×
سیاسی
شناسه خبر : 107739
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/06/21 ساعت 13:59
خاک‌سپاری نقاب استقلال رسانه‌های انگلیسی، با ملکه 96 ساله بریتانیا

نورنیوز بررسی کرد؛

خاک‌سپاری نقاب استقلال رسانه‌های انگلیسی، با ملکه 96 ساله بریتانیا

نقش و کارکرد سوال برانگیز «بی.بی.سی» در موضوع درگذشت ملکه انگلیس به عنوان یکی از موثرترین نمادهای هویت سیاسی-فرهنگی بریتانیا که بار توجیه حرفه‌ای بسیاری از ناکامی‌ها و ناهنجاری‌ها و همچنین پیشبرد ارزش‌ها و راهبردهای انگلیس و جهان غرب را یک تنه به دوش می‌کشد، جای تأمل و تدبر بسیار دارد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: ملکه الیزابیت دوم که به ادعای مدافعان سلطنت در انگلستان مسئولیت طاقت فرسای «سمبل بریتانیای کبیر» بودن را آن هم بدون اختیارات به دوش می‌کشید پس از ۷۰ سال سلطنت و شکستن رکورد پیشینیان خود در این کشور، رخت از جهان فرو بست. زندگی طولانی ملکه موجب شد پادشاه جدید انگلستان در شرایط کهولت سن به این سمت منصوب و به نوعی وارث سمبلی شود که همچنان نمادی از سنت، کهنگی و فرسودگی است.

حواشی این درگذشت ساده اما، نشان داد که بریتانیا به حدی در پافشاری به سنت‌های بی‌منطق پیش رفته است که هنوز به رسم قرون گذشته نه تنها بر طبقه بندی انسان‌ها صحه می‌گذارد، بلکه امیدوار به جهل مردم عامه، مسیرهای فرسوده عوام فریبی را همچنان به عنوان راهی برای توجیه منطق نداشته خود درپیش گرفته است.

دیلی میل رسانه رسمی انگلستان با ظرافت تصویری از ابری در آسمان را به نمایش گذاشت و به نقل از یک شهروند انگلیسی نوشت :« نخستین ساعات مرگ ملکه این ابر شبیه به سایه ملکه در آسمان ظاهر شده است!!» 

به نظر می‌رسد اصرار بر «سنت» موجب شده تا رسانه‌های انگلستان هنوز در مسیر مقدس سازی جایگاه سلطنت برای جهان  گام برداشته و با تکرار موضوعات موهوم در دام تکرار قرون گذشته دست و پا بزنند. این حد از خرافه‌سازی مبتدی به قدری مضحک است که حتی طرفداران سنتی سلطنت نیز به آن واکنش نشان داده‌اند.

در این میان نقش و کارکرد بی.بی.سی به عنوان یکی از موثرترین نمادهای هویت سیاسی - فرهنگی بریتانیا که بار توجیه حرفه‌ای بسیاری از ناکامی‌ها و ناهنجاری‌ها و همچنین پیشبرد ارزش‌ها وراهبردهای انگلیس و جهان غرب را یک تنه به دوش می‌کشد، جای تأمل و تدبر بسیار دارد. به‌صورت خلاصه می‌توان بر این گزاره تأکید کرد که بی.بی.سی چه در جریان مرگ فیلیپ، همسر ملکه بریتانیا و چه در زمان درگذشت الیزابت دوم، مرزهای پروپاگاندا و همچنین شیوه اطلاع‌رسانی یک سویه و گلوله‌ای را جابجا کرد. در کنار تبلیغات پرحجم و آزار دهنده بی.بی.سی در مورد مرگ ملکه و انتخاب پادشاه جدید انگلیس و بزرگنمایی جزئیات بی‌ارزشی که برای هیچ کس حتی شهروندان انگلیسی نیز اهمیتی ندارد، بستن فوری بخش کامنت‌ها و نظرات در صفحات مجازی از سوی بی‌.بی.سی نیز جای تأمل و توجه دارد.

این اقدام از دو زاویه جای بررسی دارد؛
نخست آن که بی.بی.سی با اتخاذ این رویه که با اصول حرفه‌ای مورد تأکید این رسانه کاملاً مغایر است، نشان داد که رعایت قواعد و پروتکل‌های حرفه‌ای و اخلاق رسانه‌ای از سوی این رسانه کاملاً در مرزهای سیاسی محصور است و ادعای پیروی از مبانی جریان آزاد اطلاعات از سوی این رسانه، شعاری بیش نیست.

علاوه بر این‌، اتخاذ شیوه ارتباطی یک سویه با مخاطبین از سوی بی.بی.سی از این واقعیت پرده برداشت که دست اندرکاران این رسانه که طبیعتاً افکار سنجی دقیقی از نوع نگاه مخاطبین خود به موضوعات مختلف دارند به خوبی می‌دانند که شکل و محتوای اطلاع رسانی این رسانه از موضوع درگذشت ملکه و جایگاه سلطنت در این کشور با واکنش مثبت همراه نخواهد شد و چه بسا اعتراضات جدی را نیز به‌دنبال داشته باشد. بی‌.بی‌.سی همچنین با تغییر برنامه‌های عادی خود ریسک عدول از جایگاه خود به عنوان یک رسانه حرفه‌ای را به قیمت پوشش مستمر خبر مرگ ملکه پذیرفت. تلاش این رسانه برای تبدیل کردن خبر درگذشت ملکه به مهمترین رخداد جهان بدون در نظر گرفتن واقعیت‌های حاکم بر نظام فکری شهروندان جامعه جهانی نه تنها با موفقیت همراه نبود بلکه به اعتبار رسانه‌ای بی.بی.سی لطمات جدی وارد کرد.  پیش از این نیز بی‌.بی‌.سی در جریان مرگ فیلیپ، همسر ملکه نیز نتوانست به ظاهر سازی بسنده کند و ماهیت دولتی خود را با سنگ تمامی که برای او گذاشت نشان داد.

نکته قابل توجه دیگر در موضوع درگذشت ملکه انگلیس، سخنرانی «لیز تراس»، نخست وزیر جدید حزب محافظه کار بود که مخالفت او با نظام سلطنتی و مضحک خواندن آن پیش از آنکه موقعیت‌های دولتی را تجربه کرده باشد بسیار معروف است. او با از یاد بردن پیشینه خود، اینک از فقدان ملکه چنان یاد می‌کرد که نشان می‌داد اظهارات پیشین خود در مورد «سنبل» بودن ملکه را به کلی از یاد برده و او را به مثابه یک رهبر تمام عیاری که نه تنها با راهنمایی او انگلستان به مسیر ترقی رهنمون شده است، بلکه در جهان نیز منشاء تغییرات بسیار بوده، معرفی کرد. تراس که در تغییر مداوم مواضع شهرتی در خور، کسب کرده است پیش از این نیز تغییر مواضع خُرد و کلانش زبانزد بود. او در قامت موافق عضویت در اتحادیه اروپا به ناگهان از مخالفان سرسخت پیوستن به اتحادیه شده بود.

حجم کار رسانه‌ای و اسطوره سازی ازملکه‌ای که تا قبل از مرگش هیچ مسئولیتی برای هیچ دوره‌ای مربوط به او نمی‌شد و پاسخگوی هیچ خطایی نبود به راستی تعجب‌آور است. پاشیدن رنگ سفید به گذشته ملکه و نادیده گرفتن سابقه استعمارگری و رفتارهای غیر انسانی عوامل انگلستان در کشورهای استعمار زده، نیز نشان می‌دهد اصحاب قدرت در انگلستان بیش از آنکه از فقدان ملکه سوگوار باشد نگران آینده سنت شکنانه جوانانی هستند که چنین سیستمی را برنمی‌تابند.

این شیوه تبلیغات گلوله‌ای اکنون برای چارلز پادشاه جدید این کشور که حاشیه‌های مالی و اخلاقی او همچنان یکی از موضوعات مورد توجه رسانه‌های جهان است نیز در پیش گرفته شده است. توجیه عجولانه روابط غیر اخلاقی چارلز با کامیلا، همسر جدیدش و ارائه روایتی عاشقانه و سفید از آن در کنار نادیده انگاشتن رفتار دربار سلطنتی انگلیس با دایانا، همسر سابق پادشاه فعلی انگلیس نیز گوشه‌های دیگری از کمپین تبلیغاتی سوال برانگیزی است که برای تثبیت نظام پادشاهی در بریتانیا دنبال می‌شود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
خاک‌سپاری استقلال رسانه‌های انگلیسی، با ملکه 96 ساله بریتانیا
چهارشنبه 1401/06/23 ساعت 17:19
نور ویدئو؛
خاک‌سپاری استقلال رسانه‌های انگلیسی، با ملکه 96 ساله بریتانیا
نقش و کارکرد سوال برانگیز «بی.بی.سی» در موضوع درگذشت ملکه انگلیس به عنوان یکی از موثرترین نمادهای هویت سیاسی-فرهنگی بریتانیا که بار توجیه حرفه‌ای بسیاری از ناکامی‌ها و ناهنجاری‌ها و همچنین پیشبرد ارزش‌ها و راهبردهای انگلیس و جهان غرب را یک تنه به دوش می‌کشد، جای تأمل و تدبر بسیار دارد.
رویترز: بیشتر مردم کانادا، پادشاهی انگلیس را منسوخ می‌دانند
چهارشنبه 1401/06/23 ساعت 14:57
رویترز: بیشتر مردم کانادا، پادشاهی انگلیس را منسوخ می‌دانند
یک پنجم جمعیت کانادا تازه‌واردانی هستند که ارتباط اندکی با انگلیس دارند و مردم بومی نیز تمایلی به قدرت استعماری این کشور ندارند.
کسی عزادار ملکه نیست!
دوشنبه 1401/06/21 ساعت 15:38
کسی عزادار ملکه نیست!
آسوشیتدپرس از واکنش‌ها به مرگ ملکه 96 ساله در مستعمرات سابق انگلیس گزارش داد.
کاخ باکینگهام: ملکه انگلیس درگذشت
پنج‌شنبه 1401/06/17 ساعت 22:26
کاخ باکینگهام: ملکه انگلیس درگذشت
الیزابت دوم ملکه انگلیس پس از هفت دهه سلطنت در سن 96 سالگی درگذشت.
حاکمیت اقلیت پیر و مرفه؛ ثمره دموکراسی انگلیسی
سه‌شنبه 1401/06/15 ساعت 18:43
نورنیوز بررسی کرد؛
حاکمیت اقلیت پیر و مرفه؛ ثمره دموکراسی انگلیسی
بر اساس نظام سیاسی فعلی در انگلیس، سرنوشت مردم این کشور را اقلیت سه دهم درصدی از ثروتمندان پیر با ترکیب اکثریت قاطع مردان تعیین می‌کنند که واضح است نمی‌توانند ادعای نمایندگی کل کشور را داشته باشند.
رشوه‌گیری ولیعهد و آینده نظام سلطنتی انگلیس
سه‌شنبه 1401/04/07 ساعت 18:52
ویدئو
رشوه‌گیری ولیعهد و آینده نظام سلطنتی انگلیس
در سال‌های اخیر رسانه‌های وابسته به دربار انگلیس به صورت جدی بر چهره سازی مثبت از شاهزاده چارلز به عنوان گزینه مناسب پادشاهی متمرکز بوده اند به خصوص آنکه او نزد افکار عمومی مقبولیت و وجاهت نسل‌های پیشین را ندارد.
رکوردشکنی سلطنت الیزابت دوم؛ افتخار یا شرمساری؟!
جمعه 1401/03/27 ساعت 13:39
نورنیوز بررسی کرد؛
رکوردشکنی سلطنت الیزابت دوم؛ افتخار یا شرمساری؟!
تبلیغات گسترده رسانه‌های انگلیس در زمینه احتمال رکوردشکنی سلطنت ملکه انگلیس تلاشی برای فانتزی‌سازی از مقوله رژیم سلطنتی و سرکوب جمهوری‌خواهی است.
نظرات

آخرین اخبار
تمرینات ریکاوری ملی‌پوشان برگزار شد
پزشکیان: شرکت‌های پیمانکاری جمع شوند
بازسازی فوری صنایع آسیب‌دیده کلید خورد
عارف: موحد نماد روحیه پهلوانی بود
رئیس فدراسیون فوتبال ایران:فیفا از امریکا هراس دارد
آبادانی ایران بدون تلاش کارگران میسر نیست
بارش باران و وزش باد در ارتفاعات تهران
بیانیه حماس درباره تداوم بحران انسانی در غزه
پافشاری فرانسه بر از سرگیری مذاکرات بازگشایی تنگه هرمز
وقوع انفجار در حرم حضرت زینب(س) در دمشق
جنگ ایران صادرات نظامی آمریکا را متوقف کرد
لندن، صحنه بزرگ‌ترین حراج مدرن
افزایش تعداد موافقان برکناری نتانیاهو
گفت‌وگوی عراقچی و فیدان درباره مذاکرات
تالاب های عراق زنده شدند
تصادف مرگبار قطار در اندونزی
تحویل پیشنهاد تازه ایران به آمریکا توسط پاکستان
تمدید قرارداد فلیک با بارسلونا تا 2028
ائتلافی که وجود ندارد؛ اعتراف تلخ واشنگتن به ناتوانی
رای دهندگان آمریکایی به شدت از ترامپ ناامید هستند
رشد بی‌سابقه قیمت بنزین در آمریکا
فرمانده ارتش: با پشتوانه ملت مقابل تهدیدات دشمن می‌ایستیم
تشدید حملات پهپادی و موشکی حزب‌الله به مواضع صهیونیست‌ها
سپاه پاسداران :بمب پیشرفته امریکایی در پیشوا خنثی شد
رایزنی دنیامالی با وزرای ورزش ازبکستان و قرقیزستان
محسنی اژه ای: به همت کارگران ،دشمن آرزوی فروپاشی اقتصادی کشور را به گور می برد
ارائه متن تازه‌ترین طرح مذاکراتی ایران به میانجی پاکستانی
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتایان منطقه‌ای
بیکاری در فلسطین رکورد زد
شهردار نیویورک توقیف «ناوگان مقاومت جهانی» را محکوم کرد
وزیر بهداشت: ذخایر دارو و تجهیزات پزشکی با برنامه‌ریزی قبلی تأمین شد
پیام تسلیت عارف برای درگذشت پیشکسوت کشتی ایران
وقوع حادثه دریایی در آب‌های یمن
توافق وزارت نیرو و صمت برای افزایش سهم برق صنایع در تابستان
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و کایا کالاس درباره تحولات منطقه
مخاطرات پیدا و پنهان هند از جنگ ایران چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 11 اردیبهشت 1405+ جدول
صادق: شهرداری‌ها و نظام مهندسی در بازسازی خدمات رایگان ارائه می‌کنند
نشست وزرای گردشگری اکو در جمهوری آذرباجان برگزار شد
آغاز ثبت‌نام اعزام عتبات عرفه در سامانه حج و زیارت
جزئیات دستمزد مقطوع مشاغل صنفی برای محاسبه حق‌بیمه
بحران تنگه هرمز، صنعت هوانوردی اروپا را زمین‌گیر کرد
«آنتیک» صدرنشین جدید سینماها؛ پژمان و مجید رکود را شکستند
واشنگتن‌پست: پیش‌بینی ترامپ درباره فروپاشی صنعت نفت ایران بعید است
فراخوان جامعه کارگری برای حضور در تجمعات سراسری روز کارگر
حسین‌زاده: اینترنت برای معیشت روستاییان یک ضرورت است، نه کالای لوکس
چگونه جنگ خلیج فارس جهان را وارد هشدار گرسنگی می کند؟
اجرای رالی موتورسیکلت‌ها در محکومیت حمله به آثار تاریخی ایران
سفارت ایران در لندن اتهام دخالت در حملات تروریستی را رد کرد
واکنش بقایی به گزارش آمریکا درباره اقدام تجاوزکارانه علیه ملت ایران