×
سیاسی
شناسه خبر : 107953
تاریخ انتشار : جمعه 1401/06/25 ساعت 23:32
بیانیه پایانی سازمان همکاری شانگهای با تاکید اعضا بر اجرای کامل برجام

بیانیه پایانی سازمان همکاری شانگهای با تاکید اعضا بر اجرای کامل برجام

سازمان همکاری شانگهای در بیانیه پایانی خود در ازبکستان، خواستار اجرای کامل توافق هسته‌ای ایران توسط تمام طرف‌ها شد.

نورنیوز - بین‌الملل: سازمان همکاری شانگهای در بیانیه پایانی خود در ازبکستان، خواستار اجرای کامل توافق هسته‌ای ایران توسط تمام طرف‌ها شد.

این نشست که در شهر سمرقند ازبکستان برگزار شد، در بیانیه پایانی خود تأکید کرده است: کشورهای عضو بر اجرای ادامه‌دار برنامه جامع اقدام مشترک در خصوص برنامه هسته‌ای ایران (برجام) و در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تأکید دارند.

این بیانیه افزود که کشورهای عضو شانگهای از طرف‌ها می‌خواهند به تعهداتشان در راستای اجرای جامع، کامل و مؤثر برجام متعهد باشند.

سران سازمان شانگهای همچنین ضمن تأکید بر اهمیت توسعه همکاری‌های دفاعی و امنیتی، بر ضرورت برگزاری رزمایش‌های مشترک نظامی برای مبارزه با تروریسم برای افزایش سطح برخورد با گروهک‌های مسلح تروریست در سطح جهان و بهبود شیوه‌های مبارزه با تروریسم تأکید کردند.

کشورهای عضو در بیانیه خود همچنین خواستار تعهد به کنوانسیون منع توسعه، تولید، انباشت و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آنها شدند.

سران سازمان شانگهای همچنین بر اهمیت انهدام تمامی انبارهای اعلام شده سلاح شیمیایی در سریع‌ترین زمان ممکن تأکید کردند.

کشورهای عضو شانگهای در بیانیه خود، مخالفت خود را با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در فعالیت‌های نظامی اعلام و حمایت خود را از توافقنامه بین‌المللی جامع تحت نظارت سازمان ملل متحد برای مبارزه با استفاده از این فناوری با هدف مجرمانه بیان کردند.

در ادامه این بیانیه، کشورهای عضو عزم خود را برای تدوین یک فهرست یکپارچه از سازمان‌های تروریستی، جدایی‌طلب و تندرو اعلام کردند.

کشورهای سازمان همکاری‌های شانگهای در بیانیه خود بر اهمیت تشکیل یک دولت جامع در افغانستان که دربرگیرنده تمامی گروه‌های قومی، دینی و سیاسی باشد، تأکید کردند.

در این بیانیه همچنین اعلام شد: با توجه به موضوع انسانی کنونی در افغانستان، کشورهای عضو خواستار ادامه تلاش برای کمک‌رسانی به ملت افغانستان هستند.
سران شانگهای در بیانیه خود اعلام کردند که به باور آنها حل موضوع افغانستان در سریع‌ترین زمان ممکن، یکی از مهم‌ترین علل برای حفظ امنیت و توسعه آن در منطقه شانگهای است.

اعضای کشورهای شانگهای در این بیانیه بار دیگر حمایت خود را از ساخت افغانستان به عنوان یک کشور مستقل، بی‌طرف، یکپارچه، دمکراتیک، مسالمت‌آمیز و عاری از تروریسم، جنگ و مواد مخدر اعلام کردند.

سران شانگهای سال 2023 را به عنوان سال گردشگری نام‌گذاری کرده و برای تشکیل کارگروه در خصوص استارت‌آپ‌ها ، نوآوری‌ها و مبارزه با فقر توافق کردند.

اعضای سازمان همکاری شانگهای همچنین درباره وضعیت جهانی غذا نیز اعلام کردند که تحریم‌های یک‌جانبه برخی کشورها، موجب پیچیده شدن شرایط غذایی در جهان می‌شود.

سران شانگهای همچنین خواستار همکاری جامعه جهانی برای تلاش هماهنگ با سازمان ملل متحد در فعالیت صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی و برنامه جهانی غذا شدند.

در بیانیه شانگهای اعلام شد : تحمیل محدودیت‌های یک‌جانبه که مغایر با حقوق بین‌الملل است؛ قابل قبول نیست؛ از جمله این محدودیت‌ها می‌توان به اقدامات فرامرزی اشاره کرد که می‌تواند در وهله نخست ثبات بازارهای جهانی غذا را متزلزل کند و تهدیدی برای ثبات اجتماعی -اقتصادی بلندمدت در کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه‌یافته باشد، به‌طوری‌که مصرف غلات برای سوخت‌های زیستی و سایر عوامل، موجب بی‌ثباتی در قیمت مواد غذایی در جهان می‌شود.
سران سازمان همکاری‌های شانگهای در پایان بر ضرورت تلاش جامعه جهانی برای تسهیل بازگشت امن آوارگان به خانه‌هایشان تأکید کردند.


ایرنا
اخبار مرتبط
کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای رزمایش ضدتروریسم برگزار می‌کنند
شنبه 1402/06/18 ساعت 07:52
کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای رزمایش ضدتروریسم برگزار می‌کنند
کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در سال 2024 رزمایش مشترک ضد تروریسم را در چین برگزار می‌کنند.
لایحه الحاق ایران به سازمان همکاری شانگهای در کمیسیون امنیت ملی تصویب شد
سه‌شنبه 1401/08/24 ساعت 22:36
لایحه الحاق ایران به سازمان همکاری شانگهای در کمیسیون امنیت ملی تصویب شد
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از تصویب کلیات و جزئیات لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای در جلسه این کمیسیون خبر داد.
حضور در سازمان شانگهای، عضویت ایران را به یکی از تحولات مهم تاریخ این سازمان تبدیل می‌کند
جمعه 1401/06/25 ساعت 18:51
آیت‌الله رئیسی در بیست و دومین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای:
حضور در سازمان شانگهای، عضویت ایران را به یکی از تحولات مهم تاریخ این سازمان تبدیل می‌کند
رئیس جمهور "تعامل و پیوستگی حداکثری" با کشورهای منطقه از جمله اعضای سازمان شانگهای و حضور موثر در ترتیبات منطقه‌ای و بین‌المللی را در کانون سیاست خارجی ایران دانست و گفت: با حضور فعال و موثر ایران در فعالیت‌های سازمان شانگهای، این عضویت به عنوان یکی از تحولات مهم در تاریخ این سازمان ثبت خواهد شد.
اِکو حلقه تکمیلی شانگهای و دیپلماسی اقتصادی-منطقه‌ای
شنبه 1400/09/06 ساعت 10:00
نورنیوز بررسی کرد؛
اِکو حلقه تکمیلی شانگهای و دیپلماسی اقتصادی-منطقه‌ای
حضور در نشست سران اکو پس از نشست شانگهای نشانه‌ای از نقش‌آفرینی ارزنده ایران در معادلات منطقه و گامی مهم در تحقق دیپلماسی اقتصادی و منطقه‌ای برای بی‌اثر کردن تحریم‌هاست.
ایران از مهمترین کشورهای سازمان همکاری‌های شانگهای است
شنبه 1400/06/27 ساعت 15:41
ایران از مهمترین کشورهای سازمان همکاری‌های شانگهای است
یک کارشناس مسائل بین المللی گفت: علی رغم رویکرد اقتصادی سازمان همکاری‌های شانگهای قطعاً ایران می‌تواند با افزایش امنیت برای کشورهای عضو این سازمان در این رابطه هم نقش آفرینی داشته باشد.
نظرات

آخرین اخبار
آغاز احداث نخستین نیروگاه خورشیدی شناور کشور
وزیر حج عربستان به ایران دعوت شد
پادکست | 8 راز طلایی برای جوان و پرانرژی موندن در هر سنی !
با حضور رییس جمهور؛ سه طرح شاخص اقتصادی و زیربنایی لرستان افتتاح شد
مجازی کردن امتحانات کار دست وزیر علوم داد
تضعیف اجماع بین‌المللی علیه مهمات خوشه‌ای
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمال از امروز
کشف 400 میلیارد تومان شمش طلا توسط مرزبانان
نتایج نهایی آزمون کارشناسی به پزشکی اعلام شد+ لینک
گفتگوی تلفنی گروسی با عراقچی پیرامون مذاکرات ژنو
پادکست | دعا در آیینه قرآن
مذاکرات ایران و روسیه برای توسعه یک میدان نفتی وارد مراحل نهایی شد
کناره‌گیری سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا
استقلال و پاشنه آشیل همیشگی؛ عقب‌نشینی بعد از گل
هشدار هند به غول‌های فناوری : محتوای غیرقانونی باید حذف شود
پسکوف: درباره نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا پیش‌داوری نکنید
اعتراض 81 سینماگر جهان به سکوت جشنواره برلین درباره غزه
252 همت برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه 1405
هشدار نظامی یمن و مهلت دیپلماتیک به ریاض
پزشکیان: برنامه جامع همکاری‌های ایران و روسیه به سرعت اجرا خواهد شد
تولیدکنندگان مرغ: نهاده‌ها 4 برابر قیمت واقعی فروخته می شوند
حیوان حمله‌کننده به دانشجو سگ ولگرد بود
هشدار درباره سه برابر شدن جمعیت سالمند ایران تا سال 1435
فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران وارد دهلی نو شد
ورود رئیس جمهور مسعود پزشکیان به استان لرستان
زمان و ساعت دقیق لحظه تحویل سال 1405 + حیوان و رنگ سال
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404
قیمت گوشی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404 + جدول
کارنامه آزمون دستیاری فوق تخصصی 1404 منتشر شد
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
نمایشگاه‌های بهاره تهران از 5 اسفند آغاز می‌شود
اعلام آمادگی روسیه برای نگهداری اورانیوم مازاد ایران
فراخوان جذب هیأت علمی علوم پزشکی تا پایان اسفند منتشر می‌شود
وام ازدواج 1405 افزایش یافت یا ثابت ماند؟
آمار بهشت زهرا از جانباختگان تهرانی در حوادث دی ماه
موضع ترکیه درباره اقدام نظامی علیه ایران
گزارش وزیر امور خارجه از روند مذاکرات اخیر
معماری ایستگاه متروی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) چشم‌نواز خواهد بود
حداقل افزایش حقوق سال آینده 21 درصد، حداکثر 43 درصد
جزئیات برنامه‌های سحرگاه رمضان 1405 در شبکه‌های سیما
مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در شرایط تصاعد بحران
قیمت زولبیا و بامیه ماه رمضان 1405 اعلام شد
سپاهان ایران - الاهلی قطر ؛ دوئل مرگ و زندگی در الثمامه
قیمت گوشت قرمز امروز 29 بهمن 1404 + جدول
پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان فردا پنجشنبه 30 بهمن 1404
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ریزش بیش از 40 هزار واحدی شاخص بورس
زلنسکی رئیس جمهور بلاروس را تحریم کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
سخنگوی دولت: نرخ ارز دارو ثابت ماند