×
سیاسی
شناسه خبر : 108032
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/06/28 ساعت 10:11
عضویت در سازمان همکاری شانگهای نشانه شکست طرح انزوای ایران است

سیدرضا صدرالحسینی

عضویت در سازمان همکاری شانگهای نشانه شکست طرح انزوای ایران است

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به تحرک قابل توجه سیاست خارجی دولت سیزدهم در حوزه روابط با همسایگان گفت: تکمیل عضوت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای و تأثیر آن بر عضویت در سایر پیمان‌های بزرگ اقتصادی و سیاسی جهان از جمله بریکس نشان می‌دهد که در وضعیت کنونی نظام بین‌الملل صحبت از تحریم و انزوای ایران بیشتر به یک لطیفه سیاسی می‌ماند و جمهوری اسلامی از همه این مراحل عبور کرده است.

نورنیوز - گروه سیاست: کارشناس مسائل بین‌الملل، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره اهمیت سفر سه روزه رئیس‌جمهور به ازبکستان و تکمیل مراحل عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای گفت: رویکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم، روابط با همسایگان و گسترش ارتباطات با همه کشورهای غیر معاند است و در این راستا سال گذشته در اولین سفر خارجی رئیس‌جمهور اقداماتی در جهت قطعی کردن عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای انجام شد و گفت‌وگوهای انجام گرفته در این سفر و نمایش توانمندی‌های دولت سیزدهم در حوزه‌های اقتصادی و سیاست خارجی روند عضویت دائم ایران در این سازمان بسیار تسریع کرد و اگر این توان به منصه ظهور نرسیده بود شاید تا سال‌های دیگر این عضویت دائم مورد تصویب همه اعضا قرار نمی‌گرفت و این نشانه تحرک قابل توجه در حوزه سیاست خارجی در دولت سیزدهم است.

وی افزود: دولت سیزدهم در این مدت تأکید زیادی بر افزایش مبادلات و تعاملات تجاری، بانکی و اقتصادی با همسایگان داشته که قطعا این فعالیت‌ها در تسریع در عضویت دائم ایران بسیار مؤثر بوده است و قطعا عضویت دائم در سازمان همکاری شانگهای در عضویت ایران در سایر پیمان‌ها و مجموعه‌های بزرگ اقتصادی و سیاسی جهان از جمله بریکس هم تأثیرگذار خواهد بود.

عبور ایران از انزوا و تحریم

صدرالحسینی اظهار کرد: از مجموعه این اتفاقات و تحولات مثبت می‌توان نتیجه گرفت که وضعیت کنونی در نظام بین‌الملل مانند گذشته نیست و صحبت از تحریم و انزوای جمهوری اسلامی ایران بیشتر به یک لطیفه سیاسی می‌ماند. لذا با عنایت به موقعیت ژئوپلیتیک جمهوری اسلامی، توانمندی‌های نیروی انسانی و مدیریت عالی کشور باید گفت مسئله منزوی‌سازی و تحریم ایران کاری بسیاری غیر معقول و بی‌نتیجه بوده و ایران از همه این مراحل عبور کرده است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره آثار عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای گفت: حضور ایران در سازمان همکاری شانگهای در طول یکسال گذشته منجر به افزایش ۲۵ درصدی تجارت خارجی ایران شده و این عضویت از این به بعد هم زمینه فروش انرژی و فرآورده‌های انرژی فراهم می‌کند. به ویژه با توجه به سرمایه‌گذاری قابل توجه ایران در حوزه پتروشیمی و نیاز دنیا به این محصولات، ایران می‌تواند بعد از کامل شدن عضویت خود در این سازمان، بازارهای جدید گسترده‌ای برای فروش محصولات و کالاهای خود به ویژه در حوزه پتروشیمی پیدا کند و از این طریق آثار گسترش روابط خارجی به طور مستقیم بر روی اقتصاد داخلی و سفره‌های مردم قابل مشاهده خواهد بود.

پاسخ به منتقدان 

صدرالحسینی درباره برخی انتقادات نسبت به تضادها و اختلافات زیاد در سازمان همکاری شانگهای و ناکارآمدی اقتصادی این سازمان گفت: واقعیت این است که در حوزه روابط بین‌الملل لزوما یک توافق صددرصدی میان کشورهای عضو پیمان‌ها و مجموعه‌‌های مختلف وجود ندارد و مسئله مهم وجود نقاط مشترک و همکاری در جهت پررنگ کردن این اشتراکات است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل یادآور شد: در سازمان همکاری شانگهای نیز این نقاط مشترک در حوزه‌‌های امنیتی و سیاسی با رویکردهای جدید اقتصادی کاملا دیده می‌شود. در عین حال که برخی کشورها در بعضی موضوعات با هم اختلاف دارند که این در سایر پیمان‌ها هم دیده می‌شود. شاید الان ناتو مستحکم‌ترین پیمان به نظر برسد اما وقتی وارد جزئیات نظرات اعضای ناتو می‌شویم شاهد برخی اختلافات و رقابت‌های جدی میان فرانسه و آمریکا هستیم یا در آخرین رزمایش ناتو اختلافات بسیار جدی میان فرانسه و آمریکا در حوزه مسائل ارتباطی وجود داشت اما همه این اختلافات باعث نشده که اصل ناتو و همکاری‌های اعضا دچار اختلال شود و آنها توانسته‌اند با تکیه بر نقاط مشترک یک مجموعه کاملا منسجم را ایجاد کنند.

وی بیان کرد: به نظر می‌رسد بخشی از انتقادات به سازمان همکاری شانگهای و عضویت ایران در این سازمان از سوی کسانی است که زیاد علاقه‌مند نیستند جمهوری اسلامی ایران جز در پیمان‌ها و توافقات غربی در مجموعه‌ها و پیمان‌های دیگر حضور داشته باشد اما باید گفت امروز قریب به ۴۵ درصد جمعیت و به همین میزان اقتصاد دنیا در اختیار کشورهای عضو شانگهای است و جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با نگاه تحکیم روابط نقش مؤثری در تقویت جایگاه این سازمان در عرصه بین المللی ایفا کند.

نقش مقوم ایران در شانگهای

صدرالحسینی درباره تأثیر ویژگی‌ها و رویکردهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی در تقویت همگرایی میان اعضای سازمان همکاری شانگهای و کاهش اختلافات و تضادها گفت:‌ جمهوری اسلامی ایران با یک نگاه کاملا انسانی، آزادی‌خواهانه، استقلال‌طلبانه و ضد استعماری و ضد استکباری در عرصه بین‌الملل می‌تواند نقش مقوم در این سازمان داشته باشد و اختلافات بین کشورهای عضو را که علاقه‌مند نیستند زیر سلطه آمریکا باشند، کاهش دهد.


ایکنا
اخبار مرتبط
رئیس جمهور در نشست سران سازمان همکاری شانگهای سخنرانی می‌کند
دوشنبه 1402/04/12 ساعت 15:51
رئیس جمهور در نشست سران سازمان همکاری شانگهای سخنرانی می‌کند
آیت‌الله رئیسی صبح سه‌شنبه به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یکی از اعضای اصلی سازمان همکاری شانگهای، در بیست و سومین اجلاس سران این سازمان که به شکل ویدئوکنفرانس در دهلی‌نو برگزار خواهد شد، سخنرانی می‌کند.
اِکو حلقه تکمیلی شانگهای و دیپلماسی اقتصادی-منطقه‌ای
شنبه 1400/09/06 ساعت 10:00
نورنیوز بررسی کرد؛
اِکو حلقه تکمیلی شانگهای و دیپلماسی اقتصادی-منطقه‌ای
حضور در نشست سران اکو پس از نشست شانگهای نشانه‌ای از نقش‌آفرینی ارزنده ایران در معادلات منطقه و گامی مهم در تحقق دیپلماسی اقتصادی و منطقه‌ای برای بی‌اثر کردن تحریم‌هاست.
ایران از مهمترین کشورهای سازمان همکاری‌های شانگهای است
شنبه 1400/06/27 ساعت 15:41
ایران از مهمترین کشورهای سازمان همکاری‌های شانگهای است
یک کارشناس مسائل بین المللی گفت: علی رغم رویکرد اقتصادی سازمان همکاری‌های شانگهای قطعاً ایران می‌تواند با افزایش امنیت برای کشورهای عضو این سازمان در این رابطه هم نقش آفرینی داشته باشد.
نظرات

آخرین اخبار
وزیر میراث فرهنگی: استاد شهریار نماد انسجام و وفاق ملی ایران است
لفاظی انتخاباتی ترامپ: آیا ترامپ به دنبال جنگ با ایران است؟
ابن‌الرضا: ثمرات دکترین دفاعی شهید شمخانی امروز در جنگ مقابل آمریکا و اسرائیل دیده می‌شود
سرشماری 1405 چگونه انجام می‌شود؟ جزئیات طرح جدید مرکز آمار ایران
هرمز، پکن و تهران؛ چرا معادلات منطقه تغییر کرده‌ است؟
نرخ‌های جدید مالیات دخانیات در 1405 اعلام شد ؛ هر نخ سیگار خارجی 20.000 ریال
خطر سقوط سنگ در جاده‌های مازندران؛ آسمان مازندران از شنبه طوفانی می‌شود
پایان وقفه در بزرگترین پروژه آبی؛ آب‌شیرین‌کن چابهار به مدار برگشت
شوک به بدنسازی ایران؛ فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام ایران تعلیق شد
رهبر انصارالله یمن: جنایات عربستان سیاستی هدفمند برای نسل‌کشی ملت یمن است
وقوع حادثه دریایی برای یک نفتکش در شرق عدن یمن
نوراینفو | 75 درصد تخلفات کامیون ها در تهران شبانه است
ترافیک سنگین در خروجی‌های پایتخت و مسیرهای شمال کشور
پیروزی مقتدرانه دختران فوتبالیست ایران؛ برد قاطع 4 بر صفر برابر تاجیکستان
پیام بسیج در دویستمین شب ایستادگی: تا تحقق کامل آرمان‌ها در میدان می‌مانیم
ایران عضویت آمریکا در شورای حکام را مغایر اساسنامه آژانس دانست
اعتراض سفارت ایران در آلمان به «رویکرد دوگانه» غرب در قبال حقوق بشر
نظرسنجی جدید درباره ترامپ؛ محبوبیت رئیس‌جمهور آمریکا به پایین‌ترین سطح رسید
تزریق واکسن آنفلوآنزا از اواخر شهریور؛ اولویت‌بندی برای گروه‌های پرخطر
وزیر دفاع پاکستان: پیام عربستان درباره تحولات یمن را به ایران منتقل کردیم
وزارت خارجه سفیر آلمان را احضار کرد؛ اعتراض ایران به مواضع برلین
آجورلو: آمریکا به شروط تهران عمل کند تا تفاهم عمان- ایران درباره تنگه هرمز اجرایی شود
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛ انهدام پهپاد MQ-9 آمریکا در قشم و تحرکات دیپلماتیک
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 27 شهریور؛ قیمت طلا صعودی می شود؟
جدول قطعی برق استان کرمانشاه فردا جمعه 27 شهریور+ زمان‌بندی خاموشی شهرهای استان
روسیه و چین قطعنامه ضدایرانی آمریکا را وتو کردند؛ شکست واشنگتن در شورای امنیت
سازمان ملل: حمله آمریکا به مدرسه میناب و لامرد مصداق جنایت جنگی است
سندرز سناتور آمریکایی، خواستار توقف انتقال بمب‌های سنگین به اسرائیل شد
نخست‌وزیر سوئد پس از شکست انتخاباتی استعفا داد
پیش بینی قیمت دلار فردا جمعه 27 شهریور 1405 ؛ دلار سقوط می‌کند؟
اظهارات جنجالی کاتس درباره اردوغان، حماس و ادامه جنگ در منطقه
مأموران خاطی در تبریز بازداشت شدند؛ قوه قضاییه وارد پرونده شد
دروازه‌بان استقلال: سهراب بختیاری‌زاده من را کشف کرد
کاهش ذخایر آب به تهدیدی برای امنیت آبی جهان تبدیل شده است
تمدید دوباره مهلت ثبت‌نام پذیرش بدون آزمون کاردانی به کارشناسی 1405 + جدول رشته محل ها
مشاور رهبر انقلاب: درباره بازگشایی تنگه هرمز موضع ایران تغییر نکرده است
طلایی‌نیک: 200 شب حضور حماسی مردم، قدرت اجتماعی ایران را افزایش داد
تیم ملی بسکتبال ایران آماده دیدار نیمه‌نهایی با کره جنوبی
سپاه پنجاه و سومین پهپاد MQ-9 آمریکا را رهگیری و منهدم کرد
فیلم‌های تلویزیون آخر هفته 26 و 27 شهریور 1405 + جدول پخش شبکه‌ها
یونیسف: بیش از 57 هزار کودک یمنی در دو هفته آواره شدند
ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای کودکان زیر 13 سال در طرح جدید اروپا
جزئیات جدید قتل عام 5 عضو یک خانواده در پونک؛دفن اجساد در چاه 20 متری +اعترافات تکان دهنده
سفارت ایران در لندن: جنایت در میناب با فیلم‌های هالیوودی پنهان نمی‌شود
پادکست | میراث واژه‌ها
جایزه سازمان جهانی بهداشت به پزشک ایرانی حوزه سرطان رسید
شکایت پرسپولیس از یاسر آسانی رد شد؛ پرونده به CAS می‌رود؟
نورنما | عجیب ترین مسابقه اتومبیل‌رانی...
هراز یک‌طرفه می‌شود؛ آخرین وضعیت ترافیک جاده‌های مازندران
ورود سامانه ناپایدار به گیلان؛ احتمال تگرگ و بارش شدید در ارتفاعات