×
سیاسی
شناسه خبر : 107677
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/06/20 ساعت 12:43
دشمن‌تراشی ضرورت امروز آمریکا برای حفظ متحدان فلاکت‌زده در اروپا

نورنیوز بررسی کرد؛

دشمن‌تراشی ضرورت امروز آمریکا برای حفظ متحدان فلاکت‌زده در اروپا

فضیلت «قهرمان» در اندیشه‌های دست‌کاری شده مغرب زمین همواره داشتن «دشمن» را به یک ضرورت انکارناپذیر تبدیل کرده است، چه همه ضرورت‌های تاریخی برای ارتکاب هرگونه عملی ذیل آن اندیشه، با وجود دشمن توجیه می‌شود.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: نیویورک تایمز نوشت: «یافته‌های اطلاعاتی ایالات متحده که به‌تازگی از حالت محرمانه خارج شده، گویای آن است که وزارت دفاع روسیه برای ادامه جنگ خود علیه اوکراین در تدارک خرید میلیون‌ها راکت و گلوله توپ از کره شمالی است.» 

هالیوود از زمانی که تصاویر را به مثابه قدرتی تاثیرگذار به کار گرفت تا ذهن انسانها را در قالب مفاهیم مورد انتظار ریل‌گذاری کند، تلاش نموده تا دوقطبی خیر و شری را به تصویر درآورد که طرف خیرخواه آن همواره آمریکا و متحدانش بوده‌اند. 

قطب خیرخواه هالیوود حتی اگر برای کشتار دشمنانش از بمب اتم کمک گیرد یا زنان و کودکان ویتنام تاوان قهرمان‌پردازی‌‌‌های آن را بدهند و یا حتی اگر دارای مخوف‌ترین زندانها در گوانتانامو باشد، می‌توان در ذهن و خیال مخاطبان آن را تنها منجی جهان برای رسیدن به حقوق بشر به تصویر کشید. 

فضیلت «قهرمان» در اندیشه‌های دستکاری شده مغرب زمین همواره داشتن «دشمن» را به یک ضرورت انکار ناپذیر مبدل کرده است، چه آنکه همه ضرورت‌های تاریخی برای ارتکاب هر گونه عملی- فارغ از رذیلانه یا خیرخواهانه بودنش-  با  وجود دشمن توجیه می‌شود. 

دلتنگی برای جهانِ دوقطبی بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، فقط زمان کوتاهی طول کشید و دشمن تراشان به سبک هالیوود، با چنان ظرافتی به تراشیدن دشمن پرداختند که میکل آنژ ایتالیایی نمی‌توانست پیکری را بدین ظرافت بتراشد. 

ادعای خرید تسلیحات توسط روسیه از هر نوعش که باشد، باید به گونه‌ای طراحی شود که نخست در ذهن مخاطبین «قطب متحدی» از مخالفان آمریکا را شکل دهد تا مردم اروپا و آمریکا را برای «تحمل» یک رویارویی در مقابل دوقطبی هالیوودی قانع نماید. 

این سناریو پیش از این با خبر ارسال پهپادهای ایرانی برای استفاده در جنگ اوکراین آغاز شد و علیرغم تکذیب ایران، بهره برداری رسانه‌ای لازم از آن انجام گرفت. آمریکایی‌ها بعد از مدت کوتاهی در فضای سکوت رسانه‌ای برای پنهان سازی مدعیات خود علیه جمهوری اسلامی به امید ضعف حافظه مخاطبین، پردازش رسانه‌ای آن را کمرنگ کردند، بویژه اینکه جامعه جهانی با تکیه بر نقش موثر و دیپلماتیک ایران برای حل سیاسی بحران اوکراین با سفر امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی به روسیه، رویکرد فروش پهپاد به روسیه را جدی نگرفت. 

اما دومین  نتیجه‌ای که آمریکا از ادامه سناریو خرید سلاح از کره شمالی توسط روسیه دنبال می‌کند، آن است که بتواند با مطرح کردن کره شمالی در این فضا سازی رسانه‌ای، مشابهت ضمنی بین کشورهایی را القا کند که تفاوتهای اساسی دارند. 

نیاز آمریکا برای توجیه نادیده گرفتن راه دیپلماتیک در حل مسئله اوکراین و دمیدن در تنور جنگ موجب می‌شود تا جبهه متحد خیالی از کشورهایی باز آفریند که پیش‌تر از آنها تصویرهای جنجالی ساخته است تا با ادعای آنکه اجماعی چند جانبه علیه آمریکا در حال شکل گرفتن است مردم آمریکا را به پذیرش ادامه تحمل بحران‌ اقتصادی و همراهی با هزینه‌های جنگ اوکراین متقاعد سازد. 

غرب در این مسیر  تا بدانجا پیش رفت که بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا  نیزاز مردم این سرزمین خواست با آنچه که مقاومت آنها را تا بهار به چالش خواهد کشید روبرو شوند به نظر می‌رسد سران آمریکا در استنتاج وقایع نیز روش معمول علمی را به نفع خیال پردازی هالیوودی کنار گذاشته‌اند و با ادعای اینکه «تحریم به قدری زنجیره‌های تامین روسیه را محدود کرده که مسکو را مجبور نموده تا برای تدارکات نظامی به کشورهای منزوی روی بیاورد.» نتیجه گرفته‌‌اند که باید این مسیر را ادامه دهند! 

به راستی اگر تحریم نتیجه بخش بود چرا باید کشوری که چهل سال زیر فشار تحریم بوده  بتواند به حدی موفق عمل نماید که وزیر دفاع آمریکا نگران از ارسال تجهیزات جنگی و پهپادی آن به روسیه باشد؟  

اکنون بسیاری از کشورهای اروپایی در حالی از نزدیک بودن زمستانی سخت سخن می‌گویند که برخی سران اروپا همچنان نسخه نظامی گری و جنگ را تجویز می کنند. اگر چه، توجیه عدم موفقیت آمریکا در جنگ نیابتی ناتو در اوکراین با این یارکشی‌های خیالی و رسانه‌ای از این دست برای افکار عمومی جهانی قابل پذیرش نیست نکته‌ای نیست اما این شرایط چندان هم برای آمریکایی‌ها ناخوشایند نخواهد بود  وقتی در ترفندی دیگر با ادعای تامین نیاز اروپا به انرژی به دنبال منابع اقتصادی انحصاری و وابسته نمودن هرچه بیشتر اروپا به خویش باشند.


نورنیوز
کلید واژگان
آمریکاجنگ اوکراین
اخبار مرتبط
آیا آمریکا به‌دنبال پیاده‌سازی مدل جنگ جهانی دوم است؟
یکشنبه 1401/08/01 ساعت 10:40
نورنیوز بررسی کرد؛
آیا آمریکا به‌دنبال پیاده‌سازی مدل جنگ جهانی دوم است؟
آمریکا برنامه دقیقی را برای برخورد هم‌زمان با روسیه و اروپا تنظیم کرده و به‌دنبال تضعیف و ضربه زدن به آنها با استفاده از مدلی مشابه جنگ جهانی دوم است.
شکست پروژه «هم‌پیمان سازی» آمریکا در بازار انرژی
شنبه 1401/07/16 ساعت 15:02
نورنیوز بررسی کرد؛
شکست پروژه «هم‌پیمان سازی» آمریکا در بازار انرژی
هفته گذشته اعضای اوپک‌ پلاس با کاهش 2 درصدی تولید نفت خود موافقت کردند، توافقی که روزانه 2 میلیون بشکه نفت از عرضه به بازار جهانی می‌کاهد و این برای اتحادیه اروپا در آستانه زمستان بدون گاز روسیه، خبر نگران‌کننده‌ای بود.
دشمن‌تراشی آمریکا برای حفظ متحدان فلاکت‌زده در اروپا
دوشنبه 1401/06/21 ساعت 14:46
نور ویدئو؛
دشمن‌تراشی آمریکا برای حفظ متحدان فلاکت‌زده در اروپا
فضیلت «قهرمان» در اندیشه‌های دست‌کاری شده مغرب زمین همواره داشتن «دشمن» را به یک ضرورت انکارناپذیر تبدیل کرده است، چه همه ضرورت‌های تاریخی برای ارتکاب هرگونه عملی ذیل آن اندیشه، با وجود دشمن توجیه می‌شود.
فلاکت اروپایی و جشن آمریکایی
شنبه 1401/06/19 ساعت 12:21
نور ویدئو؛
فلاکت اروپایی و جشن آمریکایی
فلاکت کنونی مردم اروپا خبر خوبی برای سیاستمداران آمریکایی است، چه، در شرایط فعلی می‌توانند با تأمین گاز مورد نیاز اروپا مشکلات اقتصادی آمریکا را کاهش داده و در کنار آن با افزایش وابستگی اتحادیه اروپا به واشینگتن، کشورهای اروپایی را با سیاست‌های آمریکا همراه‌تر کنند.
صبر تا بهار؛ نسخه جدید سران غرب برای اروپای بحران‌زده
سه‌شنبه 1401/06/15 ساعت 16:33
نورنیوز بررسی کرد؛
صبر تا بهار؛ نسخه جدید سران غرب برای اروپای بحران‌زده
رفتارهای جنگ‌طلبانه سران غرب در حالی وضعیت بحرانی را به مردم این قاره تحمیل کرده است که برخی مواضع مطرح شده از سوی افرادی همچون بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در باب ادامه جنگ اوکراین و سیاست‌های اقتصادی و سیاسی اروپا در قبال روسیه جای تامل دارد.
اروپا به جای ترامپ برای ایران هارت و پورت می‌کند
سه‌شنبه 1398/11/01 ساعت 16:31
مشاور گوترش اظهار کرد:
اروپا به جای ترامپ برای ایران هارت و پورت می‌کند
اقتصاددان آمریکایی و مشاور دبیرکل سازمان ملل ضمن انتقاد از سکوت اروپایی‌ها در مقابل سیاست‌های ضدایرانی آمریکا، تصریح کرد که کشورهای اروپایی به جای آنکه مقابل ترامپ بایستند برای ایران «هارت و پورت» می‌کنند.
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران؛ پاسخ قاطع نیروهای مسلح در راه است
عطارد در حال کوچک‌شدن است
کنگره آمریکا بودجه 1.15 تریلیون دلاری جنگی را تصویب کرد
دو نفتکش سعودی در دریای سرخ هدف قرار گرفتند
توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان تهدیدی برای اسرائیل است
افزایش حملات پهپادی به روسیه در آستانه انتخابات دوما
هماهنگی ایران و عراق برای تردد روان زائران اربعین از مرز سومار
حمله به ایران آزمونی برای آینده حقوق بین‌الملل است
مذاکرات لبنان و اسرائیل ماه آینده از سر گرفته می‌شود
توان بومی ایران معادلات نبرد فناورانه را تغییر داد
پایانِ عصرِ اجاره‌نشینی در فضا؛ نقشه راه سه‌گانه ایران برای تسخیر مدار ژئو
فرارِ مس از نبردِ آبادان؛ فدراسیون در انتظار صدور حکمِ نهایی صعودِ نفت
اولیانوف:ایران مذاکره را می‌پذیرد، اما اولتیماتوم نه
هشدار غریب‌آبادی به اروپا: پایگاه‌دادن به متجاوز، شما را در جنگ شریک می‌کند
تاکید قطر و سوریه بر ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه
تغییر مسیر نفتکش‌ها پس از هشدار انصارالله
مأموریت غیرممکن در اوکراین؛ آیا ترامپ می‌تواند گره کورِ پنجمین سال جنگ را باز کند؟
سردرگمی واشنگتن پس از ضربات پشیمان‌کننده
هفتمین خرید پرسپولیس قطعی شد؛ اخباری با قراردادی دو ساله آمد
رئیس پارلمان لبنان:اسرائیل هنوز آتش‌بازی می‌کند
افشاگری بقائی از سکوت مرگبار کنگره آمریکا در قبال جنایات «میناب» و «لامرد»
واکنش انصارالله به بیانیه‌های عربی؛ این مواضع روایت آمریکا و عربستان است
نقض گسترده آتش‌بس در لبنان؛ ارتش اسرائیل جنوب این کشور را هدف قرار داد
اطلاعیه مهم پرسپولیس درباره بیرانوند؛ رأی محرومیت هنوز معتبر است
پزشکیان: اعتماد متقابل شرط احیای روابط ایران و آلمان است
طوفان گردوخاک در سیستان؛ دید افقی در زهک به 400 متر سقوط کرد
واکنش قاطع قرارگاه خاتم الانبیاء به تهدید ترامپ
یارانه کدام دهک ها 3 برابر می شود؟ + فیلم
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان
قالیباف: اگر نفت ما صادر نشود، هیچ‌کس نفت نخواهد فروخت
حادثه مرموز برای جنگنده نیروی دریایی آمریکا؛ نقص فنی یا هدف قرار گرفتن؟
پزشکیان: پاکستان را کشوری دوست، برادر و شریک قابل اعتماد می‌دانیم
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 31 تیر 1405
بازگشت دراماتیک «برزیل ایران» به لیگ برتر؛ حکم صعود صنعت نفت امضا شد
چرا هواپیمای فوق‌پیشرفته ناتو ناگهان تغییر مسیر داد؟
ترامپ چه رازی را با تهدید کلنگ فاش کرد؟
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد
ورود 4 هزار اتوبوس جدید به کشور؛توافق بزرگ برای توسعه حمل و نقل عمومی
پوتین: اقتصاد روسیه همچنان باثبات است؛ بحران سوخت موقتی است
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران
لاوروف: ادامه خصومت‌ها در هرمز تبعات منطقه‌ای خواهد داشت
تهدید یمن، گلوگاه انرژی جهان را نشانه رفت
کالاس در نقش توجیه‌گر آمریکا: تنگه هرمز باید بدون هزینه عبور برای کشتی ها باشد
تغییرات در فرماندهان ارتش اوکراین
نورنما | رونمایی چین از خودروی پرنده
ابراز نگرانی یونسکو درباره نابودی آثار باستانی لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان