×
سیاسی
شناسه خبر : 108034
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/06/28 ساعت 10:41
بیش از 80 نفر در درگیری مرزی قرقیزستان و تاجیکستان کشته شدند

تحولات قفقاز؛

بیش از 80 نفر در درگیری مرزی قرقیزستان و تاجیکستان کشته شدند

در حالی‌که بیشکک و دوشنبه، یکدیگر را به کمپین اطلاع رسانی نادرست درباره درگیری‌ مرزی اخیر متهم می‌کنند، رئیس‌ جمهور روسیه از قرقیزستان و تاجیکستان خواست تا از تشدید تنش جلوگیری و گام‌هایی برای حل مشکلات با روش‌های منحصراً مسالمت‌آمیز بردارند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: وزارت بهداشت جمهوری قرقیزستان شب گذشته گزارش داد که تعداد قربانیان درگیری چند روز گذشته در مرز قرقیزستان با تاجیکستان به ۴۶ نفر افزایش یافته است. این وزارتخانه یادآور شده که تعداد مجروحان این درگیری‌ها نیز به ۱۴۰ نفر افزایش یافت که از این تعداد، هفت نفر بعد از درمان سرپایی مرخص شدند.

روز گذشته همچنین مشخص شد که نیروهای مسلح قرقیزستان عملیات تخلیه ساکنان مناطق هم مرز با تاجیکستان را به پایان رساندند و  در مجموع حدود ۱۴۲ هزار نفر از روستاهای مرزی تخلیه شدند.

در همین حال، «صدیر جپاروف»، رئیس جمهور قرقیزستان، امروز را به منظور بزرگداشت یاد کشته‌شدگان در درگیری مرزی با تاجیکستان، "عزای ملی" اعلام کرده است.

وزارت امور خارجه تاجیکستان: ۳۵ نفر در جریان درگیری با قرقیزستان کشته شدند

وزارت امور خارجه جمهوری تاجیکستان از کشته شدن ۳۵ شهروند این کشور در جریان درگیری مسلحانه در مرز با قرقیزستان خبر داد. در بیانیه منتشره آمده است: در نتیجه حملات مسلحانه قرقیزستان، ۳۵ شهروند تاجیکستانی جان خود را از دست داده و حدود ۳۰ نفر دیگر نیز زخمی شدند.

وزارت خارجه تاجیکستان همچنین قرقیزستان را به ایجاد کمپین اطلاعاتی علیه این کشور متهم کرد که باعث افزایش تنش در مرز شده است. «شوخین صمدی»، سخنگوی وزارت خارجه تاجیکستان به خبرگزاری تاس گفت: «کمپین اطلاع رسانی طرف قرقیزستانی با استفاده از "دروغ و کنایه آشکار" یک اقدام "متجاوزانه" علیه تاجیکستان است که دقیقاً چنین اقداماتی "تنش در منطقه مرزی را افزایش داده است".»

وزارت خارجه قرقیزستان درگیری با تاجیکستان را یک اقدام تجاوزکارانه برنامه ریزی شده خواند

وزارت خارجه جمهوری قرقیزستان شب گذشته اعلام کرد که درگیری مرزی با تاجیکستان یک اقدام تجاوزکارانه مسلحانه از پیش برنامه‌ریزی شده علیه حاکمیت این کشور بوده است.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «وزارت خارجه لازم می‌داند اعلام کند که رویدادهای رخ داده در تاریخ ۱۴ تا ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۲ در خاک کشور مستقل ما، یک اقدام تجاوزکارانه مسلحانه از پیش برنامه‌ریزی‌شده از سوی جمهوری تاجیکستان علیه کشورمان تلقی می‌شود». در عین حال، وزارت خارجه قرقیزستان تأکید کرد که «اتهامات بی‌اساس از سوی تاجیکستان مبنی بر ارتکاب «عمل تجاوز مسلحانه» تلاشی ناچیز برای انتقال مسئولیت و مقصر جلوه دادن قرقیزستان در این حوادث است.»

طبق این اطلاعات، طرف تاجیکستانی یک کمپین اطلاعات نادرست گسترده را با هدف بی‌اعتبار کردن اقدامات دفاعی جمهوری قرقیزستان راه‌اندازی کرده است که اصلاً با واقعیت مطابقت ندارد.

پوتین از قرقیزستان و تاجیکستان خواست تا هر چه سریعتر مشکلات مرزی را حل کنند

«ولادیمیر پوتین»، رئیس‌ جمهور روسیه از همتایان خود در قرقیزستان و تاجیکستان خواست تا از تشدید تنش جلوگیری کنند و اقداماتی را برای حل و فصل سریع اوضاع صرفاً از راه‌های صلح‌آمیز اتخاذ کنند.

دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین با اعلام این مطلب، یادآور شد که رئیس جمهور روسیه روز گذشته، با «صدیر جپاروف» و «امامعلی رحمان»، رهبران قرقیزستان و تاجیکستان مذاکراتی تلفنی داشته و با آنها در خصوص وخامت اوضاع در مرز مشترک دو کشور قرقیزستان و تاجیکستان گفتگو کرده است. طبق این اطلاعات، ولادیمیر پوتین آمادگی روسیه برای ارائه کمک‌های لازم به منظور تضمین ثبات در منطقه مرزی بین قرقیزستان و تاجیکستان را تأیید کرد. ضمن اینکه طرفین در خصوص ادامه تماس‌ها توافق کردند.

دفتر مطبوعاتی رئیس جمهور قرقیزستان نیز به نوبه خود، یادآور شد که جپاروف به پوتین از وضعیت فعلی، تعداد کشته‌ها و مجروحان طرف قرقیزستان و همچنین میزان تخریب در تأسیسات زیرساختاری عمرانی و اجتماعی روستاهای مرزی منطقه باتکن این کشور در نتیجه درگیری مرزی اخیر اطلاع داده است.

دفتر مطبوعاتی رئیس جمهوری تاجیکستان نیز اعلام کرد که رحمان و پوتین در این گفتگوی تلفنی، علاوه بر مناقشه اخیر در مرز قرقیزستان، برخی موضوعات مهم در روابط دوجانبه مشارکت راهبردی و سایر جنبه‌های تأمین امنیت منطقه را نیز مورد بررسی قرار دادند.

اولین تبادل آتش طی چند ماه اخیر در مرز قرقیزستان و تاجیکستان روز چهارشنبه (۲۳ شهریور) رخ داد.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تهدیدات امنیتی اندروید در سال2025
واردات پهپادها و قطعات جدید به آمریکا ممنوع شد
خنده از ته دل، 2 تا 5 بار در هفته مفید است
تحلیل عضلانی و چاقی شکمی؛ تهدید جدی برای سلامت
اسموتی یا آبمیوه؛ کدام سالم‌تر است؟
پیوند اعضا و دگرگونی‌های شخصیت
ارتقای حساسیت حسگرهای شیمیایی با نانواستارها
ریزش کانال در انگلیس؛ آب رودخانه خشک شد و قایق‌ها به گل نشستند
حماس: اظهارات وزیر جنگ اسرائیل نقض آتش‌بس است
سارا تبریزی در صدر دانشمندان جهان در 2025
هشدار دبیرکل ناتو درباره سست شدن اراده اروپا در حمایت از اوکراین
تخصیص 4729 هکتار زمین برای نیروگاه خورشیدی در تهران
حادثه برای هواپیمای حامل رئیس ستادکل ارتش لیبی/پیدا شدن لاشه/کشته شدن رئیس ستاد ارتش لیبی
اعلام وضعیت اضطراری اقتصادی در کلمبیا
خسارت حدود 8 همت بر اثر بارندگی‌های اخیر در جنوب کشور
آمار خیره‌کننده CR7 در 2025/ سن فقط یک عدد است
پاسخ ترکیه به اظهارات نتانیاهو
ترامپ: نیویورک تایمز تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا است
وزارت جنگ اسرائیل اظهارات وزیر خود را پس گرفت
رشد چشمگیر تولید فولاد ایران با وجود کاهش جهانی
بلژیک در پرونده نسل‌کشی غزه علیه اسرائیل وارد شد
اعتراض روسیه و چین به تلاش غرب برای فعال کردن مکانیسم پس گشت علیه ایران+فیلم
تمام مدارس اراک و برخی مدارس ساوه چهارشنبه غیرحضوری است
ترامپ انتشار اسناد جدید مرتبط با خود در پرونده اپستین را «فاجعه» دانست
نورنما | 3دی سالروز تولد استاد باستانی پاریزی
حماس: آماده آغاز مرحله دوم توافق غزه هستیم
جواد صفی‌نژاد دار فانی را وداع گفت
شرایط فروش محصولات ایران خودرو ویژه مادران اعلام شد+جزییات
استقلال همچنان محروم از ثبت بازیکن جدید
تردد در جاده کندوان از سر گرفته شد
تهدید دوباره مادورو از سوی ترامپ
رستمیان جانشین فصیحی در کمیسیون ورزشکاران شد
نخستین روز زمستان؛ مصرف گاز خانگی 655 میلیون مترمکعب
ونزوئلا به ترینیداد: هرگونه جنگ با ما بی‌پاسخ نخواهد ماند
پزشکیان:تعامل مجلس و دولت معیشت مردم بهبود می بخشد/ اجرای کالابرگ در دستور کار
آغاز تبادل هزاران اسیر میان طرف‌های یمنی/استقبال عربستان از توافق تبادل اسرا در یمن
انگلیس خواستار دسترسی آژانس اتمی به تاسیسات آسیب دیده در ایران شد
پیروزی الحسین، صعود سپاهان را قطعی کرد
ثبت شکایات قبوض گاز مشترکان از درگاه‌های رسمی
عارف: مزیت کشور منابع زیرزمینی نیست بلکه نیروی انسانی است
عراق مدعی توقف کامل صادرات گاز ایران شد
ترکیه؛ دومین تهدید بزرگ اسرائیل پس از ایران
انتشار گزارش اولیه کمیته بررسی حادثه آزمایشگاه متالورژی دانشگاه تهران
همراه اول نشان حامی مدرسه‌سازی کشور را دریافت کرد
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و مصر
محکوم پرونده قتل در بروجرد با گذشت اولیای دم آزاد شد
مقام آمریکایی: ترامپ روش دیپلماتیک را در قبال ایران برگزیده است
پادکست | داستان جذاب مرسدس بنز
40 میلیون تومان سقف معافیت مالیاتی حقوق/افزایش 20 درصدی حقوق/300 میلیارد ریال یارانه نقدی
نمایش عریان ضعف و ناکامی اتحادیه اروپا در حمایت از اوکراین
X
آگهی تبلیغاتی