×
اقتصادی
شناسه خبر : 107872
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/06/23 ساعت 18:41
معاملات بورس شامل حساب‌های تجاری نمی‌شود

معاملات بورس شامل حساب‌های تجاری نمی‌شود

رئیس کل بانک مرکزی گفت: معامله در بورس مشمول حساب‌های تجاری نیست، کسی خانه بفروشد و چند میلیارد هم به حسابش واریز شود باز هم شامل حساب‌های تجاری نمی‌شود.

نورنیوز - گروه اقتصاد: علی صالح آبادی رییس کل بانک مرکزی در گفتگوی ویژه خبری در خصوص موضوع حکمرانی ریال اظهار داشت: حکمرانی ریال به معنی افزایش شفافیت در اقتصاد است و سرمایه‌هایی در اقتصاد ملی وجود دارد به سمت فعالیت‌های مولد هدایت شود. یکی از مهمترین حوزه‌های مولد اقتصادی بخش تولید است. باید کمک کنیم با تشویق و مشوق سرمایه‌ها به سمت فعالیت مولد اقتصادی و تولیدی هدایت شود تا منجر به رشد اقتصادی شود. همچنین فعالیت‌هایی که در راستای پولشویی است مورد رصد و توجه قرار می‌گیرد تا با فعالیت‌های پولشویی مبارزه شود.

وی افزود: اقدامات زیادی در این زمینه انجام شده و تقریباً عمده کار در خصوص حکمرانی ریال انجام شده است. یکی این اقدامات به موضوع چک برمیگردد. ما امروز خوشبختانه در موضوع چک تحول خوبی اتفاق افتاده است. در گذشته چک‌هایی که داشتیم بعضاً وصول نمی‌شد و کسی که چک را صادرکننده چک دریافت میکرد مطمئن نبود که در زمان سررسید چک به مبلغ چک دست پیدا می‌کند یا خیر؛ بنابراین در گذشته چک‌ها بعضا وصول نمی‌شد و اطمینان از دریافت چک وجود نداشت، اما امروز اعتبار به چک برگشته است و باعث شفافیت و تسهیل فعالیت‌های اقتصادی شده است.

به گفته صالح آبادی قانون جدید چک که در مجلس مصوب شد سامانه‌های زیادی برای آن پیاده سازی شد و آخرین بخش آن مسدودی حساب وجوه چک برگشتی از سایر حساب‌ها بود که انجام شد.

رفع سوءاثر از چک به ۳ روز کاهش یافته است

با اقدامات متعدد در راستای قانون جدید چک، اعتبار صادرکننده چک قابل بررسی است و باعث شد تا در یکماه گذشته رفع سواثر از چک به تنها ۳ روز کاهش پیدا کند و تعداد چک‌های برگشتی ۲۰۰ هزار فقره کاهش یابد. در واقع به اندازه کسری موجودی چک از سایر حساب‌ها مسدود می‌شود و این اقدام بسیار مناسبی برای اعتباربخشی به چک است. بنابراین یک شفافیت خوبی را در حوزه ریال در کشور ایجاد کرد.

بکارگیری آزمایشی رمز ریال در دو بانک ملی و ملت آغاز شده است

علی صالح آبادی اظهار کرد: درحوزه رمز ارز ها که گام دیگری در حوزه حمکرانی پولی است کارهایی که توسط بانک مرکزی باید انجام می شد، به پایان رسیده و در حوزه مربوط به وزارت صمت کارها در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه سامانه های مشخصی برای افرادی که استخراج رمز ارز را با مجوز انجام داده اند در نظر گرفته شده، افزود: افراد می توانند ارز های استخراجی خودشان را در سامانه مشخصی که در نظر گرفته شده عرضه کنند و واردکنندگان با ثبت سفارشی که از طرف سازمان وزارت صمت دریافت می شود می توانند رمز ارز را در اختیار گرفته و واردات را انجام دهند.

صالح آبادی در ادامه گفت: سامانه مربوطه با همکاری وزارت صمت و بانک مرکزی ایجاد شده و با عرضه رمز ارز در این سامانه و دریافت رمزارز توسط واردکننده، واردات با رمز ارز انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت صورت گرفته و با تصویب آیین نامه استخراج رمزارز و عرضه آن در بازار به قصد صادرات در دولت، با اصلاحاتی که صورت گرفت فقط افرادی که مجوز استخراج رمز ارز گرفته باشند اجازه استفاده از رمزارز را برای صادرات خواهند داشت.

صالح آبادی همچنین افزود: در این باره هماهنگی هایی که در وزارت صمت باید صورت گیرد و همچنین تنظیمات و زیرساخت های فنی مورد نیاز برای این کار در حال ایجاد است تا از این پس همانند ارز امکان عرضه رمز ارز نیز در سامانه ها فراهم گردد.

رییس کل بانک مرکزی در رابطه با رمزریال که وعده راه اندازی آن تا پایان شهریور داده شده بود گفت: از چند روز گذشته مراحل آزمایشی قبل از اجرای آزماشی طرح با رقم محدود یک میلیارد تومان و با ارائه رمزریال به تعداد محدودی از افراد شروع شده که در دو بانک ملی و ملت و با امکان استفاده در دو فروشگاه شروع شده و با پایان فرآیند پیش از اجرای آزمایشی که با هدف رفع مشکلات فنی احتمالی صورت گرفته است و امیدواریم تا پایان شهریور ماه شرایط برای اجرای رسمی طرح به صورت آزمایشی مهیا شود. وی تصریح کرد: مراحل اولیه شروع شده و با توجه به اینکه طرح باید قبل از شروع رسمی در هیئت نظارت بر اندوخته اسکناس تایید می شد و یک هفته است که با رقم یک میلیارد تومان طرح تصویب و شروع شده است و در حال حاضر رمزریال در اختیار تعداد محدودی ار افراد است که از طریق دو بانک ملی و ملت و در دو فروشگاه در نظرگرفته شده امکان معامله فراهم است و در ادامه نیز به صورت گسترده تر اما با محدودیت های کمتر فرآیند آزمایشی ادامه می یابد.

صدور شناسنامه مالیاتی برای ۸.۵ میلیون کارتخوان فعال در کشور

رییس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار داشت: امروز حدود ۸.۵ میلیون کارتخوان فعال  در کشور داریم که همه دارای شناسنامه مالیاتی است. وی افزود: اصل موضوع تفکیک حساب‌های تجاری هم ساماندهی کارت‌خوان‌ها بود که به صورت کامل انجام شده است.

معاملات بورس شامل حساب‌های تجاری نیست

صالح آبادی در خصوص حساب‌های تجاری گفت: با شناسنامه دار شدن کارتخوان‌ها تقریبا تمام حساب‌های تجاری مشمول مالیات شدند. در تفکیک حساب تجاری از شخصی برآورد‌های اولیه بر این است که از هر هزار نفر تنها دو نفر مشمول این طرح شوند و بنابراین درصد کمی از حساب‌ها باقی مانده که عدد قابل توجهی نیست و با انجام تفکیک این مقدار بسیار کم نیز شناسایی خواهد شد.

وی افزود: برای این تعداد اندک با اعلام و زمانبندی سازمان امور مالیاتی افراد حساب تجاری خود را با خوداظهاری ثبت می‌کنند شرط ۱۰۰ تراکنش بیش‌تر از ۳۵ میلیون تومان تنها یک نشانه اولیه است و کسانی که کار تجاری نمی‌کنند، اما تا این حد تراکنش دارند مشمول این طرح نیستند چرا که کار تجاری صورت نگرفته که مشمول مالیات شود.

صالح آبادی با تاکید بر اینکه مبنای این طرح خوداظهاری است اظهار کرد: هر شخص خودش می‌داند که کار تجاری انجام می‌دهد یا خیر برای مثال خرید و فروش در بورس کار تجاری محسوب نمی‌شود حتی اگر بیش از ۱۰۰ تراکنش بیش‌تر از ۳۵ میلیون تومان داشته باشد و در واقع فعالیت کسی که در بورس کار می‌کند شفاف است و در بخش فروش نیم درصد مالیات آن پرداخت شده است و همچنین در بخش خرید معاف از مالیات است.

وی همچنین تاکید کرد: محاسبه شروط تعیین شده برای تفکیک حساب بر اساس کد ملی است و اگر فردی پنج حساب با یک کد ملی داشته باشد مجموع تراکنش‌های تمام حساب‌ها ملاک محاسبه است. در این باره سامانه‌هایی باید تدارک دیده می‌شد که این سامانه‌ها طراحی شده و سازمان امور مالیاتی شرایط آن را اعلام خواهد کرد.

صالح آبادی در پایان با تاکید دوباره بر اینکه تنها کار تجاری مشمول تفیکیک حساب هستند افزود: کار غیر تجاری مشمول این طرح نخواهد شد و به فرض کسی که خرید خانه را انجام داده حتی اگر پنجاه میلیارد تومان تراکنش داشته باشد شامل کار تجاری نخواهد شد و از این جهت هیچ نگرانی وجود نخواهد داشت. البته که مشوق‌هایی برای این مسئله در نظر گرفته شده که حتی افرادی را که فعالیت تجاری ندارند را نیز به اعلام حساب تجاری برای استفاده از مشوق‌ها سوق می‌دهد.


ایرنا
اخبار مرتبط
کدام واریزها باعث تجاری شدن یک حساب نمی‌شود؟
یکشنبه 1401/07/03 ساعت 14:28
کدام واریزها باعث تجاری شدن یک حساب نمی‌شود؟
رئیس اداره اجرایی مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی ضمن تشریح طرح تفکیک حساب‌های تجاری از غیرتجاری تأکید کرد که هر حسابی با بیش از 100 تراکنش و مبلغ 35 میلیون تومان، تجاری نیست و همه تراکنش‌های آن مشمول مالیات نخواهد بود و نوع واریزی‌ها نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد.
چه حساب‌هایی تجاری محسوب می‌شوند؟
دوشنبه 1401/06/28 ساعت 12:28
نور ویدئو؛
چه حساب‌هایی تجاری محسوب می‌شوند؟
اخیراً بانک مرکزی شیوه تفکیک حساب‌های تجاری از غیرتجاری را تشریح کرده است.
خبر ویژه دولت درباره وام بانکی
یکشنبه 1401/06/27 ساعت 11:11
سخنگوی بانک مرکزی اعلام کرد؛
خبر ویژه دولت درباره وام بانکی
سخنگوی بانک مرکزی گفت: از ابتدای سال تاکنون بیش از 860 هزار وام ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن پرداخت شده است.
بانک مرکزی ایران پرداخت هزینه‌های واردات با ارز دیجیتال مجاز را تصویب کرد
چهارشنبه 1400/02/08 ساعت 15:34
بانک مرکزی ایران پرداخت هزینه‌های واردات با ارز دیجیتال مجاز را تصویب کرد
بانک‌ها و صرافی‌های مجاز صرفاً در چارچوب ضوابط بانک مرکزی می‌توانند هزینه‌های واردات را با ارزهای دیجیتال بپردازند.
نظرات

آخرین اخبار
کاخ سفید: ترامپ خواهان توافق با ایران است، اما پاسخ به حملات ادامه دارد
هشدار مقام ارشد امنیتی درباره هرگونه حمله احتمالی آمریکا و اسرائیل
الزامات خاطره‌سازی برای مغز
هشدار دبیر شورای امنیت ملی درباره پیامدهای ادامه محاصره دریایی آمریکا
هلاکت و دستگیری عاملان شهادت سه مأمور فراجا در شادگان
علائم افشای سرّ درون
الجزیره؛ تنگه هرمز مهم‌ترین اهرم راهبردی ایران
کنفدراسیون فوتبال آسیا در کنار یوفا و کونکاکاف مقابل طرح فیفا ایستاد
تشییع باشکوه شهدای فراجا در شادگان؛ شهیدان مهدوی‌کیا و سیاه‌نژاد
نشست تخصصی ایران و چین؛ تأکید بر اجرای سند 25 ساله و تقویت همکاری‌های اقتصادی
زمان پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران خودرو اعلام شد+جدول
کامالا هریس؛ جنگ ترامپ با ایران بدون چشم‌انداز پایانی
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 10 مرداد+ جدول
قطر از پذیرش نقشه راه توسط حماس استقبال کرد
گوترش: چنگ باید در تمامی جبهه‌‎ها متوقف شود
واکنش جوزف عون به تجاوزات رژیم صهیونیستی
دستور آماده‌باش کامل به حشد الشعبی
فولاد، استقلال را در دیدار دوستانه شکست داد
هشدار زلنسکی درباره تشدید حملات روسیه در دریای سیاه
برنامه قطعی برق تهران فردا شنبه 10 مرداد
جزئیات برنامه راه‌آهن برای اربعین؛ افزایش ظرفیت، امنیت و خدمات به زائران
لینک ساعت قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا شنبه 10 مرداد
اظهارات جدید نخست وزیر پاکستان درباره صلح غزه
چرا حقوق بازنشستگان دولت کاهش یافت؟
مرگ تلخ بازیکن مراکشی در مسیر مهاجرت به اسپانیا؛ فاطن العزیزی جان باخت
یمن، چگونه عربستان را در بن‌بست تاریخی قرار داد؟
کایا کالاس: راستی‌آزمایی پایبندی حماس به توافق غزه چالش اصلی است
استراتژی تعلیق اسپانیا از سوی ایتالیا کلید خورد
قتل هولناک مرد 70 ساله تهرانی به دست همسر دوم و پسرش
خشم ترامپ از روش مذاکره ایرانی‌ها
تشییع باشکوه پیکر شهید مدافع امنیت در زابل
برخورد جدی با آفرودسواری غیرمجاز در عرصه‌های طبیعی کردستان
هشدار صریح العامری به عربستان
اظهارات تازه وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره تحریم‌ها و دارایی‌های ایران
بیانیه ارتش کویت درباره حمله پهپادی به زیرساخت‌های حیاتی
تسهیل واردات خودرو در قشم
ترامپ ادعای نقش ایران در حمله سایبری آمریکا را زیر سؤال برد
سریال دیده‌نشده «ماه عسل» با بازی زنده‌یاد اکبر عبدی
تهدید به تعلیق اسپانیا از منطقه شنگن
محور کندوان یک‌طرفه شد+جزئیات
گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و هند چه نکاتی داشت؟
انفجارهای مهیب در کویت
آمار جدید تردد زائران اربعین از مرز باشماق
اذعان «مارین ترافیک» به تغییر الگوی تردد از تنگه هرمز
تغییر موازنه حمله و دفاع به نفع توان موشکی ایران
افزایش آمار قربانیان مهاجرت غیرقانونی به اسپانیا
اظهارات تازه ترامپ درباره ایران همزمان با تنش‌های منطقه‌ای
عاقبت ناگوار بی‌توجهی به تابلوی «شنا ممنوع»
«روایت خون» در سوگواره اربعین؛ روایتی از پیوند هویت ایرانی و فرهنگ عاشورا
همبستگی میلیونی یمنی‌ها با مردم عراق