×
سیاسی
شناسه خبر : 107677
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/06/20 ساعت 12:43
دشمن‌تراشی ضرورت امروز آمریکا برای حفظ متحدان فلاکت‌زده در اروپا

نورنیوز بررسی کرد؛

دشمن‌تراشی ضرورت امروز آمریکا برای حفظ متحدان فلاکت‌زده در اروپا

فضیلت «قهرمان» در اندیشه‌های دست‌کاری شده مغرب زمین همواره داشتن «دشمن» را به یک ضرورت انکارناپذیر تبدیل کرده است، چه همه ضرورت‌های تاریخی برای ارتکاب هرگونه عملی ذیل آن اندیشه، با وجود دشمن توجیه می‌شود.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: نیویورک تایمز نوشت: «یافته‌های اطلاعاتی ایالات متحده که به‌تازگی از حالت محرمانه خارج شده، گویای آن است که وزارت دفاع روسیه برای ادامه جنگ خود علیه اوکراین در تدارک خرید میلیون‌ها راکت و گلوله توپ از کره شمالی است.» 

هالیوود از زمانی که تصاویر را به مثابه قدرتی تاثیرگذار به کار گرفت تا ذهن انسانها را در قالب مفاهیم مورد انتظار ریل‌گذاری کند، تلاش نموده تا دوقطبی خیر و شری را به تصویر درآورد که طرف خیرخواه آن همواره آمریکا و متحدانش بوده‌اند. 

قطب خیرخواه هالیوود حتی اگر برای کشتار دشمنانش از بمب اتم کمک گیرد یا زنان و کودکان ویتنام تاوان قهرمان‌پردازی‌‌‌های آن را بدهند و یا حتی اگر دارای مخوف‌ترین زندانها در گوانتانامو باشد، می‌توان در ذهن و خیال مخاطبان آن را تنها منجی جهان برای رسیدن به حقوق بشر به تصویر کشید. 

فضیلت «قهرمان» در اندیشه‌های دستکاری شده مغرب زمین همواره داشتن «دشمن» را به یک ضرورت انکار ناپذیر مبدل کرده است، چه آنکه همه ضرورت‌های تاریخی برای ارتکاب هر گونه عملی- فارغ از رذیلانه یا خیرخواهانه بودنش-  با  وجود دشمن توجیه می‌شود. 

دلتنگی برای جهانِ دوقطبی بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، فقط زمان کوتاهی طول کشید و دشمن تراشان به سبک هالیوود، با چنان ظرافتی به تراشیدن دشمن پرداختند که میکل آنژ ایتالیایی نمی‌توانست پیکری را بدین ظرافت بتراشد. 

ادعای خرید تسلیحات توسط روسیه از هر نوعش که باشد، باید به گونه‌ای طراحی شود که نخست در ذهن مخاطبین «قطب متحدی» از مخالفان آمریکا را شکل دهد تا مردم اروپا و آمریکا را برای «تحمل» یک رویارویی در مقابل دوقطبی هالیوودی قانع نماید. 

این سناریو پیش از این با خبر ارسال پهپادهای ایرانی برای استفاده در جنگ اوکراین آغاز شد و علیرغم تکذیب ایران، بهره برداری رسانه‌ای لازم از آن انجام گرفت. آمریکایی‌ها بعد از مدت کوتاهی در فضای سکوت رسانه‌ای برای پنهان سازی مدعیات خود علیه جمهوری اسلامی به امید ضعف حافظه مخاطبین، پردازش رسانه‌ای آن را کمرنگ کردند، بویژه اینکه جامعه جهانی با تکیه بر نقش موثر و دیپلماتیک ایران برای حل سیاسی بحران اوکراین با سفر امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی به روسیه، رویکرد فروش پهپاد به روسیه را جدی نگرفت. 

اما دومین  نتیجه‌ای که آمریکا از ادامه سناریو خرید سلاح از کره شمالی توسط روسیه دنبال می‌کند، آن است که بتواند با مطرح کردن کره شمالی در این فضا سازی رسانه‌ای، مشابهت ضمنی بین کشورهایی را القا کند که تفاوتهای اساسی دارند. 

نیاز آمریکا برای توجیه نادیده گرفتن راه دیپلماتیک در حل مسئله اوکراین و دمیدن در تنور جنگ موجب می‌شود تا جبهه متحد خیالی از کشورهایی باز آفریند که پیش‌تر از آنها تصویرهای جنجالی ساخته است تا با ادعای آنکه اجماعی چند جانبه علیه آمریکا در حال شکل گرفتن است مردم آمریکا را به پذیرش ادامه تحمل بحران‌ اقتصادی و همراهی با هزینه‌های جنگ اوکراین متقاعد سازد. 

غرب در این مسیر  تا بدانجا پیش رفت که بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا  نیزاز مردم این سرزمین خواست با آنچه که مقاومت آنها را تا بهار به چالش خواهد کشید روبرو شوند به نظر می‌رسد سران آمریکا در استنتاج وقایع نیز روش معمول علمی را به نفع خیال پردازی هالیوودی کنار گذاشته‌اند و با ادعای اینکه «تحریم به قدری زنجیره‌های تامین روسیه را محدود کرده که مسکو را مجبور نموده تا برای تدارکات نظامی به کشورهای منزوی روی بیاورد.» نتیجه گرفته‌‌اند که باید این مسیر را ادامه دهند! 

به راستی اگر تحریم نتیجه بخش بود چرا باید کشوری که چهل سال زیر فشار تحریم بوده  بتواند به حدی موفق عمل نماید که وزیر دفاع آمریکا نگران از ارسال تجهیزات جنگی و پهپادی آن به روسیه باشد؟  

اکنون بسیاری از کشورهای اروپایی در حالی از نزدیک بودن زمستانی سخت سخن می‌گویند که برخی سران اروپا همچنان نسخه نظامی گری و جنگ را تجویز می کنند. اگر چه، توجیه عدم موفقیت آمریکا در جنگ نیابتی ناتو در اوکراین با این یارکشی‌های خیالی و رسانه‌ای از این دست برای افکار عمومی جهانی قابل پذیرش نیست نکته‌ای نیست اما این شرایط چندان هم برای آمریکایی‌ها ناخوشایند نخواهد بود  وقتی در ترفندی دیگر با ادعای تامین نیاز اروپا به انرژی به دنبال منابع اقتصادی انحصاری و وابسته نمودن هرچه بیشتر اروپا به خویش باشند.


نورنیوز
کلید واژگان
آمریکاجنگ اوکراین
اخبار مرتبط
آیا آمریکا به‌دنبال پیاده‌سازی مدل جنگ جهانی دوم است؟
یکشنبه 1401/08/01 ساعت 10:40
نورنیوز بررسی کرد؛
آیا آمریکا به‌دنبال پیاده‌سازی مدل جنگ جهانی دوم است؟
آمریکا برنامه دقیقی را برای برخورد هم‌زمان با روسیه و اروپا تنظیم کرده و به‌دنبال تضعیف و ضربه زدن به آنها با استفاده از مدلی مشابه جنگ جهانی دوم است.
شکست پروژه «هم‌پیمان سازی» آمریکا در بازار انرژی
شنبه 1401/07/16 ساعت 15:02
نورنیوز بررسی کرد؛
شکست پروژه «هم‌پیمان سازی» آمریکا در بازار انرژی
هفته گذشته اعضای اوپک‌ پلاس با کاهش 2 درصدی تولید نفت خود موافقت کردند، توافقی که روزانه 2 میلیون بشکه نفت از عرضه به بازار جهانی می‌کاهد و این برای اتحادیه اروپا در آستانه زمستان بدون گاز روسیه، خبر نگران‌کننده‌ای بود.
دشمن‌تراشی آمریکا برای حفظ متحدان فلاکت‌زده در اروپا
دوشنبه 1401/06/21 ساعت 14:46
نور ویدئو؛
دشمن‌تراشی آمریکا برای حفظ متحدان فلاکت‌زده در اروپا
فضیلت «قهرمان» در اندیشه‌های دست‌کاری شده مغرب زمین همواره داشتن «دشمن» را به یک ضرورت انکارناپذیر تبدیل کرده است، چه همه ضرورت‌های تاریخی برای ارتکاب هرگونه عملی ذیل آن اندیشه، با وجود دشمن توجیه می‌شود.
فلاکت اروپایی و جشن آمریکایی
شنبه 1401/06/19 ساعت 12:21
نور ویدئو؛
فلاکت اروپایی و جشن آمریکایی
فلاکت کنونی مردم اروپا خبر خوبی برای سیاستمداران آمریکایی است، چه، در شرایط فعلی می‌توانند با تأمین گاز مورد نیاز اروپا مشکلات اقتصادی آمریکا را کاهش داده و در کنار آن با افزایش وابستگی اتحادیه اروپا به واشینگتن، کشورهای اروپایی را با سیاست‌های آمریکا همراه‌تر کنند.
صبر تا بهار؛ نسخه جدید سران غرب برای اروپای بحران‌زده
سه‌شنبه 1401/06/15 ساعت 16:33
نورنیوز بررسی کرد؛
صبر تا بهار؛ نسخه جدید سران غرب برای اروپای بحران‌زده
رفتارهای جنگ‌طلبانه سران غرب در حالی وضعیت بحرانی را به مردم این قاره تحمیل کرده است که برخی مواضع مطرح شده از سوی افرادی همچون بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در باب ادامه جنگ اوکراین و سیاست‌های اقتصادی و سیاسی اروپا در قبال روسیه جای تامل دارد.
اروپا به جای ترامپ برای ایران هارت و پورت می‌کند
سه‌شنبه 1398/11/01 ساعت 16:31
مشاور گوترش اظهار کرد:
اروپا به جای ترامپ برای ایران هارت و پورت می‌کند
اقتصاددان آمریکایی و مشاور دبیرکل سازمان ملل ضمن انتقاد از سکوت اروپایی‌ها در مقابل سیاست‌های ضدایرانی آمریکا، تصریح کرد که کشورهای اروپایی به جای آنکه مقابل ترامپ بایستند برای ایران «هارت و پورت» می‌کنند.
نظرات

آخرین اخبار
موج سی و هفتم عملیات وعده صادق4/ حمله به قلب تل آویو با موشک های خیبر شکن
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم
آماده‌سازی چهار پناهگاه و 2 بوستان برای اسکان اضطراری شهروندان در یزد
آمادگی تیم‌های عملیاتی هلال احمر مهاباد برای امدادرسانی در شرایط جنگی
آسان شدن حمله به پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در حیفا
حمله موشکی به صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
واکنش عارف به لزوم حفظ پروتکل‌های حفاظتی در شرایط جنگی
برقراری امنیت در مرزهای غربی در بهترین وضعیت
اگر لاف نمی‌زنید ناو آبراهام لینکن را به تنگه هرمز بفرستید
دعوت ارتش از مردم برای شرکت در آیین تشییع فرماندهان شهید
درخواست آمریکا از اسرائیل: به زیرساخت انرژی ایران حمله نکن
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و عبدالعاطی درخصوص تنش‌های منطقه‌ای
مکان دور بعدی مذاکرات اوکراین و روسیه مشخص شد
دستگیری 81 جاسوس وطن‌فروش
تجمعات شبانه ملت ایران زیر برف و باران
تایید شد؛ زخمی شدن 150 سرباز آمریکایی
استفاده آمریکایی‌ها از مردم منطقه به عنوان سپر انسانی/هشدار در پی حمله به مناطق مسکونی
عراقچی: مقامات آمریکا با انتشار اخبار جعلی در حال دستکاری بازارها هستند
سرنگونی شمار قابل توجه پهپادهای ارزشمند ام کیو9 آمریکا توسط ایران
اعتراف رئیس‌جمهور آمریکا به انجام جنایت جنگی «برای سرگرمی»
تماس تلفنی وزرای خارجه چین و قطر پیرامون ایران و آمریکا
آخرین آمار مجروحان جنگ تا امروز