×
سیاسی
شناسه خبر : 107953
تاریخ انتشار : جمعه 1401/06/25 ساعت 23:32
بیانیه پایانی سازمان همکاری شانگهای با تاکید اعضا بر اجرای کامل برجام

بیانیه پایانی سازمان همکاری شانگهای با تاکید اعضا بر اجرای کامل برجام

سازمان همکاری شانگهای در بیانیه پایانی خود در ازبکستان، خواستار اجرای کامل توافق هسته‌ای ایران توسط تمام طرف‌ها شد.

نورنیوز - بین‌الملل: سازمان همکاری شانگهای در بیانیه پایانی خود در ازبکستان، خواستار اجرای کامل توافق هسته‌ای ایران توسط تمام طرف‌ها شد.

این نشست که در شهر سمرقند ازبکستان برگزار شد، در بیانیه پایانی خود تأکید کرده است: کشورهای عضو بر اجرای ادامه‌دار برنامه جامع اقدام مشترک در خصوص برنامه هسته‌ای ایران (برجام) و در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تأکید دارند.

این بیانیه افزود که کشورهای عضو شانگهای از طرف‌ها می‌خواهند به تعهداتشان در راستای اجرای جامع، کامل و مؤثر برجام متعهد باشند.

سران سازمان شانگهای همچنین ضمن تأکید بر اهمیت توسعه همکاری‌های دفاعی و امنیتی، بر ضرورت برگزاری رزمایش‌های مشترک نظامی برای مبارزه با تروریسم برای افزایش سطح برخورد با گروهک‌های مسلح تروریست در سطح جهان و بهبود شیوه‌های مبارزه با تروریسم تأکید کردند.

کشورهای عضو در بیانیه خود همچنین خواستار تعهد به کنوانسیون منع توسعه، تولید، انباشت و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آنها شدند.

سران سازمان شانگهای همچنین بر اهمیت انهدام تمامی انبارهای اعلام شده سلاح شیمیایی در سریع‌ترین زمان ممکن تأکید کردند.

کشورهای عضو شانگهای در بیانیه خود، مخالفت خود را با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در فعالیت‌های نظامی اعلام و حمایت خود را از توافقنامه بین‌المللی جامع تحت نظارت سازمان ملل متحد برای مبارزه با استفاده از این فناوری با هدف مجرمانه بیان کردند.

در ادامه این بیانیه، کشورهای عضو عزم خود را برای تدوین یک فهرست یکپارچه از سازمان‌های تروریستی، جدایی‌طلب و تندرو اعلام کردند.

کشورهای سازمان همکاری‌های شانگهای در بیانیه خود بر اهمیت تشکیل یک دولت جامع در افغانستان که دربرگیرنده تمامی گروه‌های قومی، دینی و سیاسی باشد، تأکید کردند.

در این بیانیه همچنین اعلام شد: با توجه به موضوع انسانی کنونی در افغانستان، کشورهای عضو خواستار ادامه تلاش برای کمک‌رسانی به ملت افغانستان هستند.
سران شانگهای در بیانیه خود اعلام کردند که به باور آنها حل موضوع افغانستان در سریع‌ترین زمان ممکن، یکی از مهم‌ترین علل برای حفظ امنیت و توسعه آن در منطقه شانگهای است.

اعضای کشورهای شانگهای در این بیانیه بار دیگر حمایت خود را از ساخت افغانستان به عنوان یک کشور مستقل، بی‌طرف، یکپارچه، دمکراتیک، مسالمت‌آمیز و عاری از تروریسم، جنگ و مواد مخدر اعلام کردند.

سران شانگهای سال 2023 را به عنوان سال گردشگری نام‌گذاری کرده و برای تشکیل کارگروه در خصوص استارت‌آپ‌ها ، نوآوری‌ها و مبارزه با فقر توافق کردند.

اعضای سازمان همکاری شانگهای همچنین درباره وضعیت جهانی غذا نیز اعلام کردند که تحریم‌های یک‌جانبه برخی کشورها، موجب پیچیده شدن شرایط غذایی در جهان می‌شود.

سران شانگهای همچنین خواستار همکاری جامعه جهانی برای تلاش هماهنگ با سازمان ملل متحد در فعالیت صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی و برنامه جهانی غذا شدند.

در بیانیه شانگهای اعلام شد : تحمیل محدودیت‌های یک‌جانبه که مغایر با حقوق بین‌الملل است؛ قابل قبول نیست؛ از جمله این محدودیت‌ها می‌توان به اقدامات فرامرزی اشاره کرد که می‌تواند در وهله نخست ثبات بازارهای جهانی غذا را متزلزل کند و تهدیدی برای ثبات اجتماعی -اقتصادی بلندمدت در کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه‌یافته باشد، به‌طوری‌که مصرف غلات برای سوخت‌های زیستی و سایر عوامل، موجب بی‌ثباتی در قیمت مواد غذایی در جهان می‌شود.
سران سازمان همکاری‌های شانگهای در پایان بر ضرورت تلاش جامعه جهانی برای تسهیل بازگشت امن آوارگان به خانه‌هایشان تأکید کردند.


ایرنا
اخبار مرتبط
کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای رزمایش ضدتروریسم برگزار می‌کنند
شنبه 1402/06/18 ساعت 07:52
کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای رزمایش ضدتروریسم برگزار می‌کنند
کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در سال 2024 رزمایش مشترک ضد تروریسم را در چین برگزار می‌کنند.
لایحه الحاق ایران به سازمان همکاری شانگهای در کمیسیون امنیت ملی تصویب شد
سه‌شنبه 1401/08/24 ساعت 22:36
لایحه الحاق ایران به سازمان همکاری شانگهای در کمیسیون امنیت ملی تصویب شد
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از تصویب کلیات و جزئیات لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای در جلسه این کمیسیون خبر داد.
حضور در سازمان شانگهای، عضویت ایران را به یکی از تحولات مهم تاریخ این سازمان تبدیل می‌کند
جمعه 1401/06/25 ساعت 18:51
آیت‌الله رئیسی در بیست و دومین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای:
حضور در سازمان شانگهای، عضویت ایران را به یکی از تحولات مهم تاریخ این سازمان تبدیل می‌کند
رئیس جمهور "تعامل و پیوستگی حداکثری" با کشورهای منطقه از جمله اعضای سازمان شانگهای و حضور موثر در ترتیبات منطقه‌ای و بین‌المللی را در کانون سیاست خارجی ایران دانست و گفت: با حضور فعال و موثر ایران در فعالیت‌های سازمان شانگهای، این عضویت به عنوان یکی از تحولات مهم در تاریخ این سازمان ثبت خواهد شد.
اِکو حلقه تکمیلی شانگهای و دیپلماسی اقتصادی-منطقه‌ای
شنبه 1400/09/06 ساعت 10:00
نورنیوز بررسی کرد؛
اِکو حلقه تکمیلی شانگهای و دیپلماسی اقتصادی-منطقه‌ای
حضور در نشست سران اکو پس از نشست شانگهای نشانه‌ای از نقش‌آفرینی ارزنده ایران در معادلات منطقه و گامی مهم در تحقق دیپلماسی اقتصادی و منطقه‌ای برای بی‌اثر کردن تحریم‌هاست.
ایران از مهمترین کشورهای سازمان همکاری‌های شانگهای است
شنبه 1400/06/27 ساعت 15:41
ایران از مهمترین کشورهای سازمان همکاری‌های شانگهای است
یک کارشناس مسائل بین المللی گفت: علی رغم رویکرد اقتصادی سازمان همکاری‌های شانگهای قطعاً ایران می‌تواند با افزایش امنیت برای کشورهای عضو این سازمان در این رابطه هم نقش آفرینی داشته باشد.
نظرات

آخرین اخبار
یک منبع آگاه: بندر فجیره هدف قرار خواهد گرفت
حزب‌الله: اتهام‌زنی حکومت آل خلیفه به مقاومت بی‌اساس است
احتمال پایان جنگ بدون باز شدن تنگه هرمز
دستگیری 3 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر
حمله سایبری به شرکت نفتی «الصافی» سعودی
اعلام جزئیات درگیری نبرد تن به تن حزب الله با ارتش اسرائیل
ناراحتی بن‌سلمان از ترامپ
تحویل «رضا پهلوی» را در شروط پایان جنگ بگنجانید
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ بمباران حسینیه اعظم زنجان
انهدام باند قاچاق سلاح و مهمات جنگی در خوزستان
اسپانیا قانون اعدام اسرای فلسطینی را گامی به سوی آپارتاید خواند
فرانسه مانع استفاده از حریم هوایی‌اش برای انتقال سلاح به اسرائیل شد
گسترش سریع سویه‌ای از کووید-19 در آمریکا
انهدام موشک کروز پنهان‌کار توسط سامانه پدافند غرب کشور در ایلام
سازوکاری فوری برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به ایران فراهم آورید
جنگ علیه ایران محبوبیت ترامپ را به منفی 17 رساند
تعطیلی خوابگاه‌ها تا اطلاع ثانوی
هلال احمر: مردم به فکر ذخیره دارو نباشند
برنامه سی و یکمین شب تجمعات مردمی در میادین تهران
مراکز راهبردی صنعتی و ارتباطی رژیم صهیونیستی آماج حملات پهپادی ارتش
هیچ ابرقدرتی نمی‌تواند در مقابل اتحاد مردم و رزمندگان ایستادگی کند
5 پیشنهاد برای احیای صلح در منطقه+ متن بیانیه
حملات به زیرساخت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی ایران را متوقف کنید
اسرائیل روستاهای جنوبی لبنان را به تخریب کامل تهدید کرد
روی خوش سهامداران به صندوق‌های طلا
لغو طرح ترافیک در پایتخت تا اطلاع ثانوی
ایران 5 - کاستاریکا صفر/برتری پر گل ایران برابر کاستاریکا در دیداری دوستانه
گزارش تصویری | تشییع پیکر مطهر دریابان شهید «علیرضا تنگسیری» در بندرعباس
روسیه: آژانس اتمی زیر فشار آمریکا شجاعت محکوم‌کردن حملات به ایران را ندارد
پیام ابوعبیده خطاب به حزب‌الله: مأموریت را تکمیل کنید
وزیر نیرو : برق خانه‌ها بی‌وقفه تأمین است
اعتماد فعالان اقتصادی به زیرساخت‌های بورس انرژی/180 هزار میلیارد معامله انجام شد
نامه آیت‌الله اعرافی به رهبر معنوی کلیسای ارتدکس روسیه
تشکیل «ستاد همیاری» در خانه سینما
اصابت مستقیم موشک به شرکت دارویی«توفیق دارو»
سپاه: شرکت‌های موثر در عملیات تروریستی، اهداف مشروع ما خواهند بود
هشدار عراقچی به صهیونیست‌ها: با شهروندان بی‌دفاع فلسطین طرف نیستید
از ابتدای جنگ چند واحد اقتصادی در تهران آسیب دیدند؟
ابلاغ الزام مدیران مدارس غیردولتی برای پایدارسازی سامانه‌های آموزش مجازی
سردار فدوی: دشمن در مقابل قدرت ایران دچار اشتباه محاسباتی شده بود
گران شدن قیمت بنزین در سرزمین‌های اشغالی
بازداشت 54 نفر از مزدوران دشمن در 4 استان توسط وزارت اطلاعات
آغاز مرحله چهارم کالابرگ از این تاریخ
گفتگوی رئیس شورای اروپا با پزشکیان درخصوص تنش‌های منطقه‌ای
رئیس فیفا: هر کاری برای تیم ملی ایران می‌کنیم/جامعه فوتبال دنیا در کنار شماست‌
طارمی دومین گلزن برتر فوتبال ملی ایران
بروز اختلاف میان آمریکا و انگلیس بر سر جنگ علیه ایران
اعلام آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌ها/مسدود شدن آزادراه تهران- شمال
حملات هوایی علیه پایگاه‌های حشد شعبی در بابل و الانبار
اگر ترامپ زیرساخت‌ها را بزند، چه اتفاقی برای منطقه می‌افتد؟