×
سیاسی
شناسه خبر : 107978
تاریخ انتشار : شنبه 1401/06/26 ساعت 17:18
ثبات در منطقه قفقاز تنها با صلح پایدار محقق می‌شود

نورنیوز بررسی کرد؛

ثبات در منطقه قفقاز تنها با صلح پایدار محقق می‌شود

آغاز دور جدیدی از درگیری‌های نظامی میان ارمنستان و آذربایجان که چند هفته پس از ملاقات روسای جمهور دو کشور به وقوع پیوست، نشان دهنده غیر موثر بودن رایزنی‌های سیاسی برای پایان دادن به نزاع و خونریزی میان ایروان و باکو است.

نورنیوز- گروه سیاسی: بامداد سه‌شنبه ۲۲ شهریور ماه درگیری‌های نسبتاً شدیدی میان نظامیان جمهوری ارمنستان و آذربایجان در نوار مرزی مشترک دو کشور صورت گرفت.

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای ایروان را به عملیاتی خرابکارانه «در مقیاسی بزرگ» متهم کرد. در همان ایام وزارت دفاع جمهوری ارمنستان نیز با رد ادعای باکو اعلام کرد که درگیری نظامی نتیجه تحریکات باکو بوده و آذربایجان را متهم به استفاده از آتش توپخانه و پهپاد نمود.

منابع رسانه‌ای از باکو خبر دادند، وزارت دفاع آذربایجان اعلام کرد که طی درگیری‌های اخیر نظامی با ارمنستان، ۷۱ نفر از نیروهای جمهوری آذربایجان جانشان را از دست دادند. همچنین «نیکول پاشینیان»، نخست‌وزیر جمهوری ارمنستان در نشست کابینه دولت در ارتباط با ادامه درگیر‌های مرزی با جمهوری آذربایجان گفت: تاکنون ۱۳۵ نظامی ارمنی در این درگیر‌ی‌ها کشته شده‌اند که این شمار قطعی نیست و شمار زیادی هم مجروح شدند.

انتشار خبرها درباره تلفات باکو و ایروان در شرایطی انجام شد که منابع محلی بامداد پنجشنبه از توافق بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای توقف درگیری‌های اخیر خبر دادند.

«میروسلاو جنچا»، معاون دبیرکل سازمان ملل نیز در نشست روز پنجشنبه شورای امنیت که به درخواست ارمنستان برگزار شد با تأکید بر لزوم کاهش تنش در مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان هشدار داد که درگیری های اخیر ظرفیت بی‌ثبات کردن منطقه را دارد. این مقام ارشد سازمان ملل تأکید کرد: جامعه بین‌المللی باید تمام تلاش خود را برای تنش زدایی میان این دو کشور به کار بگیرد.

با این حال وزیر دفاع ترکیه در دیدار با همتای آذربایجانی خود گفت: «ترکیه قاطعانه کنار باکو خواهد ایستاد».

در پی این تحرکات، وزیر امور خارجه کشورمان در تماس با وزیر خارجه جمهوری آذربایجان، ضمن ابراز نگرانی از شروع دور تازه درگیری‌ها میان آذربایجان و ارمنستان و نیز اعلام آمادگی برای کمک به حل و فصل مسالمت‌آمیز مشکلات، صراحتاً تأکید کرد که حفظ تمامیت ارضی هر دو کشور همسایه برای ایران مهم است و مرز ایران و ارمنستان یک راه ارتباطی تاریخی است که باید بدون تغییر باقی بماند.

سفارت ایران در ارمنستان نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ایران با هر سناریویی که به مرز ایران و ارمنستان آسیب وارد کند، مقابله خواهد کرد».

سید عباس موسوی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان نیز به رخدادهای خشونت بار در منطقه قفقاز واکنش نشان داد و با انتشار رشته توئیتی نوشت: در مناقشات منطقه ای و بین المللی مواضع اصولی ‎جمهوری اسلامی ایران همواره در چارچوب عزت، حکمت، مصلحت و بر اساس حق، انصاف، عدالت و حقوق بین الملل استوار است.

موسوی تأکید کرد: درخواست ‎اعلام‌ موضع اضافی‌و موازی با هر نیتی غیرحرفه‌ای و مضر است.

روابط بین ایروان و باکو به دلیل مسأله قره‌باغ کوهستانی همواره پرتنش بوده است. پس از اولین جنگی که اوایل دهه نود میلادی در آن بیش از ۳۰۰۰۰ نفر کشته شدند، ایروان و باکو دوباره در پاییز ۲۰۲۰ وارد منازعه نظامی شدند. این نبردها جان بیش از ۶۵۰۰ نفر را گرفت. ارمنستان در آخرین جنگ رخ داده شکست را پذیرفت و مجبور شد مناطق مهمی را واگذار کند.

آغاز دور جدیدی از درگیری‌های نظامی میان ارمنستان و آذربایجان که چند هفته پس از ملاقات روسای جمهور دو کشور به وقوع پیوست، نشان دهنده غیر موثر بودن رایزنی‌های سیاسی برای پایان دادن به نزاع و خونریزی میان دو ایروان و باکو است. تحلیلگران بر این باورند که شکل‌گیری آتش‌بس شکننده‌ بین باکو و ایروان بیش از آن که نشانه صلح پایدار باشد از وضعیت «نه جنگ و نه صلح» که ثبات در منطقه قفقاز را تهدید می کند، خبر می‌دهد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
ثبات در منطقه قفقاز تنها با صلح پایدار محقق می‌شود
یکشنبه 1401/06/27 ساعت 17:37
نور ویدئو؛
ثبات در منطقه قفقاز تنها با صلح پایدار محقق می‌شود
آغاز دور جدیدی از درگیری‌های نظامی میان ارمنستان و آذربایجان که چند هفته پس از ملاقات روسای جمهور دو کشور به وقوع پیوست، نشان دهنده غیر موثر بودن رایزنی‌های سیاسی برای پایان دادن به نزاع و خونریزی میان ایروان و باکو است.
ایران خواستار حل مسالمت‌آمیز اختلافات جمهوری آذربایجان و ارمنستان شد
سه‌شنبه 1401/06/22 ساعت 11:21
ایران خواستار حل مسالمت‌آمیز اختلافات جمهوری آذربایجان و ارمنستان شد
سخنگوی وزارت امور خارجه با ابراز نگرانی از تشدید تنش و درگیری‌های مرزی بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان، خواستار خویشتنداری و حل و فصل اختلافات از طریق مسالمت‌آمیز و بر اساس حقوق بین‌الملل بین دو کشور شد.
درگیری مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان
سه‌شنبه 1401/06/22 ساعت 10:35
شب گذشته رخ داد؛
درگیری مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان
شب گذشته و بامداد امروز سه شنبه 22 شهریور، درگیری‌های نسبتاً شدیدی میان نظامیان جمهوری ارمنستان و آذربایجان صورت گرفته که به گفته منابع رسمی دو طرف، چند نقطه در مرز این کشورها شاهد تیراندازی و تبادل آتش بوده است.
نظرات

آخرین اخبار
نسخه وزیر بهداشت برای درمان گرانی دارو
گزارش تصویری | عکس‌های منتشرنشده از حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 1998 فرانسه
حمله پهپادی حزب الله به مقر فرماندهی تیپ 401 زرهی ارتش اسرائیل
هدف از مذاکرات واشنگتن از زبان جوزف عون
مستمری خرداد مددجویان واریز شد+ جزئیات پرداخت
آغاز فاز جدید اجرای پزشک خانواده؛ کدام شهرها مشمول طرح شدند؟
درباره شدیدترین درگیری!
افزایش 2 برابری ظرفیت تولید برق برای اولین بار در تاریخ
حمله به آب؛ وحشیگری بی‌سابقه آمریکا
حمله لفظی نتانیاهو به اردوغان
انفجار تورم در آمریکا؛ دلار و نرخ بهره در آستانه تغییر
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت دوم
پاتک سایبری به پیام‌رسان دولتی فرانسه
جنگ ایران شکاف میان تعهدات جهانی و توان نظامی آمریکا را آشکار کرد
بیانیه مشترک سه قدرت در شورای حکام: قطعنامه ضدایرانی تلاش‌های دیپلماتیک را نابود می‌کند
صادق زیباکلام با اعلام جرم جدید بازداشت شد
نورنما | ویدیویی دیده نشده از پدر موشکی ایران و فرمانده هوافضای سپاه
اتحادیه اروپا: از دیپلماسی برای حل پایدار موضوع هسته‌ای ایران حمایت می‌کنیم
عارف: افزایش مبلغ کالابرگ در دستور کار دولت است
تهران گرم‌تر می‌شود
بقائی: تحولات اخیر روند مذاکرات را تحت تأثیر قرار داد
زنگ خطر آنفلوانزا در کشور؛ کرمانشاه و البرز در وضعیت قرمز
آتش‌بس یا بازی فریب؛ چرا ایران نباید جنگ را «تکه‌تکه» ببیند؟
61 درصد صهیونیست‌ها مخالف نامزدی دوباره نتانیاهو
بقائی نشان ادبی دریافت کرد
قالیباف: حرکت علمی و دفاعی کشور متوقف نمی‌شود
آغاز محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های مازندران
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول
سپاه هیچ صفحه‌ای در «ایکس» ندارد
قیمت نقره امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+جدول
آماده برای «توافق‌سازی»، مقاوم در برابر «تسلیم‌سازی»
چرا رامات دیوید هدف مهم موشک‌های ایران بود؟
هشدار چین درباره بحران ایران و آمریکا؛ راه‌حل فقط دیپلماسی است
محاصره دریایی تجارت ایران را قفل نمی‌کند
بازگشت «آقای خاص» به برنابئو؛ مورینیو سرمربی جدید رئال مادرید شد
فرماندار قشم: هیچ انفجاری در این جزیره رخ نداده است
روسیه از سرنگونی 326 پهپاد اوکراینی خبر داد
تشدید نظارت بر صنعت خودرو و افزایش انطباق تولیدکنندگان
جهش ذخایر سد سفیدرود؛ یک میلیارد مترمکعب آب ذخیره شد
رشد چشمگیر پذیرش استعدادهای درخشان در ارشد و دکتری
جزئیات افزایش نرخ بلیت اتوبوس در مسیرهای مختلف کشور
صادرات 20 قلم کالای دامی به کشورهای همسایه
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول قیمت ها
روایت پزشکیان از پاسخ رهبر شهید درباره مذاکرات و «نه جنگ نه صلح»
اعلام جزئیات سهمیه ویژه مناطق بحران‌زده و آسیب‌دیدگان جنگ در کنکور
ادامه رکورد شکنی بورس ؛ صعود 52 هزار واحدی شاخص
انتصاب اعضای جدید هیأت مدیره مرکز خدمات حوزه‌های علمیه با حکم رهبر انقلاب
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 20خرداد ؛ تداوم نوسان دلار در کریدور 170 هزار تومانی
انفجار خاموشی که همه چیز را آنلاین می بلعد
برنامه تیم ملی والیبال ایران در لیگ ملت‌های 2026 مشخص شد + جدول زمان ومکان مسابقات