×
سیاسی
شناسه خبر : 106576
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/06/17 ساعت 01:34
هم‌افزایی رژیم‌صهیونیستی و مدیرکل آژانس برای جلوگیری از توافق

نورنیوز بررسی کرد؛

هم‌افزایی رژیم‌صهیونیستی و مدیرکل آژانس برای جلوگیری از توافق

استفاده آژانس از ادبیات دو پهلو و جهت‌دار و بیان موضوعاتی که کاملاً خارج از وظایف قانونی این نهاد است، این فرضیه را تقویت می‌کند که هدف مدیرکل آژانس از ارائه چنین گزارشی صرفاً ضربه زدن به روند مذاکرات رفع تحریم‌ها و همچنین وارد کردن فشار به ایران برای دست کشیدن از مطالبات قانونی‌اش است.

نور نیوز- گروه سیاست: ️در حالی که رژیم صهیونیستی با پیگیری برنامه  سیاسی و رسانه‌ای گسترده، تلاش همه جانبه‌ای را برای ایجاد مانع در مسیر به نتیجه رسیدن مذاکرات رفع تحریم‌ها در دستور کار دارد، «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با انتشار مجدد گزارش‌های جهت‌دار نقش مکمل خود در این فضا را به خوبی پیگیری می‌کند.

«دیوید بارنئا»، رئیس موساد روز دوشنبه هفته جاری به واشینگتن رفت تا مقامات آمریکایی را برای اتخاذ مواضع قوی‌تری علیه تهران متقاعد کند.

سفر رئیس موساد در پی دیدار اخیر «بنی گانتس»، وزیر دفاع و همچنین «ایال هولاتا»، مشاور امنیت ملی رژیم صهیونیستی از آمریکا صورت گرفته است.

انجام این سفر که طی آن بارنئا با مقامات ارشد دولت بایدن از جمله مقامات کاخ سفید، سیا، رئیس ستاد مشترک ارتش، پنتاگون و وزارت خارجه و سایر نهادهای امنیتی دیدار کرد در شرایطی است که به گفته مقامات غربی نزدیک به مذاکرات رفع تحریم‌ها، در حال حاضر شاهد شکل گیری امیدوارانه‌ترین شرایط برای به نتیجه رسیدن مذاکرات هستیم. در چنین شرایطی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در تازه‌ترین گزارش فصلی خود با ادبیاتی تعجب آوراعلام کرده که "در موقعیتی نیست که تضمین کند برنامه هسته‌ای ایران منحصراً صلح‌آمیز است." ️استفاده از این ادبیات دو پهلو که بیانگر موضوعاتی است که  کاملاً خارج از وظایف قانونی آژانس است، این فرضیه را تقویت می‌کند که هدف مدیرکل آژانس از ارائه چنین گزارشی صرفاً ضربه زدن به روند مذاکرات رفع تحریم‌ها و همچنین وارد کردن فشار به ایران برای دست کشیدن از مطالبات قانونی‌اش است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با انتشار این گزارش بار دیگر رفتار کاملاً سیاسی و جهت دار خود را در معرض نگاه همگان قرار داد چراکه آژانس بر اساس وظایف قانونی خود اساساً نباید به فرآیند دستیابی به تضمین در مورد ماهیت فعالیت‌های هسته‌ای کشورها ورود کند.

وظیفه قانونی آژانس به عنوان نهادی فنی و حقوقی اعلام تضمین در خصوص ماهیت فعالیت‌های هسته‌ای کشورها نبوده صرفاً باید بر اساس مستندات قابل دفاع، وجود انحراف در برنامه هسته‌ای کشورها را اثبات کند.

اختیارات وسیعی که آژانس بر اساس معاهده پادمان برای نظارت بر فعالیت هسته‌ای کشورها در اختیار دارد، صرفاً برای اثبات انحراف در برنامه اتمی کشورها تعریف شده و نه تضمین صلح آمیز بودن آن.

ابزارها و اختیارات قانونی آژانس طی سال‌های گذشته به صورت بی‌سابقه‌ای برای نظارت بر برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران به‌کار گرفته شده و در این مسیر هیچ‌گاه آژانس نتوانسته مستنداتی ارائه کند که نشان دهنده وجود انحراف در برنامه هسته‌ای ایران باشد.

علی‌رغم همکاری های گسترده ایران با و ارائه دسترسی‌هایی که بخش مهمی از آن داوطلبانه بوده است مدیرکل آژانس با رویکردی کاملاً سیاسی در آخرین گزارش فصلی خود اعلام کرده؛"ایران هنوز پاسخ‌های معتبری درباره منشأ ذرات اورانیوم یافت‎شده در ۳ سایت اعلام‌نشده که به نظر می‌رسد عمدتاً قدیمی هستند و آژانس سال‌هاست در حال بررسی آنهاست، ارائه نکرده است."

رفتارهای سیاسی از این دست که مسبوق به سابقه نیز هستند ضمن آن که اعتبار آژانس را به عنوان نهادی بین‌المللی زیر سئوال برده است، تأیید کننده حقانیت ایران در زمینه ضرورت بسته شدن موضوعات پادمانی قبل از انجام هرگونه اقدامی از سوی ایران است.

مدیر کل آژانس طی سال‌های اخیر با انتشار گزارش‌های مغرضانه و جهت‌دار به کرات نشان داده که قابل اعتماد نیست و صرفاً در تلاش است با استفاده از شرایط ایجاد شده، حتی به قیمت زائل شدن حیثیت آژانس، خود را به بلوک‌های قدرت در جهان نزدیک کند و مسیر تحقق جاه طلبی‌های پایان ناپذیرش را هموار سازد.

اگر اقدامات مغرضانه مدیرکل آژانس تنها دلیل پافشاری ایران برای حل مسائل پادمانی قبل از آغاز اقدامات کشورمان باشد باید از نظر رعایت اصول عقلی و دفاع از منافع ملی آن را کاملاً جدی دانست و برای رفع این مانع ایستادگی کرد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
هم‌افزایی رژیم‌صهیونیستی و مدیرکل آژانس برای جلوگیری از توافق
شنبه 1401/06/19 ساعت 21:02
نور ویدئو؛
هم‌افزایی رژیم‌صهیونیستی و مدیرکل آژانس برای جلوگیری از توافق
استفاده آژانس از ادبیات دو پهلو و جهت‌دار و بیان موضوعاتی که کاملاً خارج از وظایف قانونی این نهاد است، این فرضیه را تقویت می‌کند که هدف مدیرکل آژانس از ارائه چنین گزارشی صرفاً ضربه زدن به روند مذاکرات رفع تحریم‌ها و همچنین وارد کردن فشار به ایران برای دست کشیدن از مطالبات قانونی‌اش است.
کمالوندی: گزارش اخیر گروسی تکرار موارد بی‌اساس قبلی با اهداف سیاسی است
پنج‌شنبه 1401/06/17 ساعت 15:58
پاسخ سازمان انرژی اتمی به گزارش اخیر آژانس؛
کمالوندی: گزارش اخیر گروسی تکرار موارد بی‌اساس قبلی با اهداف سیاسی است
سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره گزارش اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهار کرد: مطالب گزارش فصلی اخیر مدیرکل آژانس تکرار موارد بی اساس قبلی با اهداف سیاسی است و هیچ نکته جدیدی جز بازی با عبارات برای اهداف خاص ندارد.
وال‌استریت ژورنال: قطعنامه‌ای علیه ایران در کار نخواهد بود
پنج‌شنبه 1401/06/17 ساعت 02:14
وال‌استریت ژورنال: قطعنامه‌ای علیه ایران در کار نخواهد بود
لورنس نورمن خبرنگار ارشد وال‌استریت ژورنال در یک توئیت خبر دادکه قرار نیست قطعنامه‌ای علیه ایران در جلسه هفته آینده شورای حکام آژانس انرژی اتمی صادر شود.
مذاکرات رفع تحریم‌ها؛ بیم و امیدهایی که حاصل بی تصمیمی آمریکاست
چهارشنبه 1401/06/16 ساعت 14:32
نور ویدئو؛
مذاکرات رفع تحریم‌ها؛ بیم و امیدهایی که حاصل بی تصمیمی آمریکاست
در خصوص ضرورت حل‌وفصل موضوعات باقی‌مانده پادمانی و اخذ تضامین شفاف،آنچه بسیار مهم است تطابق توافقات و ترتیب و توالی فرآیندهای مرتبط با آن با ضرورت‌های ذکر شده در قانون مجلس شورای اسلامی است که رعایت آن اجتناب‌ناپذیر است.
آژانس انرژی اتمی؛ تسهیل‌گر یا سنگ‌انداز؟
دوشنبه 1401/06/07 ساعت 09:21
نورنیوز بررسی کرد؛
آژانس انرژی اتمی؛ تسهیل‌گر یا سنگ‌انداز؟
رفتارهای کاملا سیاسی و غیر حقوقی رافائل گروسی در قبال ایران که مسبوق به سابقه نیز هست ضمن آنکه در شرایط فعلی می‌تواند مانعی جدی برای جمع‌بندی توافق تلقی شود، چشم‌انداز فراهم شدن زمینه اجرای تعهدات اولیه طرفین برای ورود به اجرای توافق احتمالی را نیز تیره خواهد ساخت.
درخواست اطلاعات از ایران برای اثبات ادعای رژیم صهیونیستی!
جمعه 1401/06/04 ساعت 12:53
نور ویدئو؛
درخواست اطلاعات از ایران برای اثبات ادعای رژیم صهیونیستی!
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سال‌هاست که با خارج شدن از جایگاه حقوقی خود که لازمه حفظ آن بی‌طرفی و رفتار غیر سیاسی است حتی از رعایت ظواهر امر نیز اجتناب‌ دارد و کاملاً بازیگری در جبهه معاندین ایران را پذیرفته است.
نظرات

آخرین اخبار
تمهیدات فعالیت بورس در هفته آینده، اندیشیده شد
قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404 + جدول
یادآوری بقایی به مردم آمریکا: اسرائیل شما را به جنگ با ایران کشاند
حمید هیراد درگذشت
تحلیلگر سیا: ایران با انهدام رادارهای ارتش آمریکا، چشمان آن را نابینا کرده است
آلمان در سمت اشتباه تاریخ ایستاده است
«زیاد النخاله» خطاب به رهبر انقلاب: ملت‌های آزاده در کنار شما هستند
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/صدای انفجار در اهواز
11 شهید و 32 زخمی در جریان حملات جدید رژیم صهیونیستی به لبنان
بهای نفت از مرز 100 دلار گذشت؛ تنش در خلیج فارس و تداوم حملات هوایی
قطع برق در برخی مناطق کویت پس از حملات پهپادی
چرا به پیروزی خود اطمینان داریم ؟
غریب آبادی:‌ حمله به یک کشور مستقل، تجاوز عریان است
رئیس قوه قضاییه: مردم با حضور در خیابان‌ها دشمن را ناامید کردند
بقائی: ایران درس فراموش‌نشدنی به دشمن خواهد داد
بازگشایی محدود سینماها از جمعه
گسترش کم‌سابقه شبکه کالابرگ؛ بیش از 500 هزار فروشگاه به طرح پیوستند
موج 40 عملیات وعده صادق4 / شلیک موشک و پهپاد به پایگاه های هوایی رژیم صهیونیستی
سرلشکر صفوی:آمریکایی‌ها قطعا شکست خواهند خورد
سخنگوی دولت: ایران با همدلی پابرجا می‌ماند
کنترل استرس؛ گام های طلایی در شرایط اضطرار
جفری ساکس: آمریکا و اسرائیل یاغی شده‌اند
مسئولیت امروز همه نیروهای ملی مراقبت از ایران است
هشدار سفیر ایران در قبرس
فعالیت 6 هزار بانوی داوطلب در عملیات امدادرسانی به آسیب‌دیدگان
هشدار ایران به فائو:جنگ افروزان مسیرهای غذایی کشورها را به خطر انداخته‌اند
چگونه ایران خار چشم دشمن شد؟
جنگ ایران ابعاد جهانی پیدا کرده است
رویترز: هدف‌گیری مدرسه دخترانه میناب، نتیجه استفاده آمریکا از اطلاعات قدیمی بود
این حماسه را روایت کنید
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور به‌طور کامل برقرار است
لهستان: به درخواست ترامپ هم نیرو به ایران اعزام نخواهیم کرد
حمله پهپادی به یک میدان نفتی در سعودی
پیشنهاد انتقال بازی‌های ایران در جام جهانی به مکزیک
هدف دشمن از حمله به حافظان امنیت چیست؟
گاردین: ایران درخواست های ویتکاف برای آتش‌بس را رد کرد
قیمت دلار توافقی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
نماز جمعه روز قدس به امامت آیت الله خاتمی اقامه می شود
شل و توتال: گازی برای تحویل نداریم
هجوم رانندگان آلمانی به پمپ‌بنزین‌های اتریش
چرا بازگشایی تنگه هرمز برای اقتصاد آمریکا مهم است؟
برخی پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه به تهدید مستقیم علیه ایران تبدیل شدند
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
تعطیلی بنادر نفتی عراق
بارش برف و باران در محورهای 13 استان
تجاوز شبانه به شهرک‌های صنعتی رباط‌کریم
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امروز
مخالفت آمریکا با درخواست های اسکورت در تنگه هرمز
رئال با کولاک والورده، سیتی را تسلیم کرد
حمله هوایی رژیم صهیونسیتی به سه واحد صنعتی در اراک