لندن نشین علیه جمهوری اسلامی ایران، روز گذشته سفیر انگلیس در تهران توسط مدیرکل غرب اروپا به وزارت امور خارجه احضار شد.
اجازه نمی‌دهیم امنیت و آرامش کنونی ملت خدشه‌دار شود
جمعه 1401/07/01 ساعت 20:09
بیانیه ستادکل در واکنش به ناامنی‌ها اخیر؛
اجازه نمی‌دهیم امنیت و آرامش کنونی ملت خدشه‌دار شود
ستادکل نیروهای مسلح بار دیگر بر هوشیاری مردم در شناخت عملیات روانی دشمن تأکید و تصریح کرد که اجازه نخواهد داد امنیت و آرامش کنونی ملت خدشه‌دار شود.
ارتش تا آخرین لحظه از امنیت و منافع ملت ایران در مقابل توطئه‌های دشمنان، دفاع می‌کند
جمعه 1401/07/01 ساعت 11:48
بیانیه ارتش در محکومیت حرکت اغتشاشگران؛
ارتش تا آخرین لحظه از امنیت و منافع ملت ایران در مقابل توطئه‌های دشمنان، دفاع می‌کند
ارتش جمهوری اسلامی ایران در بیانیه‌ای ضمن محکومیت اغتشاشات اخیر اعلام کرد آمادگی مقابله با توطئه‌های گوناگون دشمنان را دارد.
اطلاعیه مهم وزارت اطلاعات درباره تجمعات غیرقانونی
پنج‌شنبه 1401/06/31 ساعت 23:15
اطلاعیه مهم وزارت اطلاعات درباره تجمعات غیرقانونی
وزارت اطلاعات: حضور در تجمعات غیرقانونی موجب تعقیب قضایی می‌شود.
کسانی که خود را داغدار ملت می‌دانند در دل از رخدادهای این روزها شادمانند
پنج‌شنبه 1401/06/31 ساعت 15:07
بیانیه سپاه در واکنش به وقایع اخیر؛
کسانی که خود را داغدار ملت می‌دانند در دل از رخدادهای این روزها شادمانند
سپاه پاسداران در بیانیه‌ای با قدردانی از هوشمندی ملت ایران در عدم همراهی با توطئه سازمان‌یافته دشمنان در روزهای اخیر، تأکید کرد: معاندین و جریان نفاق جدید که امروز به ظاهر خود را داغدار ملت می‌دانند، کسانی هستند که دشمنان را به تنگ کردن حلقه تحریم و حتی حمله نظامی به کشور ترغیب کرده و می‌کنند.
نظرات

آخرین اخبار
پایان وابستگی پیل‌های سوختی به آب
دنیای VR چگونه درک مغز از «بدن» را دگرگون می‌کند؟
زنگ خطر برای جوانان/چرا ایست قلبی در بازه 25 تا 44 سال افزایش یافت؟
فریاد و تنبیه بدنی چه بلایی سر بچه‌ها می‌آورد؟
انتخاب پارچه مناسب برای بهار + معرفی بهترین الیاف و اشتباهات رایج
کشف 1785 «پروتئین تاریک» در ژنوم انسان/آیا آنها در سرطان نقش دارند؟
گزارش تصویری| جشن پیوند آسمانی زوج‌های جان‌فدای ایران
عنوان «بهترین خط‌زن آسیا» به ایران رسید
معاون سخنگوی سازمان ملل متحد: از مذاکرات ایران آمریکا حمایت می کنیم
ترفند جدید ترامپ برای جنجال‌آفرینی در «تروث سوشال» با تصاویر جعلی
شراکت نظامی جدید امارات و اسرائیل برای توسعه تسلیحاتی!
استارت جدی ملی‌پوشان در اردوی ترکیه با توپ‌های جام جهانی
درگیری پدافند با ریز پرنده‌های آمریکایی- صهیونی در قشم
برد نفت آبادان مقابل نفت زاگرس در انتخابی بسکتبال غرب آسیا
بمب خبری یاسر آسانی: از لالیگا پیشنهاد دارم اما عاشق استقلالم
گراهام: ایران پس از جنگ جسورتر شده است
پزشکیان: گفت‌ وگو به معنای تسلیم نیست
گلایه پزشکیان از رواج «پیام غلط»
ترامپ بار دیگر عقب‌نشینی از ادعاهای خود را گردن دیگران انداخت!
رابرت مالی: تنها راه خروج از جنگ علیه ایران، توافقی بااحترام به منافع دو طرف است
آمریکا مدعی شد منشأ محموله‌های ال‌پی‌جی آدانی ایران بوده است
انصارالله: مواضع تحریمی می‌تواند فشار قابل توجهی بر دشمنان وارد کند
خروج پول از صندوق‌های درآمد ثابت و املاک و ورود به طلا
جنگ علیه ایران، عامل گرانی سوخت و کالا در آمریکا
اعتراف گزارش صهیونیستی به تداوم قدرت و ظرفیت بازسازی ایران
فیلمبرداری «سونیک 4»، پرفروشترین فیلم دوره کرونا به پایان رسید
ترامپ تهدیدات خود علیه ایران را تکرار کرد
شوک تورمی گریبان‌گیر اتحادیه اروپا
اندیشکده واشنگتن: گزینه نظامی برای هرمز پرهزینه است
نوراینفو | هشت حقیقت مهم در مورد اثرات کمبود ویتامین B12
حمله گسترده حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
وزرای جدید دفاع و اطلاعات بزودی به مجلس معرفی می‌شوند
مذاکرات محرمانه آمریکا درباره آینده گرینلند
جزئیات واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از فردا + صدور احکام جدید تا پانزدهم خرداد
ترکیه: اختلافات اصلی در مذاکرات هسته‌ای ایران بر سر شروط و امتیازهاست
جزئیات تکان‌دهنده از قتل فجیع زن ایرانی در ترکیه ؛ راز جنایت در پیام واتساپ نهفته بود
معافیت خرید نفت روسیه دوباره تمدید شد
سازمان بورس از پشت‌پرده بسته ماندن 42 نماد بازار چه گفت؟
واکنش سخنگوی وزارت دفاع و مجلس به اظهارات ترامپ درباره توان دفاعی
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 28 اردیبهشت 1405
عراق ادعای عبور پهپادها به سمت عربستان را رد کرد
پاداش طلایی‌های بازی‌های آسیایی 2026 دو برابر می‌شود
مشارکت راهبردی مسکو و پکن/ امضای 40 سند همکاری در سفر پوتین به چین
ولی نصر: ترامپ یک شانس دیگر برای خروج از جنگ با ایران دارد
«کر استارمر» شایعه استعفا را رد کرد/ تا سال 2029 در قدرت می‌مانم
چراغ سبز آمریکا به اسرائیل برای حمله به ایران!
ضربه پاسداران گمنام به گروهک‌های تروریستی ضد انقلاب
آمار جدید اوپک از اثر تکان‌دهنده هرمز بر انرژی جهان
داستان باند بزرگ سرقت رمزارز؛ از هک تا سرقت حضوری
امنیت تیم ملی ایران در جام جهانی 2026 و واکنش مقام فیفا در کاخ سفید