×
سیاسی
شناسه خبر : 108034
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/06/28 ساعت 10:41
بیش از 80 نفر در درگیری مرزی قرقیزستان و تاجیکستان کشته شدند

تحولات قفقاز؛

بیش از 80 نفر در درگیری مرزی قرقیزستان و تاجیکستان کشته شدند

در حالی‌که بیشکک و دوشنبه، یکدیگر را به کمپین اطلاع رسانی نادرست درباره درگیری‌ مرزی اخیر متهم می‌کنند، رئیس‌ جمهور روسیه از قرقیزستان و تاجیکستان خواست تا از تشدید تنش جلوگیری و گام‌هایی برای حل مشکلات با روش‌های منحصراً مسالمت‌آمیز بردارند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: وزارت بهداشت جمهوری قرقیزستان شب گذشته گزارش داد که تعداد قربانیان درگیری چند روز گذشته در مرز قرقیزستان با تاجیکستان به ۴۶ نفر افزایش یافته است. این وزارتخانه یادآور شده که تعداد مجروحان این درگیری‌ها نیز به ۱۴۰ نفر افزایش یافت که از این تعداد، هفت نفر بعد از درمان سرپایی مرخص شدند.

روز گذشته همچنین مشخص شد که نیروهای مسلح قرقیزستان عملیات تخلیه ساکنان مناطق هم مرز با تاجیکستان را به پایان رساندند و  در مجموع حدود ۱۴۲ هزار نفر از روستاهای مرزی تخلیه شدند.

در همین حال، «صدیر جپاروف»، رئیس جمهور قرقیزستان، امروز را به منظور بزرگداشت یاد کشته‌شدگان در درگیری مرزی با تاجیکستان، "عزای ملی" اعلام کرده است.

وزارت امور خارجه تاجیکستان: ۳۵ نفر در جریان درگیری با قرقیزستان کشته شدند

وزارت امور خارجه جمهوری تاجیکستان از کشته شدن ۳۵ شهروند این کشور در جریان درگیری مسلحانه در مرز با قرقیزستان خبر داد. در بیانیه منتشره آمده است: در نتیجه حملات مسلحانه قرقیزستان، ۳۵ شهروند تاجیکستانی جان خود را از دست داده و حدود ۳۰ نفر دیگر نیز زخمی شدند.

وزارت خارجه تاجیکستان همچنین قرقیزستان را به ایجاد کمپین اطلاعاتی علیه این کشور متهم کرد که باعث افزایش تنش در مرز شده است. «شوخین صمدی»، سخنگوی وزارت خارجه تاجیکستان به خبرگزاری تاس گفت: «کمپین اطلاع رسانی طرف قرقیزستانی با استفاده از "دروغ و کنایه آشکار" یک اقدام "متجاوزانه" علیه تاجیکستان است که دقیقاً چنین اقداماتی "تنش در منطقه مرزی را افزایش داده است".»

وزارت خارجه قرقیزستان درگیری با تاجیکستان را یک اقدام تجاوزکارانه برنامه ریزی شده خواند

وزارت خارجه جمهوری قرقیزستان شب گذشته اعلام کرد که درگیری مرزی با تاجیکستان یک اقدام تجاوزکارانه مسلحانه از پیش برنامه‌ریزی شده علیه حاکمیت این کشور بوده است.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «وزارت خارجه لازم می‌داند اعلام کند که رویدادهای رخ داده در تاریخ ۱۴ تا ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۲ در خاک کشور مستقل ما، یک اقدام تجاوزکارانه مسلحانه از پیش برنامه‌ریزی‌شده از سوی جمهوری تاجیکستان علیه کشورمان تلقی می‌شود». در عین حال، وزارت خارجه قرقیزستان تأکید کرد که «اتهامات بی‌اساس از سوی تاجیکستان مبنی بر ارتکاب «عمل تجاوز مسلحانه» تلاشی ناچیز برای انتقال مسئولیت و مقصر جلوه دادن قرقیزستان در این حوادث است.»

طبق این اطلاعات، طرف تاجیکستانی یک کمپین اطلاعات نادرست گسترده را با هدف بی‌اعتبار کردن اقدامات دفاعی جمهوری قرقیزستان راه‌اندازی کرده است که اصلاً با واقعیت مطابقت ندارد.

پوتین از قرقیزستان و تاجیکستان خواست تا هر چه سریعتر مشکلات مرزی را حل کنند

«ولادیمیر پوتین»، رئیس‌ جمهور روسیه از همتایان خود در قرقیزستان و تاجیکستان خواست تا از تشدید تنش جلوگیری کنند و اقداماتی را برای حل و فصل سریع اوضاع صرفاً از راه‌های صلح‌آمیز اتخاذ کنند.

دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین با اعلام این مطلب، یادآور شد که رئیس جمهور روسیه روز گذشته، با «صدیر جپاروف» و «امامعلی رحمان»، رهبران قرقیزستان و تاجیکستان مذاکراتی تلفنی داشته و با آنها در خصوص وخامت اوضاع در مرز مشترک دو کشور قرقیزستان و تاجیکستان گفتگو کرده است. طبق این اطلاعات، ولادیمیر پوتین آمادگی روسیه برای ارائه کمک‌های لازم به منظور تضمین ثبات در منطقه مرزی بین قرقیزستان و تاجیکستان را تأیید کرد. ضمن اینکه طرفین در خصوص ادامه تماس‌ها توافق کردند.

دفتر مطبوعاتی رئیس جمهور قرقیزستان نیز به نوبه خود، یادآور شد که جپاروف به پوتین از وضعیت فعلی، تعداد کشته‌ها و مجروحان طرف قرقیزستان و همچنین میزان تخریب در تأسیسات زیرساختاری عمرانی و اجتماعی روستاهای مرزی منطقه باتکن این کشور در نتیجه درگیری مرزی اخیر اطلاع داده است.

دفتر مطبوعاتی رئیس جمهوری تاجیکستان نیز اعلام کرد که رحمان و پوتین در این گفتگوی تلفنی، علاوه بر مناقشه اخیر در مرز قرقیزستان، برخی موضوعات مهم در روابط دوجانبه مشارکت راهبردی و سایر جنبه‌های تأمین امنیت منطقه را نیز مورد بررسی قرار دادند.

اولین تبادل آتش طی چند ماه اخیر در مرز قرقیزستان و تاجیکستان روز چهارشنبه (۲۳ شهریور) رخ داد.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها