×
سیاسی
شناسه خبر : 107978
تاریخ انتشار : شنبه 1401/06/26 ساعت 17:18
ثبات در منطقه قفقاز تنها با صلح پایدار محقق می‌شود

نورنیوز بررسی کرد؛

ثبات در منطقه قفقاز تنها با صلح پایدار محقق می‌شود

آغاز دور جدیدی از درگیری‌های نظامی میان ارمنستان و آذربایجان که چند هفته پس از ملاقات روسای جمهور دو کشور به وقوع پیوست، نشان دهنده غیر موثر بودن رایزنی‌های سیاسی برای پایان دادن به نزاع و خونریزی میان ایروان و باکو است.

نورنیوز- گروه سیاسی: بامداد سه‌شنبه ۲۲ شهریور ماه درگیری‌های نسبتاً شدیدی میان نظامیان جمهوری ارمنستان و آذربایجان در نوار مرزی مشترک دو کشور صورت گرفت.

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای ایروان را به عملیاتی خرابکارانه «در مقیاسی بزرگ» متهم کرد. در همان ایام وزارت دفاع جمهوری ارمنستان نیز با رد ادعای باکو اعلام کرد که درگیری نظامی نتیجه تحریکات باکو بوده و آذربایجان را متهم به استفاده از آتش توپخانه و پهپاد نمود.

منابع رسانه‌ای از باکو خبر دادند، وزارت دفاع آذربایجان اعلام کرد که طی درگیری‌های اخیر نظامی با ارمنستان، ۷۱ نفر از نیروهای جمهوری آذربایجان جانشان را از دست دادند. همچنین «نیکول پاشینیان»، نخست‌وزیر جمهوری ارمنستان در نشست کابینه دولت در ارتباط با ادامه درگیر‌های مرزی با جمهوری آذربایجان گفت: تاکنون ۱۳۵ نظامی ارمنی در این درگیر‌ی‌ها کشته شده‌اند که این شمار قطعی نیست و شمار زیادی هم مجروح شدند.

انتشار خبرها درباره تلفات باکو و ایروان در شرایطی انجام شد که منابع محلی بامداد پنجشنبه از توافق بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای توقف درگیری‌های اخیر خبر دادند.

«میروسلاو جنچا»، معاون دبیرکل سازمان ملل نیز در نشست روز پنجشنبه شورای امنیت که به درخواست ارمنستان برگزار شد با تأکید بر لزوم کاهش تنش در مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان هشدار داد که درگیری های اخیر ظرفیت بی‌ثبات کردن منطقه را دارد. این مقام ارشد سازمان ملل تأکید کرد: جامعه بین‌المللی باید تمام تلاش خود را برای تنش زدایی میان این دو کشور به کار بگیرد.

با این حال وزیر دفاع ترکیه در دیدار با همتای آذربایجانی خود گفت: «ترکیه قاطعانه کنار باکو خواهد ایستاد».

در پی این تحرکات، وزیر امور خارجه کشورمان در تماس با وزیر خارجه جمهوری آذربایجان، ضمن ابراز نگرانی از شروع دور تازه درگیری‌ها میان آذربایجان و ارمنستان و نیز اعلام آمادگی برای کمک به حل و فصل مسالمت‌آمیز مشکلات، صراحتاً تأکید کرد که حفظ تمامیت ارضی هر دو کشور همسایه برای ایران مهم است و مرز ایران و ارمنستان یک راه ارتباطی تاریخی است که باید بدون تغییر باقی بماند.

سفارت ایران در ارمنستان نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ایران با هر سناریویی که به مرز ایران و ارمنستان آسیب وارد کند، مقابله خواهد کرد».

سید عباس موسوی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان نیز به رخدادهای خشونت بار در منطقه قفقاز واکنش نشان داد و با انتشار رشته توئیتی نوشت: در مناقشات منطقه ای و بین المللی مواضع اصولی ‎جمهوری اسلامی ایران همواره در چارچوب عزت، حکمت، مصلحت و بر اساس حق، انصاف، عدالت و حقوق بین الملل استوار است.

موسوی تأکید کرد: درخواست ‎اعلام‌ موضع اضافی‌و موازی با هر نیتی غیرحرفه‌ای و مضر است.

روابط بین ایروان و باکو به دلیل مسأله قره‌باغ کوهستانی همواره پرتنش بوده است. پس از اولین جنگی که اوایل دهه نود میلادی در آن بیش از ۳۰۰۰۰ نفر کشته شدند، ایروان و باکو دوباره در پاییز ۲۰۲۰ وارد منازعه نظامی شدند. این نبردها جان بیش از ۶۵۰۰ نفر را گرفت. ارمنستان در آخرین جنگ رخ داده شکست را پذیرفت و مجبور شد مناطق مهمی را واگذار کند.

آغاز دور جدیدی از درگیری‌های نظامی میان ارمنستان و آذربایجان که چند هفته پس از ملاقات روسای جمهور دو کشور به وقوع پیوست، نشان دهنده غیر موثر بودن رایزنی‌های سیاسی برای پایان دادن به نزاع و خونریزی میان دو ایروان و باکو است. تحلیلگران بر این باورند که شکل‌گیری آتش‌بس شکننده‌ بین باکو و ایروان بیش از آن که نشانه صلح پایدار باشد از وضعیت «نه جنگ و نه صلح» که ثبات در منطقه قفقاز را تهدید می کند، خبر می‌دهد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
ثبات در منطقه قفقاز تنها با صلح پایدار محقق می‌شود
یکشنبه 1401/06/27 ساعت 17:37
نور ویدئو؛
ثبات در منطقه قفقاز تنها با صلح پایدار محقق می‌شود
آغاز دور جدیدی از درگیری‌های نظامی میان ارمنستان و آذربایجان که چند هفته پس از ملاقات روسای جمهور دو کشور به وقوع پیوست، نشان دهنده غیر موثر بودن رایزنی‌های سیاسی برای پایان دادن به نزاع و خونریزی میان ایروان و باکو است.
ایران خواستار حل مسالمت‌آمیز اختلافات جمهوری آذربایجان و ارمنستان شد
سه‌شنبه 1401/06/22 ساعت 11:21
ایران خواستار حل مسالمت‌آمیز اختلافات جمهوری آذربایجان و ارمنستان شد
سخنگوی وزارت امور خارجه با ابراز نگرانی از تشدید تنش و درگیری‌های مرزی بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان، خواستار خویشتنداری و حل و فصل اختلافات از طریق مسالمت‌آمیز و بر اساس حقوق بین‌الملل بین دو کشور شد.
درگیری مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان
سه‌شنبه 1401/06/22 ساعت 10:35
شب گذشته رخ داد؛
درگیری مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان
شب گذشته و بامداد امروز سه شنبه 22 شهریور، درگیری‌های نسبتاً شدیدی میان نظامیان جمهوری ارمنستان و آذربایجان صورت گرفته که به گفته منابع رسمی دو طرف، چند نقطه در مرز این کشورها شاهد تیراندازی و تبادل آتش بوده است.
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات کامل احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر تهران اعلام شد
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
جمعه 10 بهمن |جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون
ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 10 بهمن 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 10 بهمن+ وضعیت استان ها
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند